ΕΛΛΗΝΙΚΗ ,ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. “ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ”!

 

Όσο κι αν γινόμαστε κουραστικοί με την επανάληψη ίδιων  και ίδιων απόψεων και μάλιστα  προς  γνώστες της αλήθειας, ως προς το τί σημαίνει εμπορική δημοσιογραφία και βιομηχανία παραπληροφόρησης, εμείς δε θα πάψουμε να αναπαράγουμε αυτή την αλήθεια.  Και επιμένουμε  πως στον… αγγελικό κόσμο του ελληνικού “Τύπου” “όλα τα γουρούνια έχουν ίδια μούρη”.  Απαίσιες  μουτσούνες, ιδιοκτητών, υπαλλήλων -κοντυλοφόρων και εργαζομένων σε τέτοια μέσα βιασμού  της είδησης και  της  προς ίδιον όφελος σκοπούσης, κριτικής των χαλκείων.

Τα λέμε πάλι , ξεφυλλίζοντας τις κυριακάτικες μπογιατισμένες, κυρίως στο ερυθρό και το χρυσαφί,  σελίδες στις ελληνικές φυλλάδες. Και αν έχεις ακόμα ,έστω και στοιχειώδη ευαισθησία για την αρτιμέλεια της είδησης και της κριτικής, διαπιστώνεις για πολλοστή φορά πως όλες, ανεξαιρέτως,  αναπαράγουν με τον ίδιο τρόπο ένα θέμα από μια πηγή (κοινό πρακτορείο), όπως σήμερα την είδηση για τα παρεπόμενα της εκτέλεσης  του φονταμενταλιστή Ιρανού  καθεστωτικού Σουλεϊμανί.

Όπως, δηλαδή,  κάνουν σχεδόν  με όλες τις ειδήσεις, σπουδαίες ή κοινές. Αντιγράφουν η μα τη άλλη. Και όχι μόνο οι φυλλάδες. ΄Ιδια τακτική και στα παρασιτοειδή ραδιόφωνά τους και  τα θολωμένα στο κίτρινο γυαλιά των καναλιών τους. Μια εγκληματική,αισχρή συντεχνία αυτή του ελληνικού Τύπου. Δεξιάς και  “αριστεράς”  απο-κλισης-χαύνωσης.

Διαβάστε στη συνέχεια πως τα  4 κυριακάτικα Μέσα αναπαραγωγής  της παραπληροφόρησης ,κακοποιούν και μάλιστα εγκληματικά, τη  συγκεκριμένη είδηση, προσέχοντας  η κάθε μία να γέρνει την πλάστιγγα , ανάλογα την πλευρά που  έχουν στήσει στασίδι  οι σκουπιδοφάγοι αναγνώστες τους. Και τους παίζουν στο χαβά που θέλουν. Δεξιά εμβατήρια ή “αριστερούς” επιτάφιους.   Αυτοί είναι οι πελάτες, και το μαγαζί αντιλαμβάνεται πάντα την εμπορική πραγματικότητα πως “ο πελάτης  έχει πάντα δίκιο”.

Η  ομοιότυπη ,λοιπόν, αυτή  είδηση  από το πρακτορείο, που την ξεσηκώνουν και τη δημοσιεύουν  με δική τους σφραγίδα,  δέχεται και αναφέρει χωρίς καμία παράθεση εξήγησης η τεκμηρίωση,  τις ακόλουθες παραμέτρους της πληροφορίας:

1.Ο Ιρανικός στρατηγός που εκτέλεσαν οι Αμερικανοί  ήταν  απλώς σημαίνον στελεχος της κυβέρνησης.

2.Η εκτέλεσή  του  υπήρξε λάθος,  πασιφανώς άδικη  και ήταν   απόφαση του απρόβλεπτου Αμερικανού προέδρου .

3. Ο Ιρανικός  λαός κήδεψε σύσσωμος με τιμές τον Εθνικό ήρωά του, κραταιό  αξιωματικό.

4.Ο Αμερικανός  πρόεδρος συνεχίζει την πρόκληση  και απειλεί τον Ιρακινό  λαό με αντίποινα και καταστροφές, ακόμα και μνημείων πολιτισμού, αλλά παίρνει σθεναρή απάντηση από το στόμα του ατρόμητου ΥΠΕΞ.

 

Αν έχετε χρόνο και όρεξη να  γκουγκλάρετε και  να διαβάσετε αναλυτικά αυτά τα (στερεότυπα) 4 ρεπορτάζ που παραθέτουμε, θα διαπιστώσετε και σεις  ιδίοις όμμασι πως έτσι πάνω κάτω εξάντλησαν  την είδηση και σε τέτοιο έωλο  υπόστρωμα τη στερέωσαν: Ο καλός πατριώτης Ιρανός και οι κακοί  Αμερικανοί, φονιάδες των λαών.

Βέβαια ούτε λόγος για τεκμηρίωση των  γραφομένων  τους με την παράθεση στοιχείων. Ούτε  μια παράθεση  και μια άλλης φωνής π.χ ενός Ιρανού πολιτικού πρόσφυγα στην Ελλάδα για το ποιον των εγκληματιών που κυβερνούν  σήμερα τη χώρα και απειλούν την υφήλιο με ολοκαύτωμα.

