“ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ” ΜΕ… 6 ΠΑΙΚΤΕΣ!

Σταύρος Θεοδωράκης: “Θεωρούμε ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από την εθνική Ελλάδος”

 

Επίθεση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, από τη Βέροια, όπου περιόδευσε σήμερα.Μιλώντας σε εθελοντές και φίλους του κινήματος και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στη διάρκεια συνάντησης στην κεντρική πλατεία της “Ελιάς”, ο Στ. Θεοδωράκης είπε ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν διπλή ευθύνη για το μνημόνιο: «Δεν είναι μόνο ότι ξεπουλήσανε τη χώρα, ότι την αφήσανε χωρίς λεφτά, είναι ότι την κρίσιμη στιγμή δεν είχαν καμία λύση για τη χώρα και σηκώσανε τα χέρια ψηλά» τόνισε.

Θεοδωράκης: «Θεωρούμε ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από την εθνική Ελλάδος»

Για το ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι οι προτάσεις που κατά καιρούς διατυπώθηκαν από την ηγεσία του κόμματος σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του χρέους της χώρας δημιουργούν ψευδαισθήσεις στον ελληνικό λαό. Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ -χωρίς να τον κατονομάσει- έκανε λόγο για πολιτικό σύστημα που θέλει να επιστρέψει στο παρελθόν, θεωρώντας ότι η λύση στην Ελλάδα του 2014 είναι να ξαναγίνουμε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Επανερχόμενος στο θέμα της διαχείρισης του ελληνικού χρέους εξέφρασε την άποψη ότι στην παρούσα φάση η χώρα μας δεν είναι δυνατή να θέσει θέμα συνολικής διαπραγμάτευσης του. «Την διαπραγμάτευση την κάνεις όταν νοιώθεις δυνατός. Δεν μπορεί ένας Σαμαράς του 25% ή ένας Τσίπρας του 30% να γίνει πιστευτός από τους Ευρωπαίους ως μέγας διαπραγματευτής γιατί δεν εκφράζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να υπάρχει μία πατριωτική πρόταση η οποία να είναι αποδεκτή από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αυτό που λέω 51%, και να πας έξω να πεις αυτό θα κάνουμε για τη χώρα μας, το έχουμε αποφασίσει όλοι μας» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οι κυβερνήσεις μειοψηφίας είναι καλό να μην διαπραγματευτούν αυτήν τη στιγμή το χρέος».

Αναφερόμενος στη βασική διαφορά του «Ποταμιού» από τα άλλα κόμματα, ο Στ. Θεοδωράκης είπε ότι «εμείς θεωρούμε ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από την εθνική Ελλάδος, από τους ανθρώπους που ο καθένας στον τομέα του είναι αστέρι». «Οι άλλοι -συνέχισε- φτιάχνουν κόμματα με κομματικούς μηχανισμούς και κομματικούς στρατούς για να κυβερνήσουν την χώρα, για να καρπωθούν την διακυβέρνηση, ενώ το Ποτάμι λέει ότι εμείς θα γίνουμε οι ενδιάμεσοι για να κυβερνήσει ο λαός τη χώρα».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κληθεί να συνεργαστεί με άλλο κόμμα για το σχηματισμό κυβέρνησης, απάντησε: «Δεν λιγουρεύομαι την εξουσία, αλλά δεν θα βοηθήσω τα παλιά κόμματα -και περιλαμβάνω εδώ και το ΣΥΡΙΖΑ- να φέρουν τη διακυβέρνηση της χώρας στα μέτρα τους. Η διακυβέρνηση του τόπου πρέπει να περιλαμβάνει τη δύναμη της Ελλάδας, γι’ αυτό επιμένω στα πρόσωπα. Θα πάμε με μία σειρά από ‘κόκκινες γραμμές’ και μία σειρά από πρόσωπα, και η ευθύνη της άρνησης θα είναι δική τους».

Να καλωσορίσουμε το νέο…Αλέξη Τσίπρα (λέγε με Σταύρο Θεοδωράκη) στη γνώριμη, ελληνική, κομματική αρένα. Οσονούπω (και ως γνωστόν) ο «βασιλεύς» του ΣΥΡΙΖΑ μας τελειώνει (μετά τις εκλογές του 2015 που θα χάσει), οπότε “ζήτω ο νέος βασιλεύς” των…ποταμών και των ρεμάτων. Βέβαια, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως υπολείπεται εισέτι του «Μεγάλου». Με λίγη εξάσκηση, όμως, θα εξελιχθεί κι αυτός σε Μαυρογυαλούρο πρώτης.

