ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ” ΦΩΤΙΑ” ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

*Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ

   ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ   ΤΟΥ ,  Ο   ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ.

 *ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΜΙΑ  ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΦΙΑ-ΑΛΗΤΕΙΑ !

 *ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. “ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ”.

******

“Έχει πέσει μια ταφόπλακα σιωπής στον Ελληνικό Τύπο και νομίζω ότι ιστορικά μιλώντας, το μέγεθος ενός εγκλήματος φαίνεται και από την τεράστια διαφορά δημοσιογραφικής κάλυψης ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνω τι συμβαίνει στη χώρα μου από το BBC και τους NEW YORK TIMES. Αυτό θυμίζει άλλα καθεστώτα». (Ιάσονας Αποστολόπουλος,  διασώστης).

 (ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ)

                               ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Καίγονται σπίτια -Απεγκλωβίστηκαν οι περισσότεροι κάτοικοι

Καίγονται οικήματα στην Βαρυμπόμπη

Σοκαριστικές εικόνες Εκκενώθηκαν Θρακομακεδόνες, Ανω Βαρυμπόμπη, Αδάμες, Μορτερό, Φασίδερη  Σώθηκαν οι άνδρες της ΔΙΑΣ και πυροσβέστες Εκτάκτως στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής ο Μητσοτάκης

***

Καίγεται η χώρα πάλι. Σύνηθες. Επί δεκαετίες. ΄Οχι όμως και πριν το 1980. Και  συνήθως  στις παραμονες της…εθνικής επετείου της  4ης Αυγούστου.

Ερωτήματα:

1.Γατί παλιότερα  δεν υπήρχαν εμπρηστές, πυρομανείς και… απρόσεκτοι κατασκηνωτές;

2. Γιατί δεν κάηκαν άνθρωποι  (κι ευτυχώς) σε αυτές τις μεγάλες πυρκαγιές τώρα, ενώ   το 2007  στην Ολυμπία  και στο Μάτι  το 2018 , χάθηκαν τόσοι  άνθρωποι ,κυριολεκτικά χωρίς λόγο;

2.Γιατί τότε, το 2018 ,  οι πυροσβέστες, που είναι και σήμερα , ήταν κακοί και ανίκανοι και  σήμερα οι ίδιοι ικανοί και  ηρωικοί;

Κούλη, ηρωικέ  Μακεδονομάχε,  μπορείς να  απαντήσεις στα αμείλικτα αυτά ερωτήματα που  σε αφορούν άμεσα και αποκλειστικά;

2. Στήνουν ασφυκτικό κλοιό για ανεμβολίαστους, μετά το «ανέμελο» καλοκαίρι

 εφσυν

“Rapid test ή μοριακό τεστ… παντού φαίνεται πως θα είναι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης προκειμένου να αυξήσει την πίεση προς ανεμβολίαστους πολίτες, τους οποίους έχει στοχοποιήσει εδώ και καιρό ως βασικούς υπεύθυνους για το νέο κύμα πανδημίας.

Μετά από ένα επίπλαστο success story για ανέμελο τουριστικό καλοκαίρι, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για ένα δύσκολο φθινόπωρο, ξορκίζοντας το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και επιχειρώντας να μεταφέρει ξανά όλες τις ευθύνες προς τους ανεμβολίαστους.

****

΄Ωστε η κυβέρνηση  στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους, ενώ τούτοι είναι αθώοι και καθόλου  υπεύθυνοι τώρα πια για το νέο κύμα πανδημίας.  Αν δεν ξέρουν εκεί στην “κολεκτίβα”  τη σημαία του ρήματος “στοχοποιώ”, θα μπορούσαμε να τους κατηγορήσουμε για λεκτικό ολίσθημα. Αλλά ,δεν πρόκειται γι΄αυτό.

Απλώς, όπως πάντα, πατάνε σε δυο βάρκες.  Είναι ταγμένοι στην υπηρεσία της αρνητικής κριτικής, ακόμα και στο θετικό κυβερνητικό έργο. Και ως  τέτοιοι είναι παντελώς ανήθικοι.

Το έπαιξαν έτσι και στο lockdown. Υπέγραψαν και τούτοι  ένα  πραγματικό, συνταγματικό πραξικόπημα, το στήριξαν, το επέβαλαν στην ουσία,  μαζί με όλο το υπόλοιπο συνάφι της παραπλάνησης και λίγο μετά, όταν άλλαξε πλεύση  η Αντιπολίτευση και ανακάλυψαν πως ήταν λάθος επιλογή ο εγκλεισμός, άλλαξαν και τούτοι κασέτα . Το γύρισαν στην επανάσταση. Κατόπιν εορτής, βέβαια.

Τώρα, πάλι,  είναι και με τους εμβολιασμένους, αλλά  και με τους ψυχάκηδες και ψεκασμένους. Καθαρά ,”έξω από τα δόντια”, δεν υπάρχει περίπτωση να τους ακούσεις να μιλάνε. “΄Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε” ,μια ζωή.

