Η ΖΩΗ ΄Η Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ-ΔΙΨΑΣ ΔΗΜ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Σε μια κλωστή η ζωή του Δ. Κουφοντίνα – Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς του

Σε μια κλωστή η ζωή του Δ. Κουφοντίνα - Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς του

 

Ο πολυισοβίτης της 17Ν διανύει την 65η ημέρα καθολικής αποχής από σίτιση με τις πιθανότητες να αποτελέσει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας συνεχώς να αυξάνονται. Στην πιο αισιόδοξη εξέλιξη, εφόσον επιβιώσει, θα είναι μόνιμες οι βλάβες και ανεπάρκειες.

66 μέρες είχε αντέξει το φυλακισμένο μέλος του IRA, ο 27χρονος βορειοϊρλανδός Μπόμπι Σαντς, το 1981.

Οι γιατροί περιγράφουν με λεπτομέρειες το πλήθος των διαταραχών που έχει επιφέρει στην υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα η πολυήμερη απεργία πείνας, εκτιμώντας ότι πλέον, ακόμη κι αν την διακόψει, η επαναφορά σε μια φυσιολογική ζωή μοιάζει σχεδόν αδύνατη.

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών αποφάσισε να απορρίψει και τα δύο αιτήματα σχετικά με τη μεταγωγή του κρατούμενου πίσω στον Κορυδαλλό.

Κατά συνέπεια είναι αυτονόητο και από το σκεπτικό της αρνητικής απόφασης, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια στους συνηγόρους του να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση των γιατρών του Δημήτρη Κουφοντίνα

O  απεργός πείνας  Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει σήμερα την 65η ημέρα απεργίας πείνας.

Η κατάσταση  είναι οριακή όπως την περιγράφουν οι  γιατροί της ΜΕΘ.

Νοσηλεύεται για 25η μέρα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας, με πλήρη αποχή από σίτιση από τις 8-1-2021, και έχοντας αδυναμία λήψης υγρών από το στόμα, από τις 11-2, οπότε και αναγκάστηκε να αποδεχθεί την τοποθέτηση ορού ενυδάτωσης. Την 22-2 διέκοψε αυτοβούλως τον ορό ενυδάτωσης, ο οποίος επανατοποθετήθηκε κατά τις τελευταίες ημέρες μετά την υπογκαιμικής αιτιολογίας οξεία νεφρική ανεπάρκεια που παρουσίασε, ως εκ της πλήρους αποχής από υγρά.

Η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη εξ αιτίας πολλών και πολύπλοκων συσσωρευμένων διαταραχών οργανικών συστημάτων, με προφανή κίνδυνο μόνιμων βλαβών και ανεπαρκειών αλλά και συνεχή δυνητικό κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου.

Οι διαταραχές του απεργού αναλυτικότερα περιγράφονται σήμερα, ως ακολούθως:

  • Μεγάλη απώλεια βάρους με μεγάλη μυϊκή αδυναμία και ατροφία μεγάλων μυϊκών ομάδων (σαρκοπενία) με αδυναμία στήριξης κορμού και ορθοστάτισης.
  • Διαταραχές αισθητικότητας, τενοντίων αντανακλαστικών, ζάλη, ίλιγγος. Πιθανές μόνιμες βλάβες σε κεντρικό και περιφερικό νευρικό σύστημα.
  • Διαταραχές βλεννογόνων (ουλίτιδα, στοματίτιδα).
  • Διαταραχές αιμοποίησης – πανκυτταροπενία με κίνδυνο λοιμώξεων και αιμορραγιών.
  • Διαταραχές γαστρεντερικού με επεισόδια εμέτων (ενίοτε καφεοειδών) και κίνδυνο αυτόματων βακτηριαιμιών από βακτηριακή αλλόθεση.
  • Ελεγχόμενη (μετά ιατρική παρέμβαση) υπογκαιμική οξεία νεφρική ανεπάρκεια.
  • Μεταβολικές διαταραχές οφειλόμενες σε κέτωση, επί του παρόντος μερικώς αντιρροπούμενες.
  • Κίνδυνος θανατηφόρου καρδιακής αρρυθμίας, πολλαπλής αιτιολογίας.
  • Διαταραχές λευκωμάτων (υποθρεψία).
  • Πολλαπλές  διαταραχές σε κυτταρικό επίπεδο εξαιτίας χρόνιας αποστέρησης θρεπτικών συστατικών και απαραίτητων για το μεταβολισμό ουσιών.
  • Ανοσοκαταστολή συνεπεία της παρατεταμένης αποχής από σίτιση (υποθρεψία, λευκοπενία) και δυνητικός κίνδυνος θανατηφόρων λοιμώξεων και δη νοσοκομειακών.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου δηλώνει σταθερά ότι θα σεβαστεί την ιατρική δεοντολογία, όσον αφορά τη δηλωμένη βούληση του απεργού, όμως, επισημαίνει ότι, ακόμη και αν ο απεργός αποφασίσει να αποδεχθεί τις υπηρεσίες του, η προσπάθεια επαναφοράς του, λόγω του οριακού σημείου στο οποίο έχει περιέλθει αποτελεί μία  διαδικασία μακρά και επίπονη και εμπεριέχει κίνδυνο πληθώρας διαταραχών («σύνδρομο επανασίτισης»).

Ως εκ τούτου, ακόμη και αν υπάρξει άμεση διακοπή της απεργίας πείνας, θα χρειαστεί ικανός χρόνος ώστε να μπορεί να θεωρηθεί ότι ο κίνδυνος για τη ζωή θα έχει αποφευχθεί, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα να προβλεφθεί αν θα έχουν αποτραπεί μόνιμες οργανικές βλάβες.

Αθήνα 13/03/2021

Οι γιατροί επιλογής του απεργού πείνας:
Ζδούκος Θεόδωρος, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ
Ντουζέπη Αικατερίνη, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ

****

Το γεγονός πως ως ιστορικό σάιτ ,όχι μόνο στηρίζουμε τον μέχρις εσχάτων αγώνα του απεργού πείνας-δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και αναστείλαμε από τις 31/1/2021  την ομαλή και συνήθη  λειτουργία μας  σε ένδειξη έμπρακτής και συμβολικής συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο πολιτικό κρατούμενο,  δε σημαίνει ταύτιση με την ιδεολογία ή τις πράξεις του,  όπως εγκληματικά και ανεύθυνα  μας συκοφαντούν και προπαγανδίζουν  σε όλους τους τόνους  η βάρβαρη- δικτατορική  κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη   με τα παπαγαλάκια – αχυρανθρώπους της.  Το αντίθετο. Η  αδιαφορία  και ο καταγγελτικός λόγος εναντίον του απεργού πείνας-δίψας,  είναι  εγκλήματα  “καθοσίωσης” και  βάναυση παραβίαση  συνταγματικών δικαιωμάτων  απολύτως κατοχυρωμένων  από το ελληνικό Σύνταγμα.

Παραθέσαμε χτες άρθρα (εκ των πολλών) του ελληνικού Συντάγματος που στηρίζουν απολύτως τη δική μας πλευρά και στάση απέναντι στον πολιτικό κρατούμενο  Δημήτρη Κουφοντίνα.  Και είναι τα αυτά, ακριβώς, που καθιστούν ενόχους τόσο την κυβέρνηση του ολοκληρωτισμού, της βαρβαρότητας  και της άγριας αστυνομικής καταστολής, όσο και τύπους σαν το “συνταγματολόγο”  Νίκο Αλιβιζάτο και λοιπούς παρατρεχάμενους, οι οποίοι  στην κυριολεξία βιάζουν και καταπατούν το Σύνταγμα με όσα απαράδεκτα για συνταγματολόγους και νομικούς υποστηρίζουν.  Εγκληματούν , συκοφαντούν, στρεβλώνουν το Σύνταγμα και μας στοχοποιούν . Στρέφουν εναντίον μας, όσων σεβόμαστε και αγωνιζόμαστε για την τήρηση του Συντάγματος και τη νομιμότητα, φανατικούς ακροδεξιούς και Χρυσαυγίτες ,  φονιάδες κάθε είδους.

Εμείς προσωπικά  έχουμε  δεχτεί ουκ ολίγες τέτοιες επιθέσεις, μέχρι και πρόσφατα, για τις οποίες ηθικοί αυτουργοί είναι, και κατονομάζουμε,   τα μέλη της σημερινής ακροδεξιάς  κυβέρνησης και οι αχυράνθρωποί της  τύπου Ν. Αλιβιζάτου.   Και λέγαμε χτες πως αν υπήρχαν εισαγγελείς στη “Δανιμαρκία” (που δεν υπάρχουν) , έστω ένας  “Σαρζετάκης”  και όχι οι  διαπλεκόμενοι και φανατικά ακροδεξιοί υπάλληλοι -διεκπεραιωτές  των υποθέσεων  της “Αγίας οικογένειας”, σήμερα οι “Αλιβιζάτοι” κάθε είδους και οι κοντυλοφόροι προπαγανδιστές στη βιομηχανία παραπληροφόρησης,     έπρεπε να έχουν λογοδοτήσει.  Και όχι μόνο  ως κοινοί συκοφάντες και υβριστές ,αλλά για σοβαρές συνταγματικές παρεκτροπές και παράβαση  ποινικών   διατάξεων  για  εγκλήματα κατά της  ζωής.     Αλλά, ποιος θα τους απαγγείλει κατηγορία ; Ο Ζαγοριανός που ως έργο του για το οποίο ,μάλιστα, αμείβεται παχυλώς,  θεωρεί  την υπονόμευση και το λυσσαλέο πόλεμο  εναντίον έντιμων και αξιοπρεπών  δικαστών  και εισαγγελέων ,  όπως η Τουλουπάκη και ο Σεβαστίδης;

