ΖΩΟΦΙΛΟΙ. ΕΙΔΟΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

1.α Φρικτός θάνατος για 68χρονη στα Λιόσια: Την κατασπάραξε αγέλη σκύλων

Οι πραγματικοί κίνδυνοι της αγέλης

β. Κρήτη: Κατέρρευσε όταν άκουσε το πρόστιμο των 40.500 ευρώ η οδηγός που πάτησε τον σκύλο

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγείται τις επόμενες ώρες η 63χρονη Ρωσίδα που χτύπησε έναν σκύλο με το αυτοκίνητό της στην περιοχή των Πατελών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, πρόκειται για μία βιοπαλαιστή, που εργάζεται σε δομή φροντίδας ηλικιωμένων.

Η ίδια ισχυρίζεται πως δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό στο άτυχο ζώο, το οποίο χειρουργήθηκε και είναι εκτός κινδύνου.

Μένει στην περιοχή και ήταν στον δρόμο για το σπίτι της. Όπως είπε, είδε τον σκύλο, έκοψε ταχύτητα, όμως θεώρησε πως ο σκύλος είχε φύγει από τη μέση του δρόμου και μπορούσε να περάσει χωρίς να τον χτυπήσει. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν έγινε, ο σκύλος δεν είχε απομακρυνθεί, όπως η ίδια λέει πως πίστευε.

Της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 40.500 ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς. Στο άκουσμα του ύψους του προστίμου, η γυναίκα κατέρρευσε. Εμφανίζεται συντετριμμένη, αισθάνεται πως στιγματίστηκε από το άτυχο περιστατικό, ενώ σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, όταν άκουσε τα ουρλιαχτά της ιδιοκτήτριας του σκύλου, πανικοβλήθηκε, γι’ αυτό και έφυγε από το σημείο.

****

“Ζωόφιλοι”   ( σε εισαγωγικά και συνήθως ανθρωποδιώκτες)  πλέον,  είναι κάτι ψώνια, που συνειδητά και εν παραφροσύνη διατελούντες, αν ήταν να διαλέξουν  τη ζωή , ανάμεσα σε ένα  ξυπόλητο γυφτάκι στο δρόμο και  το   κατοικίδιό τους  με το μαλακό  γουνάκι  τυλιγμένο  γύρω  στο φυσικό δικό του,     δεν θα χρειάζονταν  πολλή σκέψη για να αποφασίσουν πως το ζωάκι  τους ήταν πιο  πολύτιμο στη ζωή   από το βρώμικο το τσιγγανάκι.

Μη λέμε πολλά. Δε χρειάζεται  εξαιρετικό  μυαλό  για να αντιληφθεί κανείς πως με τον τρόπο που εφαρμόζεται η νομοθεσία περί…ευζωίας ζώων συντροφιάς,  αν πετυχαίνουν  κάτι  τα ξεφτέρια που νομοθετούν,   είναι να ακούει ο   φυσιολογικός άνθρωπος  αδέσποτο  ζώο και να τινάζει  τη σκόνη των υποδημάτων του. Να φεύγει μακριά μην μπλέξει.

Ποιος θα περιμαζέψει πια τέτοιο   ζώο,  θα το ταϊσει, θα το φροντίσει στον τραυματισμό του, αφού  μπορεί να τον κατηγορήσουν  για  κακομεταχείριση ; Ακόμα χειρότερα.  ΄Εχουν σκοτωθεί  ουκ ολίγοι άνθρωποι είτε εξαιτίας της ανοησίας τους να σώσουν τη ζωή ενός ζώου στο δρόμο,  θέτοντας σε κίνδυνο τη δική τους, είτε γιατί το ίδιο το ζώο προκάλεσε το θάνατο του οδηγού, όταν βρέθηκε μπροστά στο αμάξι του την ώρα που δεν έπρεπε.

Κι αντί να τιμωρείται το κράτος με την τοπική του αυτοδιοίκηση   για τον τρόπο που  αντιμετωπίζουν τη συμπεριφορά  και την τύχη  των αδέσποτων , φτιάχνουν νόμους τάχα  για να τα προστατέψουν, που  στην πραγματικότητα, βέβαια, απομακρύνουν κι εκείνους που είχαν τη διάθεση να τα περιμαζέψουν  και να τα  φροντίσουν.  Τέτοιοι δεν υπάρχουν  πια. Ο αυθορμητισμός των φιλόζωων,  έχει τελειώσει εδώ και καιρό.

Δυο περιστατικά   εμπειρίας  του γράφοντος να παραθέσω:

  1. Γείτονας πριν λίγα χρόνια,  πήγε κατηγορούμενος  και κόντεψε να καταλήξει φυλακή, γιατί  πολλά απογεύματα γύριζε στη γειτονιά και τάιζε αδέσποτα. Κάποια φορά ένα άγριο σκυλί, δάγκωσε ένα παιδάκι και ο … Κουκολοφόρος της γειτονιάς ,τον υπέδειξε ως …ιδοκτήτη  του σκυλιού, γιατί τον είχε δει να του πετάει κόκαλα!  Είδαμε και πάθαμε να πείσουμε τας… αρχάς πως  ο άνθρωπος πληρώνει τη ζωοφιλια  του,  πως το σκυλί  ήταν αδέσποτο και πως εκατοντάδες φορές είχε ειδοποιηθεί ο  Δήμος  και η αστυνομία να λάβουν τα μέτρα τους. Σιγά που ίδρωσε το αυτί τους.
  2. Δεν έχουν κλείσει περισσότερα από δυο χρόνια,  όταν φίλος στην Εύβοια έχασε τη 18χρονη κόρη του σε τροχαίο.  Νέα οδηγός, κοντά σε  χωράφι, ξαφνικά  ένα κουτάβι   πετάχτηκε μπροστά της. Το παιδί,  φρέναρε απότομα και  κατά τρόπο που δεν έπρεπε , πήρε όλο το τιμόνι στην αντίθετη  πλευρά   για να μη χτυπήσει το ζώο και καρφώθηκε η ίδια στην  ελιά.  Εκεί αφήσε την ψυχούλα της.

«Πρακτικό  δίδαγμα». Μην πλησιάζετε πια  αδέσποτο ζώο, μην το ταϊζετε με το χαϊδεύετε.  .Θα βρείτε τον μπελά σας.Μπορεί να το χρεωθείτε ως ιδοκτήτης.

Το σημαντικότερο.  Αν οδηγείτε , πεταχτεί ζώο μπροστά σας και δε μπορείτε να το αποφύγετε , μη διστάσετε  να θυσιάσετε το ζώο ,παρά τη δική σας ή άλλου περαστικού τη ζωή.  Και αφήστε το …”Νόμο» και τα ψώνια  να λένε τα δικά τους. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ.  ΜΕΤΑ ΤΑ ΖΩΑ.

“Πάντων χρηµάτων µέτρον ἐστίν ἄνθρωπος” . ΄Εξοχα το διατύπωσε ο Πλάτωνας.

2.α Λάρισα: Το  επερβολικό φαγοπότι τούς οδήγησε στο νοσοκομείο -Περισσότερες από 10 διακομιδές

β. Χρήσιμες συμβουλές για να χωνέψετε καλύτερα το φαγητό μετά το πασχαλινό τραπέζ

εφημερίδα

Tips για καλή χώνεψη - Φωτογραφία: Pexels

Θα μπορούσε ποτέ  να συμβεί αυτό σε ζώο; Να καταντήσει  άρρωστο από το πολύ φαϊ;  Αποκλείεται.  Ξέρει να σταματά,  όταν χορτάσει.

΄Εχετε δει ποτέ παχύσαρκα  ζώα; Δεν υπάρχουν. Εκτός από τα κατοικίδια που οι ιδιοκτήτες τους(!) τα στειρώνουν , τα φυλακίζουν  σε διαμερίσματα και τους  αφαιρούν το φυσικό τρόπο  ζωής τους.   Φαγοπότι  μέχρι σκασμού, δε συναντάς στα ζώα.

Είναι σίγουρο πως σε λίγες δεκαετίες με βασική αιτία την πείνα που θερίζει  το μισό πλανήτη, θα υιοθετήσει η ανθρωπότητα  τη διατροφή σε χάπι. Με διάφορες γεύσης για τους…απαιτητικούς.   Πέρα από τη σωτηρία των  κολασμένων της γης,  θα προφυλαχτούν  και αυτοί που φτάνουν  στο σημείο να χρειάζονται…δακτυλίδι  στο στομάχι με χειρουργική επέμβαση,  όπως καταντούν μετά  από την ασύστολη και χρόνια  κατανάλωση  σκουπιδοτροφής.

“Πάντων αγριώτατον ζώων και αναιδέστατον άνθρωπος”!

3. Κουέντιν Ταραντίνο: Δεν του αρέσει να βάζει σκηνές σεξ στις ταινίες του

Ο σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο φτάνει στην πρεμιέρα της ταινίας "Once Upon a Time in Hollywood" στο TCL Chinese Theatre στο Λος Άντζελες, Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Απλώς, τούτος διαλέγει το άλλο υλικό της συνταγής. Αντί σπέρμα,  μπόλικο αίμα.

Μου λέτε, πλην    της βίας, της διαστροφής  και του τρόμου, τί πρόσφερε και προσφέρει  στην έβδομη τέχνη αυτός ο  καλός  κατά τα άλλα μάστορας  στο μακέλεμα και  ασφαλώς , κερδοσκόπος   μπίζνεμαν;  Και το σημαντικότερο. ΄Εχετε ποτέ αναρωτηθεί για τον ψυχισμό εκείνου  που είναι λάτρης και ακόλουθος του Ταραντίνο και είναι ο άνθρωπος της διπλανή σας πόρτας;

4. Πόση είναι τελικά η περιουσία του βασιλιά Καρόλου – Ζαλίζει το ποσό, ξεπερνά αυτή της Ελισάβετ.

Ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος Γ'

Στο μεταξύ στους  σκληρούς  χειμώνες,  άνθρωποι που κοιμούνται   τυλιγμένοι στις εφημερίδες , τους βρίσκουν οι σκουπιδιάρηδες  κολόνες πάγου   κάτω από τις γέφυρες του Λονδίνου. Κι αν  τολμήσουν να πλησιάσουν για να   βρουν καταφύγιο κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ , ειδική ομάδα περιπολίας τους σπάζει  στο ξύλο και τους στέλνει να πεθάνουν αλλού από  την παγωνιά.

Ω θεοί!