ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ. ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!

ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

ΠΑΛΕΥΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
Πένυ Σταυροπούλου: Συγκλονίζει η «προφητική» τελευταία ανάρτηση της ηθοποιού -«Γράφω, ελπίζω, το τελευταίο σημείωμά μου…»

Πένυ Σταυροπούλου: Συγκλονίζει η τελευταία ανάρτηση της ηθοποιού

“Γράφω, ελπίζω, το τελευταίο σημείωμά μου η ίδια, έχω κι άλλα να κάνω στο ενδιάμεσο… δεν ξέρω αν είναι, αυτές ξέρεις οι σοφίες που φέρνει μια συνθήκη, η συνθήκη μου.

Έχω δυσκολία στην όραση και η επιμονή να μου γράψουν στο μήνυμα του FB, ενώ εγώ δεν έχω πλέον στην κατοχή μου καν το τηλέφωνό μου… και παρακάλεσα να μην, μου έρχεται η σκέψη και τη μοιράζομαι μαζί σας:

Η αβάσταχτη αναγκαιότητα της ύπαρξης του καθενός σας, σάς κάνει τόσο εγωκεντρικούς στην απλή και ήρεμη έξοδό μου… Δεν έχω ανάγκη από ψιλόβροχο, δεν έχω ανάγκη. Έχω ό,τι χρειάζομαι. Για όσους δεν πρόλαβαν, για όσους δεν… δεν πειράζει. Η κόρη μου ετοίμασε δώρα για μένα, για τα Χριστούγεννα, κλείνω το ένα μάτι και τα βλέπω, αυτό μετράει. Δεν θα υπάρξει τελετή, θα καώ στην Ριτσώνα και αποκλειστικά απ’ την οικογένεια που έχω κάνει. Μήπως ήρθε η ώρα να μην πείτε τίποτα;… Καλές γιορτές! Μην παίρνετε τόσο σοβαρά τον εαυτό σας!».

***

Ο  φιλοσοφημένος ΄Ανθρωπος και στο θάνατο μπροστά, στέκει αξιοπρεπής και ωραίος!

Καλοτάξιδη,  Πένυ Σταυροπούλου!

__________________________________

1. H Ελλη Στάη γράφει για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από μεγάλο εκδότη: «Το έθαψα στο πέρασμα του χρόνου»

“Μου ανέθεσε από τις πρώτες κιόλας μέρες, παρόλο που ήμουν νέα ακόμα, να κάνω σπουδαία πράγματα, μεγάλες συνεντεύξεις. Εγώ τις έφερνα εις πέρας και ήμουν πολύ ευτυχής, έλεγα “βρήκα δρόμο, αναγνωρίζεται η αξία μου”. Αυτό συνεχίστηκε για δύο – τρεις μήνες, ώσπου άρχισα να δέχομαι κάποιες προσκλήσεις να πιούμε καφέ και τα λοιπά. Μέχρι εκεί ήταν καλά… Μία μέρα με φώναξε στο γραφείο του να μιλήσουμε για την δουλειά, κλείδωσε την πόρτα και μου επιτέθηκε σωματικά κατευθείαν! Είπα “αν δεν ξεκλειδώσετε τώρα την πόρτα, θα πατήσω τις φωνές, θα ουρλιάξω!”. Άνοιξε την πόρτα και βγήκα έξω», περιέγραψε η Ελλη Στάη, συμπληρώνοντας ότι μετά το συμβάν αυτό υπήρξε μια αποκλιμάκωση του επαγγελματικού ενδιαφέροντος.

Σήμερα και με αφορμή τη γενναία αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελλη Στάη με άρθρο της στα «Νέα» αναφέρεται πώς όλα δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να ανοίξει τη δημόσια συζήτηση για τέτοιου είδους θέματα”.

