ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ! ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΄40″: “ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ XΩΡΙΑ ΜΑΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ;”

α. Γονείς Νίκου Σαμπάνη:  «Ούτε νεκρούς δεν μας θέλουν»

Πέραμα, Νίκος Σαμπάνης: Καταπέλτης ο ιατροδικαστής για θάνατο 20χρονου. Ποιο εύρημα κομβικής σημασίας

Η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη, του 18χρονου που έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικών στο Πέραμα καταγγέλλουν ότι ο δήμαρχος Ασπροπύργου δεν τους επιτρέπει να θάψουν το παιδί τους στο νεκροταφείο της περιοχής

β. Η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθούν ελεύθεροι οι επτά αστυνομικοί που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα, εξέφρασε μέσω Twitter την «ικανοποίησή» του.

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου που η ανεξάρτητη δικαιοσύνη έκρινε και αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι οι εφτά αστυνομικοί χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο».

***

Σκοπεύαμε  σήμερα, μέρα που είναι,  να  έχουμε θέμα  αποκλειστικά   για το  έπος των   “παιδιών της Αλβανίας” . Να τιμήσουμε κι εμείς εδώ τη μνήμη τους για τη  νίκη  ενάντια στο φασισμό και τη συμβολική της σημασία.  Αλλάξαμε γνώμη με το που είδαμε πρωί- πρωί τις φωτογραφίες παραπάνω και διαβάσαμε τις λεζάντες τους.

Αποφασίσαμε,  λοιπόν,  να τιμήσουμε εκείνα τα παιδιά του 1940, που νίκησαν το φασισμό στην Αλβανία,  αλλιώς.    Επισημαίνοντας,  την ατιμία εκείνων   που  χρόνια μετά,  φτύνουν  στα κενοτάφια  τους και προδίδουν  τη θυσία τους.  Για  κάποιους σαν τον Τάκη Θεοδωρικάκο , τον  ΄Αδωνη Γεωργιάδης ,τους 7 αστυνομικούς,  τους εισαγγελείς και ανακριτές, τον  Αλέξη Κούγια  και τους όμοιους τους.

Να αποδώσουμε,  λοιπόν,  τα του  Καίσαρος των Καίσαρι”,  χωρίς φόβο ,πάθος και προκατάληψη. Στο όνομα της ιστορικής αλήθειας και μόνο.

Ο   Ρομά  Νίκος Σαμπάνης και η παρέα του που τους γάζωσαν  οι 7  αστυνομικοί με 38 σφαίρες ήταν κλεφτρόνια.   Αυτό δεν αλλάζει με τίποτα.΄Οπως δεν αλλάζει με τίποτα πως οι δολοφόνοι του 18χρονου  παραβατικού  είναι αδίστακτοι  και “ιδιώνυμοι” φονιάδες με τον τρόπο που  το έκαναν…εν διατεταγμένη υπηρεσία.   Αν  κάποιος  απ΄αυτούς    έβρισκε   ξαφνικά στο σπίτι του τρεις διαρρήκτες  να ξαφρίζουν  τα υπάρχοντά του και   “άφηνε τον έναν  στον τόπο”   με την καραμπίνα,  και πάλι , κι αυτό  έγκλημα είναι.  Αλλά, θα είχε , τουλάχιστον, πρώτα δισταγμό να πυροβολήσει (ήταν εκτός υπηρεσίας),κι αν το αποφάσιζε,  είχε τουλάχιστον να   απολογηθεί πρώτα στη  συνείδησή του και ύστερα στην κοινωνία πως  πυροβόλησε  κλέφτες   στο σπίτι του μέσα  , γιατί  “αν δεν το έκανα εγώ,  θα το έκαναν εκείνοι”.  Σωστά και αποδεκτά ως εδώ.

Οι 7, όμως , αστυνομικοί που  έριξαν ούτε  μια ούτε δυο, αλλά 38 σφαίρες   στο “ψαχνό” σε τρία παιδιά που  α.  η ηλικία τους  ήταν  φανερή, επρόκειτο για έφηβους. β και η φυλετική τους  ταυτότητα, Ρομά,  επίσης, ήταν  ηλίου φαεινότερη, όπως οι ίδιοι στις ενδοεπικοινωνία τους παραδέχτηκαν γ.  δεν κινδύνευαν σε καμιά περίπτωση . (΄Αλλωστε, ήταν ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΝΟΠΛΗ ΟΜΑΔΑ) . δ.    το έγκλημα των δραστών (κλοπή αυτοκινήτου)  δεν ήταν από εκείνα  που, αν δεν έπαυαν εν τη γενέσει τους,  υπήρχε φόβος να κινδυνεύσουν ζωές περαστικών  ή  ομήρων.

