ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΟΡΝΤΙΝΑΝΤΣΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΙΣΧΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΩΑ ΝΕΚΡΑ

Η Αυστραλία σ κιτις φλόγες. Νεκροί, αγνοούμενοι, εκτοπισμένοι και εκατομμύρια στρέμματα καμένα. Συγκλονίζουν οι δορυφορικές εικόνες.

Συγκλονιστικές εικόνες: Δορυφόρος “βλέπει” την Αυστραλία να καίγεται

 

***

Μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του πλανήτη βιώνει η Αυστραλία τις τελευταίες εβδομάδες. Μας ξέφυγε αυτή η είδηση. Να το παραδεχτούμε. ΄Ισως η σοβαρότερη οικολογική καταστροφή των δύο τελευταίων αιώνων.

Πρωτοφανής και προκλητική επίσης η αδιαφορία του υπόλοιπου κόσμου. Σαν η Αυστραλία  να μην είναι κομμάτι της υφηλίου.

Τί συνέβη; Γατί τέτοια ολιγωρία, αυτή η αδιαφορία;  Δε φαίνεται να υπάρχει από πίσω κάτι άλλο.  Συνωμοσιολογίες υφέρπουν, αλλά είναι μόνο τέτοιες.

Μοιάζει μάλλον σαν να μην έχουμε συνειδητοποιήσει το μεγάλο κακό που έγινε, μια και η Αυστραλία είναι τόσο μακριά από όλους μας.    ΄Ομως, μια  “γειτονιά” του πλανήτη  είναι κι αυτή .  Και όλες οι συμφορές μοιάζουν με “ντόμινο”. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο.

“Αν καίγεται το σπίτι το γείτονά σου, το κακό  σύντομα θα  φτάσει και σε σένα”. Κοινή η μοίρα του κόσμου σε τέτοιες απειλές.

_________________________________________

1. Η Ελλάδα, οφείλει να προετοιμαστεί σοβαρά για πόλεμο και ιδού το γιατί

Οι ηγέτες Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ, υπέγραψαν στις 2 Ιανουαρίου την διακρατική συμφωνία κατασκευής του υποθαλασσίου αγωγού EastMed, που φιλοδοξεί να αποτελέσει εναλλακτική πηγή εφοδιασμού της ΕΕ με φυσικό αέριο.

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΒΛΑΣΗ
ΠΗΓΗ: ΔΟΥΡΕΙΟΣ

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, οφείλει να επενδύσει σοβαρά, αυξάνοντας κάθετα τις αμυντικές δαπάνες ή πιο συγκεκριμένα τις επενδύσεις σε νέα εξοπλιστικά προγράμματα. Οι εισηγήσεις του ΓΕΕΘΑ, είναι δεδομένες εδώ και σειρά ετών. Άπαντες γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει. Κανείς από την κυβέρνηση αλλά ούτε και από την αντιπολίτευση, δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι “δεν ξέρει”.

Τα πράγματα είναι απολύτως συγκεκριμένα. Οι δαπάνες για αμυντικούς εξοπλισμούς, πρέπει από το 2021 να αυξηθούν κατά 100% και από το 2022 να έχουν αυξηθεί κατά 200% εν σχέσει με σήμερα. Δηλαδή 1 δισ. ευρώ το 2021 και 1,5 δισ. ευρώ από το 2022. Αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 3 και 4% του ΑΕΠ, είναι απολύτως δικαιολογημένη εν όψει του διακυβεύματος. Αυτά είναι τα ελάχιστα στοιχειώδη μέτρα που πρέπει να ληφθούν υπό ρεαλιστικές συνθήκες άμεσα, προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται το χαμένο έδαφος. Η νέο-οθωμανική κατακτητική επίθεση, δεν είναι θεωρία. Είναι κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπισθεί με έργα.

Τα νούμερα μπορεί να προκαλούν ζάλη, στην αποκοιμισμένη και “προοδευτική” κοινή γνώμη αλλά και στο ισχυρό λόμπι των λαϊκιστών του πολιτικού χώρου. Είναι όμως η μόνη εγγύηση ότι ο EastMed και η συνολική ενεργειακή πολιτική της χώρας, θα προχωρήσουν ανεμπόδιστα.

