ΕΞ… ΕΓΚΥΡΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΙΔΗΣΗ: ” ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΙΟΥΛΙΟΥ”!

  1. α.ΟΡΓΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ

    ΗΠΑ -Υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ: Δεύτερος νεκρός στο Οκλαντ μετά τον θάνατο 19χρονου στο Ντιτρόιτ

Τζόρτζ Φλόιντ διαδηλωτές βάζουν φωτιές

Αμερική τη λένε αυτή. Δεν είναι Ρωσία, Κίνα ή Ελλάδα.  Στη χώρα ,που κατέχει τα πρωτεία ως “κράτος δικαίου” παγκόσμια  (με τη μεταφορική  έννοια, βέβαια, όπως λέμε   “στους τυφλούς ο μονόφθαλμος  βασιλεύει”, δεν αστειεύονται οι “οργισμένοι”. Δεν είναι ζόμπι σαν τους δικούς μας εδώ.  Τί να λέμε τώρα!

Η αστυνομική βία στην Ελλάδα έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Πότε είδατε εσείς (από εποχής Γρηγορόπουλου και μετά )  χιλιάδες στους δρόμους να τα κάνουν  λίμπα για τη σκληρή αστυνομική βία χρόνια τώρα στη χώρα;  (Δείτε μετανάστες μόνο).

Οι … λειτουργοί  της έννομης τάξης ,παντού και όχι μόνο στη φαιδρή μας χώρα,  έχουν επωμιστεί το …κοινωνικό έργο  να σκοτώνουν ,να βασανίζουν, να συλλαμβάνουν,   φτάνει να πέφτει το μηνιάτικο (των 800 ευρώ στη Ελλάδα). Οποίον  αίσχος!

Φοβερό, πέρα από άνανδρο και σιχαμερό  να σε πληρώνουν, για να βασανίζεις, να σκοτώνεις. να είσαι ανθρωποφύλακας.  Δεν υπάρχει άλλη δουλειά να κάνουν αυτά τα όρθια δίποδα; Αν μη τι άλλο,για να μην ντρέπονται τα παιδιά τους!  Και τα περισσότερα ντρέπονται,ας είναι σίγουροι, όσοι είναι και  μπάτσοι και ανεγκέφαλοι και φονιάδες.

 

β.  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Το ΚΚΕ στο πλευρό του λαού που διαδηλώνει στις ΗΠΑ: Η οργή ξεχειλίζει

 

Η γελοιότης σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια!

Δε μου λέτε,βρε “άκαπνα”, συστημικά  Περισσοτάκια, παπαγαλάκια και επαναστάτες του καναπέ; Πότε βγάλατε όμοια ανακοίνωση για Κίνα, Β.Κορέα και Ρωσία που εγκλήματα  σαν το ειδεχθές  παραπάνω στις ΗΠΑ, ούτε καν στα “ψιλά” αναφέρονται σε αυτές τις χώρες με τα ολοκληρωτικά-σταλινικά  καθεστώτα;

Ντροπή,  όνειδος του ιστορικού ΚΚΕ!

_______________________________________

  1. “ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ” GOOGLE

΄Ηξερα από παλιά πως η Google  κοροϊδεύει, μας δουλεύει “ψιλό γαζί”. Μια εταιρία -μονοπώλιο που ελέγχει τον κυβερνοχώρο και κάνει ό.τι γουστάρει. Πληρώνεις; Σε βγάζει, ως μηχανή αναζήτησης, πρώτο στη λίστα των ανταγωνιστών σου. Θέλεις να παρουσιάσεις μεγάλα νούμερα επισκεψιμότητας; Στα  κατασκευάζει χωρίς κανένα πρόβλημα.  “Εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν”. ΄Οπως οι δημοσκοπικές λεγόμενες,  μαφίες.

Χτες για άλλη μια φορά κάναμε κι εμείς εδώ το τεστ της Απάτης.  Συγκεκριμένα.

