Τ. ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

Γράφαμε στις 18/1/2021 στο θέμα μας με τίτλο ΕΠΙΣΟΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ:

“Το απίστευτο και εγκληματικό,  η π. δικαστίνα και πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα, να υιοθετήσει τις καταγγελίες, τόσο επιπόλαια και προκλητικά και να καλέσει την κυρία Μπεκατώρου για να τη συγχαρεί!Και όταν  μάλιστα η τιμηθείσα Ολυμπιονίκης βαρύνεται και με…πολιτειακές εκτροπές! (Θα μιλήσουμε άλλη φορά γι΄αυτό, ξεχωριστά).  Τόση ελαφρότητα και ανεπάρκεια;

Θα αναφερθούμε σήμερα σε αυτό  που θίξαμε και δεν το ολοκληρώσαμε τότε  πως  η “τιμηθείσα Ολυμπιονίκης  βαρύνεται και με…πολιτειακές εκτροπές”!

 

 

Στον αστερισμό της Μπεκατώρου ,λοιπόν!  Τις καταγγελίες της οποίας  για σεξουαλική κακοποίηση πριν από 20 και περισσότερα χρόνια ,  υιοθέτησε η πρόεδρος της Δημοκρατίας στο σύνολό τους.  Και μάλιστα, για να διατρανώσει  την  κατίσχυση της  πεποίθησή της πως η καταγγέλλουσα  έχει δίκιο σε όσα λέει, την προσκάλεσε και στο προεδρικό μέγαρο.

Λες και ήταν το σπίτι της στο οποίο ασφαλώς μπορεί να καλεί όποιον επιθυμεί.΄Οχι, όμως,   εκεί που προσκάλεσε την Μπεκατώρου. Συμβολικός χώρος και ως τέτοιος οφείλουμε σεβασμό. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, όμως,  δεν επέδειξε τον οφειλόμενο  αυτό σεβασμό  για  πολλούς λόγους, αλλά έναν κυρίαρχο και  προκλητικό για το αξίωμα που κατέχει.

Η Μπεκατώρου, όπως μετά λόγου   γνώσεως καταγγέλλουμε, είναι οπαδός της βασιλευόμενης Δημοκρατίας και φίλη του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου. Ως γνωστό, ο Κωνσταντίνος υπήρξε κι αυτός Ολυμπιονίκης, όπως η Μπεκατώρου στο ίδιο άθλημα (ιστιοπλοϊα).

Για την προκλητική  παρουσία του τ.  βασιλιά παλιότερα στις αποστολές για τη διεκδίκηση από την Αθήνα των Ολυμπιακών αγώνων, έχουμε μιλήσει στο παρελθόν.  Υποτίθεται  πως  παρίστατο, βέβαια,   με την ιδιότητα του Ολυμπιονίκη.  Στην ουσία, όμως, ήταν εκεί,  ως επίσημος εκπρόσωπος της ελληνικής Δημοκρατίας.

Στο βιβλίο μας  “ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ” , αναφερόμαστε εκτενώς  σε αυτό την πρόκληση  της επίσημης παρουσίας στο Τόκιο το Κωνσταντίνου, το 1992  για την διεκδίκηση των Ολυμπιακών αγώνων. Στην αποστολή αυτή συμμετείχαν,  ανάμεσα σε άλλους,  ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης,  η Μελίνα Μερκούρη (αρνήθηκε να χαιρετίσει και να συμφάγει με τον τ. βασιλιά)  και ο Μίκης Θεοδωράκης.  Ο τελευταίος, μάλιστα,  την εποχή εκείνη στο Τόκιο, προχώρησε  και σε μια επίσημη αποκήρυξη των ιδεών του ως αριστερός με τον εναγκαλισμό  του  Κωνσταντίνου και την ανίερη  φράση που   ενώπιο  όλων ξεστόμισε    “σήμερα εδώ  κάψαμε  τους  φακέλους μας”!

Η Μπεκατώρου, λοιπόν,  για να ολοκληρώσουμε τη συγκεκριμένη  καταγγελία, είχε πολλές και ιδιωτικές συναντήσεις με  όλη την τ. βασιλική οικογένεια. Και φυσικά επανειλημμένα και με τον ίδιο τον Κωνσταντίνο.  Μάλιστα,  ΔΗΜΟΣΙΩΣ στο Ζάππειο το 2016, σε εκδήλωση για τους Ολυμπιονίκες στην οποία  είχε τιμητική θέση ο Κωνσταντίνος,  η Μπεκατώρου προσφωνούσε επανειλημμένα τον τ. βασιλιά  “ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ”!  Και σε μια στιγμή την ίδια ημέρα, εθεάθη να υποβαστάζει  τον  Κωνσταντίνο  και να πεζοπορούν  σε αυτή τη στάση κατά την έξοδό τους από το Μέγαρο!

