Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΩΣ “ΓΑΤΟΥΛΑ” ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

 

 

1. Στο Προεδρικό Μέγαρο η Σοφία Μπεκατώρου

 

Η  γυναίκα -γατούλα ως γνωστό είναι η άλλη εκδοχή του άντρα γ@μιά και “ό,τι κινείται εκτελείται”. Συνεχής και  αδιάκοπη ενασχόληση και των δύο είναι οι περιοχές…κάτω από τον αφαλό.  Ο γνωστός σεξισμός.  Μια από τις παθογένειες που δέρνει σήμερα την εποχή μας.

Οι  κοινωνίες του Μέλλοντος θα είναι, πλην των άλλων,  και άφυλες. Κι αυτό δε σημαίνει,  όπως  κάποιοι   ανόητοι  και κρυόμπλαστοι   αναρωτιούνται  τάχα έκπληκτοι:   Δηλαδή,  απόκρυψη ή  ευνουχισμός των γεννητικών οργάνων ;   Φανερός  εξυπνακισμός.

Η άφυλη κοινωνία  έχει  ΜΟΝΟ   μέλη ανθρώπους   που δεν προσδιορίζονται,  όπως σήμερα από τις ιδιότητες των φύλων τους. Και ιδιαίτερα από τα σεξουαλικά   χαρακτηριστικά τους.

Με άλλα λόγια ,  σε τέτοιες κοινωνίες δεν έχουν θέση    η γυναίκα ως “γατούλα” και σεξουαλικό αντικείμενο ούτε ο  άντρας  “γ@μίκουλας”.  Και μαζί τους, θα εξαφανιστεί  και όλη αυτή η βιομηχανία  (σαρώνει σήμερα), του πορνό, της ροζ  και της  ερωτικής, ελαφριάς “λογοτεχνίας”.

Μέχρι κάποια χρόνια πριν στην εποχή  της σκληρής φαλλοκρατίας,  μοναδικός  στόχος της γυναίκας  ήταν ο γάμος, η τεκνογονία  και η ικανοποίηση των σεξουαλικών αναγκών και φαντασιώσεων του άντρα.  Με την έλευση του φεμινισμού και τις πρώτες σοβαρές επιτυχίες, της αντιμετώπισης της γυναίκας με τις ανθρώπινες και όχι άλλες ιδιότητες, τα πράγματα άλλαξαν.

Στον πόλεμο ,όμως, και την πορεία   της κατάκτησης της άφυλης κοινωνίας  και   της οριστικής αλλαγής των συμπεριφορών και του  προορισμού  των  φύλων για την υπερίσχυση  του ανθρώπου και όχι πάλι των έμφυλων διαφορών,   τελικά η “επανάσταση εξετράπη “.  Και έδωσε πλέον  ένα “ερμαφρόδιτο” είδος  γυναίκας, η οποία  αντέγραψε τα πλέον αρνητικά χαρακτηριστικά του άντρα.

Το χειρότερο απ΄όλα ήταν  πως όχι μόνο δε νικήθηκε η φαλλοκρατία, αλλά  αντίθετα διατηρήθηκε  η  γνωστή στην ιστορία ιδιότητα της γυναίκας  -σεξουαλικό  αντικείμενο.  Και στο πέρασμα   των δεκαετιών  μετατράπηκε σε μια απίστευτα μεγάλη και κερδοφόρα επιχείρηση- βιομηχανία σεξισμού, όπου φαλλοκρατία  και αιδοιοκρατία πήγαιναν  τώρα πια χέρι -χέρι.

Οι βιομηχανίες του σεξ  φρόντισαν να καλλιεργήσουν και μάλιστα σε επίπεδα παροξυσμού το σεξισμό,  κυρίως με  τη γιγάντωση της  αντρικής σεξουαλικής πείνας που έγινε εφικτή   με την εκ νέου υποβίβαση της γυναίκας σε  πραγματικό σεξουαλικό εμπόρευμα.  Για να προωθηθεί, όμως, ένα τέτοιο προϊόν, απαιτεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που χρειάζεται οποιοδήποτε  άλλο ,  για να περπατήσει στην αγορά.

