“ΕΣΤΕΜΜΕΝΗ” ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΦΑΝΕΣΤΑΤΕ ΑΥΛΙΚΕ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ, ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ.

1.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ
Σήμερα οι υπογραφές για την αγορά των 18 Rafale -Στην Αθήνα η υπουργός ΄Αμυνας της Γαλλία

Παναγιωτόπουλος και Παρλί σε χειραψία

Με υπογραφές των διεφθαρμένων και   υποδίκων μελών  της κυβέρνησης Μητσοτάκη,    πραγματοποιείται σήμερα η μεγαλύτερη κλοπή δημόσιου χρήματος  στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Κατά τα  φαινόμενα,   οι μίζες που έπεσαν εδώ, θα επισκιάσουν εκείνες  του  ΄Ακη Τσοχατζόπουλου για την “αγορά του αιώνα.  Συνυπεύθυνη η αντιπολίτευση όλων των κομμάτων

Ο πολιτικός και δικαιικός πολιτισμός της Ελλάδας έπιασε πάλι πάτο. Και δεν είναι η πρώτη φορά.

2. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Βαρουφάκης: Πότε η Ελληνική Δημοκρατία θα αναγνωρίσει επισήμως το παλαιστινιακό κράτος;

Γιάνης Βαρουφάκης

Να πούμε μπράβο για την επερώτηση στον  Γραμματέα του ΜΕΡΑ25.

 Γιατί ,αλήθεια,  δεν έχει γίνει ως τώρα αυτή η αναγνώριση; Τί περιμένουν ; Την άδεια από το Ισραήλ;

3. Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές στην Κωνσταντινούπολη -Τρεις ώρες κράτησαν οι συνομιλίες

Το κτίριο στο οποίο έγιναν οι διερευνητικές επαφές

Κι άλλο μπράβο!  Σε όσους είχαν την πρωτοβουλία  και αγωνίστηκαν γι΄ αυτή τη σπουδαία και ελπιδοφόρα  συνάντηση.

_____________________________________

ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

 

1.ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ

Τα συμπεράσματα από τη δική μας  δημοσκόπηση που ανεβάσαμε χτες είναι πολλά και ενδιαφέροντα. Και είναι επίσης τα πλέον αξιόπιστα γιατί  προέρχονται από   το ίδιο το εκλογικό  σώμα που ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΔ ή δηλώνουν οπαδοί της Δεξιάς.

Θα επισημάνουμε τα σημαντικότερα:

  1. Η οικογένεια Μητσοτάκη θωρείται ΞΕΝΟ σώμα στη Δεξιά και τα μέλη της σφετεριστές των αξιωμάτων της.
  2. ΄Ηδη οι Δεξιοί  θεωρούν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ,δεδομένη, αν η Ν.Δ κατέβει σε εκλογές με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
  3. Με νέο ,άφθαρτο Κεντροδεξιό πρόσωπο στη  Ν.Δ αρχηγό ,  ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι βέβαιο ως θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.
  4. Το έργο της κυβέρνησης  θεωρείται εν πολλοίς αρνητικό από  εκείνους που την ψήφισαν, για να μην κάνει ακριβώς αυτά που έκανε!
  5. Είναι δεδομένο πως οι διεργασίες για απομάκρυνση από το τιμόνι το κόμματος της Δεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν ήδη ξεκινήσει. Και ίσως καιρό πριν.  ΄Αγνωστο αυτή την ώρα είναι το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει και πότε ακριβώς.
  6.  Φαίνεται πολύ πιθανό η Ακροδεξιά με Σαμαρά, Γεωργιάδη,  και πιθανότατα ενισχυμένη από Βενιζέλο και Λοβέρδο να αποσπαστεί από τη ΝΔ και θα  εκφραστεί επίσημα με τη δημιουργία κόμματος, εθνικιστικού στις παλιές  γραμμές της “΄Ανοιξης” του Αντώνη Σαμαρά.
  7.   Καταπέλτης η άποψη των οπαδών της  Δεξιάς για τη ζημιά που προξένησε η βιομηχανία παραπληροφόρησης στο κόμμα της Ν.Δ. Και είναι αλήθεια, αν σκεφτεί κανείς πως με στοιχειώδη λογική ο οποιοσδήποτε  καταλήγει  στο ίδιο συμπέρασμα.  Δεν μπορείς  αν βλέπεις  να καίγεται το Σύμπαν στη χώρα αυτή την ώρα κι εσύ μαζί, και να βγαίνει ο Πορτοσάλτε, ο Παπαχρήστος  και ο Παναγόπουλος ,που έσκασαν  από τα εκατομμύρια που τους τάισε  ο Κούλης τους,  και να σου λένε “είσαι ηλίθιος.΄Ολα είναι μια χαρά, ο κόσμος κάνει κρα για Μητσοτάκη και μόνο εσύ δεν το καταλαβαίνεις”. Μιλάμε για τον ίδιο τον Δεξιό, που έκανε πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Αυτονόητα.
  8. Ο  Δεξιός δεν είναι σαν τον  οπαδό του ΣΚΕ  (ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ) .Ο δεύτερος βλέπει τα στραβά του κόμματος, αλλά δε συνετίζεται, δεν αλλάζει το απολιθωμένο  του μυαλό.   Ο Δεξιός με τα χίλα κουσούρια του, μπορεί να δει και πέρα από τη μύτη του.