Μετά από αυτή την καταγγελία να επισημάνουμε και τούτο.  Ο γράφων, ως καθηγητής παλιότερα στο Ελληνικό Κολλέγιο Λονδίνου , στα οποία φοιτούσαν και τα παιδιά του τ. βασιλιά,  είχε πρωτοστατήσει στους αγώνες να μη χρησιμοποιούν τα μέλη της τ.  βασιλικής οικογένειας τους τίτλους τους. Ειδικά στα επίσημα σχολικά έγγραφα από τα οποία διαγράφαμε επίσης  με δύο άλλους  συναδέλφους που συμμετείχαν σε εκείνον τον αγώνα ,τους τίτλους των μαθητών αυτών από τις σχολικές βαθμολογικές και λοιπές  καταστάσεις.  Το αποτέλεσμα εκείνων των αγώνων  ήταν   να μην πάρουν, μεν,  τα παιδιά του τ. βασιλιά ενδεικτικά και   απολυτήρια με τους τίτλους τους (διάδοχος-πρίγκιπες), να υποστούμε, όμως, οι ” αντάρτες”  φοβερές διώξεις τις οποίες αναλύουμε στο βιβλίο που μνημονεύσαμε προηγουμένως.

Οπότε, με  την ιδιότητά μας αυτή και την αυτονόητη  ευαισθησία που επιδεικνύουμε στο συγκεκριμένο ζήτημα,  αλλά πρωτίστως  με εκείνη του ιστορικού που οφείλει να είναι δίκαιος και αντικειμενικός στις ιστορικές απόψεις και  κρίσεις του,  έχουμε να υποβάλουμε τις ακόλουθες ερωτήσεις  α.  στην πρόεδρο της Δημοκρατίας β.  στον πρωθυπουργό της χώρας 3. στους αρχηγούς των κομμάτων και δ. στην ΕΣΗΕΑ

1.Γνώριζε η κυρία πρόεδρος της Δημοκρατίας τις απόψεις περί πολιτειακού  και τη στάση της  εκπροσώπου του πρωταθλητισμού   Μπεκατώρου,  απέναντι στο θεσμό  της βασιλείας ,όταν την  κάλεσε στο συμβολικό πολιτειακό χώρο του Μεγάρου; Είχε πληροφορηθεί για  τις σχέσεις της με τον τ. βασιλιά;  Κι αν το γνώριζε,  γιατί προχώρησε σε  ένα τέτοιο προκλητικό , πολιτειακό σκάνδαλο, ούσα η φορέας  του ανώτατου αυτού  θεσμού  της χώρας;

2. Ο πρωθυπουργός  , οι σχέσεις του οποίου είμαστε σε θέση να διαβεβαιώσουμε είναι άριστες με  τα μέλη της τ.  βασιλικής οικογένειας (όπως ,άλλωστε  και  όλης της  οικογένεια   Μητσοτάκη από την εποχή της Αποστασίας  του πατέρα του ),  γνώριζε κι αυτός για τις “βασιλικές” ευαισθησίες Μπεκατώρου;  Αν ναι, γιατί ο εκπρόσωπος του επίσης  ανώτατου  αυτού  θεσμού, πλειοδότησε και τούτος  υπέρ της αποδοχής των καταγγελιών της, χωρίς κανένα ενδοιασμό ή αμφιβολία; Κι ακόμα.  Το πλέον σοβαρό.   Είχε ή έχει επαφές ο Κυριάκος Μητσοτάκης  με το γιο το τ. βασιλιά Νικόλαο;  Μάλιστα ,παλιότερα είχε  αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετήσει  πρόταση από τους εφοπλιστές του Λονδίνου, βασιλικοί άπαντες,  να συμπεριληφθεί  ο Νικόλας στις  λίστες επικρατείας σε εκλόγιμη θέση;  Γατί, τελευταία στιγμή δεν υλοποιήθηκε  αυτή η πρόταση; Υπάρχουν όμοιες τέτοιες  σκέψεις και προτάσεις και σήμερα στο κόμμα της Ν.Δ; ΄Εχει το ίδιο ζήτημα καμιά σχέση με την αναταραχή που προκάλεσε  η Μπεκατώρου τη συγκεκριμένη αυτή στιγμή με τι καταγγελίες της;

3.  Για ποιο λόγο έδειξαν επίσης προκλητική   πίστη στις καταγγελίες μιας   εκπροσώπου του επαγγελματικού πρωταθλητισμού,  δημοσιογράφοι κι από τους επονομαζόμενους “αστέρες” ;  Ειδικά  κάποιες “κυρίες”  και “κύριοι” με παλιότερες εργασιακές και φιλικές σχέσεις με τους…αλήστου μνήμης  “βασιλικούς άντρες” ,Μίνωα Κυριακού του τηλεοπτικού σταθμού Αντένα και   Χρήστου  Λαμπράκη, ιδιοκτήτη τότε  των εφημερίδων  ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ;