Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ (ΔΕΝ) ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. (ΚΙ ΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ)

 

Οικονόμου: «Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι  για όλα -Δεν θα αφήσουμε καμία πράξη της Τουρκίας αναπάντητη»

Γιάννης Οικονόμου

Κοίτα ύφος  και θράσος ο …θεολόγος Γυμνασιάρχης  της δεκαετίας του 60!   Είναι έτοιμος ,λέει, να απαντήσει  στους  Τούρκους από τα… αμπάρια που θα είναι χωμένος κι αυτός και όλα τα παλουκάρια από το  κυβερνητικό ασκέρι, έτσι και  ανάψει το φυτίλι.

Καλά να πάθετε  χαχόλοι μου, νοικοκυραίοι.  “Τοιούτος έπρεπεν  υμίν αρχιερεύς».

Λουστείτε τους  τώρα. Εσείς και τα παιδιά σας ,θα τρώτε   τις μπόμπες στο κεφάλι. Ο  Κούλης σας και η φαμίλια  θα είναι μακριά στας Εσπερίας και θα ξεκοκαλίζου  τις μίζες του Μακρόν.

΄Αξια   η  ψήφος σας!

____________________________________________

                                          ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Επεισόδιο on air ανάμεσα σε A.Γεωργιάδη και Γ. Τσίπρα: «Τα πήρε ο αρθρογράφος των Financial Times;»

άδωνις τσίπραςι

iefimerida.gr

Την αντίδραση του Μαξίμου προκάλεσε το σχόλιο του βουλευτή και τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα σχετικά με δημοσίευμα των Financial Times το οποίο χαρακτήρισε ως προϊόν… πληρωμής.

Συγκεκριμένα, στο τέλος της συνέντευξης του κ. Τσίπρα μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης επικαλέστηκε διθυραμβικό δημοσίευμα για την Ελλάδα από τους Financial Times, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι ο αρθρογράφος «είτε παίρνει ναρκωτικά είτε πληρώθηκε».

Ο ακριβής διάλογος είχε ως εξής:

Α. Γεωργιάδης: Οι Financial Times μας έβαλαν στα 7 θαύματα του πλανήτη, ξέρετε εσείς καλύτερα από τους FT;

Γ. Τσίπρας: Πόσα πήρε;

Α. Γεωργιάδης: Μη φύγετε από δω (σ.σ. προς τους δημοσιογράφους), είπε κάτι σοβαρό, μην το κόψετε. Λέει ότι η κυβέρνηση πλήρωσε τους Financial Times για να γράψουν το άρθρο; Αυτό είπατε;

Γ. Τσίπρας: Το ‘χετε διαβάσει; Ο άνθρωπος ή παίρνει ναρκωτικά ή είναι πληρωμένος.

A. Γεωργιάδης: Ένα λεπτό, αυτό είναι διεθνές θέμα τώρα.

Γ. Τσίπρας: Το ‘χετε διαβάσει; Συμφωνείτε; Έχουμε αποπληθωρισμό στην Ελλάδα;

Α. Γεωργιάδης: Άρα η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνω ερώτηση αύριο τους FT, είναι ότι πληρώθηκαν;

Γ. Τσίπρας: Συμφωνείς με το άρθρο;

Α. Γεωργιάδης: Συμφωνώ προφανώς. Πληρώθηκαν;

****

  1. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ …ΕΦΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ, όπως τα εννοεί  ο Γεωργιάδης. ΄Αλλα λέει, άλλα διαβάζει ο  φασιστάκος.
  2. Ανεξάρτητα από αυτό, σε τί διαφέρουν οι   Financial Times από την  υπόλοιπη παγκόσμια γκεμπελική συμμορία;  Ίδια μούρη έχουν οι Γκέμπελς απανταχού της γης.

Μήπως δεν ήταν οι ΝΥΤ ,οι Financial Times, τα άλλα παγκόσμια σοβαροφανή μιντιακά μέσα  και  ταμπλόιντ, που το 2003  χειροκροτούσαν την εισβολή στο Ιράκ του Τζορτζ Μπους κι έπιναν νερό στο όνομά του;

Είναι γνωστό πως από παντού τα παίρνουν οι κοντυλοφόροι. Αλλιώς, δε θα λέγαμε πως ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ (ΔΙΑΒΑΖΕ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΥΣ)    ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΟ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΑΦΙ   ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Και  επίσης πασίγνωστο είναι  πως, όποιος  πληρώνει καλύτερα , όπως ο δικός μας εδώ Κυριάκος  ,έχει την…προγαγωγή  στο τσεπάκι. Αναδεικνύεται   από τους ΦαναροΠαναγόπουλους και μάλιστα  εν μέσω και επι παντός, δεινής  δίνης  των Ελλήνων,  με  διαφορά  αγεφύρωτη  πως είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της χώρας από…καταβολής ελληνικού κράτους!