Οι αρουραίοι τύπου  Πορτοσάλτε,  Φαναρά  και λοιπών τρωκτικών της Πετσολίστας, αλλά και  τύποι σαν τους  “τηλεαρβύλες”   ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το σκάφος.  Βλέπουν που  βυθίζεται όπου νά ναι.

Θυμηθείτε πως πολύ σύντομα οι περισσότεροι από δαύτους,  θα γλείφουν εκεί που φτύνουν σήμερα.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους σήμερα, θα γίνει αύριο  Ο ΄Ακης Τσοχατζόπουλος, ο αποδιοπομπαίος τράγος  που θα πληρώσει για όλες τις κυβερνητικές  αμαρτίες, δικές του, αλλά και των άλλων.

Είναι τόσο βρωμερό και ανήθικο  το συνάφι της παραπληροφόρησης. Σκοτώνουν κα την ίδια τους τη μάνα. Το παραδέχονται και οι ίδιοι.

2. Ο ΜΠΕΚΑΤΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ

Δεν φτάνει που είναι Πρόεδρος, είναι και γυναίκα
“Οι επιθέσεις στο πρόσωπο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τις δημόσιες παρεμβάσεις της ● Το καταγγελτικό πάθος που μοιράζονται ο τηλεοπτικός σταθμός Star με τους Λαγό-Πλεύρη και τη διαδικτυακή παρέα της οργάνωσης «Αρδην».

Δεν υπάρχει μέρα που να μην γίνεται στόχος η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Βέβαια η ίδια όχι μόνο δεν προκαλεί με κινήσεις εντυπωσιασμού όπως κάποιοι από τους προκατόχους της, αλλά έχει υιοθετήσει εξαρχής ένα πολύ χαμηλό προφίλ και επιλέγει να παρέμβει στη δημοσιότητα με μετριοπάθεια και μόνο για ζητήματα που έχουν ευρύτερο ενδιαφέρον.

Τελευταίο κρούσμα, η πρόσκληση που απηύθυνε η κυρία Σακελλαροπούλου στη Σοφία Μπεκατώρου να επισκεφτεί το προεδρικό μέγαρο, προκειμένου να συναντηθεί «στο πρόσωπό της με όλες εκείνες τις γυναίκες που κακοποιήθηκαν, λεκτικά ή σωματικά, που τραυματίστηκαν διά βίου από την ηθική βαναυσότητα της σεξουαλικής επιθετικότητας».