****

Δε χρειάζεται να χάσετε χρόνο να διαβάσετε τις παρλαπίπες του …Σάββα . Στην ουσία  ο τύπος είναι ένας από τους εκατοντάδες αχυρανθρώπους-ορντινάντσες  των ποικίλων εταιριών (όπλων, φαρμάκων, ιδιωτικής   εκπαίδευσης κ.λπ),που δουλεύουν  και για τέτοια αφεντικά.

Ανέκαθεν, ήταν γνωστοί.    Μέγας αριθμός    στον “αγγελικό κόσμο” της βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Χρυσοαμειβόμενοι ή  απλώς μισθοσυντήρητοι κοντυλοφόροι, έχουν αυτη  την ειδικότητα. Κάνουν κριτικές θαυμάσιες   βιβλίων  ,θεατρικών  παραστάσεων, ταινιών, τραγουδιών  ή γράφουν…άρθρα  και  στήνουν  εκπομπέςγια το πόσο καλό είναι τούτο το φάρμακο η εκείνη η μάρκα αυτοκινήτου .Πάντα με το αζημίωτο, φυσικά. Δηλαδή ποιο αζημίωτο;  Τους ταϊζουν μέχρι σκασμού οι σπόνσορές τους.

Και ειδικά στις βιομηχανίες όπλων. Κατάπτυστα, πέρα από αφελή,σπουδαιοφανη  κείμενα σαν κι αυτό παραπάνω ,που ενσπείρουν πανικό, ανασφάλεια, τρόμο , λύνουν τα χέρια  στους “Κούληδες” για παραγγελιές όπλων αξίας δισεκατομμυρίων.  Και έχουν λαμβάνειν τέτοιες  μίζες…να τρώνε με “χρυσά κουτάλια”  γενιές τους ολόκληρες.

Ο Τσοχατζόπουλος, λίγα χρόνια πριν,  χρησιμοποίησε   άλλο κόλπο.  ΄Εστησε το θερμό επεισόδιο στα ΄Ιμια και  έκανε την “αγορά του αιώνα”.  ΄Επεσε  χοντρό μπαξίσι τότε.  Κι ας κλαίγεται  ο ίδιος πως πως δεν έχει μία. Είναι κάπου καβατζωμένα τα λεφτά εκείνα.

Το  λέμε συνεχώς. Ουδείς φόβος πολέμου και  με ΚΑΝΕΝΑΝ υπάρχει. Πολλώ μάλλον με την Τουρκία. Δεν έγινε κοντά 100 χρόνια, σε δύσκολες εποχές. Γιατί να γίνε τώρα με έναν Ερντογάν  να “πνέει τα λοίσθια”;

Ο….φιλέλληνας  διάδοχός του είναι έτοιμος. Του έχουν εδώ και καιρό οι Αμερικανοί δώσει το δαχτυλίδι. . Και η ιδιότητα αυτού  με το ….ελληνικότατο (διάβαζε τουρκικότατο) όνομα;

Δήμαρχος Ιστανμπούλ, Ekrem İmamoğlu! Θυμηθείτε το και μάλιστα λίαν συντόμως .

 

2. Χωμενίδης ΝΕΑ

Γράφει και   τούτος ο τρόφιμος του ΔΟΜ:

“Ο Θάνος Μικρούτσικος βροντούσε το πιάνο φορώντας κασκέτο καπετάνιου και το κοινό μύριζε στα σινιέ του ρούχα το ψαρόλαδο. Όταν πάλι άλλαζε σκοπό και τραγουδούσε «έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη!», οι αποκάτω αφηνίαζαν, έτοιμοι έμοιαζαν να ξεπαρκάρουν τα τσερόκι τους και να πάνε να ανατρέψουν τον καπιταλισμό. Μιλάμε για μαζική παραίσθηση, η οποία οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία όχι μόνο του κράτους αλλά και της κοινωνίας. Μπαίνοντας στο 2020, ευελπιστούμε ότι χάρη στην κρίση οι Έλληνες έχουν απαλλαγεί, σε ένα σημαντικό βαθμό, από τις αυταπάτες τους”

****

Μαθαίνουμε  κι από τον “παραμυθά” Χωμενίδη πως “οι αποκάτω” χρεοκόπησαν τη χώρα!  Μάλιστα.