Ειδικά  για τη “συσκευασία”, που έχει αναλάβει κυρίως η βιομηχανία της μόδας,  σύμφωνα με τις στατιστικές , κάθε γυναίκα, ιδιαίτερα των νεότερων ηλικιών, ξοδεύει  ένα απίστευτα μεγάλο μέρος  των εισοδημάτων των δικών της  ή της οικογένειας για είδη που αφορούν των “καλλωπισμό” (ένδυση, υπόδηση,  διατροφή, διατήρηση νεανικότητας και  δροσιάς  κ.λπ) ,   για να είναι σεξουαλικά επιθυμητή. Απόδειξη:  Στα 10 καταστήματα σε ένα εμπορικό κέντρο, τα μισά και παραπάνω, εμπορεύονται τέτοιου  είδους καταναλωτικά προϊόντα “ομορφιάς”.

 

 

΄Οσο παραμένουν έτσι οι κοινωνίες μας,  η εμφάνιση των άφυλων κοινωνιών θα βρίσκεται ακόμα μακριά. Και  ένα μεγάλο μέρος  της  “επανάστασης”, όποιας μορφής κι αν είναι,  για να εξελιχθούν οι κοινωνίες αύριο σε αταξικές, αντιεξουσιαστικές,  αντικαπιταλιστικές και άθρησκες,  θα αφορά το κομμάτι της  καταπολέμησης του σεξισμού. Το γκρέμισμα  όλης αυτής τη τεράστιας βιομηχανίας του.

Βασική ,όμως,  ανάγκη για να ξεκινήσει  και να περατωθεί  η κατεδάφιση της βιομηχανίας του σεξισμού είναι η αλλαγή της αντίληψης πως τα φύλα διακρίνονται μεταξύ τους μόνο με γνωρίσματα που αφορούν τα…γεννητικά τους όργανα.  Η ιδιότητα του ανθρώπου σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να έχει τέτοια αφύσικη και ανήθικη διάσταση.

Μια άλλη παράμετρος, όμως,  του ίδιου προβλήματος είναι τούτη: Μέρος αυτού του  σεξομανιακού   “κόσμου”  και των συμφερόντων του,  είναι και οι πρόσφατες ιστορίες με τις σεξουαλικές κακοποιήσεις  “μοντέλων” και σελέμπριτι, κυρίως στο χώρο της…τέχνης και το αθλητισμού. Συγκεκριμένα.

Το φαινόμενο ξέσπασε τα τελευταία  χρόνια.  Και έλαβε τη μορφή ιδιόμορφου  έμφυλου ρατσισμού. Ξεκίνησε από τα διάφορα κέντρα  συμφερόντων  μιας αδίστακτης μειοψηφίας  της οποίας οι εκπρόσωποι ανήγαγαν την επιχείρηση “κακοποίηση αιδοίου”  σε χρυσοφόρα επιχείρηση.  Με πρόσχημα  την άσκηση βίας  του δυνατού σε αδύνατο (τέτοιοι είναι εν προκειμένω οι άντρες, οι οποίοι …. “είναι όλοι τους γουρούνια” και “καλός άντρας ο νεκρός άντρας”,  όπως έλεγαν παλιότερα κάποιες   σαλεμένες  “φεμινίστριες”)  και συνεχίζεται το ίδιο σενάριο με τα ακόλουθες σχεδόν στερεοτυπικές , χαρακτηριστικές  “σκηνές”.

α. Η καταγγελόμενη σεξουαλική κακοποίηση  έλαβε χώρα συνήθως … κάτι αιώνες πριν, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα αξιοποίηση αποδεικτικών στοιχείων.

β .Δημιουργία  θορύβου   που  αποκρύπτει την έλλειψη μαζικότητας  και  αναγωγή  των μεμονωμένων  αυτών αντιδράσεων  ως… παγκόσμιο κίνημα κατά των ανδρών.

γ. Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και των αντρών  στον κόσμο, θεωρεί  υποτιμητικές για το σύνολο του πληθυσμού και των δύο φύλων, αλλά και έωλες, στημένες τις περισσότερες απ΄αυτές τις καταγγελίες για την εξυπηρέτηση προσωπικών στόχων ή  ψυχωτική συμπεριφορά υπενθύμισης   των μελών της συγκεκριμένη κοινότητας της αιδοιοκρατίας     πως   “κάποτε υπήρξαμε κι εμείς αντικείμενα πόθου. Μη βλέπεις τώρα …”

  δ.   Δρόμος διεκδίκηση  αποζημιώσεων  κάθε είδους και αποκόμιση ατομικού κέρδους.