***

Είχαμε διατυπώσει λίγες ημέρες πριν κάποια ερωτήματα  με αφορμή την υπόθεση Μπεκατώρου.  Μεταξύ των αποδεκτών πρώτη ήταν  η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου,  πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σήμερα τα επαναλαμβάνουμε και συμπεριλαμβάνουμε και στους αποδέκτες και  τον κοντυλοφόρο της κολεκτίβας  συντακτών Δημ Ψαρρά, που ως τέτοιος, δεν είναι η πρώτη φορά  που  ψαρεύει σε θολά νερά. (Για το  ψωμάκι της φαμελιάς, ρε γαμώτο!).

Διευκρινίζουμε και πάλι.  Η υπόθεση αυτή καθ΄αυτή του σεξ,  είτε ήταν σημερινή είτε μπαγιάτικη,  όπως είναι αυτή της καταγγελίας της ιστιοπλόου, δεν μας αφορά.  Και  δεν έχει καμιά σχέση με την άλλη υπόθεση της παιδεραστίας  πάλι  στον αμαρτωλό  χώρο του αθλητισμού με δράστη  τον προπονητή του παιδιού τότε,  ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του και παρέσυρε ένα 11χρονο παιδί σε σεξουαλική  συνεύρεση. Αυτό είναι καραμπινάτο ποινικό.

Για την Μπεκατώρου είναι αλλιώς, εντελώς διαφορετικό  ζήτημα . Ας  μαλώνουν   μεταξύ τους οι κλειδαρο-μπανιστηρτζήδες  κι ας σκοτώνονται   να βρουν απάντηση στο ερώτημα, αν  η Ολυμπιονίκης πριν 20 και βάλε  χρόνια,   έβγαλε από μόνη της το βρακί στο πεντάστερο  ξενοδοχείο   ή της το έβγαλε με το ζόρι το αφεντικό της  (αν και μπρατσωμένη τούτη)   και έγινε ό,τι έγινε.  Για μας αυτό που ο… χριστιανικών προδιαγραφών , ποινικός  κώδικας αποκαλεί βιασμό και τιμωρεί την πράξη σαν να πρόκειται για δολοφονία, είναι ενδεικτικό του νομικού πολιτισμού και του Μεσαίωνά του.

Εμείς απαιτούμε απάντηση  στα παρακάτω σοβαρά  ερωτήματα που ήδη έχουμε διατυπώσει:

  1. Να μας απαντήσει η   Μπεκατώρου αν είχε, έχει και ποιες είναι οι  σχέσεις  με τον  τ.  βασιλιά Κωνσταντίνο.
  2.  Η πρόεδρος της Δημοκρατίας,  όταν καλούσε την Μπεκατώρου στο  προεδρικό Μέγαρο γνώριζε για τις σχέσεις του  τ. βασιλιά, του Κυριάκου Μητσοτάκη και της  Μπεκατώρου;
  3. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας,   η οποία,  όπως και  η πρόεδρος της Δημοκρατίας,  ακολούθησαν τη γραμμή Μπακατώρου,    θα μας πουν ποια θέση είχε (και έχει) στην Ομοσπονδία τους  ο Κωνσταντίνος;
  4. Η ελληνική επίσης  Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας  θα μας πει   ποιες οι σχέσεις  με τον τ. βασιλιά των μελών της και μεταξύ αυτών και του αφεντικού της Μπεκατώρου  με τον οποίο συνευρέθη σεξουαλικά κατά παράβαση ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ των αρχών της  Ομοσπονδίας;
  5. Ο Δημήτρης  Ψαρράς που  φτύνει όπου βρει, αναίσχυντα και “απολίτιστα”, γνωρίζει  αυτές τις σχέσεις παραπάνω;  Τις επικροτεί  για μια πρόεδρο της Δημοκρατίας;  Αν όχι, αν δεν τις ξέρει, ας τις ερευνήσει (είναι πολύ εύκολο)  και ας  βγει ευθαρσώς να τις καταγγείλει. Κι ας αφήσει τους  δημοσιογραφισμούς   και τις…θεοσκοτωμένες ευαισθησίες του  περί γυναίκας στην εξουσία.  ΄Αντρες και γυναίκες όταν  είναι διεστραμμένοι  , είναι  το  ίδιο, ανεξάρτητα από φύλο. Η Αικατερίνη η Β΄ ή η  Θάτσερ δεν εξιλεώνονται λόγω   φύλου. Κι ας αφήσει επίσης τις άτιμες συγκρίσεις με Λαγούς και…πετραχείλια.  Ο ίδιος είναι Ναζί, δηλαδή, όταν λέει   τα ίδια με το Μχαλολιάκο  στις κοινωνικές του  ΝεοΝαζί ευαισθησίες; Και είναι πολλές και σωστές, αν δεν ήταν υποκριτικές.   Κανείς δεν τα χάφτει πια,  όσα πονηρά και μπαμπέσικα  γράφει ο Δημήτρης Ψαρράς. Στο μεταξύ, ας θυμηθεί ο …δαιμόνιος   εκπρόσωπος της εμπορικής  δημοσιογραφίας  πως η Σακελλαροπούλου είναι επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. (“Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας”!). Και με πολλές “αμαρτίες” στο δικαστικό της παρελθόν.

