ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΥΓΗ. ΟΙ “ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΙΤΕΣ” ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΡΟΣΥΝΗΣ

Το βίντεο της εξοντωτικής δολοφονίας ενός συνανθρώπου μας, κάνει το γύρο του κόσμου. Σπαρακτικό “προνόμιο” των ημερών μας, να παρακολουθούμε, “ιδίοις όμμασι”, ψηφιακά καρέ ασύλληπτων εγκλημάτων, βολεμένοι νηφάλια στους καναπέδες μας.

Να γινόμαστε οι φιλοθεάμονες, εξοικειωμένοι παρατηρητές ‘δημοσίων εκτελέσεων’, ‘υπαίθριων γκιλοτίνων’, δημίων επί το έργο τους, ανυπόφορων βασανισμών, αλύπητων λουτρών αίματος. Ο όχλος που γεμίζει την κερκίδα. Δίχως, προφανώς, να ζητοκραυγάζει τούτη τη φορά και να διψά ακόρεστα για αίμα. Ή μήπως διψά; Ή ίσως και, κατ’ εξαίρεση, ζητοκραυγάζει;

Ποιοι είμαστε εμείς, το κοινό που παρακολουθεί μαθημένο, στωικό, σφαγές αθώων, απάνθρωπα μακελειά κι απερίγραπτες αιματοχυσίες στις οθόνες του;

Ποιοι είμαστε εμείς, οι μετα-μεσαιωνικοί άνθρωποι, με την λαξευμένη κουλτούρα, τα κατοχυρωμένα ανθρώπινα διακαιώματα, την απαράμιλλη πολιτική ορθότητα, την επαληθευμένη κοινωνική ενσυναίσθηση, τα άφθονα αισθήματα, την εξευγενισμένη ηθική;

Πού κρυβόμαστε όλοι εμείς οι αλληλέγγυοι στον συνάνθρωπο; Οι θιασώτες της κοινωνικής μέριμνας και του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής;

Πίσω από τον καναπέ μας; Πίσω από το δάχτυλό μας; Σίγουρα πάντως, κάπου στα μετόπισθεν.

Ποιοι είμαστε όλοι εμείς που θα σηκωθούμε εξοργισμένοι απ’ τη βολή μας, λυπημένοι, φορτισμένοι, ανεξέλεγκτα θυμωμένοι; Όλοι όσοι θα διαδηλώσουμε ιντερνετικά κατά της απάνθρωπης βίας, του απαρχαιωμένου φυλετικού ρατσισμού, του αδικαιολόγητου αφανισμού ψυχών, του αυτονόητου, αυταπόδεικτου εγκλήματος;

Είμαστε, όλοι εμείς. Οι εκπαιδευμένοι παρατηρητές ιντερνετικών δολοφονιών και ψηφιακών εγκλημάτων. Οι ‘αυτόπτες’ μάρτυρες αποτρόπαιων σκηνών. Εμείς που φρίττουμε, ξεσηκωνόμαστε, φωνάζουμε, μα συνηθίσαμε. Μάθαμε. Εξοικειωθήκαμε.

Ε, λοιπόν, εγώ έχω, αν δε γελιέμαι, το δικαίωμα να αρνηθώ. Δε θέλω να γίνω ‘αυτόπτης’ μάρτυρας άλλων δολοφονιών. Δε χρειάζομαι κι άλλο αίμα στην οθόνη μου για να καταλάβω τη σοβαρότητα της κατάστασης. Το κατεπείγον της υπόθεσης. Για να βγω στην πρώτη γραμμή, έξω από το κουκούλι μου, να διαδηλώσω σε δρόμους και πλατείες. Να απαιτήσω για απονομή δικαιοσύνης. Να κραυγάσω για την κατάφωρη αδικία, για την εξωφρενική, δημόσια εξόντωση ανθρώπων.