Η Google λέει πως πλησιάζουμε σύντομα τις 1.700.000 επισκέψεις στο ιστορικό μας σάιτ. Η ίδια  δίνει αυτά  τα νούμερα , χωρίς, βέβαια,  να της καταβάλουμε δεκάρα. Αλλά, δεν είναι τα πραγματικά .

Δείτε πως το τεκμηριώνουμε. .  Επισκέπτης,παλιός  φίλος  από Νότια Αφρική, μας ενημέρωσε πως προσπαθεί εκεί να βγάλει ο σάιτ μας στο Google, αλλά δεν του το  δίνει πάντα. Στις 10 φορές θα το δώσει τις μισές. Και μας εξήγησε  ,ως γνώστης, κοντά στο αντικείμενο επαγγελματικά, πως αυτό το κάνει η εταιρία, για να μη φορτώνει τις εφαρμογές της σε μη καταβάλλοντες οβολό. Για να είναι εύκολα  προσβάσιμες οι εφαρμογές  στο κοινό  των  χορηγών  και στους μελλοντικούς πελάτες.

Μετά απ΄αυτό , κάναμε το εξής πείραμα. Μετρήσαμε ως το μεσημέρι  τις επισκέψεις, όπως τις έδινε η Google Analytics  και  ειδοποιήσαμε φίλους και συνεργάτες  να κάνουν είσοδο ΜΙΑ μόνο φορά στο σάιτ από 21.00-21.30.    Μπήκαν και μας ενημέρωσαν.  Οι  “στημένες” αυτές  επισκέψεις ήταν   15.

Κι όμως,  λίγο  πριν τις 24.00 ,οι 15 αυτές επισκέψεις ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ.Δεν υπολογίστηκαν στην επισκεψιμότητα του σάιτ!

Μη λέμε πολλά , βγάλτε συμπεράσματα, αφού  διαβάστε   απόψεις πλέον ειδημόνων    για τις συγκεκριμένες εταιρίες που μονοπωλούν το ιντερνετικό σύμπαν:

“O καθηγητής του Columbia Χρίστος Παπαδημητρίου  είναι ο κορυφαίος θεωρητικός σε θέματα computer science και «πατέρας» της αλγοριθμικής θεωρίας των παιγνίων

Xρήστος Παπαδημητρίου

Όμως με την τεχνολογία αναδύεται ένα άλλο πρόβλημα: Κοιτάξτε ποιες είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο ως προς την κεφαλαιοποίηση την τελευταία δεκαετία. Θα δείτε ότι κυριαρχούν στην κορυφή oι Amazon, Microsoft, Apple, Facebook…   Εχουν γιγαντωθεί κατά τάξεις μεγέθους σε κεφάλαιο, επιρροή και δύναμη. Είναι πρωτοφανής η ταχύτητα αυτού του φαινομένου – οι εταιρείες ενέργειας ή σιδηροδρόμων χρειάστηκαν δεκαετίες για να φτάσουν σε αυτή τη γιγάντωση.

Ποιος είναι ο λόγος αυτής της αστραπιαίας ταχύτητας;

Είναι η φύση του διαδικτύου και αυτών των επιχειρήσεων: winner takes all. O κερδισμένος τα παίρνει όλα. Ενώ στον τραπεζικό τομέα υπάρχουν παγκοσμίως 20 μεγάλες τράπεζες για παράδειγμα, βλέπουμε ότι για τα κοινωνικά δίκτυα υπάρχει μόνο μια εταιρεία παγκοσμίως -το Facebook, έρευνας στο διαδίκτυο μόνο μία -το Google-, για σύγχρονα gadgets μόνο η Apple, για διαδικτυακές παγκόσμιες αγορές μόνο μία – η Amazon.

Υπάρχει ένα είδος μονοπωλίου δηλαδή.

Ξέρετε στην Αριστερά κατηγορούσαμε τον καπιταλισμό ότι δημιουργεί μονοπώλια, όμως η κατηγορία αυτή δεν ήταν κυριολεκτική. Τώρα, λίγο τυχερός να είσαι, δυο μήνες πιο μπροστά να έχεις αρχίσει (να αρχίσεις νωρίς, το early entry, είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την τεχνολογία), λίγο πιο μονοπωλιακή στρατηγική να έχεις ακολουθήσει (όπως έκαναν όλες αυτές οι εταιρείες) γίνεσαι η μία και μοναδική εταιρεία και ορίζεις την αγορά σου. Αυτό είναι κάτι στο οποίο αξίζει να αντισταθούμε, γιατί δημιουργεί έναν κόσμο σκοτεινό.

Πώς μπορεί να αντισταθεί κάποιος;

Εγώ εδώ και πολύ καιρό δεν χρησιμοποιώ το Google για να κάνω αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Υπάρχει μια εταιρεία που λέγεται duckduckgo (κάπως σαν «παπάκι πάει στην ποταμιά») την οποία χρησιμοποιώ, και δεν μου λείπει το Google.  Eχω σταματήσει το Facebook εδώ και χρόνια, έχω σταματήσει τις αγορές μέσω Αmazon…   Για όλα υπάρχουν μη μονοπωλιακές επιλογές, ακόμα και για το zoom, που ο κορωνοϊός θα το μετατρέψει σε μεγάλο μονοπώλιο που θα μας κατασκοπεύει: μια εναλλακτική είναι το jitsi.

.

2. α. Σήμερα λίγα μέτρα στον Έβρο, αύριο δυο-τρεις βραχονησίδες στο Αιγαίο

Documento

Ιωάννης Αθ. Σαρακιώτης

Ήταν 17 Απριλίου 2018, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ως Πρωθυπουργός διεμήνυε προς την Τουρκία από το Καστελόριζο όπου βρισκόταν: «Δε διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε ούτε μία σπιθαμή γης, από το Καστελόριζο ως τους Οθωνούς και από το Διδυμότειχο ως τη Γαύδο».

Όπως φαίνεται, έκτοτε έχουν αλλάξει αρκετά στην επίσημη πολιτική της χώρας μας, με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να δηλώνει: «Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα! Η Ελλάδα δεν θέλει να δημιουργεί εντάσεις με συμμάχους της … για λίγα μέτρα».

β. ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΞ
Η Τουρκία προκαλεί για την Αγιά Σοφιά: «Καλούμε την Ελλάδα να γλιτώσει από τα ιστορικά της κόμπλεξ»

γ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ: Φιέστα Ερντογάν για την Αλωση της Κωνσταντινούπολης: Διάβασαν το κοράνι στην Αγιά Σοφιά

Η χθεσινή εκδήλωση της Τουρκίας για την Αλωση της Κωνσταντινούπολης

***

΄Εχω ένα παλιό, πλούσιο αρχείο  εφημερίδων παντός είδους και …μπόχας (όπως, άλλωστε , ανέκαθεν υπήρξε ο Τύπος).  Μερικές χρονολογούνται και από την εποχή που ήμουν ακόμα φοιτητής και διάβαζα μετά μανίας ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Τώρα πια, μου είναι αχρείαστες και επειδή, μεταφορικά και κυριολεκτικά, ζέχνουν, λέω να τις ξεφορτωθώ. Δεν έχουν καμιά αξία ως πηγές, μια και μόνο ψέματα και απάτη είναι γεμάτες οι σελίδες τους.

Για παράδειγμα, αυτές οι επισημάνσεις του παραπάνω κοντυλοφόρου για την Τουρκία,που “σήμερα εισβάλει στον ΄Εβρο, αύριο θα βομβαρδίσει το…Αγαθονήσι” , επαναλαμβάνονται ανελλιπώς και συστηματικώς  τα τελευταία πενήντα χρόνια , απ΄όσο θυμάμαι ως ενήλιξ και  σύννους . Και   μπορώ και σήμερα να τις τρίψω στη μούρη του οιουδήποτε από το συνάφι,    υποδυόμενου τον “άπιστο  Θωμά” ή  κατηγορούντος  με ως τερατολογών  .  Αμέτρητες φορές το ίδιο τροπάρι.