Τα ερωτήματά μας, επειδή  άπτονται του πολιτειακού,  οι αποδέκτες τους οφείλουν να απαντήσουν και να απολογηθούν.  Και  πέρα από τη συγγνώμη τους  να ενημερώσουν  τον ελληνικό λαό , γιατί παίχτηκε (και παίζεται)  σε θέματα πολιτειακά  τέτοιο επικίνδυνο  παιχνίδι πίσω από την πλάτη του. Ποιοι το έστησαν και  γιατί κάποιοι το στηρίζουν.

Εμείς ξέρουμε.  Και περιμένουμε με το “μαστίγιο” στο χέρι. Κα το κρατάμε ειδικά για  το βρώμικος συνάφι της παραπληροφόρησης, τύπου εφσυν, που σφυρίζει αδιάφορα σε τόσο σοβαρά και επικίνδυνα παιχνίδια.

3. α. Απάντηση στην κ. Νικολάου, γ.γ. υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

β. Κούρτοβικ: Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά εκδικούνται αυτοί που ασκούν την εξουσία

 

“Μια γενική γραμματέας υπουργείου της κυβέρνησης δεν συνηθίζεται και δεν της αντιστοιχεί να διαθέτει τον χρόνο της για να επιχειρηματολογεί εναντίον ενός φυλακισμένου και μάλιστα «κοινού» «πολυδολοφόνου», όπως αποκαλεί τον Δημ. Κουφοντίνα

Με άρθρο της που δημοσιεύτηκε σε διάφορα Μέσα, η κ. Νικολάου επιχειρηματολογεί για να αντικρούσει έναν κρατούμενο που η ίδια αποκαλεί «δολοφόνο» «του κοινού ποινικού δίκαιου». Είναι αναγκαίο να επισημάνω, ως συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, τα ακόλουθα:

● Μια γενική γραμματέας υπουργείου της κυβέρνησης δεν συνηθίζεται και δεν της αντιστοιχεί να διαθέτει τον χρόνο της για να επιχειρηματολογεί εναντίον ενός φυλακισμένου, και μάλιστα «κοινού» «πολυδολοφόνου» όπως τον αποκαλεί (ανεπίτρεπτα για τη θέση της), 17 χρόνια μετά την οριστική καταδίκη του και έπειτα από 18 χρόνια φυλάκισης κατά τα οποία υπήρξε υποδειγματικός στη στάση του και στον σεβασμό του πλαισίου έκτισης ποινών.

● Η γενική γραμματέας του Προ.Πο., αντίθετα, θα πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες γιατί το υπουργείο της προώθησε για ψήφιση ένα νόμο φωτογραφικό για τον συγκεκριμένο κρατούμενο (κατά ρητή δήλωση των σήμερα υπεύθυνων για τη διακυβέρνηση της χώρας), εκτάκτως (σε καιρό που δεν συνέτρεχε καμία έκτακτη ανάγκη), για έναν «κοινό» «πολυδολοφόνο», ο οποίος επί 18 χρόνια φυλακής δεν έχει πότε απασχολήσει.

● Χρειάζεται ακόμα να εξηγήσει, όπως της ζητείται από τον Συνήγορο του Πολίτη, γιατί η ίδια προέβη στην εσπευσμένη εφαρμογή του (εν μέσω γενικής απαγόρευσης των μεταγωγών, λόγω πανδημίας), και κατ’ ουσίαν στην παραβίασή του, καθώς εξέδωσε ψευδή βεβαίωση (υποστηρίζοντας ότι μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό)· γιατί παρέκαμψε το νόμιμο όργανο (την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών)· γιατί, κατά τη βεβαίωσή της, αιτιολόγησε τη μεταγωγή με επίκληση λόγων δημόσιας τάξης και ευρυθμίας του καταστήματος (χωρίς να υπάρχουν τέτοια στοιχεία)· και γιατί άλλαξε σήμερα την αιτιολογία της, επικαλούμενη ένα εκκρεμές πλημμέλημα, για το οποίο καμιά κλήση δεν έχει ποτέ μέχρι σήμερα κοινοποιηθεί στον κρατούμενο.

● Θα πρέπει ακόμη να ενημερώσει υπεύθυνα το κοινό των ακροατών της, οι οποίοι επίσης (φαντάζομαι) είναι υπέρ του Κράτους Δίκαιου και απαιτούν από την κυβέρνηση να το σέβεται και εφαρμόζει, ότι και ως προς αυτό το κώλυμα παραμονής στις αγροτικές φυλακές έγινε ειδική τροποποίηση με τον τελευταίο φωτογραφικό νόμο, μετατρέποντας το προϋπάρχον κώλυμα, που ήταν η εκκρεμής δίωξη για κακούργημα, σε εκκρεμή δίωξη για πλημμέλημα (για μία εξύβριση π.χ. ή παράβαση του ΚΟΚ), πλήττοντας άδικα και αναιτιολόγητα πολλούς κρατούμενους, που μπορεί να έχουν ασήμαντα αδικήματα, στα οποία αντιστοιχεί κάποια ποινή εξαγοράσιμη (παλιότερα) ή κοινωφελούς εργασίας σήμερα, με στόχευση, όπως διαπιστώνουμε και σήμερα, τον συγκεκριμένο κρατούμενο.

● Ισχυρίζεται η κ. Νικολάου ότι ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων, πλην όμως αγνοεί ότι η ειδική υπόγεια πτέρυγα του Κορυδαλλού κατασκευάστηκε από την κυβέρνηση του κόμματος όπου ανήκε ο τότε και σήμερα υπουργός Προ.Πο, ειδικά για να κρατηθούν τα μέλη της 17Ν, και εκεί κρατήθηκαν οι καταδικασμένοι όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και το 2018, παρότι ο Κορυδαλλός ήταν πάντα κατ’ αρχήν φυλακή υποδίκων (χωρίς αυτό να εμποδίζει χιλιάδες κρατούμενοι με βαριές κατηγορίες και με αποκρουστικά καμιά φορά εγκλήματα να έχουν εκτίσει ολόκληρη την ποινή τους στις βασικές πτέρυγες του Κορυδαλλού).

● Η κ. Νικολάου επικαλείται για πολλοστή φορά τον νόμο Παρασκευόπουλου. Αλλά προφανώς αγνοεί ότι νόμοι αποσυμφόρησης των φυλακών εκδόθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις, όλα τα προηγούμενα χρόνια, με συχνότητα 3-4 χρόνων. Και είναι γεγονός ότι ο τελευταίος αυτός περιέλαβε και κάποια μικρά ωφελήματα για τους κρατουμένους με βαρείες ποινές. Ομως, θα πρέπει οι εγκληματολόγοι να της εξηγήσουν ότι η αποφυλάκιση κατά μερικούς μήνες ή κανένα χρόνο νωρίτερα ή αργότερα (διότι περί αυτού επρόκειτο) δεν εξασφαλίζει τον «σωφρονισμό» του κρατουμένου, ιδίως όταν η Πολιτεία αδιαφορεί για την κατάστασή του και όταν το έγκλημα είναι συνέπεια της φτώχειας και της κοινωνικής περιθωριοποίησης.

