Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ.

 

” Η Κύπρια ευρωβουλευτής ανοίγει “βεντέτα” με τον Βενιζέλο – Ζητά την παύση του

 Ευθύνες στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, για τη στάση και τις επικρίσεις του Αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, εναντίον της, κατλόγισε η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Θεοχάρους.

Σε δηλώσεις, ,στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού « Σίγμα», η κ. Θεοχάρους κληθείσα να σχολίασει τη δήλωση του κ. Βενιζέλου, σύμφωνα με την οποία, ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης την χαρακτήριζε ανεύθυνη και έκανε λόγο για δήθεν πατριωτικούς κύκλους που εκμεταλλεύονται εθνικές ευαισθησίες, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα έπρεπε να παύσει τον Αντιπρόεδρο και υπουργό του.

Χαρακτήρισε, επίσης, «ανήθικη και ανερμάτιστη» τη δήλωση Βενιζέλου και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει επιστρέψει κείμενο της Τουρκίας που κατατέθηκε στην ΕΕ, επί ελληνικής προεδρίας, και στο οποίο χαρακτήριζε, την Κυπριακή Δημοκρατία, “νεκρή”.

΄Εχουμε πληρώσει, ως χώρα, ακριβά την  Κύπρο. Χρόνια τώρα  εξοφλούμε τα…ανάδελφα  γραμμάτια.   Αυτό,  εκτός των άλλων, μεταφράζεται και σε χρήμα. Πολύ χρήμα, που ξοδεύεται εδώ και πολλές δεκαετία για τη “θυγατέρα”, είτε μέσω εξοπλισμών είτε μέσω άλλων παροχών. “Πακτωλός” χρημάτων για τους αδελφούς Κυπρίους, μια και είμαστε λαός… ανάδελφος, που έλεγε κάποτε εκείνος ο γραφικός ΚΥΡΙΟΣ  πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρ. Σαρζετάκης.

Κάποτε πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία. Η Κύπριοι πρέπει να αντιληφθούν πως στο νησί δε ζουν μόνο Ελληνο-Κύπριοι, αλλά και Τουρκο-Κύπριοι.  Και οφείλουν άπαντες να το αντιληφθούν. Οι “δικοί”  μας να καταλάβουν  πως και οι “άλλοι” έχουν δικαίωμα να ζήσουν  .Η Κύπρος είναι πατρίδα και των δύο.

Να κοιτάξουν να τα βρουν,λοιπόν. Τώρα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εκατέρωθεν υποχωρήσεις, ώστε να υπάρξει μια βάση για βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. Δεν πάει άλλο.

Από την άλλη, η κυρία βουλευτίνα, αλλά  και οι άλλες υστερικές, εθνικιστικές, κυπριακές και ελλαδικές  φωνές  ας σιωπήσουν. Κι αν δε σιωπούν, ας τις κάνουν οι σώφρονες να σταματήσουν το παραλήρημα.

Τα πράγματα είναι απλά ,αυτονόητα, ιστορικά ξεκαθαρισμένα. Και οι δυο κοινότητες οφείλουν να συμβιώσουν  αρμονικά. Εν ανάγκη, μακριά από τις “μανάδες” τους, Ελλάδα και Τουρκία, που τις “νταντεύουν”  και οι δυο πολλά χρόνια. Είναι φανερό πως και  οι δυο χώρες δημιουργούν  προβλήματα σ΄αυτή την ειρηνική συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων.

Καιρός να  απογαλακτιστεί ,να  ενηλικιωθεί   η κυπριακή δημοκρατία. Δε γίνεται μια ζωή να κρύβεται στα “φουστάνια  της  μάνας” της. Να μάθει πως και οι  Τουρκο-Κύπριοι   έχουν δικαίωμα να είναι πολίτες, αλλά όχι β΄κατηγορίας. Ισότιμοι και ίδιοι με τους άλλους. Αλλιώς, δε θα  λυθεί ποτέ το κυπριακό. Και θα ταλαιπωρεί κι εκείνους κι εμάς. Νισάφι πια!