(ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΛΛΟΙ) . “ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ” ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

1. ΓΡΑΜΜΑΤΑ:

α. “Eρεβος”:

“΄Εβγαλες χτες τα κομμουνιστικά σου απωθημένα με το  Ρουμάνο δικτάτορα. Τον  αγιοποίησες, επειδή προτίμησε να  καταδικάσει στην πείνα το λαό και να μη χρωστάει. Την ίδια ώρα ο ίδιος  γέμιζε  χρυσάφι  τις τραπεζικές θυρίδες στην Ελβετία και ζούσε στην πολυτέλεια…. “

*****

Γράφεις μια σελίδα για να πεις αυτό που έβαλα. Το πήγαινες αναγύρω , αντί να  αφήσεις σε 2 σειρές να βγουν  τα δικά σου   απωθημένα, τα αντικομμουνιστικά.

Λοιπόν, να επιστρέφουμε στον Τσαουσέσκου. Γράφεις:  “την ίδια ώρα ο ίδιος  γέμιζε  χρυσάφι  τις τραπεζικές θυρίδες στην Ελβετία και ζούσε στην πολυτέλεια…”

Κοίτα  ,ήταν ένας Ντινόπουλος τότε , αν θυμάμαι καλά, Γκεμπελίσκος,  που τον στείλανε στο Βουκουρέστι εκείνο  το Δεκέμβρη   του 1989, να μεταφέρει και στην Ελλάδα αυτή την απίστευτη προπαγάνδα της Σία και των Τραπεζιτών (όχι,  θα κώλωνε ο μαφιόζος της μαύρης  συντεχνίας), για  να διασκεδάσουν τη δολοφονία του ζεύγους, που, όπως είπαμε,  ήταν οι μόνοι απ΄όλο το Σύστημα εκείνο που εκτελέστηκαν.   Απ΄αυτόν, μάλλον, θα αντέγραψες  αυτή την αισχρή προπαγάνδα και  τη μεταφέρεις ,  ως παπαγαλάκι.

΄Ακου τώρα. Ο Κων.  Μητσοτάκης  τα αργύρια της Αποστασίας, εκατομμύρια τότε δολάρια, τα άφησε στα παιδιά του. Πώς λες ο Κούλης να έχει 32 διαμερίσματα;   Το ίδιο θα κάνει και ο Σαμαράς, ο Λοβέρδος και ο Πικραμένος.  ΄Ολοι οι κλέφτες αφήνουν τα κλεμμένα στα παιδιά τους. Γνωστό και ευκόλως κατανοητό.

Και γίνεται αυτό  με όλους,  πλην Τσαουσέσκου. Αν δε γνωρίζεις, τα παιδιά του ,μετά τη δολοφονία των γονιών τους, έτυχαν της  χειρότερης μεταχείρισης.  Ο ένας πέθανα από καρκίνο  σε πτωχοκομείο!  Ο άλλος, επίσης τρεφόταν  σε συσσίτια  και εργαζόταν για χρόνια σε υπηρεσίες  του Δήμου για την καθαριότητα!  Ξέρεις εσύ πολλούς κλέφτες γονιούς να έχουν θυρίδες με χρυσάφι στην Ελβετία και να μην τα αφήνουν στα παιδιά τους; Και τη επομένη  της αλλαγής να μη  βρίσκονται στις Μπαχάμες να λιάζονται και να τρώνε τα κλεμμένα;

Για χρόνια  ο Ιλιέσκου, όταν έγινε πρωθυπουργός και όλοι οι άλλοι Ρουμάνοι  Μαυρογιαλούροι, έλεγαν αυτό το δικό σου, των Τραπεζιτών,  το  παραμύθι . Πως θα φέρουν πίσω στο κράτος τα λεφτά από την Ελβετία, που είχε στις καταθέσεις του το ζεύγος και τα παιδιά Τσαουσέσκου.  Τα οποία όμως  λεφτά δεν ήρθαν ποτέ στη Ρουμανία , γιατί δe βρέθηκαν,  δεν υπήρχαν τέτοιοι λογαριασμοί  . Δε βρέθηκε   ΟΥΤΕ ΛΕΪ σε θυρίδες ελβετικές ή αλλού.

Πέρασαν 30 χρόνια για να σταματήσει αυτή η προπαγάνδα  .Μέχρι που πέθαναν και τα  παιδιά τους   στη φτώχεια και την καταφρόνια . Σήμερα, ο Ρουμάνος κατάλαβε την απάτη και η μισή  χώρα  έχει φρίξει (“ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον”,βλέπεις).

Σε πληροφορώ, μάλιστα,  πως έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει κίνημα αποκατάστασης του Ρουμάνου ηγέτη. Ακόμα και ο δικαστής που δίκασε το ζεύγος,  αυτοκτόνησε. Κατάλαβε  πως όλοι πλέον γνώριζαν  ποιανών παιχνίδι έπαιζε!

Τσίπα,  έχεις;

β. “55 Μαϊων”

“Θα συμφωνήσω με την άποψη που διατύπωσες πως  στην άσκηση της εξουσίας απαιτείται  εμπειρία και  ωριμότητα που ένας 30χρονος λόγου χάρη δε διαθέτει. Είμαι  55 χρονών  και  καμιά σχέση δεν έχει η κρίση  μου σήμερα  με εκείνη,  όταν  ήμουν 30 ακόμα και 40…

΄Ηταν από τα μεγάλα πολιτικά σφάλματα πως έπεσε ο μέσος  όρος ηλικίας  στους ΄Ελληνες πρωθυπουργούς  με αρχή από   Τσίπρα και  Μητσοτάκη  σε ηλικίες πρωτόγνωρες για την πολιτική ιστορία της χώρας.   Τί μπορείς να περιμένεις, αν  δεν  υπάρχει ηλικιακή  ωριμότητα και ευθύνη; Αρκεί   να συνοδεύονται  και από εντιμότητα. Αλλιώς  μια από τα ίδια”

****

Δε θα συμφωνούσα στο  “μια από τα ίδια”.  Και  πάλι,  καλύτερα ώριμος  και ανέντιμος πρωθυπουργός ,παρά και ανώριμος και διεφθαρμένος.

γ.  Αστεροσκόπος

“Διάβασα σε κείμενά σου πως περιμένεις κι εσύ τους εξωγήινους που αν είναι φιλικοί μαζί μας, μπορεί να καταφέρουν να μας αλλάξουν και όσα δεν πέτυχαν οι δικοί μας στη γη, να τα καταφέρουν αυτοί.

Μην ελπίζεις, όμως,  για ένα και μοναδικό λόγο. Κι αν υπάρχουν άλλοι πολιτισμοί στο Σύμπαν,  θα βρίσκονται  εκατομμύρια έτη φωτός  μακριά. Κι ακόμα τις μεγαλύτερες δυνατές ταχύτητες να έχουν αναπτύξει,  θα θέλουν καμιά 10.οο0 χρόνια ταξίδι, για να φτάσουν σε μας. Οπότε,   τζίφος η προσδοκία, καλή μόνο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας.”

***

Αστεροσκόπε ,της αστεροάγνοιας, άκου.   1. Δεν έγραψα ποτέ πως περιμένω  να έρθουν εξωγήινοι. 2.   Δε μου λες;  Κι αν υπάρχουν άλλοι πολιτισμοί,  έστω και σε  εκατομμύρια έτη φωτός  μακριά από μας, αλλά έχουν ήδη  εδώ και 10.000 χρόνια ξεκινήσει το ταξίδι τους και αράζουν οι εναλλασσόμενες γενιές τους  σε ενδιάμεσους σταθμούς μέχρι να φτάσουν εδώ;  Οπότε, αν είναι έτσι,  βρίσκονται κάπου   δίπλα μας. Κι αργά ή γρήγορα  εμείς η τα εγγόνια μας θα τους φιλοξενήσουμε. Τι λες;

 

2. Θερμό καλωσόρισμα στον Πάπα Φραγκίσκο από πρόσφυγα του καταυλισμού του Καρά Τεπέ -«Σας ευχαριστούμε που γίνεστε η φωνή όσων δεν έχουν φωνή»

 Θερμό καλωσόρισμα στον Πάπα Φραγκίσκο από πρόσφυγα του καταυλισμού του Καρά Τεπέ

Πάπας Φραγκίσκος από Μυτιλήνη: “Το προσφυγικό είναι πρόβλημα του κόσμου, μια ανθρωπιστική κρίση που αφορά όλους. Όχι φράχτες και σεβασμό της νομιμότητας “.

***

Η κυρία Κατερίνα μας,  με τις προσοχές στον ΄Εβρο  μπροστά  από  το φράκτη του αίσχους,  ακούει; Ακόμα και ο Πάπας της έβαλε (ή της έβγαλε) τις γυαλούμπες.

3. Με ένα σκωπτικό σχόλιο υποδέχεται ο Ευάγγελος Αντώναρος τις σημερινές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κινήματος.

Γιώργος Παπανδρέου: Αγνώριστος στη Σκιάθο με την σύντροφό του (φωτο) - Aftodioikisi.gr

“Δε είναι δα και κανένα κοσμοϊστορικό γεγονός” έγραψε, για να σχολιάσει αρνητικά το γεγονός ότι έξι άνδρες είναι υποψήφιοι λέγοντας πως “χάθηκαν οι γυναίκες σε σύγχρονο κόμμα”!