 Αντίθετα από όσα για τη χειραγώγηση της κοινωνίας λέγονται σήμερα, πολλοί ήταν αυτοί που βγήκαν πολύ νωρίτερα με άλλες διατάξεις και συχνά δεν μπήκαν πότε φυλακή, που όμως δεν θα τους αποκαλούσε πότε «πολυδολοφόνους» κι ας είχαν το φορτίο για να σκοτώσουν κάποιες χιλιάδες νέους ανθρώπους, είχαν ως εκ τούτου και τη δυνατότητα να κάνουν χρήση άλλων διατάξεων και δεν είχαν ανάγκη από νόμους Παρασκευόπουλου.

● Και λόγω νεότητας δεν γνωρίζει ότι ο μόνος ίσως κρατούμενος που ξέρουμε να είχε φιλελεύθερη διαβίωση, μέχρι σήμερα, λειτουργώντας κάθε μέρα ιατρείο εκτός φυλακής ήταν κάποιος που καταδικάστηκε για κατά συρροή φόνους εκδιδόμενων γυναικών.

Τελικά, γιατί η ειδική μεταχείριση, οι έκτακτες νομοθετήσεις, οι έκτακτες μεταγωγές, η εμμονή με τις αγροτικές φυλακές (μέχρι και φωτογραφίες από το κελί του διοχέτευσαν στα ΜΜΕ), οι δηλώσεις βουλευτών μέσα στη Βουλή, η φίμωση στα κοινωνικά δίκτυα, η επίθεση ενοχοποίησης κατά της Αριστεράς και όποιου τον στηρίζει; Λόγω της πανδημίας; Ή από ευαισθησία στη νομιμότητα;

Θα αντιστρέψουμε, λοιπόν, την ερώτηση της κ. Νικολάου: Αυτό είναι τελικά το Κράτος που ονειρεύονται; Αυτό είναι το Δίκαιο που θα εφαρμόσουν;

* Δικηγόρος

***

Η ευαισθησία της  γ.γ. υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξαντλείται στις δολοφονίες Κουφοντίνα,  βέβαια.  Τσιμουδιά, όμως, για τις κατά συρροή δολοφονίες  παιδιών από εμπόρους ναρκωτικών , εγκλήματα που  μπροστά τους,  του  Κοφοντίνα  είναι όντως πλημμελήματα.

 Τι της λες τώρα κι εσύ, κυρία  Κούρτοβικ;  Αφού  ξέρετε πως η εν λόγω κυρία δεν ξέρει  στοιχειώδη  “γράμματα”, περιμένετε απάντηση στα παρακάτω;

” Αντίθετα από όσα για τη χειραγώγηση της κοινωνίας λέγονται σήμερα, πολλοί ήταν αυτοί που βγήκαν πολύ νωρίτερα με άλλες διατάξεις και συχνά δεν μπήκαν πότε φυλακή, που όμως δεν θα τους αποκαλούσε πότε «πολυδολοφόνους» κι ας είχαν το φορτίο για να σκοτώσουν κάποιες χιλιάδες νέους ανθρώπους, είχαν ως εκ τούτου και τη δυνατότητα να κάνουν χρήση άλλων διατάξεων και δεν είχαν ανάγκη από νόμους Παρασκευόπουλου.

● Και λόγω νεότητας δεν γνωρίζει ότι ο μόνος ίσως κρατούμενος που ξέρουμε να είχε φιλελεύθερη διαβίωση, μέχρι σήμερα, λειτουργώντας κάθε μέρα ιατρείο εκτός φυλακής ήταν κάποιος που καταδικάστηκε για κατά συρροή φόνους εκδιδόμενων γυναικών.