****

Κοίτα ποιος μιλάει για σεξισμό, όταν ολόκληρη η καριέρα αυτής της κυρίας,  ως κοντυλοφόρου και σταρ  της  τηλεοπτικής αποχαύνωσης,   στηρίχτηκε στο “μπούτι” και το  “μάτι”. Α, ναι. Και στην πολυτελή και κομψή  ενδυματολογική παρουσία  στα πάνελ και τις “ειδήσεις των 8”.

Και δε μιλάμε για την πορνοφωτογραφία σαν κι αυτή παραπάνω  (για τα… πεινασμένα  τα παιδιά της Αφρικής ,ρε γαμώτο, τα “πετάμε”. Κι …”ας πάει και το παλιάμπελο”!). Αναφερόμαστε στον τρόπο που αναρριχήθηκε και αναδείχτηκε και τούτη η κυρία.

Κι εμείς είμαστε εδώ για να αποδώσουμε ιστορικά “τα του Καίσαρος των Καίσαρι”.  Δε θα επιτρέψουμε κανενός είδους ψιμύθιο ,  φρου- φρου και αρώμα  να περάσουν στις γενιές, ως προσόντα και αξίες.  “Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”.

Αν δεν είχε τα τσαχπίνικα τα μάτια η ΄Ελλη, που τα έκανε και τίτλο σε εκπομπή της, θα την ήξερε ούτε και η μάνα της; ΄Εχει κάποια άλλη ιδιαίτερη μόρφωση και δεν το ξέραμε; Καμιά πένα περιωπής  ή λόγο στέρεο και τεκμηριωμένο και μας τον έκρυβε;

Αν έκανε καριέρα και λεφτά,  ήταν  μόνο και μόνο, γιατί έβαλε μπροστά ,όπως χιλιάδες άλλες κυρίες σαν και τούτη,  τη μηχανή   της εμφανισιακής    επένδυσης.   Τίποτα άλλα.

Και,  όντως, είναι ακριβώς όπως το λέει. “Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη”  .΄Οχι να ακούσει, τα ξέρει η κοινωνία, αλλά να δράσει πλέον.

Να μάθουν  τα παιδιά σήμερα  και οι γενιές που έρχονται,  τί σημαίνει να “κλέβεις” τον άλλο  με   “προσόντα”  σαν  αυτά  που πούλησε η ΄Ελλη. “Φύκια για   μεταξωτές κορδέλες. Και τα κονόμησε.

 Να τα λέμε όλα με το όνομά τους.   ΄Ανθρωποι και άνθρωποι, άξιοι, προσοντούχοι,   με σπουδές,  προσδοκίες και “εξοπλισμό” κάθε είδους , απέτυχαν ή έμειναν πίσω,  μόνο και μόνο γιατί η άλλη  πήγαινε μπροστά με… μπούτι και  βυζί .  ΄Ωρα, να μπει ένα τέλος  σε τέτοια   βιομηχανίας ανέλιξης.

 

Και το γαμώτο είναι άλλο.  Οι ίδιες που έκαναν εφαλτήριο το σεξισμό, βγαίνουν κι  από πάνω. Το παίζουν  θύματα…σεξουαλικής  παρενόχλησης,  όταν  οι ίδιες έκαναν το  τη σεξιστική συμπεριφορά επάγγελμα.

Θα επανέλθουμε. “΄Εχει πολύ ψωμί” το θέμα. Τώρα που “άνοιξε ο ασκός του Αιόλου”, θα τα λέμε απ΄όλες τις μεριές. Και όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, κάποιοι “πάνε για μαλλί και φεύγουν κουρεμένοι”.

Και να δούμε αν αύριο,  η νεωτερίζουσα  κυρία Σακελλαροπούλου, με την ιδιότητα της προέδρου της Δημοκρατίας θα καλέσει για συμπαράσταση  και συνδιαμαρτυρία στο  “Μέγαρο” και κανένα τέτοιον “κομμένο” ή “ανεξεταστέο”, που αν και  με προσόντα , όμως,  δεν του χρειάστηκαν   στο δρόμο, γιατί του  τον έκοψαν κάποιες  διαφορετικά …προσοντούχες.

2. Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER
Καίτη Γαρμπή: «Το δικό μας το παιδί πάντως μέχρι το λόουερ έφτασε, αλλά το προφίσιενσι τελικά του το έδωσε η ζωή»

Η τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή

“Μια δηκτική ανάρτηση, αναφορικά με όσα υποστήριξαν οι γονείς των δύο αδελφών που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη του μετρό, πόσταρε στον λογαριασμό της στο Τwitter η τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή.

«Το δικό μας το παιδί πάντως μέχρι το λόουερ έφτασε, αλλά το προφίσιενσι τελικά του το έδωσε η ζωή, γιατί στη λίστα των ηθικών αξιών του έμαθε να βάζει πρώτο τον Σεβασμό στον Συνάνθρωπο!» έγραψε η Καίτη Γαρμπή

****

Εν τάξει. Τις ηθικές αξίες που μπορεί μια Γαρμπή να δώσει στο παιδί της τις υποπτευόμαστε τώρα πια,  μόνο και μόνο μέσα από αυτά τα…άγαρμπα που γράφει και όπως τα γράφει. Ούτε  θα μας αφορούσε, βέβαια, αν δεν ήταν τόσο απάνθρωπη και υποκρίτρια .

Κυρά μου, ο σεβασμός στο συνάνθρωπο είναι σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία.  Αλλιώς,  είμαστε με τη μεριά των παιδιών και όχι με  έναν αλητήριο, που αν   και σε δημόσιο  πόστο και μεγάλος άνθρωπος,  βρίζει χυδαία το σπίτι και τη μάνα τους. Μήπως έτυχε κι εσύ να δεις μόνο τον ξυλοδαρμό στην κάμερα ,όχι, όμως,  και το “μπινελίκι” που τους έριξε ο προκλητικός  αυτός  σταθμάρχης ;

Δεν ξέρουμε τί θα έκανε το δικό σου παιδί,  αν αντιμετώπιζε με ίδια συμπεριφορά.  Και πόσο τον πειράζει ή όχι , αν του βρίσουνε αναίτια τη μάνα.  Δικό σας πρόβλημα.

Πάντως, κι αν αντιδρούσε βίαια ,όπως τα αδέρφια από το Περιστέρι,    το πιθανότερο , ως γιος της Γαρμπή  και ως έχον  “μπάρμπα στην Κορώνη”,  δεν θα το τρέχανε σας το  15αρικο  φτωχαδάκι  στα γραφεία του εισαγγελέα,  λες και  ήταν ο χειρότερος των κακούργων.

Δεν είναι αυτή η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της . Δεν το πιστεύουμε.  Να τα βάζει με τα ανήλικα  κάποιος   με μυαλό μεγάλου υποτίθεται.   Και  δεν έμαθε πως δεν προσβάλεις έτσι  ένα παιδί,  δεν του κάνεις μπούλινγκ και μάλιστα σε δημόσιο χώρο, δεν του βρίζεις το σπίτι και ό,τι αυτό θεωρεί ιερό.

Μη σας ξεγελούν οι κοντυλοφόροι . Δεν είναι σαν αυτούς κα τη   Γαρμπή όλοι οι ΄Ελληνες. Δεν είναι θύμα ο σταθμάρχης, Τα παιδιά, όπως πάντα,  είναι τα θύματα.

3. Πυρά από Λάμπρου και Οικονόμου (53+): Σοβαρό λάθος η θετική ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ για τα Rafale

εξοπλισμοί Rafale

“Σοβαρό λάθος» χαρακτηρίζουν τη θετική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ στην αγορά των Rafale οι Πάνος Λάμπρου και Μίλτος Οικονόμου.