Το βίντεο δεν μπόρεσα να το δω. Όχι εγώ. Εγώ δε θα το δω. Θα αρνηθώ αυτό το ‘προνόμιο’ των καιρών μας- να γίνω μάρτυρας ενός ανθρώπου που ξεψυχά, που βασανίζεται αδιανόητα, που υποφέρει αβάσταχτα, σε θέα κοινή. Αρνούμαι να το δω. Δεν χρειάζομαι εικόνα για να καταλάβω το μέγεθος του εγκλήματος, του αφανισμού. Δε θέλω, ούτε κατά διάνοια, να ‘παρακολουθήσω’ μια σκηνή εγκλήματος, έστω και λίγο να εξοικειωθώ με τον πόνο, τις αδυσώπητες κραυγές, την απάνθρωπη αγωνία. Έστω και ξυστά, να αλλάξω πλευρό και να σκρολάρω μηχανικά μετά στην οθόνη μου. Για να δω παρακάτω. Για να παρακολουθήσω τα επόμενα. Για να αναζητήσω κι άλλα. Να γίνω ψηφιακός μάρτυρας, κατήγορος, ένορκος.

Για την ιστορία, λοιπόν, εγώ το βίντεο δεν το είδα. Γιατί και εγώ δεν μπορώ να αναπνεύσω!

Όσο κάποιο τραβάνε ζωντανά, εν ψυχρώ δολοφονίες.

Όσο κάποιοι δεν αντιδρούν και μασουλάνε επιδεικτικά πασατέμπο στις κερκίδες.

Όσο κάποιοι κοιτάζουν ακόμα τους άλλους στο δέρμα κι όχι στα μάτια.

Όσο κάποιοι αγνοούν επιδεικτικά την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Όσο μένουν ξοπίσω άνθρωποι καταρημαγμένοι.

Όσο αδίστακτοι μακελάρηδες μένουν ατιμώρητοι.

Όσο η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Όσο η πολιτεία επιτρέπει.

Όσο η κοινωνία ανέχεται.

Όσο αυτός ο κόσμος δεν αλλάζει ποτέ…

%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B1.jpg

2. Δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό του Mega Channel

efsyn.gr
“Οι ερωτηθέντες πιστώνουν στην κυβέρνηση ότι τα πήγε καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας με τις θετικές γνώμες να φτάνουν το 84% (87% τον Απρίλιο), στον μετασχηματισμό του κράτους με 73% (74%), στην εγκληματικότητα με 56% (60%) και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με 52% (60% τον Απρίλιο).

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, αν την ερχόμενη Κυριακή γίνονταν βουλευτικές εκλογές, οι ερωτηθέντες δίνουν 40,3% στη Νέα Δημοκρατία (42,5% τον Απρίλιο), 20,9 στον ΣΥΡΙΖΑ (21,4%), 5,1% στο Κίνημα Αλλαγής (5%), 4,6% στο ΚΚΕ (4,7%), 2,6% στην Ελληνική Λύση (2,9%), 2,5% στο ΜέΡΑ25 (3,2%), 1,6% στη Χρυσή Αυγή (1,5%).

Ωστόσο, οι πολίτες είναι κατηγορηματικά εναντίον της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, με το 84% να τάσσεται κατά και μόλις 13% υπέρ.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22 και 27 Μαΐου με τη μέθοδο της τηλεφωνικής συνέντευξης σε δείγμα 1.201 ατόμων άνω των 17 ετών”.

***

Αναρωτήθηκες γιατί  η ακροδεξιο-παρνοφυλλάδα του αχυράνθρωπου Χρ.Ράπτη (iefimerida.gr) έχει  ,έστω και με τα φέικ στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζει, κάποια  εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ η “κολεκτίβα” των Συντακτών της π. Ελευθεροτυπίας και νυν Εφσυν (άκου τίτλος!)  ή ο Συριζοκολλητός Κώστας Βεξεβάνης και η πάλαι ποτέ Αριστερή  “Αυγή”, έχουν ένα φτωχό επισκεπτήριο;  Απλό, απλούστατο.

Η Δεξιά, ως γνωστό, ελέγχει σχεδόν το 90% της ντόπιας βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Σιχαμερό δημοσιογραφικό  αληταριό ,αλλά νταβραντισμένο, χορτασμένο από τον Κούλη τους και από τα  ξεπλυμένα ναρκοδολάρια της αγοράς,  δεν κολώνει πουθενά. Σε “σταυρώνουν” στο λεπτό,σαν το Χριστό. Δεν έχουν κανένα ενδοιασμό .Και πώς να έχουν; Οι “καλύτεροι από δαύτους, σκότωσαν τη μάνα τους”.

