ΕΝΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙ!

 

 

Αυτός είναι ο πυροσβέστης – ήρωας που πέθανε στο Παλαιό Φάληρο – “Τελειώνει το οξυγόνο μου, ελάτε” ήταν τα τελευταία του λόγια
Αυτός είναι ο πυροσβέστης - ήρωας που πέθανε στο Παλαιό Φάληρο - “Τελειώνει το οξυγόνο μου, ελάτε” ήταν τα τελευταία του λόγια
Η ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Παλαιό Φάληρο, όταν ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη έως στιγμής αιτία, σε κατάστημα με υδραυλικά και είδη θέρμανσης στην οδό Ιπποκράτους 4.Νεκρός είναι ο 33χρονος πυροσβέστης Ματθαίος Μάντζιος από τη Κούκα Λάρισας ο οποίος υπηρετούσε στον 5ο πυροσβεστικό σταθμό Καλλιθέας και η 44χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη του καταστήματος όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ομως, ο πυροσβέστης που ανέβηκε στο δεύτερο όροφο για να απεγκλωβίσει τη γυναίκα δεν τα κατάφερε καθώς τελείωσε το οξυγόνο στη φιάλη που έφερε μαζί του. Σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία που είχε με το κέντρο μέσω ασυρμάτου, τους είπε κατά λέξη “τελειώνει το οξυγόνο μου, ελάτε”.

Ομως, λόγω του πυκνού καπνού και της φωτιάς που ήταν σε εξέλιξη καθώς και των διαδοχικών εκρήξεων από την ασετιλίνη ήταν αδύνατο για τους συναδέρφους του να τον προσεγγίσουν είτε από το μπαλκόνι είναι από το εσωτερικό του τριώροφου κτιρίου.

Όταν οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, βρήκαν τον συνάδελφό τους και τη γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις τους, σε πολύ κοντινή απόσταση ο ένας από τον άλλο. Οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Ο Υπαξιωματικός Ματθαίος Μάντζιος γεννήθηκε το 1981, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του Αρχιπυροσβέστη.

Ήταν άγαμος και το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.

Γιατί αυτή η τραγωδία δείχνει πως υπήρξε τσαπατσουλιά και έλλειψη σχεδίου στη διαδικασία διάσωσης της γυναίκας; Πώς άφησαν να ανέβη ΜΟΝΟΣ ο άτυχος πυροσβέστης στο διαμέρισμα να παλέψει τη φωτιά και να σώσει τη γυναίκα, χωρίς να τον συνοδεύει συνάδελφος-βοηθός;

Κάτι δεν πάει καλά σ΄αυτή τη ιστορία. Χάθηκε μια γυναίκα για “πλάκα” και ένα παλικάρι που έπεσε στο καθήκον του. Κρίμα μεγάλο!