ΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΜΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΖΑΚΟΥΣ

Καζακστάν: Εξέγερση με καταστολή, νεκρούς και τραυματίες.

Σπεύδει ο Πούτιν να βοηθήσει στην καταστολή.

Επέμβαση του στρατού διέταξε ο πρόεδρος

Είναι η πιο σέξυ personal trainer και την έχει ο ... Πούτιν (ΦΩΤΟ)

σκηνές χάους στο Καζακστάν

“ΒΡΟΧΗ” ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ!

Όλα ξεκίνησαν στα δυτικά της χώρας το Σαββατοκύριακο, μετά την απότομη αύξηση της τιμής του υγραερίου αλλά εξαπλώθηκαν γρήγορα και εξελίχθηκαν σε λαϊκή έκρηξη με αίτημα την πολιτική αλλαγή στη χώρα αιφνιδιάζοντας τις αρχές.

«Όλα ξεκίνησαν με την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, αλλά η πραγματική αιτία των διαδηλώσεων είναι οι κακές συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων, οι υψηλές τιμές, η ανεργία, η διαφθορά» τόνισε 55χρονος διαδηλωτής.

Ακτιβιστής από το κίνημα «Wake Up» είπε πώς «οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί τη διαφθορά και τον νεποτισμό και οι αρχές δεν ακούν τους ανθρώπους… Θέλουμε ο Πρόεδρος Τοκάγιεφ να πραγματοποιήσει πραγματικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις ή να φύγει μακριά και να κάνουμε δίκαιες εκλογές».

Στο Καζακστάν δεν έχουν γίνει εκλογές που να κριθούν ελεύθερες και δίκαιες από διεθνείς παρατηρητές. Ενώ είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει εκτεταμένη δυσαρέσκεια, η «εκκαθάριση» του πολιτικού ανταγωνισμού εδώ και πολλά χρόνια αφήνει την αντιπολίτευση χωρίς στελέχη γύρω από τα οποία θα μπορούσε να ενωθεί το κίνημα. «Υπάρχουν κάποιες προσωπικότητες, αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να ενώσει δυνάμεις σε ολόκληρη τη χώρα», σχολίασε o Darkhan Sharipov.

Το Καζακστάν διαθέτει τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

*****

Λευκορωσία,  Καζακστάν,  χώρες με κατ΄επίφαση δημοκρατικά καθεστώτα  και  επικεφαλής δικτάτορες σαν τον Λουκασένκο και  τον Κασίμ-Ζομάρτ Τοκάγεφ  ( λέγε με Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ).   Ολοκληρωτικά καθεστώτα  που υπάρχουν και διατηρούνται  για δεκαετίες, ελέω  Τσάρου της Ρωσίας.

Πούτιν. Ο κακός δαίμονας όχι μόνο της περιοχής, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Ο Νέος  Χίτλερ.  Ο πρώην πράκτορας της KGB πρόεδρος της Ρωσίας!  Παρανοϊκό!  700.000 νεκροί και εκατομμύρια πρόσφυγες στη Συρία ,θύματα αυτού του τρελαμένου τύπου.

Κανένας δικτάτορας ,κανένας τύραννος δεν πέφτει, αν  περιμένετε   να ξεκάνετε   τον ίδιο.  Τους πυλώνες του καθεστώτος χτυπάτε.΄Οσους τον στηρίζουν. Τους πραιτοριανούς κάθε είδους .Και το τέλος θα είναι εύκολο ,εφικτό και εγγύς.