 Σε ποιους   τα λέει αυτά ο ΝεοΝαζι χωρίς στολή ΄Αδωνις; Στους χαχόλους που  κατουριούνται σαν τις μαϊμούδες από τη χαρά τους, μόλις ανοίξει το βοθρώδες, φασιστικό του στόμα ;

2. “Η Εργατική Τάξη πάει στον Παράδεισο “.Παλιά ταινία του ΄Ελιο Πέτρι με το Τζιαν Μαρία Βολοντέ

Αλήθεια, ο μηχανικός αυτοκινήτων στο συνεργείο  με τα μουτζουρωμένα ,αλλά “καθαρά”  χέρια  στην εποχή του Στέλιου Καζαντζίδη, πού πήγε και δεν υπάρχει πια; Και σε ποια αλήθεια τάξη να τον εντάξουμε μαζί με τον άλλο Καπαδόκη ,  χειρώναξ και τούτος,  μαραγκό;   Ασφαλώς στην εργατική τάξη θα μας πει ο Κουτσούμπας,  αφού  αγοράζουν και  κουπόνια,  κάθε φορά , του ΚΚΕ

Αλλά εμείς, σύντροφοι,  ξέραμε από παλιά  πως  κομμουνισμός  σημαίνει ΗΘΟΣ. Απαιτεί πρωτίστως καθαρή συνείδηση και τίμια εργατικά χέρια.  Αλλιώς,  τον  καταβάλλοντα συνδρομή στον Περισσό  και ως τέτοιο  μόνο ,να τον χώνετε  εύκολα και ως Προκρούστες  στην εργατική ,αγροτική ή άλλου όμοιου  τύπου, τάξη  κι ας  κρύβει μέσα του ένα  Βαρδινογιάννη, πώς να τον χαρακτηρίσουμε;   Ασφαλώς, πλέον ανήθικο και  των Βαρδινογιάννηδων .  Τούτοι, τουλάχιστον, κλέβουν εκατομμύρια .Και σου λέει «ας πάει και το παλιάμπελο» , η  πέτσα.   Ας μας πούνε    και    λαμόγια και παλιανθρώπους. ΄”Χέστηκε η φοράδα στ΄  αλώνι” . Το « Βαρδινογιάννη»  του  συνεργείου  και  του ξυλουργείου   που,  πλην της τάξης των λωποδυτών σε άλλη και προπαντός στην εργατική , δε χωρεί ,αφού  υπεξαιρεί  το υστέρημα άλλου φτωχού και εργαζόμενου, πώς να τον χαρακτηρίσεις;  Καθοικαρά;   Και πάλι λίγο είναι.

 

 

«Ραγισμένο το  καπάκι της μηχανής και μπαίνουν νερά στο λάδι», γνωμάτευσε   ο μηχανικός μου στο συνεργείο που πήγα το χιλιοταλαιπωρημένο από τα χρόνια και τα χιλιόμετρα  800άρι σεβρολετάκι μου.    -Και πόσο, τον ρωτάω, η λυπητερή; “Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι”… κάνει πως λογαριάζει στο βρώμικο τεφτέρι του, «τόσο τα υλικά, τόσο ο κολλητήρας    για το  καπάκι ,οι φλάτζες και η  δουλειά μου… άντε, για σένα που είσαι φίλος , τριάμιση  κατοστάρικα»,   μου κάνει ανακουφιστικά  που μπόρεσε με την καλοσύνη του να μη μου ρίξει  στο κεφάλι, όπως θα έκανε, αν δεν ήμουν φίλος.  -Φτιάξ΄ το,  του λέω.

“Θα το κρατήσω  3 μερούλες,  γιατί, αδερφέ,  είχε πέσει δουλειά, όλοι γυρίζουν από διακοπές με σαραβαλιασμένα αμάξια και…καταλαβαίνεις” . Τελικά,  το παίρνω την 5η.   Την …7η ,που ήταν και Κυριακή και μέρα ανάπαυσης ,τί να δω, καταπράσινο το χορτάρι  κάτω από  το αμάξι, αλλά όχι από  το φυσικό του χρώμα, από το λάδι που πάλι έτρεχε ποτάμι.

