ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ “ΤΣΑΡΟΥ” ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ “ΣΟΥΛΤΑΝΟ” ΕΡΝΤΟΓΑΝ

“Τα βρήκαν σε όλα Πούτιν και Ερντογάν. Το «ευχαριστώ» του Ρώσου προέδρου

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν/ φωτογραφία:APnewsroom

 

“Πούτιν και Ερντογάν αποφάσισαν σήμερα να ενισχύσουν την οικονομική και ενεργειακή τους συνεργασία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισαν σήμερα να ενισχύσουν την ενεργειακή και την οικονομική συνεργασία, στο τέλος της συνάντησής τους στο Σότσι (Ρωσία), στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση”

***

Παραμύθια της Χαλιμάς. Η οικονομική και η ενεργειακή συνεργασία ήταν το πρόσχημα. Και   το successful απότοκο   ήρθε με την  υιοθέτηση από τη μεριά του  Σουλτάνου της πρότασης του Τσάρου να συνεχίζει να δημιουργεί,  ως  αχυράνθρωπός του στο ΝΑΤΟ, προβλήματα  διάσπασης  και δυσεπίλυτες κατάστασεις   για τη  Δυτική Συμμαχία.

 Αν η τουρκική  οικονομία κρατιέται ακόμα, όταν η γειτονική χώρα έχει προ πολλού πτωχεύσει, αυτό οφείλεται  στις συνεχείς ενέσεις με ρούβλια που εδώ και πολλούς μήνες,  χορηγεί ο δικτάτορας  της Ρωσίας μετά τη νέα  λυκοφιλία του με τον Τούρκο , τρελαμένο  «Οθωμανό». Αλλιώς, η κατάρρευση , οικονομικά, κοινωνικά και πολτικά, ήταν πλέον ανέφικτη.

 Το σχέδιο, ως εμμονή  στο μυαλό του Τσάρου  για δημιουργία σοβαρού ρήγματος στο ΝΑΤΟ , διαθέτει πολλές εκδοχές.  Μια από τις συντομότερες και πλέον αποτελεσματικές, είναι εκείνη που σχετίζεται με την  ανακίνηση από την Τουρκία  ζητημάτων υψίστης σημασίας  και μάλιστα  ασφάλειας  και εδαφικής ακεραιότητας   της χώρας που προέρχονται τόσο   από  τις  ελληνικές παραβιάσεις συνθηκών ,όσο και από  τις προκλήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να αποκτήσει άλλοθι  νέων εξοπλιστικών αγορών.   Είναι μεν   προσχηματικές διαμαρτυρίες, αλλά και εντός των πλαισίων του Διεθνούς Δικαίου, που   επιτρέπουν στον  Ερντογάν να απειλεί ακόμα  και με απόβαση   σε ελληνικά νησιά, παρόμοια με εκείνη που  για τους ίδιους λόγους επιχείρησε  ο  Ρώσος δικτάτορας  στην Ουκρανία .  Ο  Νέος Χίτλερ της Ρωσίας δεν προτρέπει απλώς , αλλά πιέζει  ασφυκτικά το νοσταλγό του παλιού μεγαλείου των Οθωμανών Σουλτάνων,  με οικονομικά ανταλλάγματα και στρατιωτική  βοήθεια να  πραγματοποιήσει την εισβολή. Και είναι θέμα χρόνου να αποφασίσει ο Τούρκος δικτάτορας,  αν θα το κάνει ή όχι.

Αν υπακούσει στις εντολές ενός τελειωμένου Ρώσου ιμπεριαλιστή, που αργά ή γρήγορα ή θα δολοφονηθεί ή θα ανατραπεί, θα έχει χάσει  και ο ίδιος ο Ερντογάν κάθε ελπίδα να επιβιώσει πολιτικά στη χώρα του, αλλά και να μην οδηγηθεί  στην κρεμάλα ή τη φυλακή, αν τολμήσει μια τέτοια εισβολή σε ελληνικό (ευρωπαϊκό)  έδαφος.  Αν το σκεφτεί σοβαρά και  εγκαταλείψει τις οθωμανικές  του φαντασιώσεις, οφείλει άμεσα να απομακρυνθεί  από  την λυκοφιλία μιας  Δύναμης  που ανέκαθεν υπήρξε  εχθρικά διακείμενη  στην Τουρκία. Οι Ρώσοι υπήρξαν ο κακός δαίμονας, τόσο της Ελλάδας όσο  και της Τουρκίας από παλιά  μέχρι σήμερα.

΄Όπως και να έχει το πράγμα, ό,τι κι αν αποφασίσει ο Ερντογάν, η λύση είναι στα χέρια των Αμερικανών.  Αν το ΝΑΤΟ κάνει απόρθητη  τη χώρα από τη μια ως την άλλη άκρη, τότε ο… κωλοτούμπας,  εκτός από  ανυπόληπτος για τη συμμαχία,  Ερντογάν,   ούτε σα σκέψη δε θα τολμήσει να κρατήσει στην άκρη του μυαλού του,  τέτοια εισβολή.

Κι αν  η ελληνική κυβέρνηση, όποια κι αν είναι σύντομα, κάνει τσιριμόνιες και ακολουθήσει είτε τις προκλήσεις και τα σκηνικά πολέμου , όπως  έκανε και συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είτε κρατήσει  ισαποστακισμούς και κάνει παιχνίδια σε δύο ταμπλό στο ΝΑΤΟ,   όπως ο Αλέξης Τσίπρας, το μόνο σίγουρο είναι πως  η απειλή  για εισβολή του παρανοϊκού  Σουλτάνου, ζυγώνει όλο και πιο κοντά. Ο δρόμος είναι…μονόδρομος.

΄Οσο συνεχίζουν να υπάρχουν δυο δικτάτορες που φανερά διακατέχονται από ιμπεριαλιστικές διαθέσεις ,αλλά κι   από σύνδρομα  ιστορικής, χρονολογικής  σύγχυσης , ο κίνδυνος είναι άμεσος και ολοφάνερος για τον κόσμο. Και ειδικά για την Ελλάδα, που και οι δύο ανισόρροποι ηγέτες   δε θα διστάσουν να την  κάνουν μια νέα Ουκρανία.

Δεν είναι ευχή, αλλά ιστορική διαίσθηση  πως δε θα συμβούν τα χειρότερα. Κι αυτό όχι μόνο επειδή η Νατοϊκή εγγύηση είναι αξιόπιστη για τη χώρα, αλλά και γιατί ,εκτός των άλλων,  οι ημέρες «είτε έτσι, είτε αλλιώς»,  είναι μετρημένες και για τους δύο παρανοϊκούς  δικτάτορες.

Ο καιρός θα δείξει.