Να η αλήθεια ,έτσι που δε συμφέρει ή δε νοιάζεται  να παρουσιάσει η αισχρή ελληνική δημοσιογραφία:

1.Ο Σουλεϊμανί ήταν ένας  ασυνείδητος , κατά συρροήν  εγκληματίας, δεύτερος  σε ισχύ στην ιεραρχία του θεοκρατικού, αυταρχικού  καθεστώτος. Ένα φανατικό ιερατείο  “Αγιατολάχ” κυβερνά σήμερα μια ιστορική χώρα  με συνθήματα παρανοϊκά φονταμενταλιστικά, όπως αυτό “καλός Εβραίος, είναι ο νεκρός Εβραίος”!

2.Η δικτατορία  στο Ιράν είναι από τις σκληρότερες στον κόσμο, με συλλήψεις, βασανισμούς και εκτελέσεις,ακόμα και μη αντιφρονούντων πολιτών. Μια επίσκεψη σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων,  αν είχαν οι πανάθλιοι  κοντυλοφόροι μια ελάχιστη   ευαισθησία να πραγματοποιήσουν,  θα διαπίστωναν από πρώτο χέρι τι σημαίνει  να ζεις σήμερα ως πολίτης  στο Ιράν

3. Μοναδικοί σύμμαχοι κι υποστηρικτές  αυτής της δικτατορίας είναι οι ομόλογοι  Πούτιν,  Ερντογάν  και  Ασαντ.

4. .Η απόφαση εκτέλεσης του χουντικού τέρατος,επικυρώθηκε από τον Τραμπ, μετά τη δολοφονία εκατοντάδων διαδηλωτών στο Ιράν. Πανομοιότυπη περίπτωση με εκείνη  του Ομπάμα για την εκτέλεση του άλλου τέρατος ,του Οσάμα  Μπιν Λάντεν.  Πάνω από 1000 ,κυρίως νέοι άνθρωποι ,έχασαν τη ζωή τους τον τελευταίο καιρό.  Δολοφονίες ,που είχε ενορχηστρώσει ο εγκληματίας Σουλεϊμανί.  Και η αμερικάνικη απάντηση ήρθε άμεση μετά τη δολοφονία Αμερικανού στη Βαγδάτη.  ΄Ομως, οι “Βαξεβάνηδες” στα …ντοκουμέντα τους και οι …ανεξάρτητοι γραφιάδες  στην  “αριστερή” ειδησεογραφία της  Εφημερίδας Συντακτών , τις  θεωρούν αμελητέες μπροστά στην εκτέλεση   του…λαοπρόβλητου  στρατηγού.

5. Καμιά  λαοθάλασσα δεν υπήρξε στην κηδεία, πλην της παρουσίας των μελών της λαομίσητης, πραιτοριανής κλίκας  των “Φρουρών της επανάστασης”.  Είναι η ελίτ, στρατιωτική, οικονομική ,κυβερνητική,που ελέγχει κάθε ίχνος ζωής στο Ιράν. Ο φόβος και ο τρόμος ενός λαού που ζει υπό απάνθρωπη δικτατορία.

6. Αν κάποιοι καταστρέφουν μνημεία πολιτισμού είναι το Ισλάμ (δες, πρόσφατα Παλμύρα).  Όπως έκαναν παλιότερα οι Χριστιανοί  με τα μνημεία της ελληνικής αρχαιότητας. (“Ες έδαφος φέρειν”). Αν οι ισλαμιστές θεωρούν τη σαρία την μπούργκα και τις υψωμένες  παντιέρες στους μιναρέδες που καλούν σε αιματοχυσία ημών  των απίστων, πολιτισμό,  μάλλον ατύχησαν να πείσουν νοήμονες ανθρώπους.  Αυτά είναι μνημεία φονταμενταλισμού και αίματος.  Καμιά  σχέση δεν έχουν με πολιτισμό.

Γνωρίζουμε πως είναι “ψιλά γράμματα” όλα τούτα για τα  δημοσιογραφικά  ζόμπι.  ΄Ενας και μοναδικός ο λόγος ύπαρξης τους. Η διαφήμιση, η διαπλοκή, η κονόμα. Τα άλλα …ιδεολογικά που αναμασούν, ούτε οι ίδιοι τα πιστεύουν.

Όσο περισσότερο  τους ξεβρακώνουμε, τόσο πιο γρήγορα  θα ξεκουμπιστούν από  τον ασυμβίβαστο   χώρο  της δημοσιογραφίας.   Υπάρχουν δουλειές να ζήσουν. Λέγαμε παλιότερα: Ας πάνε να γίνουν εκδοροσφαγείς.

**********

1. Δολοφονία Σουλεϊμανί : Το Ιράν αποκαλύπτει πώς θα χτυπήσει τις ΗΠΑ

Τις προθέσεις του Ιράν και τις επόμενες κινήσεις της χώρας μετά τη δολοφονία Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ αποκαλύπτει στρατιωτικός σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ – Στο μεταξύ, «λαοθάλασσα» πλημμύρισε την Κυριακή την ιρανική πόλη Αβάζ, όπου έφτασε η σορός του ιρανού στρατιωτικού

in.gr

 

2. Μια σπίθα αρκεί για να ανάψει η φωτιά

Μια σπίθα αρκεί για να ανάψει η φωτιά

Πλήθος κόσμου στους δρόμους του Ιράν, αποχαιρετά τον Κασέμ Σουλεϊμανί

3. Απειλεί ο Τραμπ: Εχουμε κλειδώσει 52 ιρανικούς στόχους -Αν μας επιτεθεί το Ιράν θα το χτυπήσουμε γρήγορα και σκληρά

Πηγή: iefimerida.gr

 

4. Προειδοποίηση Νασράλα: “Δίκαιη τιμωρία” οι επιθέσεις κατά αμερικανικών στρατιωτικών στόχων

Documento