Η “ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ” ΑΠΟ ΤΗΝ …ΙΤΑΛΙΑ!

Τι οδήγησε την ακροδεξιά Μελόνι στην εξουσία; Ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας Fabio Stassi μιλάει στο iefimerida

Στον απόηχο των ιταλικών εκλογών, το iefimerida  συνομίλησε με έναν από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς της σύγχρονης ιταλικής λογοτεχνίας, τον Fabio Stassi, για να μας δώσει το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα του.

Ο δημοφιλής στην Ιταλία, αλλά και στη χώρα μας, συγγραφέας Fabio Stassi ερμηνεύει αποκλειστικά στο iefimerida το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών και μας δίνει το κλίμα που κυριαρχεί στη γείτονα χώρα μετά την άνοδο της Τζόρτζια Μελόνι στην εξουσία.”

***

Τί δεν μπορεί  να καταλάβει ο μυθιστοριογράφος που μεταλλάσσεται και σε πολιτικό αναλυτή;  Πολλά.

Και πρώτα απ΄όλα πως “το  παιδί για όλες τις δουλειές”, δεν μπορεί να τις κάνει όλες σωστά.  Το πιθανότερο, να μην κάνει καμιά καλά.  Και από την άλλη, όπως έξοχα  το διατυπώνει  η ελληνική,  λαϊκή αγχίνοια   με δυο ατάκες της  « ή παππάς, παππάς ή ζευγάς, ζευγάς» Και “δυο καρπούζια , δεν τα κρατάς στην ίδια μασχάλη».

Αν   μεταμορφώνεσαι σε  δική μας εδώ ξερόλα ΄Ελενα Ακρίτα και με ελαφρά τη καρδία, πέρα από την έλλειψη θεσμικής εξουσιοδότησης  …ομιλείς επί παντός επιστητού,  το λιγότερο ,θα καταντήσεις  αστείος.  ΄Όπως εν προκειμένω ο πολύς και πολυγραφότατος  μυθιστοριογράφος Fabio Stassi, ,  που αποφάνθηκε μετά από τον καταιγισμό ενός ακατάσχετου μπλα- μπλα  πως η άνοδος της ακροδεξιάς οφείλεται στο φόβο!

 

Λέει και άλλα τέτοια αστεία στην ανάλαφρη ανάλυσή του, για να μην πεί, βέβαια, ή γιατί  δεν το γνωρίζει  ή έχει συστημικούς λόγους να το αγνοεί, πως  η μόνη αιτία, αντίθετα απ΄όσα λέει,  που  (ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΔΕΞΙΑ) , είτε ως ήπια, είτε ως Ακροδεξιά και Ναζιστική  (δες  Ιταλία,  Γαλλία , Αγγλία, Ουγγαρία κ.) είναι πως  ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΙΑ  ΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ.  ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ.  ΄Ατομα με κάθε είδους  λοβοτομή,  χωρίς συνείδηση ΠΟΛΙΤΗ . ΄Ερμαια  φανατισμών ,  κυρίως κατατρυχόμενοι από   εθνικισμό ,θρησκοληψία, ρατσισμό και τα παρόμοια.

 

Το λέμε συνεχώς  .Ο  λόγος  είναι ένας και μοναδικός που κυβερνά σήμερα,όπου κυβερνά,  η Δεξιά.  Σε όλες σχεδόν τις χώρες, το  μισό εκλογικό σώμα,  δεν ψηφίζει. ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.   Κι αν πρσθέσεις σε αυτή την  ΑΠΟΧΗ και όσους  προσέρχονται μεν στις κάλπες, αλλά  με κρύα καρδιά και  ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ   ΔΕΞΙΑ, Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ  (ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ) σε όλες τις χώρες, ειδικά στην Ευρώπη , σύγκειται από συνειδητοποιημένους  πολίτες, που σιχαίνονται πλέον  το επαίσχυντο  μόρφωμα  που το αποκαλούν  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ  ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ. ΄Ενα σύστημα ,που κυβερνούν οι μέτριοι, οι διεφθαρμένοι, οι δημαγωγοί, οι ανόητοι.

Κι από τα πολλά θάματα τη Δημοκρατίας είναι  και τούτο. Για να μη μείνουμε, λέει… ακυβέρνητοι, αναδιεκνύουν με…πλειοψηφικό σύστημα(!),  τη μειοψηφία σε πλειοφηφία!  ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟ  ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ. Σαν να έχεις βάλει πέντε θεόκουτσα άλογα στην κούρσα  και να βγαίνει πρώτο, το λιγότερο κουτσό.

΄Οπως  συμβαίνει σήμερα  και στην Ελλάδα. Ο γιος του αλήστου μνήμης Κων. Μητσοτάκη, ίδια αισχρός και τούτος σαν το πατερα του,   είναι αποδεκτός ως πρωθυπουργός με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών  του Ιουλίου 2019  απο το 22-23% του εκλογικού σώματος. Σήμερα, κάτω από  το 20%.

Για τέτοια  …άνοδο της Δεξιάς μιλάει και  ο πολυς  Fabio Stassi. Απλώς, το άτομο δεν κατανοεί, όσα εννοεί και τσαμπουνάει.,