Ε,λοιπόν, η Τουρκία έχει  1.000.000  λόγους ούτε στον  ΄Εβρο να εισχωρήσει, ούτε κανένα Καστελόριζο και Αγαθονήσι  να καταλάβει. Για τους λόγους που επανειλημμένα έχουμε αναπτύξει εδώ. Και δε θα κάνουμε τη χάρη να τους μιμηθούμε στις δικές τους κουραστικές  επαναλήψεις στο ίδιο θέμα , για να γεμίζουν δελτία ειδήσεων και σελίδες.

Τώρα, για όσους αναρωτηθούν, τότε γιατί αυτό το τζέρτζελο, ποιος ο λόγος που  οι πανάθλιες πένες και τα μικρόφωνα συνεχίζουν να καλλιεργούν φόβο, ανασφάλεια, αγωνία και  τρόμο με τέτοιες απειλές και…. προσδοκίες, θα λέγαμε πως ο απορίες τους είναι αφελείς και μη συμπορευόμενες με την αγχίνοια  εχέφρονα και πονηρεμένου πολίτη για το τί κουμάσια είναι όλη αυτή η φάρα της βιομηχανίας παραπληροφόρησης.

Λοιπόν, κοιμηθείτε, συμπολίτες Εβρίτες και λοιποί γειτνιάζοντες με τον αιώνιο εχθρό μας  συν΄Ελληνες ,  ήσυχοι.   Ουδείς  εξ Ανατολών (Τουρκία) εκ Βορρά (Βουλγαρία!) και από Δυτικά (Αλβανία!) κίνδυνος.  Ειδικά οι… αγαθοί νησιώτες (αν και έχουν τελευταία χρόνια πονηρέψει και τούτοι ,λόγω τουρισμού και “μαύρης” κονόμας και το χειρότερο κατάντησαν  άσπλαχνοι στους πρόσφυγες, όντας  οι ίδιοι απόγονοι προσφύγων). Οι δε  Μυκονιάτες,  και τούτοι ας έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Αν είναι να γίνει κατάληψη για κανα  δυο μήνες, θα είναι από “νούμερα” και “ρόμπες” της παγκόσμιας  κοινότητας των σελέμπριτι. “Φεσάκι τούρκικο”, μόνο ως φολκλορικό είδος  θα πουλιέται στα μαγαζιά με τουριστικά είδη του νησιού των ανεμόμυλων.

Αιώνες το ελληνικό  κομματικό και στρατόκαυλο σύστημα  καλλιεργεί τέτοιους ανύπαρκτους   κινδύνους,  για να έχουν λόγο ύπαρξης και για να κονομάνε από τις μίζες των εξοπλισμών.  Πώς λέτε   αποφάνθηκε,  ακριβώς και ευφυώς ο  δικτάτορας   Κονδύλης  πώς  “αν ήξερα πόσο ανόητοι είναι οι ΄Ελληνες, θα τους κυβερνούσα από δεκανέας.”; Τώρα, να δεις τί ζόμπι έχουν καταντήσει οι  ΄Ελληνες…δημοκράτη,  φιλοβενιζελικέ  δικτάτορα.

3. Γεννηματά για τη φιέστα Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να βεβηλώσει την Αγιά Σοφιά

Η Φώφη Γεννηματά σε εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ

Εντελώς νούμερο αυτό το κορίτσι.Κρίμα που είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά!

Καλά, δεν την κλείνουν αυτή την παράγκα , όπως κατάντησε το …”πάλι ποτέ” κραταιό ΠΑΣΟΚ; Μια θλίψη για τους    περίφημους πρασινοφρουρούς , που οι περισσότεροι σήμερα μεταλλάχτηκαν σε Συριζαίους και   “γαλάζια ακρίδα”.

4. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απαντά από τη Θράκη στις τουρκικές προκλήσεις

Πώς το λέει ο σοφός λαός ;(σοφός λαός=κάποιος θυμόσοφος , μια και σύμπας ο λαός ουδέποτε υπήρξε νουνεχής και σώφρων): “΄Εκανε και η μύγα κ@λο και έχεσε τον κόσμο όλο”.