Βεβαίως,έχουν και τούτοι τις ευθύνες τους. Δε λέμε.  Ως πρασινοφρουροί και γαλάζια ακρίδα.

Αλλά, η χρεοκοπία έχει υπογραφή. Κώστας Καραμανλής και…σία! ΄Ολα τα καλά παιδιά εκείνης της επάρατης (ανάμεσά τους και ο …Πάκης)  συν-χρεοκόπησαν  τη χώρα.

Ας κόβουν λαμπάδες στα μέτρα των  ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ,που τους γλύτωσαν από τη φυλακή. “Αλλαξοκωλιές” κι εδώ . Σύνηθες φαινόμενο και στον επίσης… αγγελικό, κομματικό κόσμο.

 

3. Τι σχέση έχουν ο Άδωνις και ο Βελόπουλος με τους τηλε – ευαγγελιστές στις ΗΠΑ

Δείτε την ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη

Kostas.Vaxevanis@KostasVaxevanis

Τηλε-ευαγγελιστες, φονταμενταλιστες, κηρυκες μίσους,θα διαμορφώνουν τη συνείδηση του κόσμου έξω από κάθε λογική. Θα πείτε πώς γίνεται αυτό; Με τον ίδιο τρόπο που Αδωνης και Βελοπουλος πουλάνε ιστορία και πατριωτισμό https://twitter.com/AlexTaylorNews/status/1213358581518622722 

Ενσωματωμένο βίντεο

Τώρα,τι σχέση μπορεί να έχουν οι τηλευαγγελιστές στην Αμερική και ο …κλαρινο- γαμπρός Τραμπ με τον Άδωνη και το Βελόπουλο , δύσκολο όντως  να το πιάσει κανείς. Χρειάζονται απαραιτήτως  μαθήματα  παρα-πληροφορικής στις νέες δημοσιογραφικές σχολές Βαξεβάνη, Χατζηνικολάου, Πρετεντέρη και λοιπών κακομαθημένων και καλοταϊσμένων καλόπαιδων της εμπορικής δημοσιογραφίας, που νέμονται ως άρχοντες,  τα τσιφλίκια των πατεράδων τους στον Τύπο.
Τώρα, εμείς θα προσπαθήσουμε να τον μεταφράσουμε , κι ας μας συχωρέσει, αν πέφτουμε έξω, ο   βραβευμένος, ως δαιμόνιος ρεπόρτερ και  με Πούλιτζερ,  ο ιδιοκτήτης του  Documento. Το παιδί θέλει να πει πως ο και φονιάς των λαών Αμερικανός πρόεδρος, με την εκτέλεση του φονταμενταλιστή, Ισλαμιστή στρατηγού ,είχε στο νου  μια νέα σταυροφορία για την κατάκτηση των…΄Αγιων Τόπων. ΄Οπως παλιά.
Τώρα, πώς κι από πού βγαίνει αυτό, μη ρωτάτε το μεταφραστή. Τραβάτε κατευθείαν στη…γάργαρη πηγή του μεγάλου δημοσιογράφου.

4. Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Θεοφάνεια με «Ηφαιστίωνα» – Λευκό τοπίο στη μισή Ελλάδα

 

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Θεοφάνεια με «Ηφαιστίωνα» - Λευκό τοπίο στη μισή Ελλάδα (pics)

Επέλαση, χτυπήματα, ασύμμετρες απειλές! Τα ζόμπι της  δημοσιο-τρομο-κρατίας  έτσι βγάζουν το ψωμάκι τους ,ως γνωστό. Η τρομολαγνεία, η καλύτερή τους. Ανέκαθεν.

Λες και δεν είναι  Γενάρης. Πρώτη φορά έχουμε  …ακραία φαινόμενα του καιρού. Τέτοιο παλιόκαιρο.

Τί λέτε βρε,παλιάνθρωποι; ΄Ολοι μας,οι μιας κάποιας  ηλικίας, ξέρουμε πως έτσι  και χειρότερα ήταν πάντα. Φυσικά και φυσιολογικά πράγματα.Και καθόλου ακραία φυσικά φαινόμενα.

Αληταριό.  “Από τη μύγα ξύγκι” πάνε   να βγάλουν μια ζωή.