Του το ξαναπάω, όχι έξαλλος, αν και θα έπρεπε, γαμοσταυρίζει τούτος  τον … «επαίτιο, στον τόρνο, που δεν το κόλλησε καλά» .Στο μεταξύ, ο κολλών καπάκια  τοις μετρητοίς και τούτος χωρίς απόδειξη,που πήγα να του παραπονεθώ  ( έτερο μέλος της εργατικής τάξης, και  με κουπόνια από το ΚΚΕ, πεταμένα δίπλα στα σιδερο-ροκανίδια)  , διαρρηγνύει τα ιμάτιά του πως το καπάκι το έκανε  …τζάμι και πως ο “μαμάκας ο μηχανικός  το τοποθέτησε στραβά”.  Ας είναι. Τελικά, ανάλαβαν οι δυο τους να τα βρουν ποιος φταίει,  τα βρήκαν , με πήρε εκτός σειράς ο μηχανικός να μου το ξαναεπισκευάσει και την   τρίτη ημέρα που πήγα να το παραλάβω, το κοστούμι  ήταν τώρα δυο επιπλέον κατοστάρικα!  Σύνολο πεντέμιση (!)   για να γίνει μια δουλειά, που δεν κόστιζε  πάνω από  150 ευρώ (η υπεραξία που λέει   ο  Κουτσούμπας για τους καπιταλιστές τα αφεντικά).

Την ίδια μέρα ,  φεύγω από το συνεργείο και φέρνω τον μαραγκό που τον είχα κλείσει κανένα  μήνα πριν (και τούτος ..μπίζι το παιδί),  να δει  ένα ξύλινο παντζούρι, που δεν έκλεινε καλά.  Κάνει και ελόγου  του τους λογαριασμούς του, “δυο πράσινα” ,μου λέει, “και λίγα σου παίρνω” -Τί είναι τα πράσινα, ρε φιλαράκο,   σπανάκι, του κάνω κι εγώ τον πονηρό.  Δε γέλασε με το αστείο.  “4  50όευρα”  ,με κόβει   σοβαρός  και …ασουπή που έλεγε κι ο μακαρίτης   ο Θύμιος στην ατάκα του.

  ΕΝΑ ΞΥΛΙΝΟ ΠΑΝΤΖΟΥΡΙ ΠΟΥ ΕΒΡΙΣΚΕ ΣΤΟ ΠΛΑΚΑΚΙ  ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙ  ΔΥΟ ΧΙΛΙΟΣΤΑ.  ΚΑΙ ΓΙΑ  ΤΕΤΟΙΑ… ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑ   ΖΗΤΗΣΕ   ΔΥΟ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΑ!

Σιχτίρ, αληταριό, της…εξαθλιωμένης “εργατικής (ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΝΤΑ) τάξης”.

3.Ανησυχία για το σχέδιο νόμου στην Τουρκία που ποινικοποιεί την «παραπληροφόρηση»

Σημαία της Τουρκίας

Ακόμα και ο Ερντογάν ,κρατάει τα προσχήματα.  Φέρνει νόμο για την παραπληροφόρηση, έστω κι αν, ό,τι ακούγεται από την τούρκικη βιομηχανία παραπλάνησης και προπαγάνδας  ,είναι όπως και στην ελληνική , στο 90%  κατευθυνόμενο, χαλκευμένο και  προπαγανδιστικό.

Ο δικός μας εδώ «Σουλτάνος»  όμως, ούτε καν τα προσχήματα κρατάει. Ούτε νόμο χρειάζεται,  μήτε  άδεια. Αλλιώς, τί.. Μητσό,μέσα σε όλα,  θα ήτανε;    ΄Εχει δικούς  του Μαρινάκηδες και  Αλαφούζους .  Εξαγορασμένο  το  σύνολο των μιντιακών  χωματερών  στη χώρα και καθάρισε.

Είναι αυτό, ακριβώς,  που έκανε  και ο Γκέμπελς στα πρώτα βήματα  της ναζιστικής λαίλαπας.  Εξαγόρασε  τις γερμανικές εφημερίδες και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς,  δόρισε σε καθε οικογένεια από  ένα ραδιόφωνο  και …έκτισε το Ναό του  Ναζισμού. (Πάσα ομοιότης με τους δικούς μας εδώ κι απέναντι …τυχαία).