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, οι ιδιοκτήτες εταιριών με τις “πέτσινες”  δημοσκοπήσεις, οι παρατρεχάμενοι  σφογγοκωλάριοι συνταγματολόγοι και λοιποί “ανευθυνοϋπεύθυνοι”, είναι ένοχοι για σοβαρές συνταγματικές παρεκτροπές.  Ειδικά  και λόγω της ιδιότητας τους  για  τον  τρόπο που χειρίζονται το ζήτημα ζωής και θανάτου του πολιτικού κρατούμενου, απεργού πείνας και δίψας  Δημήτρη Κουφοντίνα και της συμπεριφοράς τους απέναντί  του, είτε ζήσει ανάπηρος  είτε πεθάνει. Για ό,τι συνέβη και όχι μόνο γι΄αυτά που θα συμβούν,  είναι όλο τούτοι υπεύθυνοι. Με συγκεκριμένα ονόματα και ιδιότητες. “΄Εσπειραν ανέμους. Θα θερίσουν θύελλες”. Ιστορικός νόμος.

 

 

Ο  Αλέξης Τσίπρας οφείλει   ως κυβέρνηση σύντομα  (αύριο θα ανεβάσουμε εδώ την αποκαλυπτική   δημοσκόπησή μας)  να επαναφέρει τη νομιμότητα, που ανατράπηκε με αυτό το βάρβαρο  και αντισυνταγματικό τρόπο . Και χωρίς χρονοτριβή και δισταγμό  να οδηγήσει σε ειδικό  δικαστήριο ΟΛΟΥΣ αυτούς που κουρέλιασαν το Σύνταγμα, τις διαχρονικές και απαράγραπτες ηθικές αξίες  και  εξευτέλισαν της  χώρα, ως σύγχρονο  κράτος δικαίου,  με πολιτικό και νομικό πολιτισμό.

Αν  οι  στρατιωτικοί της Χούντας που  καταδικάστηκαν για κατάλυση του πολιτεύματος , τις δολοφονίες , τα βασανιστήρια, τις εξορίες πολιτών, οι  περισσότεροι, πλην 2-3,  πέθαναν στα σπίτια τους και ο  πολιτικός κρατούμενος  Δημήτρης Κουφοντίνας  εγκαταλείπεται  από την αυταρχική  και εγκληματική κυβέρνηση  να ξεψυχήσει με αυτό τον απάνθρωπο τρόπο, τότε τίποτα από εδώ και πέρα δε θα  είναι ίδιοι   σε αυτή τη χώρα.

Πρώτο μέλημα και προεκλογική σου δέσμευση, Αλέξη Τσίπρα, είναι να οδηγήσεις τη φασιστική κυβέρνηση  και τους αχυρανθρώπους της στη δικαιοσύνη. Σε πραγματική δικαιοσύνη.΄Οχι σαν τη σημερινή  θεραπαινίδα των λοιπών  εξουσιών.

 

 

Η Ιστορία είναι δικαστήριο. Ανώτερο όλων.  Και θα σε καταδικάσει  κι εσένα, Αλέξη Τσίπρα, αν τολμήσεις πάλι να παραχωρήσεις ασυλία σε μια εγκληματική οργάνωση που ελέω εκλογικών, παράνομων και αντισυνταγματικών  νόμων,  κατάφερε να  πάρει την εξουσία και να κυβερνήσει με μεθόδους ΕΡΕ και 21ης Απριλίου 1967.

Δε θα είσαι   μόνο σαν κι αυτούς,  ιστορικά κατάπτυστος. Θα κληθείς σε λίγο να αντιμετωπίσεις πραγματικό  “τσουνάμι”  ως πρωθυπουργός.   Σε όλα τα επίπεδα. Θα έρθουν τα πάνω κάτω. Δε θα προλαβαίνεις να κλείνεις  μέτωπα.

Και δε θα είναι,  αν νομίζεις,  το πιο μεγάλο, εκείνο της οικονομίας. Το σοβαρότερο πρόβλημα στη χώρα αύριο, που δε θα λυθεί, αν δεν τελειώσει αυτή η τραγωδία του πολιτικού κρατούμενου ,απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα  με την πραγματική  “Κάθαρση” στο  ειδικό δικαστήριο, θα είναι  ο νέο “κύκλος αίματος,  αν ανοίξει και που  δεν πρόκειται  να κλείσει επ΄ουδενί  και για δεκαετίες μετά.

 Χρέος σου να προλάβεις.  Καιρός δεν υπάρχει.

ΜΟΝΟ ΑΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ  ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ  ΟΙ “ΜΑΥΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ” ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΑΛΛΙΩΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΟΝ ΓΙΑ 3 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ  ΠΑΛΙ Η ΧΩΡΑ ,  ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ.