(ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΛΛΟΙ). ΠΕΡΙ ΝΙΚΟΛΑΙ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΑΛΙ

΄Εστω κι αν κουράζουμε με τις επαναλήψεις, δεν μπορούμε, όταν  ανοίγουμε ένα θέμα,  να κάνουμε πίσω. Πήραμε δεκάδες οργισμένες, κυρίως , επιστολές από  απογόνους Χιτών  και Μάυδων, που ζητούν την κεφαλήν μας  επί πίνακι για όσα  γράψαμε περί   κομμουνιστικής Ρουμανίας και Τσαουσέσκου.   Ιδαίτερα ,τους πείραξε γιατί τολμήσαμε  να πούμε  ότι ίσως η Ελλάδα να ήταν καλύτερα σήμερα και όχι  δεύτερη στον κόσμο σε εξωτερικό χρέος, αν είχε περάσει από το “σχολείο που πέρασαν η Ρουμανία ¨,η Τσεχία, η Ουγγαρία.

Πήραμε και μέιλ  αλλιώτικα , φυσικά, επαινετικά και συγκαταβατικά. Αλλά, λίγο πολύ ,  λένε τα ίδια.  Κι αυτός είναι ο λόγος  που μετά από μια σούμα, καταλήξαμε πως κυρίαρχο θέμα σε όλα , ήταν  αυτό της  σύγκρισης  Κομμουνιστικής Ρουμανίας τις δεκαετίες ΄50 ΄60  ΄70 και Καπιταλιστικής  Ελλάδας την ίδια περίοδο.

Λοιπόν.

Η εγκαθίδρυση  του κομμουνιστικού καθεστώτος στη Ρουμανία το 1947, βρήκε και αυτή τη χώρα σε δεινή θέση.   Οικονομικά επίσης σε άθλια κατάσταση.

Αλλά, από το 1950 και μετά,  ξεκίνησε μια πραγματική ,  κοινωνική επανάσταση στη χώρα. Ο κομμουνιστής  ηγέτης Γκεόργκε Γκεοργκίου – Ντέζ   με  κύριο και βασικό συνεργάτη του το Νικολάι Τσαουσέσκου , μέλος της Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΡ και του πολιτικού γραφείου λίγο μετά,   κατάφεραν το ακατόρθωτο.  Μέσα σε μια δεκαετία,  η χώρα πήρε άλλη όψη. Κι από το 1965, που ο ανέλαβε ο ίδιος ο Τσαουσέκου αποκλειστικά  τα ηνία  της χώρας, ουδείς μπορούσε να συγκρίνει την Ελλάδα εκείνης της εποχής με τη   Ρουμανία.

 

΄Εζησα παιδί στην επαρχία τη δεκαετία του ΄60.  Η Ανδρίτσαινα είναι  η ιδιαίτερη πατρίδα μου.  Μια  από τις πλέον ευνοημένες εκείνο τον καιρό περιοχές .  Πρωτεύουσα της  Ολυμπίας είχε όλες τις δημόσιες  υπηρεσίες. Εφορία, Ταμείο,  Δασαρχείο, Ειρηνοδικείο ,   Γυμνάσιο-Λύκειο,  50 μαγαζιά  και      πάνω από  5000 κατοίκους.  Κτισμένη  κάτω από τη “σκιά” του Επικούριου Απόλλωνα   και   λίγα  χιλιόμετρα  πάνω από την   Αρχαία  Ολυμπία, κάθε χρόνο,  από Μάη και μετά, μιλιούνια οι ξένοι, τουρίστες  στην Ανδρίτσαινα  για να επισκεφτούν  το Ναό (Βάσσες)  και το Μουσείο της  Ολυμπίας μετά.΄ Η  αντίστροφα.

Ε, αυτή η τυχερή τη δεκαετία του ‘ 60 ελληνική  κωμόπολη, ΔΕΝ ΕΙΧΕ  ΡΕΥΜΑ!  Κάποιοι  Ανδριτσάνοι,   δωρητές, ίσως ο Γκρεκιώτης  ή   ΕλληνοΑμερικανοί συμπατριώτες,    είχαν εγκαταστήσει  μια…γεννήτρια μεγάλη, που λειτουργούσε, αν  θυμάμαι καλά , 5-6 ώρες τη νύχτα.  ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΦΥΣΙΚΑ, ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ,  ΚΑΜΙΑ  15αριά, δεν είχε ΚΑΝΕΑΝΑ ΑΠ΄ ΑΥΤΑ ΡΕΥΜΑ.

Κι αν αυτό συνέβαινε σε μια τουριστική Ανδρίτσαινα.  Φανταστείτε  στην κατακαημένη  ΄Ηπειρο, τη Θεσσαλία, τα νησιά. Μια  κόλαση!

Τη δεκαετία του 70 , ζούσα πια  στην Αθήνα. Και είδα με τα μάτια μου   εκατοντάδες  σπίτια να μην έχουν ρεύμα, νερό, τουαλέτα, μπάνιο και άλλα στοιχειώδη .  Υπήρχαν ακόμα άνθρωποι που έκαναν “πακέτο” την ανάγκη τους,  έβαζαν και φιόγκο και πέταγαν το κουτί καταμεσής στη Λ.  Αλεξάνδρας!  Δεν είχαν οι άνθρωποι απόπατο να πάνε.

Την ίδια εποχή, τα είπαμε  και δε θα τα ξαναπούμε, στην κομμουνιστική  Ρουμανία, το 1960 υπήρχε ΜΕΤΡΟ στο Βουκουρέστι, κάθε οικογένεια  είχε το κεραμίδι της   και φυσικά  ΡΕΥΜΑ,  ΝΕΡΟ,  ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΙΟ .  ΄Οχι μόνο για τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων,  αλλά και των πλέον απομακρυσμένων χωριών. Από τη μια άκρη ως την άλλη.  Και μιλάμε για μια πυκνοκατοικημένη χώρα, όχι  των 5 και 7 εκατομμυρίων που ήταν  η Ελλάδα τότε.

Η Ελλάδα άλλαξε μετά το ΄80, όταν ήρθε η εποχή  του Ανδρέα Παπανδρέου . “Εφαγε ψωμί” και είδε κοινωνικά  αγαθά και  η “άλλη Ελλάδα”. Ως τότε,  ο  ΄Ελληνας  ζούσε  στη φτώχεια και  την εγκατάλειψη, χωρίς καμιά κρατική, κοινωνική ή  άλλη μέριμνα .

 

 

Ακούστε,  παιδιά κι εγγόνια Ταγματασφαλιτών.  Δε θα σας αφήσουμε μια ζωή  να αποπατείτε  στην ιστορική αλήθεια ,  να κάνετε  τη νύχτα μέρα ,το μαύρο άσπρο, τους δωσίλογους πατριώτες , τους Χίτες Χριστιανούς  που παλούκωναν  κεφάλια… “για του Χριστού  την πίστη την αγία”.

Τέλος αυτά.  Ως να εγκαταλείψουμε το… μάταιο τούτο κόσμο,  θα   φροντίζουμε να κρατάμε  όρθιο τον ιστορικό καθρέπτη,  για να βλέπετε τη φρικιαστική σας  μούρη και την απαίσια,  τεράστια, αλά  Πινόκιο μύτη  σας.

Εδώ βάζουμε  οριστικά  τελεία στο θέμα  αυτό.

_________________________________

1.Καπουτζίδης σε Μητσοτάκη: «Για ποιον λόγο είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα;

Ο σεναριογράφος και ηθοποιός, Γιώργος Καπουτζίδης

Eρώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απηύθυνε ο Γιώργος Καπουτζίδης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για εκδήλωση με τίτλο «Κοινωνία χωρίς Ρατσισμό, Κοινωνία με Μέλλον» για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού-ταυτότητας και έκφρασης φύλου, από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην αρχή, ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για τη ζωή του. «Γεννήθηκα στις Σέρρες το 1972 και ήμουν ένα παιδί που ήταν πάρα πολύ χαρούμενο, πολύ δραστήριο και από μικρή ηλικία έπαιζα ευτυχισμένος με τα αυτοκινητάκια μου, με τις κούκλες της αδελφής μου, ποδόσφαιρο. Θεωρούσα ότι όλα αυτά είναι πάρα πολύ ok. Ώσπου σε κάποια φάση, σε πολύ μικρή ηλικία, 8-9, κατάλαβα ότι μάλλον κάτι δεν ήταν τόσο ευχάριστο για κάποιους».

«Μπαίνεις σε μια διαδικασία 24ωρης καταπίεσης, προσπαθείς να κρύβεις τον εαυτό σου»
«Δεν μου εξήγησαν ποτέ τι πειράζει να παίζω με τις κούκλες της αδελφής μου. Παρατήρησα ότι οι άνθρωποι βλέπουν σε εμένα κάτι που τους κάνει να με χλευάζουν, να με κοροϊδεύουν. Δεν μου εξήγησαν ποτέ τι ήταν αυτό κι έτσι κατέληξα μόνος μου ότι τους ενοχλούσε ότι ήμουν αυτός που ήμουν», προσέθεσε.

Έτσι, όπως εξήγησε στη συνέχεια, «μπαίνεις σε μια διαδικασία να μην είσαι ο εαυτός σου. Μπαίνεις σε μια διαδικασία 24ωρης καταπίεσης, προσπαθείς να κρύβεις τον εαυτό σου, να είσαι κάτι άλλο. Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά σε αυτό. Εγώ βρήκα τη λύση στο να απομονωθώ. Πέρασα όλο το Γυμνάσιο και όλο το Λύκειο απομονωμένος σε ένα σπίτι προκειμένου να αποφύγω τον χλευασμό και την κοροϊδία, προκειμένου να μπορώ να είμαι ο εαυτός μου μέσα σε αυτό το μικρό δωμάτιο που ζούσα».

«Αντιμετωπίζομαι σαν πολίτης δεύτερης κατηγορίας»
«Ποιος τους είπε ότι είναι ok να χλευάζεις ένα παιδί; Ή να το κοροϊδεύεις και να το χτυπάς; Πρέπει να δούμε ποιος τους το είπε, διότι από εκεί προκύπτει ο ρατσισμός» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως «αντιμετωπίζομαι σαν πολίτης δεύτερης κατηγορίας και από την κοινωνία και από την πολιτεία και δεν έχει να κάνει με παρατάξεις, συμβαίνει στο πέρασμα του χρόνου».

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας άνθρωπος που δέρνει τα παιδιά του και τη γυναίκα του και δεν έχει δουλέψει ποτέ, να θεωρείται καλύτερος σύντροφος από εμένα και καλύτερος πατέρας από εμένα. Νόμιζα ότι η ψυχή και η καρδιά είναι κριτήρια αξιολόγησης αλλά καταλήγουμε ότι το πιο σημαντικό κριτήριο είναι το με τι διεγείρεται σεξουαλικά ο καθένας. Μου φαίνεται ανόητο κριτήριο», τόνισε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η ερώτηση του Γιώργου Καπουτζίδη προς τον πρωθυπουργό
«Δεν θέλω πια να μου απαντήσετε γιατί είναι κακό η φωνή μου να είναι πιο λεπτή, ή γιατί είναι κακό να παίζω με κούκλες. Σας συγχωρώ, καλά τα πήγα κι έτσι. Θέλω, όμως, πραγματικά να κάνω μια ερώτηση στον πρωθυπουργό αυτής της χώρας και δεν έχει να κάνει με παρατάξεις. Για ποιο λόγο είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα σε αυτή την αίθουσα, στη γειτονιά μου, στην πόλη μου; Αυτό δεν το έχω καταλάβει. Αν μπορεί να μου το απαντήσει έχει καλώς, αν δεν έχει απάντηση, πάει να πει ότι έχει κάνει κάτι λάθος και αυτός και ο προκάτοχός του και οι προκάτοχοι των προκατόχων και η κοινωνία και η πολιτεία. Και αυτό το λάθος οφείλουμε να το αλλάξουμε τώρα, σήμερα», κατέληξε στην τοποθέτησή του.

****

Μη ρωτάς το Μητσοτάκη μόνο. Η μισή και παραπάνω Ελλάδα, ακόμα και οι νέες γενιές, δεν έχουν αλλάξει από την εποχή που ήσουν εσύ παιδί στις Σέρρες.΄Ιδια και χειρότερα.

Και πώς να μην είναι,  αφού οι ανέραστοι    Αμβρόσιοι,  χρόνια τώρα  σε αυτή τη χώρα ,  έχουν λόγο ακόμα  και στις σεξουαλικές   επιλογές των ανθρώπων. Μπάστακες και στο βρακί μας . Να   αποκαλούν  την ομοφυλοφιλία …κουσούρι και αρρώστια!

Πραγματικά άρρωστα τέρατα στο παπαδαριό. Από την εποχή του Παύλου και του Μεσαίωνα.  Δεν άλλαξαν στο ελάχιστο.

2.Αποκαλύφθηκε η χειραγώγηση με τη «λίστα Πέτσα»

efsy

Στη χθεσινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τις περιβόητες «λίστες Πέτσα» κατέθεσε ο Μιχ. Γκάλγκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Initiative Advertising που επιλέχθηκε από την κυβέρνηση με απευθείας ανάθεση για να μοιράσει στα μέσα ενημέρωσης 20 εκατ. ευρώ για την πρώτη κρατική διαφημιστική εκστρατεία κατά της πανδημίας: «Μένουμε σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς».

Η κατάθεση αυτού του κυρίου ήταν μια αγωνιώδης προσπάθεια να απαλλάξει την κυβέρνηση από κάθε ευθύνη για το πώς μοιράστηκαν τα χρήματα. Ετσι, παρουσίασε ένα μοντέλο επιλογής το οποίο περιλαμβάνει ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια, μαθηματικούς τύπους και αλγόριθμους. Οσο πιο μπερδεμένα τόσο και καλύτερα

****

Για τις διαφημίσεις  του Κωστάκη  ,που δεν πήρε,  ρε γαμώτο! Κι ας πάει  και το παλιάμπελο, που  αλλού έριξε Καγκελάριους.

Τί τραγική χώρα! O  Βαξεβάνης  να  φέρνει τον κόσμο ανάποδα, να κουμαντάρει ακόμα  και τη Βουλή,  γιατί του στέρησαν  αυτουνού τα αργύρια  που μοιράστηκε το λοιπό γκεμπελικό  αληταριό.

Η σιχαμένη συντεχνία. Μέσα σε όλα.  ΄Οσο υφίσταται,  δε θα υπάρχει πολιτισμός, “μόρφωση”, απαντοχή για τον πολίτη. Ο κόσμος θα αλλάξει, όταν ο “Γκέμπελς” αυτοκτονήσει οριστικά και αμετάκλητα. Ομού με τον αφέντη του το Μαμωνά.

3.Tα trends στην αναζήτηση της Google το 2021 στην Ελλάδα

 

Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις ανά κατηγορία:

 

 

Διασημότητες

  1. Δημήτρης Λιγνάδης
  2. Πέτρος Φιλιππίδης
  3. Στέφανος Τσιτσιπάς
  4. Ηλιάνα Αραβή
  5. Γιώργος Κιμούλης
  6. Μαρία Σάκκαρη
  7. Τάσος Ξιαρχό
  8. Μένιος Φουρθιώτης
  9. Σοφία Μπεκατώρου
  10. Lamanif

 Εκλιπούσες Διασημότητες

  1. Mad Clip
  2. Φώφη Γεννηματά
  3. Μίκης Θεοδωράκης
  4. Γιώργος Καραϊβάζ
  5. Τόλης Βοσκόπουλος
  6. Δήμητρα της Λέσβου
  7. DMX
  8. Τάκης Μουσαφίρης
  9. Πρίγκιπας Φίλιππος
  10. Γκέλυ Μαυροπούλου

Αθλητικά γεγονότα

  1. Euro 2020
  2. Superleague
  3. NBA
  4. Roland Garros
  5. Champions League
  6. Premier League
  7. Ολυμπιακός εναντίον ΠΑΟΚ
  8. Ολυμπιακοί Αγώνες 2021
  9. Ολυμπιακός εναντίον Άρη
  10. Copa America

 

Τηλεοπτικές Εκπομπές

  1. Survivor
  2. Σασμός
  3. H Γη της Ελιάς
  4. Αγγελική
  5. Squid Game
  6. House of Fame
  7. Έξαψη
  8. Σιωπηλός Δρόμος
  9. Η Φάρμα
  10. GNTM 4

 

Επικαιρότητα

  1. Γλυκά Νερά
  2. Απογραφή 2021
  3. Επιστρεπτέα προκαταβολή
  4. Φωτιά
  5. Επίδομα θέρμανσης
  6. Νέα μέτρα
  7. Ψηφιακή μέριμνα
  8. Σεισμός τώρα
  9. Βαρυμπόμπη
  10. Mad Clip τροχαίο

Πες μου τα trends σου να σου πω τί λαός είσαι.  Τα είδαμε. Και αναφωνήσαμε. Πού πας ρε, Καραμήτρο  με τέτοια ποιότητα λαού; Να κάνεις επανάσταση με το  σκουπιδοφάγο  που ψάχνει να χορτάσει από Survivor, Γλυκά νερά, Euro 2020 , Mad Clip και Λιγνάδη;

Πρώτα στις λίστες  αναζήτησης για  ενημέρωση!  Με τόσες και τέτοιες χωματερές στο διαδίκτυο και τόσους και τέτοιους σκουδοκαταναλωτές , θα αλλάξεις εσύ στον κόσμο; Για κάνε μας τη χάρη.

Φέξε  μου  και γλίστρησα !