Και οι…πριμαντόνες ,οι μη δεξιές; ΄Οπως οι τρεις  αυτές “προοδευτικές” … ναυαρχίδες efsyn ,  documento και Αυγή; Γιατί φυτοζωούν με κάποιες εκατοντάδες αναγνώστες; Λογικά και στατιστικά έχουμε τους ακόλουθους συλλογισμούς:

  1. Η εκλογική δύναμη της Δεξιάς δεν είναι παραπάνω από  2μιση εκατομμύρια ψηφοφόρους στα 10 εκατομμύρια. Οι περισσότεροι μάλιστα  απ΄αυτούς τους χαχόλους είναι από εντελώς  αγράμματοι μέχρι ημιμαθείς. Την τύφλα τους τη μαύρη ξέρουν από κυβερνοχώρο.Κι αν μπαίνουν σε ιντερνέτ , είναι για να δουν καμιά τσόντα ή μπάλα.  Οπότε, αυτό και μόνο δείχνει τη φέικ πληροφόρηση του Χρ,Ράπτη πως έχει τάχα εκατομμύρια επισκέπτες!  Σοβαρός άνθρωπος,αριστερός, προοδευτικός ,που σε αντίθεση με το δεξιό , συνήθως παίζει στα δάχτυλα την περιήγηση στον κυβερνοχώρο ,  θα έκανε κλικ στο βόθρο iefmerida.gr;  Μη τρελαθούμε.
  2. Πού πάνε τα υπόλοιπα 7μιση εκατομμύρια , λοιπόν, των ψηφοφόρων, που ούτε χρωματιστούς  δε θέλουν να βλέπουν τους δεξιούς πορνοϊστότοπους;  Πολλώ μάλλον  να μπαίνουν  σε δαύτους. Λογικά, ακόμα και οι  “υποψιασμένοι” και μη μαντρωμένοι της ΑΠΟΧΗΣ,σχεδόν 4 εκατομμύρια τούτοι, θα έπρεπε κάπου -κάπου  να επιλέγουν  ενημέρωση, έστω κι από περιέργεια  από  τα τρία προαναφερθέντα….προοδευτικά έντυπα .   Κι όμως, και τα τρία μαζί μετρούν κάτι μικρά νούμερα,εξευτελιστικά μερικές φορές. Γιατί;

Ο κόσμος, που δεν τρώει  κουτόχορτο  γνωρίζει πολύ καλά πως ο Χρ. Ράπτης που δεν τα βάζει ευθέως και ευθαρσώς με τους Ναζί, δεν είναι χειρότερος από  τον Τάκη Παπά, ας πούμε, της “κολοκτίβας”, που πετάει σπίθες ο κοντυλοφόρος του, όταν γράφει για τη Χ.Α. Αμφότεροι ανήκουν στην ίδια οικογένεια των γουρουνιών και  έχουν ίδια μούρη. Αλλάζουν χρώμα. “Μαύρα γουρούνια, άσπρα γουρούνια,  πλύμα να τρων και   βελανίδια” ,όπως  λέγαν  στην Ανδρίτσαινα. Η διαφορά τους είναι , ποιο τρώει το πλύμα με πολύ   πίτουρο και ποιο το φτωχό και άνοστο  βελανίδι.

Ο “καλός κόσμος”, λοιπόν, ο “υποψιασμένος”, δε διαβάζει  ΄”κολεκτίβα” (ισχύει και για τις άλλες  δυο …κυρίες),γιατί δεν ανέχεται να τον δουλεύουν οι..προοδευτικοί, αλλά μη “υποψιασμένοι” τούτοι  συντάκτες της.   Ξέρουν καλά πως στα ίδια σκ@τά κολυμπάνε και τούτοι.

