Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.

 

1. Παραιτήθηκε από το Russia Today για τα «ψέματα του Πούτιν»

Μία δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης Russia Today ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι παραιτείται, καταγγέλλοντας τα «ψεύδη» του ρωσικού καναλιού.

2.Δεύτερη παραίτηση δημοσιογράφου από το Russia Today

Μία δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης Russia Today ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται, καταγγέλλοντας τα “ψεύδη” του ρωσικού αγγλόφωνου δικτύου, κυρίως όσον αφορά την κάλυψη της κατάρριψης του Μπόινγκ 777 των αερογραμμών της Μαλαισίας στην ανατολική Ουκρανία.

“Παραιτήθηκα από το RT σήμερα. Σέβομαι βαθιά πολλούς ανθρώπους στην (δημοσιογραφική) ομάδα, όμως σέβομαι και την αλήθεια”, έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Σάρα Φερθ, που εργαζόταν για το κανάλι ως ανταποκρίτρια στο Λονδίνο.

Είχε προηγηθεί μια “συζήτηση” μέσω μηνυμάτων στο Twitter, στα οποία η Φερθ κατήγγειλε τα “ψέματα” του καναλιού. Αρχικά ένας άλλος χρήστης κατηγόρησε μια συνάδελφο της Φερθ, την Πόλι Μπόικο, ότι “χρηματίζεται για να μεταδίδει τα ψεύδη του Πούτιν” για τη συντριβή του Μπόινγκ.

“Τι μεταδίδω;” ρώτησε η Μπόικο για να της απαντήσει, αντί για τον αρχικό χρήστη, η Φερθ: “Ψεύδη. Ουσιαστικά δουλεύουμε για τον Πούτιν. Καθημερινά μας ζητούν εάν δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τελείως την αλήθεια, τουλάχιστον να την παραποιήσουμε”.

Τον Μάρτιο, μια άλλη δημοσιογράφος του ίδιου καναλιού, η Λιζ Γουόλ, είχε παραιτηθεί σε ζωντανή μετάδοση, διαμαρτυρόμενη για τον τρόπο που το RT κάλυπτε την κρίση στην Ουκρανία.

Αντιδρώντας στην παραίτηση της Φερθ, το RT ανέφερε ότι παρουσιάζει τις απόψεις όλων των πλευρών. “Σε αντίθεση με άλλα μέσα ενημέρωσης, δεν εξάγαμε συμπεράσματα προτού ακόμη να ξεκινήσει η επίσημη έρευνα. Η Σάρα δήλωσε ότι επιλέγει την αλήθεια. Προφανώς, δεν έχουμε τον ίδιο ορισμό για την αλήθεια” τόνισε το κανάλι σε μήνυμα που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μπράβο σας,κυρίες μου! Τιμάτε την αποστολή και το έργο σας.

Φαίνεται πως αρχίζει  η πτώση του τέρατος. Ας βάλουμε όλοι ένα “χέρι” να ενημερωθεί ο ρωσικός λαός πως αυτή την ώρα κυβερνάται από ένα αιμοσταγή δικτάτορα και   ας φροντίσουμε να οδηγηθεί στο διεθνές δικαστήριο, όσο γίνεται νωρίτερα. Θα συνεχίσει με χειρότερα εγκλήματα απ΄αυτό της κατάρριψης του αεροπλάνου με τους 300 σχεδόν νεκρούς, αν τον αφήσουμε. Είναι Χίτλερ,είναι παρανοϊκός.

Δεν μπορεί πια να κρυφτεί, όσα ψέματα κι αν αραδιάζει. Αργά ή γρήγορα θα συλληφθεί ή θα πέσει.Το αίμα των αθώων θυμάτων βοά!