΄Εγκλημα,  επομένως , που όλα  δείχνουν  πως οι δράστες  αντέδρασαν , όπως το έκαναν από ΦΥΛΕΤΙΚΟ -ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ  μίσος και μόνο.   Πιθανότατα να μην το έκαναν και να προσπαθούσαν να  συλλάβου τους  κλέφτες του αυτοκινήτου, αν διαπίστωναν πως ήταν…ομοεθνείς,  και όχι  Γύφτοι και Πακιστανοί. Κι ακόμα .Πυροβόλησαν με την άνεση και το δικαίωμα που τους δίνει η αστυνομική τους ιδιότητα.  Δε θα “τιμωρηθούμε. Αντίθετα, θα πάρουμε και εύσημα.  “Οπως κι έγινε.

΄Οσο τώρα  για την “Ανεξάρτητη δικαιοσύνη”,  όπως τη χαρακτήρισε   και ο πρώην Κνίτης και σήμερα  ακροδεξιός   πολιτικός προϊστάμενος  της Αστυνομίας,  δηλαδή τον εισαγγελέα και τον  ανακριτή,  που  άφησαν ΟΜΟΦΩΝΑ ελεύθερους  τους φονιάδες , μάλιστα χωρίς  κανένα περιορισμό ,  δε θα επικαλεστούμε την  κρίση και την καταδικαστική απόφαση του  ιστορικού  δικαστηρίου, αλλά τη στάση και τη φωνή   του  Αμερικανού εισαγγελέα και ανακριτή στη δολοφονία  Τζορτζ Φλόιντ και δεκάδων άλλων τέτοιων θυμάτων .  “ΝΤΡΟΠΗ”, θα τους έλεγαν οι συνάδελφοί τους από τη χώρα που είναι μακριά από μας εδώ  σε απόσταση ,αλλά και δικαιικό πολιτισμό.  Και σε ευαισθησία πολιτών, αλληλεγγύη και ανθρωπιά, επί πλέον.

Τώρα ,  να μιλήσουμε για εκείνους που επιχαίρουν για τη δολοφονία  του έφηβου και ως  μέλη μιας ακροδεξιάς , φασιστικής κυβέρνησης,  δίνουν παράσημα στους δολοφόνους  αστυνομικούς ενός εφήβου. Να  αφήσουμε ,όμως καλύτερα   την  ίδια τη  ζωή τους  να  δώσει την απάντηση.

Και τί να πουν  στον πατέρα του σκοτωμένου παιδιού; Πως  ο γιος του   ήταν ένας κλέφτης και υπότροπος;   Με μια κουβέντα θα τους  αποστόμωνε:  “Κι εσύ,΄Αδωνη Γεωργιάδη, που αθωώνεις τους φονιάδες , τι είσαι, δηλαδή;  Αν ο δικός μου γιος ήταν  ένα απλό κλεφτρόνι  αυτοκινήτου,  εσύ,  ολόκληρος  αντιπρόεδρος   της  κυβέρνησης,  είσαι κανονικός  μαφιόζος!   διαφορά σας είναι  πως εκείνο ήταν  ένας  κοινός  ποινικός, παραβάτης του Νόμου.   Κι εσύ κλέφτης   με το Νόμο,  εκείνον  του “Λευκού κολάρου”.

Είμαστε αλληλέγγυοι  με την οργή  του πατέρα. Και η Ιστορία  επίσης.  ΄Οντως.   3 δισ. έκλεψε η   Novartis με τις ευλογίες και τις μίζες του  Γεωργιάδη και της παρέας του  από τη χώρα του δολοφονημένου κλεφτρονιού     Νίκου  Σαμπάνη.  3 ολόκληρα δισ!  Και όχι μόνο δεν “πήγε”  κανένας από όλους αυτούς τους μαφιόζους  από… 38 σφαίρες, αλλά ούτε μια ώρα φυλακή δεν κάθισαν ακόμα . Αντίθετα , η κατ΄ευφημισμό  Πολιτεία   τους αντάμειψε, τους έκανε υπουργούς και αντιπροέδρους της κυβέρνησης.

Αλλά, να συμπληρώσουμε δυο πράγματα  που δεν είπε πατέρας Σαμπάνης:

  1. Πικραμένοι , Γεωργιάδηδες και Λοβέρδοι   έμαθαν το παιδί  σου  να κλέβει. Είναι οι δάσκαλοί του.  ΄Οταν ένας έφηβος βλέπει έναν ανώτατο δικαστικό και  μια ντουζίνα πολιτικούς στο ανώτατο αξίωμα  της Βουλής του θεσμού της Δημοκρατίας,  να χρησιμοποιούν τη θέση τους για να  κλέβουν ασύστολα, προκλητικά ,ξεδιάντροπα, εκατομμύρια ευρώ από  όλους εμάς  και μάλιστα με το Νόμο!  Πώς ένα παιδί παραπεταμένο σαν σκουπίδι, εγκαταλελειμμένο    κι αυτός και ο γονιός τους  από το ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ(!),  δε θα γίνει κλέφτης  ακόμα και για φτηνιάρικα κλοπιμαία; Τούτοι και οι ψηφοφόροι τους είναι οι ηθικοί αυτουργοί, πατέρα Σαμπάνη , της δολοφονίας του γιου σου.
  2. 7 αστυνομικοί  και μάλιστα  ρατσιστές,   που για 800 ευρώ το μήνα σκοτώνουν, για να διαφυλάξουν την “τάξη και το νόμο”  μαφιόζων  του λευκού κολάρου, σαν τον Πικραμένο και τον Γεωργιάδη.  Τί είναι;   Πληρωμένοι εκτελεστές  και μάλιστα   φτηνιάρηδες και ξεπεσμένοι.  Ομοίως δειλοί. Σκοτώνουν, κρυμμένοι πίσω από τη στολή. Και ποιος στο συνάφι τους  δολοφονεί  για πενταροδεκάρες;  Μη μου πείτε πως   υπερασπίζεσθε τα …ιδεώδη της παρέας που  έκλεψε τα 3 δισ. από τον τόπο κι αυτούς που πετούν το δικό μας υστέρημα ,για να αγοράσουν  αεροπλάνα και  φρεγάτες με μοναδικό στόχο  να κονομήσουν μίζες.   Μην το παίζετε σταυροφόροι του Συστήματος.   Αν δε σας  μισθοδοτούσαν (διάβαζε εξαγόραζαν)   οι ίδιοι  και μάλιστα τόσο φτηνά, ποιος από σας  θα έκανε τέτοια δουλειά τζάμπα;  Δεν υπηρετείτε   έννομη Πολιτεία,  αλλά  παράνομους και  διεφθαρμένους πολιτικούς.  “Είστε  άξιοι της τύχης σας και του μισθούς σας”!   Φυσικά, τα  ίδια ακριβώς ισχύουν  (πλην των παχυλών μισθών) και για τους εισαγγελείς  και  τους ανακριτές που αφήνουν ελεύθερους φονιάδες.  Δεν υπηρετείτε κανένα χρέος,  καμιά  ευνομούμενη Πολιτεία, κανένα Κράτος  Δικαίου ούτε εσείς.  Αντίθετα, διαφυλάσσετε ,συντηρείτε και διαιωνίζετε ένα Σύστημα αδικίας, προκλητικής ανισότητας, παραλογισμού.  ΄Ενα εγκληματικό Σύστημα!

“Τρίζουν τα κόκαλα” ΣΗΜΕΡΑ   των  ηρώων της Αλβανίας του 1940. Από οργή, αγανάκτηση και παράπονο. Μπορώ να  αφουγκραστώ τη φωνή τους :” Αν ξέραμε  πως στα 20 μας χρόνια θα δίναμε τη ζωή μας, για να μην   κυβερνήσουν τη χώρα  οι φασίστες  του Μουσολίνι και τελικά την κυβερνούν  σήμερα ο Γεωργιάδης ,ο Βορίδης,  ο Πλεύρης  και  Θεοδωρικάκος, οι φασίστες υπουργοί του Μητσοτάκη,  ας μέναμε καλύτερα στα χωρά μας  να ξεψυχούσαμε  πλήρεις ημερών,  ανάμεσα σε   παιδιά και εγγόνια, που   εμείς, ως   πεσόντες, υπέρ πατρίδος,  δεν καταξιωθήκαμε να δούμε”.