Παράδειγμα, η παραπάνω απάτη, η “πουστιά” που λέμε (κι ας με συγχωρήσουν οι θιγόμενοι,η λέξη δεν έχει να κάνει με αυτούς) που διαπράττουν. Γράφουν: “Οι ερωτηθέντες πιστώνουν στην κυβέρνηση ότι τα πήγε καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας με τις θετικές γνώμες να φτάνουν το 84% (87% τον Απρίλιο)”.

Παρουσιάζουν χωρίς σχόλια τα στοιχεία  της (τάχα μου) δημοσκόπησης (!) που ανάθεσε το ναρκοδολαριοκάναλο Μega στη επίσης ναρκοδολαριοαμειφθείσα  εταιρία ,ως απολύτως …φυσικά και αληθή. Αποδέχονται, δηλαδή,   και οι “Παπάδες” στην Εφημερίδα Συντακτών πως όντως  στους 10 ΄Ελληνες, οι 9 παρά κάτι, συμφωνούν απολύτως με τον εγκλεισμό τους στους 4 τοίχους, τη δυστυχία,την ανέχεια,την κλοπή δυο μηνών της ζωής, που διέπραξε η άτιμη κυβέρνηση του Κούλη.

Φυσικά,όλοι οι νοήμονες αντιλαμβάνονται  πως καμιά τέτοια δημοσκόπηση δεν έγινε, όλα τα στοιχεία που παρουσίασαν είναι “πέτσινα” και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανεξάρτητων πηγών   σε ευρύ κύκλο,  σχεδόν το 60% του κόσμου είναι “πυρ και μανία” με τα δικτατορικά  και  εξοντωτικά  αυτά μέτρα που έλαβε το ακροδεξιό καθεστώς της Ελλάδας.  Το 60% “πνέει  μένεα”  !

Και οι άθλιοι κοντυλοφόροι της Εφ συν το γνωρίζουν. Εν τούτοις, κάνουν  πως δεν καταλαβαίνουν την απάτη.   Θάβουν την αλήθεια ,όπως κάνουν και για το μεγαλύτερο κομμάτι   της γνήσιας πληροφόρησης.  Γιατί,  αν  σχολιάσουν   την αλήθεια, τότε παραδέχονται   πως για να καταβροχθίσουν και τούτοι  το  μεγάλο κομμάτι της πίτας  που της πρόσφερε η κυβέρνηση, για να τη στηρίξουν  στο συνταγματικό της πραξικόπημα , έφτασαν  να γλείφουν και δαύτοι εκεί που τάχα έλεγαν  πως φτύνουν . Τέτοιο κουμάσια.

Και οι τρεις αυτές ….προοδευτικές φυλλάδες όλο αυτό τον καιρό της “Πολιορκίας”, έδωσαν ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης.  “Βασιλικότερες του βασιλέως”. Αποδέχτηκαν το πραξικόπημα του lockdοwn  μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης, χωρίς να βγάλουν κιχ, συσκότισαν και απέκρυψαν την πραγματικότητα για τον κορόνα, παρουσίασαν κι αυτές  μια μορφή  γρίπης ως…καρκίνο!

Και όλα αυτά, για να  ξεκοκαλίσουν, όχι 11 εκατομμύρια που λένε οι ίδιοι πως πήγαν στα ταμεία τους,  αλλά σχεδόν 45, όπως λένε τα δικά μας στοιχεία. 50  δημοσιογραφικοί “βόθροι”  ,άλλος μικρός, άλλος μεγάλος,    μοιράστηκαν  σε δυο μήνες μέσα  αυτό το αστρονομικό ποσό!  Με μόνη υποχρέωση  τη στήριξη στην κυβέρνηση.

Μιλάμε για χωματερές. Και έχουν  την απαίτηση να θέλουν να  μεταμορφώσουν σε σκουπιδοφάγους τη μεγάλη μερίδα των πολιτών που ούτε πρόσφερε ούτε πρόκειται ποτέ να προσφέρει “γην και ύδωρ” στους γκεμπελίσκους της ναζιστικής βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται ο Φίλης, ο Παπάς και ο Βαξεβάνης. “Εκεί, εκεί στη Β΄Εθνική”!