 

5. Χρυσές Σφαίρες 2020: Στον Joaquin Phoenix για το «Joker» ο Α’ ανδρικός ρόλος

Η βιομηχανία θεάματος  κάνει καλά τη δουλειά της. Και αμείβεται πλουσιοπάροχα. ΄Οπως όλες οι βιομηχανίες, άλλωστε  και οι μεγάλες μπίζνες.

Ναρκωτικά, όπλα, “Τύπος”, σεξισμός, ροζ βιομηχανία και  οι αδερφάδες  της χρησιμοποιούν τα ίδια ακριβώς μέσα, για να προωθήσουν το εμπόρευμά τους.  Τη Διαφήμιση.

Το νοσηρό Joker,αλλά και  παλιότερα άλλες σαβούρες και σκουπιδαριό …τιμήθηκε με  χρυσές σφαίρες. Θα σπάσει ταμεία ο Τζόκερ ο μακελάρης  πάλι.

Αντί οι πρωταγωνιστές  να βάλουν μια κανονική σφαίρα στα όπλα τους  και να τινάξουν  τα μυαλά τους  στον αέρα για το μεγάλο κακό που προξενούν στις νέες γενιές, παίρνουν και έπαινο χρυσαφένιες σφαίρες!

Πάνω από το 70% των προϊόντων  της βιομηχανίας θεάματος είναι σκουπιδαριό. Και τούτη μια βρώμικη χωματερή.

 

6. Απόστολος Κρητικόπουλος . Ο  άντρακλας, ο Ελληνάρας, ο πατριωταράς.

Μην υπομειδιάτε.  Μέγα πλήθος θα συνυπέγραφε τις όντως απερίγραπτες     ατάκες του παντελονάτου- σερνικοειδούς  Κρητικόπουλου  .  Το άτομο έχει κατεβάσει το μυαλό του  (αν ποτέ διέθετε) , ανάμεσα στα δυο του σκέλη. Και ως γνωστό, όταν το …κάτω κεφάλι κουμαντάρει το πάνω, μεγάλη τρικυμία  εν το κρανίω ξεσπά.

Αλλά, δεν είναι ο μόνος.  Στρατόκαυλοι, ιερωμένοι, αγράμματοι, διαβασμένοι, βλαχαντερά, πρωτευουσιάνοι ,παντός είδους λούμπεν και τυχοδιώκτες   συνομολογούν  πως η γυνή πρέπει να φοβάται τον άνδρα, αφού κεφαλή της γυναικός είναι ο ανήρ (Κάποιον Κρητικόπουλο θα είχε στο μυαλό και ο ανέραστος Παύλος, όταν  έγραφε αυτά τα τόσο γλαφυρά).  Τελειωμένα πράγματα και δεν το συζητούν οι φαλλοκράτες.

Τώρα , γιατί το πέος, ως  όργανο  μιας κάποιας χρησιμότητας, ενέχει φυσική ανωτερότητα, έναντι του επίσης χρησιμότατου αιδοίου, ουδείς τούτων θα καταδεχόταν ποτέ να μας εξηγήσει. Απόστολος Παύλος έφα και…τα σκυλιά δεμένα!

 Δε χολοσκάνε, δεν βασανίζουν το μυαλό τους. Και το χειρότερο δεν ντρέπονται.

Πολλοί απ΄αυτούς, μάλιστα  μεγαλώνουν παιδιά. Τραγικό! Κι αναρωτιέμαι. Τέτοιοι ανεγκέφαλοι “Κρητικόπουλοι” γιατί είναι  λιγότερο επικίνδυνοι για την ανατροφή ενός παιδιού    από ένα Χρυσαυγίτη, Ναζί, Ναρκομανή, Παιδεραστή;

Η άφυλη κοινωνία είναι μονόδρομος.  Στα ζητούμενα των μελλοντικών γενεών  ο άφυλος άνθρωπος, η ιδιότητα του οποίου δε θα καθορίζεται από την ανατομία  του σώματος ,θα είναι προτεραιότητα. Μαζί με τις αντιεξουσιαστικές και τις αταξικές, θα συμβαδίζουν.

Εν τάξει, με  τέτοια “νούμερα”  γελάμε. Δε λέμε. ΄Ομως,  βάλτε και πλάτη  να τους εξαφανίσουμε από προσώπου  γης. Πρωτίστως είναι επικίνδυνοι για την έννοια ΄Ανθρωπος. Και ντροπή του ανθρώπινου είδους!