Να θυμίσουμε πως θύμα αυτού του νέου   έμφυλου, ρατσιστικού  πογκρόμ  υπήρξε και ο μεγάλος ακτιβιστής Τζούλιαν  ΄Ασανζ.  Οι Αμερικανοί για  να τον έχουν στο χέρι αρχικά ενεργοποίησαν το μηχανισμό της  γνωστής  τακτικής περί σεξουαλικής κακοποίησης .  Σενάριο, βέβαια, που  ξεφούσκωσε λίγο μετά.

Στην Ελλάδα πρόσφατα παρουσιάστηκε   το ίδιο φαινόμενο με τις καταγγελίες  αθλήτριας  που δήλωσε πως κακοποιήθηκε  σεξουαλικά , πάλι πριν κάτι δεκαετίες και θυμήθηκε  να ζητήσει  τα …ρέστα, σήμερα.    Το πλέον περίεργο και λίαν επικίνδυνο είναι το γεγονός πως ακόμα και ο σοβαρότερος  θεσμός  της Πολιτείας,  αυτός του προέδρου της Δημοκρατίας ,έσπευσε  εντελώς επιπόλαια, προκλητικά και ανεύθυνα  να υιοθετήσει πριν  τις άλλες δικαστικές διαδικασίες και την απολογία του κατηγορουμένου,   τις καταγγελίες  αυτές.  Και μάλιστα η εν λόγω πρόεδρος  τόλμησε να καλέσει  για να δείξει τη  στήριξή της  την καταγγέλουσα στο προεδρικό  μέγαρο. Καραμπινάτο συνταγματικό (και ποινικά κολάσιμο)  πραξικόπημα  ( τεκμήριο αθωότητας).

Με κουραστική  την επανάληψη θα τονίσουμε:

  1.  Δεν γενικεύεις χαρακτηρισμούς και μάλιστα ρατσιστικούς  αυτού του είδους. “ΟΛΟΙ οι άντρες το  έχουν μέσα τους να βιάζουν και να κακοποιούν”  ,  όπως τεχνηέντως  αφήνουν να υπονοηθεί  μικρή αυτή μειοψηφία
  2. Πάντα υπάρχουν και άντρες και γυναίκες που κακοποιούν με κάθε τρόπο. Η κακοποίηση του ματιού, της  ωμοπλάτης, πολύ περισσότερο της “ψυχής” δεν είναι πιο ελαφριά εγκλήματα από εκείνα που αφορούν κακοποίηση αιδοίου.
  3. Ο διαχωρισμός των κακοποιήσεων και ο   χαρακτηρισμός στο ποινικό δίκαιο   των σεξουαλικών,  ως “εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας” έχουν  θρησκευτικές και ιδιοκτησιακές  αντιλήψεις  .
  4. Ο βιαστής πρέπει να   τιμωρείται , όπως οποιοσδήποτε δράστης επίθεσης και κακοποίησης ανθρώπου .

Περαιτέρω ενασχόληση με τέτοιου  είδους αφασικές και ρατσιστικές καταγγελίες ,  τρέφει κυρίως τον σεξισμό και  προσφέρει  νέα κέρδη στην ήδη ανθούσα επιχείρηση του πορνό και της  ροζ, ελαφριάς λογοτεχνίας.

2. Σε κελί απομόνωσης ο απεργός πείνας Δημ. Κουφοντίνας

Σε κελί απομόνωσης ο απεργός πείνας Δημ. Κουφοντίνας

Σε κελί απομόνωσης στις φυλακές Δομοκού με το πρόσχημα πως πρόκειται για θάλαμο νοσηλείας μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας που εξακολουθεί να βρίσκεται σε απεργία πείνας. Πρόκειται για ένα κελί όπου ο κρατούμενος παραμένει απομονωμένος 24ώρες το 24ώρο και ενώ τη δεδομένη στιγμή δεν έχει καν τη δυνατότητα λόγω της φοβερής εξάντλησης του να ζητήσει ακόμα και ένα ποτήρι νερό.