Διαφορετικά, δεν αλλάζει κάτι. Τις δικτατορίες τις ανεβάζουν και τις διατηρούν οι “στρατιώτες”.΄Οχι οι επικεφαλής.  Από στρατιωτών άρχεσθε!  ΄Οπως καλώς και σωφρόνως πράττετε σήμερα οι Κοζάκοι επαναστάτες.
_________________________________________________________________________

                                             ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.Κρας τεστ» μασκών: Για πόση ώρα αποτρέπουν από το να κολλήσεις-Τι ισχύει για KN95, υφασμάτινες, χειρουργικές

Ολοένα και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η επιλογή της μάσκας παίζει σημαντικό ρόλο στην «αναχαίτιση» της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι οδηγίες για τις μάσκες άλλαξαν και στην Ελλάδα και πλέον, σε αρκετά σημεία και δραστηριότητες -όπως για παράδειγμα τα σούπερ μάρκετ- είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας τύπου KN95 ή διπλής μάσκας. Σε πρόσφατη ΚΥΑ εξηγείται και το ποιος είναι ο σωστός συνδυασμός για τη διπλή μάσκα, καθώς και οι συνδυασμοί που είναι ιδιαίτερα αναποτελεσματικοί και πρέπει να αποφεύγονται.

****

Καλή και άκρως απαραίτητη η εξήγηση στην ΚΥΑ και οι οδηγίες για τη μάσκα. ΄Ομως,  πότε θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι   για  το έγκλημα  που  διέπραξαν σχεδόν μισό  χρόνο από το Μάρτη 2020   να μην  υπάρχει ίχνος μάσκας στα φαρμακεία;   Αν τότε είχαν  φροντίσει, το πρώτο πράγμα που όφειλε να κάνουν, να μοιράσουν μάσκες στον κόσμο, όπως έκανε  η Ταϊβάν και  άλλες ασιατικές χώρες ,σήμερα ούτε 21.000 νεκρούς θα  θρηνούσαμε, ούτε τόσα δεινά θα είχαμε υποστεί όλο αυτό τον καιρό. Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

Μήνες χωρίς μάσκες!  Ζητούσε ο κόσμος  και ήταν είδος πολυτελείας,  ανύπαρκτο.  Αδιανόητο και εγκληματικό.  Με αποκλειστική ευθύνη κυβέρνησης-αντιπολίτευσης- κοντυλοφόρων.

Από τις ημέρες εκείνες κάναμε την καταγγελία. Και έκτοτε πολλές φορές. “Γιατί δε φέρνετε μάσκες: Διαπράττετε  έγκλημα”.  Φωνή βοώντος. Τις έφεραν κατόπιν εορτής. Και τις καλές, τις ασφαλείς,  τις χρεώνουν 1 ολόκληρο ευρώ, αυτή που κοστίζει 08 λεπτά!

 Είχε άδικο ο Κουρουμπλής που είπε πως αυτή η κυβέρνηση είναι  κυβέρνηση φονιάδων;  Ο ηθικός αυτουργός τιμωρείται με την ίδια ποινή, όπως και ο φυσικός.

 

2.Σπήλιος Λιβανός:΄Ενας… υπεύθυνος  και σοβαρός Υπουργός

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός

Μητροπολίτης Κοσμάς.

Ιστορικό:  “Ο ανεμβολίαστος και σκληρός αρνητής μητροπολίτης Κοσμάς διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 18 Νοεμβρίου. Αρχικά, παρέμεινε σπίτι του, αρνούμενος να νοσηλευθεί, ωστόσο η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Την 1η Δεκεμβρίου εισήχθη στο Νοσοκομείο Αγρινίου, ενώ τα ξημερώματα της 2ας Δεκεμβρίου διακομίστηκε διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό», γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις για τη σειρά των ασθενών που επιλέγονται να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Ξέσπασε, τότε, και διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, για τις VIP ΜΕΘ, με αφορμή τη νοσηλεία του αρνητή Κοσμά στον «Ευαγγελισμό». Ενόσω ο ίδιος νοσηλευόταν, πέθανε η αδελφή του, επίσης ανεμβολίαστη. Τελικά, ο Αιτωλίας εκοιμήθη, μετά από επιπλοκές του κορωνοϊού, και ετάφη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, με τιμές και πάνδημη συγκίνηση.

Σπήλιος Λιβανός.

“Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός.που πολιτεύεται σε ένα νομό που σπάει τα ρεκόρ σε κρούσματα και ανεμβολίαστους.  Σε  ανάρτησή του εξέφρασε λύπη και οδύνη για την απώλεια του Μητροπολίτης που τον χαρακτήρισε  «πιστό και άοκνο εργάτη της Ορθοδοξίας και του λόγου του Θεού»,  εξήρε «το φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο του»,  και «το σπουδαίο έργο στην κοινωνία, έχοντας στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τη στήριξη των αδυνάμων». Ούτε λέξη, όμως,   για τον κίνδυνο του κορωνοϊού, ούτε μια υποψία παραίνεσης για σεβασμό των υγειονομικών μέτρων”

***

Ο Δωδώνης είπε για τον (συν)άδελφό  του Κοσμά πως υπήρξε μικρόνους.    Εμείς θα τον αποκαλέσουμε, για να μην παίζουμε με τις λέξεις,  ανεγκέφαλο. Μαζί, βέβαια,   και  τον υπουργό  Λιβανό στον οποίο ο αποδημήσας Κοσμάς έφερνε μπόλικες ψήφους. Εξ ου και η …συγκίνηση και η ευαισθησία   του υπουργού για την απώλεια του πνευματικού και χορηγού του. Γι αυτό κουβέντα στο δεκάρικο που του έβγαλε για την αφροσύνη του Δεσπότη, που πήρε κόσμο στο λαιμό του. ΄Οσο για τον ίδιο, άξιος ο μισθός του!

Βρεγμένη σανίδα ποιος  θα πάρει να κάνει μαύρους  τους πισινούς των  παρανοϊκών   και ασυνείδητων που παίζουν με τη ζωή των παιδιών μας; Και ειδικά αυτών που  κατέχουν  θέσεις ευθύνης και επιρροής.

3.Έγινε viral το #dontlookup του Τσίπρα -Μετά το λάθος στα αγγλικά, το άλλαξε

Κυριάκος Μητσοτάκης στον Άγιο Ευστράτιο

Ενώ τα αγγλικά του Κούλη, σκίζουν! Χάρβαρντ, γαρ.  ΄Εστω κι αν ο ίδιος δεν κοπίασε καθόλου να περάσει από το ευαγές ,ιδιωτικό,  εκπαιδευτικό ίδρυμα, αφού τους  στείλαν  τα χαρτιά στο σπίτι.

Αλήθεια. Μπορούν  οι σφογγοκωλάριοι  κοντυλοφόροι του γόνου, που επί χρόνια  κάνουν αντιπολίτευση  με τα αγγλικά του Τσίπρα να μας δημοσιεύσουν ,έστω ΜΙΑ  εργασία, πτυχιακή ή μη του αποφοίτου του Χάρβαρντ , να δούμε κι εμείς την επιστημονική κατάρτιση του ανδρός; Αγγλικά σήμερα, ξέρει και η κουτσή Μαριώ. Και… παραλίας,  όλοι.

Παλιά λέγανε, σπουδαία η νύφη και από οικογένεια, ξέρει   πιάνο και Γαλλικά.  Πάνε αυτά. ΄Αλλα σήμερα  είναι τα προσόντα μόρφωσης και παιδείας  που προφανώς και εμφανώς  ο Κούλης τους δε διαθέτει. “Χωριό που φαίνεται…”

 

4.Διπλωματικό επεισόδιο προκάλεσε ο ανεμβολίαστος  τενιστας  Τζόκοβιτς -Τον απελαύνει η Αυστραλία

 

Υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Διασηλώσεις στη Σερβία για τον Νόβακ Τζόκοβιτς

-Διαδηλώσεις στο Βελιγράδι

Πατέρας Τζόκοβιτς: «Θέλουν να τον σταυρώσουν όπως τον Χριστό, όλη η Σερβία στο πλευρό του»

 

“Γιατί; Ο Σέρβος σούπερ σταρ δεν έχει εμβολιαστεί και παρότι τα πρωτόκολλα της Αυστραλίας για τους ταξιδιώτες είναι ιδιαίτερα αυστηρά, θεώρησε ότι -λίγο το μέγεθος και η φήμη του, λίγο η χορήγηση άδειας εξαίρεσης για ανεμβολίαστους που του χορηγήθηκε- θα μπορέσει τελικά να δώσει κανονικά το παρών στο πρώτο Grand Slam της σεζόν.