Κούλαρε, κυρία μου. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι δίπλα σου και όχι ο  εξ Ανατολών,που “κατασκευάζετε” και συντηρείτε  εσείς.  Μέγας κίνδυνος είναι αυτός ακριβώς που σε προήγαγε (;) σε πρόεδρο Δημοκρατίας , για να  σε έχει καβάτζα στις παλιανθρωπιές και τις απάτες τους.

Κούλαρε, λέμε!

5. Διεθνείς αντιδράσεις για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ

Ανησυχία και σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου ότι οι ΗΠΑ διακόπτουν τις σχέσεις τους με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και η χρηματοδότηση θα στραφεί σε άλλους οργανισμούς. Για «σοβαρό πισωγύρισμα» μιλάει το Βερολίνο, ενώ ο ΟΗΕ κάλεσε όλες τις χώρες να στηρίξουν τον ΠΟΥ, που ακόμα δεν έχει σχολιάσει την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Διεθνείς αντιδράσεις για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ

Κίνα και ΠΟΥ οι βασικοί ένοχοι της κατίσχυσης ενός ιού, από  επιδημία σε πανδημία. Σε αγαστή συνεργασία και τα  δύο αυτά φιλαράκια άφησαν τον κορόνα να γίνει παγκόσμιος ρυθμιστής της ζωής των ανθρώπων. Ο ιός είχε εμφανιστεί  ήδη από τον Σεπτέμβριο στην Ουχάν. Και ο ΠΟΥ έκανε πως δεν έβλεπε.

Δε φτάνει  η διακοπή σχέσεων  και χρηματοδότησης που εξήγγειλαν οι Αμερικανοί. Κίνα και ΠΟΥ πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί του Διεθνούς ποινικού δικαστηρίου. Αλλιώς  το έγκλημα θα τύχει επανάληψης.

6. GNTM: Βρήκαμε τον πρώτο άνδρα υποψήφιο -Αναδείχτηκε δεύτερος πιο όμορφος άνδρας στον κόσμο

Ο Νίκος Αναγνωστόπουλος το μοντέλο που δήλωσε συμμετοχή στο GNTM

Ο Νίκος Αναγνωστόπουλος το μοντέλο που δήλωσε συμμετοχή στο GNTM / Φωτογραφία: Instagram

Αλκιβιάδης. O χαρισματικός Αθηναίος, που συμμάχησε με τους ...

Αλκιβιάδης.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα στον πολυχώρο Μαλλιάρης – Παιδεία «Ανατόλια ...

Ρωμαίος και Ιουλιέτα.

Γεώργιος Καραϊσκάκης - Βιογραφία - Σαν Σήμερα .gr

Γ.Καραϊσκάκης..

***

Σιγά τον όμορφο .  Κάθε μέρα βλέπω στο δρόμο δεκάδες τέτοιους και καλύτερους από το Νικόλα παραπάνω.

Η ομορφιά δεν είναι διαχρονική. Κατασκευάζεται. Φτιάχνουν τα πρότυπα, ανάλογα την εποχή , τους λόγους και τα συμφέροντα.

Για φανταστείτε  σήμερα ο  τραγικός κούκλος Ρωμαίος ή ο αρειμάνιος, μουστακαλής γιος της Καλογριάς και του Καραϊσκου, Γεώργιος ο γαμωσταυρίζων εν παντί και αδιστάκτως, να πόζαραν στο Instagram στον ίδιο διαγωνισμό; Ούτε …επιλαχόντες  θα τους βλέπατε.

Και τί να πεις για τον σπουδαίο  (αλλά αληταρά) Αλκιβιάδη,που έχει στεφθεί διαχρονικά και ιστορικά  ως “ο ωραιότερος άνδρας   των αώνων”; Τούτον στις μέρες μας , ούτε καν στους επιλαχόντες θα τον είχανε. Όλα “πλαστικά”. Και όχι μόνο στη δική μας εποχή.