Υπενθυμίζεται πως η κάθε προσπάθεια αναγκαστικής σίτησης αλλά και οι συνθήκες πλήρους απομόνωσης για ένα κρατούμενο απεργό πείνας θεωρούνται από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και κάθε κράτος δικαίου ως βασανιστήριο.

Στο μεταξύ, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα καλεί αύριο (17:30 μ.μ.) στα Προπύλαια το Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Ο κρατούμενος βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού και ζητά να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ το Δίκτυο καταγγέλλει την «προκλητική μεθόδευση σε βάρος του και την προσπάθεια εξόντωσης του, που απροκάλυπτο κίνητρο  έχει  την εκδίκηση για την πολιτική  του στάση  και όσα αυτή σηματοδοτεί».

Η «Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα» καλεί για την ερχόμενη Τρίτη, τις ομάδες, τα στέκια, τις καταλήψεις, τις συλλογικότητες, τις ατομικότητες κ.ά. «να συμβάλλουν, με όποιο τρόπο δράσης οι ίδιες προκρίνουν, ώστε να μετατρέψουμε τη συγκεκριμένη μέρα σε μέρα πανελλαδικής αλληλεγγύης

***

Λένε  πως έχουν θεό. Δεν έχουν. Αν κάποιοι είναι απάνθρωποι και μισάνθρωποι  είναι  αυτοί ακριβώς που σεμνύνονται και δηλώνουν πως είναι    …Δεξιοί   και χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Μην πέσεις στα χέρια τους. ΄Οπου ακούς “πατρίς, θρησκεία,  οικογένεια”, τρέχα  να κρυφτείς.  ” Τίναξε και τον κορνιαχτό των υποδημάτων  σου”, που έλεγε και ο Χριστός.

Ας προσέξουν καλά εκεί στην κυβερνητική  συμμορία. Δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο. Και καλά η διαφθορά, οι κλοπές, η εξαπάτηση, η δημαγωγία.

Στην περίπτωση  Κουφοντίνα, μιλάμε για νέο πραξικόπημα. Για βάναυση καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων.

“Εδώ και τώρα” Χάρη στους πολιτικούς  κρατούμενους. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ας  αντιληφθεί επί τέλους πως  κακοποίηση είναι  αυτό που γίνεται σε τέτοιους κρατούμενους. Και αν μη τι άλλο, είναι πρόκληση  στα συνταγματικά, ατομικά δικαιώματα  να έχει μπροστά της ένα ετοιμοθάνατο, απεργό πείνας ,να αδιαφορεί και να  αγρεύει  εντυπώσεις με ρατσιστικές δηλώσεις  και προσκλήσεις   στο προεδρικό μέγαρο,  όσων κακοποιούν πρωτίστως τη λογική μας.

3. Ρωσία: «Τεχνητή» η απήχηση της σύλληψης Ναβάλνι – Προσαγωγή σε ακροαματική διαδικασία

Συνελήφθη ο Αλεξέι Ναβάλνι στο αεροδρόμιο της Μόσχας
Ο φασισμός έχει όνομα εδώ και χρόνια . Και πολιτικής πλέον διάστασης και εκπροσώπησης.   Τέτοιο είναι το καθεστώς αυτή  την ώρα της Ρωσίας.  Προκλητικός  φασίστας,  πέρα από μαφιόζος ο Πούτιν . Η ενσάρκωση του ολοκληρωτισμού και της τυραννίας.

4. Ξυλοδαρμός σταθμάρχη μετρό: «Ηθελε να το παίξει τραμπούκος», υποστηρίζει η μητέρα των ανηλίκων

 

Πρωτοφανές μπούλινγκ παιδιών – εφήβων από τα αισχρά ελληνικά Μέσα παραπληροφόρησης.    Εργαλείο κι αυτά τα   περιστατικά που τα αξιοποιούν κατάλληλα  οι κοντυλοφόροι,   ως υλικό στις σελίδες των φυλλάδων και στις οθόνες του αποβλακωτηρα της tv. Το αισχρό κέρδος πάνω απ΄ όλα.