Καταλήγοντας εκτιμά ότι τελικά “θα επιβληθεί ο εξής ένας… από το παρελθόν”. Να δούμε αν οι εξελίξεις θα τον δικαιώσουν…

Η ανάρτηση Αντώναρου

Ε μην τρελαθούμε κιόλας!
Καλη κι άγια η διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής στο ΚΙΝΑΛ.
Αλλα δεν ειναι δα και κανένα κοσμοιστορικο γεγονός.
Εξι άνδρες υποψήφιοι ( χάθηκαν οι γυναίκες σε σύγχρονο κόμμα!) διαγκωνίζονται από τους οποίους ελπίδες έχουν…δυόμιση.
Και τελικά θα επιβληθεί ο εξής ένας…από το παρελθόν.

4.Η περιγραφή ανεμβολίαστης εγκύου στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου

Μόλις με ξύπνησαν στη ΜΕΘ οι γιατροί μου έδωσαν τη φωτογραφία του μωρού μου, που είχε στείλει ο σύζυγος μου. Αυτή ήταν η δύναμή μου. Κάθε μέρα κοιμόμουν με τη φωτογραφία στην αγκαλιά μου. Την κοιτούσα και έλεγα δε θα κλάψω ούτε μία ημέρα, μέχρι τη στιγμή που θα πάω δίπλα στο μωρό μου και θα το πάρω αγκαλιά». Με αυτά τα λόγια περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κερανίτση, μία από τις εγκύους που νόσησε από νέο κορονοϊό, γέννησε με καισαρική και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Συγκινημένη, αναφέρει πως κατάφερε τελικά να κερδίσει το στοίχημα της ζωής της, να βγει νικήτρια από τη δύσκολη μάχη και να επιστρέψει στην αγκαλιά των δύο παιδιών της.

Η φωνή της χαμηλή, ταλαιπωρημένη από τη διασωλήνωση. Δεν την ενοχλεί όμως τίποτα. Τα κατάφερα, λέει, με περηφάνια. «Το αγοράκι μου είναι πολύ καλά. Το είδε και ο παιδίατρος και είναι πάρα πολύ καλά. Μετά από την καισαρική, τη δεύτερη ημέρα το πήρε ο σύζυγός μου στο σπίτι. Μου τον έστειλε σε μια φωτογραφία πολύ μεγάλη και μόλις με ξύπνησαν μου την έδωσαν. Συνέχεια την είχα στην αγκαλιά μου, ήταν το στοίχημα της ζωή μου, που είπα ότι θα το κερδίσω. Και το κέρδισα, είμαι δίπλα στα παιδιά μου. Είναι το δεύτερο παιδάκι, είναι η δεύτερη ζωή μου, έχω δύο αγοράκια. Τεράστια η χαρά μου. Όλα είναι μια χαρά», τονίζει.

Η 32χρονη απευθύνει έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν. «Θέλω να δώσω ένα μήνυμα προς όλους και ειδικά προς τις εγκύους για το εμβόλιο, για να μην περάσει κανένας αυτές τις δυσκολίες που πέρασα εγώ. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, εμπιστεύομαι απόλυτα τους γιατρούς, από τη στιγμή που όλοι λένε ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος για το μωρό στην κύηση, να το κάνουν, για να σωθούν δυο ζωές», επισημαίνει.

Όπως ή ίδια εξομολογείται, «ο λόγος που δεν είχα κάνει το εμβόλιο ήταν το ότι ήμουν έγκυος. Όλη μου η οικογένεια έκανε το εμβόλιο, εγώ αποφάσισα μόνη μου να μη εμβολιαστώ, διότι σκεφτόμουν ότι μπορεί να πάθει κάτι το μωρό. Η ευθύνη όλη είναι δική μου. Ευχαριστώ το Θεό και του γιατρούς που έκαναν ότι μπορούσαν για να σώσουν εμένα και το παιδί και μου και τώρα είμαστε καλά μαζί».

Μπορεί η φωτογραφία του νεογέννητου γιού της να ήταν η δύναμη που τη βοήθησε να τα καταφέρει, ωστόσο αισθάνεται ευγνώμων για τη φροντίδα που δέχτηκε από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. «Οι γιατροί στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου ήταν όλοι υπέροχοι, πριγκίπισσα με φώναζαν και σαν πριγκίπισσα με φρόντιζαν. Ένα τεράστιο ευχαριστώ, σε όλους τους γιατρούς που δίνουν μάχη, που δίνουν τη ζωή τους, για όλους εμάς που δεν μπορούμε να καταλάβουμε κάποια πράγματα», λέει φανερά συγκινημένη.