Κύριοι, κοντυλοφόροι (πια)  της παλιάς Ελευθεροτυπίας,

είστε υπέρ των αυστηρών μέτρων  για   όσους γράφουν τη ζωή των παιδιών μας στα παλιότερα των υποδημάτων τους;    Είναι παντελώς τρελαμένοι και ανεύθυνοι ή όχι όσοι αρνούνται να σεβαστούν το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή των άλλων;

Τί μας το παίζετε τώρα;  Αντίσταση;  Πως  είστε με τη μεριά της μειοψηφίας και υπερασπίζεστε τα…δικαιώματα του περιθωρίου; Και παράλληλα μας λέτε πως είστε και με τον έφηβο που κινδυνεύει άμεσα αύριο η ζωή του από την  εγκληματική ανευθυνότητα των παλαβών  ,αλλά και από  τη δική σας εκ του πονηρού  αμφισημία;

Δε μάθατε ποτέ τί σημαίνει έντιμη φωνή, ανεξάρτητη  και υπεύθυνη. Επειδή, ακριβώς, όπως το παραδέχεστε και οι ίδιοι, έχετε αφεντικά  εκείνους που  ευφραίνονται  να μην ακούν πως υπάρχει έστω και ένα θετικό έργο  καμωμένο από τούτη την κυβέρνηση. Ακόμα και για τα οφθαλμοφανώς  “καλώς έχοντα”.  Στείρα αντιπολίτευση ,τυφλή, φανατική, παράλογη.

Αυτή είναι η εμπορική δημοσιογραφία.  Ανυπόληπτη, χρησιμοθηρική, εγκληματική. Και υπάρχουν ακόμα οπαδοί χωρίς καν  στοιχειώδη λογική, που δεν τους παίρνουν στο κυνήγι. Κάθονται ως χαχόλοι και διαβάζουν ή ακούν,  ως “ιερό ευαγγέλιο” τις παρλαπίπες του κάθε Πορτοσάλτε,  Τράγκα,  Βαξεβάνη,  Χίου. Δουλειά τους είναι να σε δουλεύουν. Απ΄αυτό ζουν. Και το ανέχεσαι;

3.Μετά τον καύσωνα – βίαιες καταιγίδες, οι περιοχές που θα πληγούν .

Γιάννης Καλλιάνος: Ο γάμος του μετεωρολόγου με την Χάρις Δαμιανού

“9Γιάννης  Καλλιάνος . Ένας αξέχαστος γάμος”

 

“Από Αύγουστο χειμώνα κι από Μάρτη καλοκαίρι”.

Φυσικά φαινόμενα ,  συνήθη και επαναλαμβανόμενα.   Καλοκαίρι.  Ζέστες, αλλά και δροσιές και μελτέμια και αέρηδες  και καταιγίδες.  “Ουδέν καινόν υπό τον ήλιον”.

Η  Φύση βλέπετε επαναλαμβάνει αδιάκοπα και ανελλιπώς τα δικά της. Κι   έχει “γραμμένο  κανονικά” το    Γιάννο  Καλλιάνο και τους ομοίους του που έχουν μπλέξει την  γκλαμουριά με τη Μετεωρολογία και  την  τερατολογία  με τη λαϊκή σοφία.

. DW: Στην Ελλάδα η ζέστη είναι τέτοια που τηγανίζεις αυγό στον ήλιο -Πρωτοφανείς εικόνες από τον ακραίο καύσωνα

Τηγανητό αυγό, ψήνεται κάτω από τον καυτό ήλιο

΄Ολα τα γουρούνια ίδια μούρη”. Και όλοι οι Γκεμπελίσκοι όμοια φάρα, παγκοσμίως. Μανούλες στην παραπλάνηση-παραπληροφόρηση.

Στο Γαϊδουρονήσι, απέναντι από τη  Ιεράπετρα, χρόνια πολλά πριν, όταν έβγαζα τα καλοκαίρια στην Κρήτη, λέγανε  οι ψαράδες πως κάποιες καυτές ημέρες  σαν αυτές σήμερα (και χειρότερες), μαγείρευαν στον ήλιο και την καυτή άμμο ην περίφημη Κρητική κακαβιά!   Κανονικά και σε ελάχιστο χρόνο.

΄Αρα,  το αυγό μάτι  που λέει  ο κοντυλοφόρος της  DW πως μπορεί να τηγανίσει κανείς στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες, οι Κρητικοί παλιότερα το τρώγανε για πρωινό  τηγανισμένο στον καυτό και τότε ήλιο.

Σταματήστε την τρομοκρατία. Ζόμπι της παραπληροφόρησης και της μετάλλαξης της αλήθειας σε τερατώδη  ψευδη.