Τα δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα communality.gr, η οποία απηχεί τις απόψεις της τάσης των «53+» υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να είναι «ένα κόμμα που τοποθετείται με σαφήνεια στην όχθη της ειρήνης, μακριά και σε σύγκρουση με εθνικιστικές αντιλήψεις και λογικές κανονιοφόρων, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας» και προσθέτουν: «Από αυτή τη σταθερή φιλειρηνική σκοπιά, ήταν σοβαρό λάθος το ”υπέρ” στην αγορά των RAFALE, που αποτελεί μια τεράστια δημοσιονομική δαπάνη σε καιρό κρίσης, αλλά και σε λάθος κατεύθυνση κινείται».

***

Επιτέλους!  Κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ που ξυπνάνε  . Τόσο καιρό  το κόμμα τους   έκανε  αντιπολίτευση του “γιες, σερ”.  Ναι σε όλα .  Στραβά μάτια σε   πανδημία, οπλαγορές,  κατασπατάληση δημόσιου χρήματος.

Τώρα, πάνε να βγουν μπροστά, αλλά είναι αργά. Η πανδημία ξέφυγε, οι μίζες πέσανε, τα λεφτά τα φάγανε. Και  ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε στην Ιστορία, ως το  μοναδικό κόμμα στην πολιτική Ιστορία της Ελλάδας, που ως αντιπολίτευση,   ταυτίστηκε με την κυβέρνηση σχεδόν σε όλα.

Και μάλιστα όταν η εποχή και τα ιστορικά γεγονότα που ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη, απαιτούσαν την πιο σκληρή  και ανελέητη αντιπολίτευση, τουλάχιστον για κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης , που διαχειρίστηκε, με τον τρόπο που το έκανε,    τόσο σοβαρά προβλήματα. Και απέτυχε παταγωδώς σε όλα.

Απίστευτη τέτοια  στάση κόμματος στην Ελλάδα. Και μάλιστα ως Αξιωματική Αντιπολίτευση!  Λίγους μήνες πριν, αν άκουγες  να μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας και  δεν έβλεπες  την εικόνα ,θα ήσουν  σίγουρος  πως  μιλάει  ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θετικό έργο της κυβέρνησής του.

Προτείνουμε να τους βάλουν  στο… βιβλίο Γκίνες. ΄Οχι μόνο στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας, που τους καταγράψαμε εμείς.

4. ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΕΙ
Στάθης Καλύβας κατά αδελφού Τζανακόπουλου: Ασυγχώρητο να απολαμβάνεις προνόμια Οξφόρδης και να δίνεις αγώνα για μπάχαλο

Ποιος τα λέει αυτά. Ποιος είναι  ο Καλύβας ο… Καψοκαλύβας;

Μα, ο ακροδεξιοναζιστάκος ιστορικός που είναι από τα εξέχοντα μέλη της επιτροπής για τις παρλάτες των 200 χρόνων του ΄21.  Υπό τας διαταγάς φυσικά της εφοπλιστίνας  κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου.

Πώς το έλεγε παραφρασμένο ο Μακρυγιάννης; -Α, ρε  Θοδωρή Κολοκοτρώνη.  Νά΄ ξερες για ποιους πολέμησες κι εσύ.

 

5. ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ
Μήνυμα Αλεξέι Ναβάλνι από τη φυλακή: Η εξουσία «φοβάται εκείνους που αγωνίζονται»

***

Είναι  όπως ακριβώς το λέει ο Αλεξέι. “Το δέντρο που έχει καρπούς πετροβολάνε”.

Το πρόβλημα, όμως, παραμένει αιώνες ίδιο. Γιατί πάντα το “φίδι από την τρύπα” να το βγάζουνε λίγοι;

Εκατομμύρια Ρώσοι έχουν  χίλιους λόγους να ρίξουν τον τύραννο. Και δεν το κάνουν.  Γιατί μόνο ο Ναβάλντι  φυλακή;