Ολα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της Αυστραλίας και της Σερβίας, με το ζήτημα να παίρνει πολιτικές διαστάσεις.

Αρχικά, η στάση της Αυστραλίας προκάλεσε την παρέμβαση του Σέρβου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος κάλεσε τον Αυστραλό πρέσβη στο Βελιγράδι για εξηγήσεις, «έξαλλος», μάλιστα, καθώς δεν έβρισκε τον Αυστραλό ομόλογό του!”

***

΄Ολους αυτούς που ασχολούνται με τον  επαγγελματικό αθλητισμό  και τον πρωταθλητισμό   δεν μπορεί να τους παίρνει κανείς στα σοβαρά. Υπάρχουν, βεντετίζουν και πλουτίζουν, μόνο  και μόνο επειδή ο κόσμος, εξ αρχαιοτάτων χρόνων, δε στερείται ανεγκέφαλων οπαδών και θεατών.  Και σίγουρα δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι πως έχει κουκούτσι μυαλό, όταν  στήνεσαι μπροστά σε ένα  αποχαυνωκούτι,  για να μαστουρωθείς δυο ώρες με  άρτο, μπύρα και θεάματα.

Ο  Σέρβος τενίστας δεν είναι μόνο υπερφίαλος, αλλά και προκλητικός. Πέρα, φυσικά από επικίνδυνος. Και δε θα σταθούμε σε δαύτον. Τη σέρβικη νοοτροπία  θέλουμε πάλι εδώ με την ευκαιρία να επισημάνουμε. Μια χώρα εντελώς εθνικιστική, φανατική με Ακροδεξιο-Ορθόδοξες  καταβολές και επικίνδυνες παρενέργειες.

Να μην ξεχνάμε, μάλιστα, πως οι Σέρβοι  διατηρούν και καλλιεργούν   παραδοσιακή  φιλία με τους ομόδοξους ΄Ελληνες ( στη σφαγή της Σρεμπρένιστα συμμετείχαν ΄Ελληνες παραστρατιωτικοί ακροδεξιοί) .Κι ακόμα  πως είναι  η πιο ισχυρή σύμμαχος χώρα  του δικτάτορα Πούτιν στη γειτονιά μας.

Πέρασαν τόσα χρόνια μετά τη ειδεχθή  αυτή γενοκτονία  που διέπραξαν στη Σρεμπρένιτσα το 1995            με 8.000 θύματα, τη μεγαλύτερη, μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο.  Κι ακόμα  ως επίσημο κράτος  η Σερβία, ούτε συγγνώμη ζήτησε,  ούτε  καμιά κυβέρνησή της το  αναγνώρισε ως έγκλημα  κατά της ανθρωπότητας . Ως  έθνος, ως χώρα, ως κυβέρνηση ,  ως λαός., τόσο προκλητικοί, ασεβείς και… σερβόπληκτοι. Στις σελίδες της Ιστορίας έχει ξεχωριστεί θέση ο αμετροεπής εθνικισμός τους.

Δείτε την αντίδραση, χαρακτηριστική της σέρβικης νοοτροπίας,  του φανατικού  εθνικιστή  υπουργού τους. Αντί να ζητήσει συγγνώμη  που επέτρεψαν  στον αλητάμπουρα και  φαιδρό   παιχνιδιάτορα με την απόχη  να  ταξιδέψει ανεμβολίαστος  δίπλα σε παιδιά, έγινε, λέει, ο τραμπούκος…έξαλλος.  Τέτοιο θράσος.

Μιλάω με Σέρβους ακτιβιστές. Το παράπονό τους είναι πως σε μια τέτοια  ακροδεξιά ,εθνικιστική  και φανατική  κοινωνία, δεν υπάρχει σοβαρό, ακτιβιστικό κίνημα.  Και οι ελάχιστοι που κινούνται και αντιδρούν , περισσότερα προβλήματα έχουν  με το  Σέρβο της διπλανής πόρτας παρά με τις αρχές.