Πάρτε μια γεύση: “Εμείς θεωρούμε ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από την εθνική Ελλάδος” ,λέει ο “άκαπνος” (ως ενεργός πολίτης) “Ελληνας. Τί ωραίος κομματικός λόγος, τί εύηχος και πομπώδης! Αλλά, δε μας λες, βρε Σταύρο; Πώς θα παίξει η εθνική Ελλάδας με 6 παίκτες μόνο; Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες ορίζουν 11. Σου λείπουν 5. Τί σόι εθνική ομάδα μας τσαμπουνάς πως θα φτιάξεις με τους μισούς σχεδόν παίκτες στον πάγκο;

4.000.000 είναι οι “Ελληνες που δεν ψηφίζουν! Θα ξεπεράσει το 40% η Αποχή, όποτε κι αν γίνουν εθνικές εκλογές. Βέβαια, οι ηγέτες της κομματικής στρατιάς της χώρας δείχνουν να διαφωνούν σε μερικά ή σε όλα,συμφωνούν όμως σε ένα βασικό,κομβικό σημείο, όπως προσδιορίστηκε δια (“αθύρωτου”) στόματος Θεόδωρο Πάγκαλου: “΄Οσοι δεν ψηφίζουν, δεν υπάρχουν»! Για τους κομματικούς (του νόμιμου και του παράνομου συνταγματικού τόξου)΄Ελληνες “ζωντανοί” είναι μόνο οι ψηφίζοντες.΄Οσοι δεν ασκούν το (κατ΄αυτούς) ιερόν καθήκον της ψήφου, δεν μετράνε, έχουν απέλθη “εις τόπον χλοερόν”.

Αυτή είναι ανέκαθεν η φιλοσοφία της Δημοκρατίας ,η κοσμοθεωρία της. Να υποκατακλίνεται στην πλειοψηφία, έστω και αν είναι η μειοψηφία. Και 100 ΄Ελληνες να πάνε αύριο να ψηφίσουν, το σύστημα θα βγάλει κυβέρνηση από τη…συντριπτική πλειοψηφία των 100 και θα επαίρονται κιόλας για το αποτέλεσμα οι νικητές! ΄Αλλωστε, το κύριο χαρακτηριστικό των κομμάτων που επικαλούνται τη δημοκρατική τους σύσταση και πορεία,είναι η πελατειακή σχέση με τους οπαδούς τους. Τί να τον κάνεις έναν πελάτη,που μπαίνει στο μαγαζί, αλλά δεν ψωνίζει;

Η κορυφαία επανάσταση του ανθρώπου-πολίτη είναι να πάψει να σκέφτεται,όπως τον μάθανε. Το μοναδικό μυστικό της εσωτερικής αλλαγής, της ανατροπής του παλιού και της δόμησης του νέου, είναι να ανακαλύψεις πως σε βάλανε σε λάθος τρένο και επομένως πας σε λάθος προορισμό.Σχεδόν τίποτα απ΄όσα σου δίδαξαν ως αλήθειες δεν είναι τέτοιες. Και αν και πασιφανές, είναι από δύσκολο ως αδύνατο να το κατανοήσεις.

Πώς θα μπορούσε,επομένως,να πετύχει μια τέτοια καταπληκτική υπέρβαση ο εκκολαπτόμενος Τσίπρας του μελλοντικού ,ελληνικού κομματικού σκηνικού και να ανακαλύψει πως δεν υπάρχει εθνική Ελλάδος με 6 παίκτες; Παιχνίδι των παιδιών της γειτονιάς στην αλάνα, μπορείς να το πεις, όχι πάντως επίσημο και μάλιστα εθνικό!

Αν δεν καταφέρει κάποιος (κι αυτός ποτέ δε θα μπορούσε να είναι ο Σταύρος ,που θα πάρει σύντομα τη σκυτάλη από τον Αλέξη) να αρθρώσει στέρεο και πραγματικό πολιτικό λόγο, να πείσει τον ελεύθερο, συνειδητοποιημένο πολίτη πως μπορεί και θέλει να πραγματοποιήσει ανατροπή του συστήματος, δεν υπάρχει περίπτωση να φέρει πίσω στις κάλπες τα 4 αυτά εκατομμύρια ψηφοφόρων. Οι φορείς της Αποχής δεν είναι όσοι προτιμούν το καφενείο ή την κυριακάτικη έξοδο την ημέρα των εκλογών, αντί της κάλπης. Αποχώρησαν από ντροπή και αηδία για όσα τόσα χρόνια τεκταίνοται σ΄αυτή τη χώρα. Ειδικά για το «θέατρο» που παίζεται από τους ίδιους ηθοποιούς ,που σώνει και καλά πάνε να μας πείσουν πως δεν είναι το έργο που το έχουμε δει άπειρες φορές στο παρελθόν.

Ας φουσκώσει, λοιπόν το «Ποτάμι» και ας ξεχυθεί ακράτητο,αλλά χωρίς εμάς. ΄Ετσι κι αλλιώς, θα ξεφουκώσει,η δύναμή του έχει ημερομηνία λήξης.΄Οσο διαρκεί η καταιγίδα. Ποτέ δεν έχει απεριόριστη διάρκεια και ισχύ.

«’Οποιος έχει μαχαίρι, τρώει πεπόνι». Δική σας πάλι η «κουτάλα»,οι διαπλοκές, η διαφθορά,η πελατεία. Εμάς, μας συγχωρείτε,δε θα παίξουμε ούτε σ΄αυτό το παιχνίδι με κολοβωμένη την εθνική Ελλάδος. Μια ζωή θα μένουμε (και ευτυχώς) στον πάγκο, στην απ΄έξω. Κι ας είμαστε οι βασικοί παίκτες που προπαντός αυτούς χρειάζεται η εθνική, για να νικήσει.