Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Το 2012, όπως θυμάται κάθε ΄Ελληνας που ήταν τότε από…6 χρόνων και πάνω, ένας νεαρός Πακιστανός στην Πάρο επιτέθηκε σε μια 15χρονη για να τις κλέψει το κινητό της.  Τη χτύπησε στο κεφάλι  και  η μικρή Μυρτώ έμεινε παραπληγική.  Η μιντιακή  βιομηχανία έδωσε εκείνη την εποχή και για χρόνια μετά  (ως και σήμερα) ,   τα… ρέστα της!  Ρεσιτάλ ρατσισμού  και ξενοφοβίας μια και η κακοποίηση,  ήταν πακιστανικής προέλευσης.  Βρισκόμαστε σε μια εποχή που η Ακροδεξιά και οι ΝεοΝαζί πρωτοστατούν σε ρατσιστικά εγκλήματα και η ελληνική κοινωνία παραδομένη στη σύγχυση και την οργή από τη χρεοκοπία, εύκολα υιοθετεί στα ακραία  τμήματά της       τα συνθήματα και τα εγκλήματα των παραστρατημένων  παιδιών της …μεγάλης παράταξης της ελληνική  Δεξιάς.

Την ίδια εποχή στην Ξάνθη, ένας διεστραμμένος ,  βίασε και έκαψε ζωντανή μια κοπέλα. Η άγρια αυτή δολοφονία  με Έλληνα  δράστη  κράτησε ως επικαιρότητα λίγες ημέρες (τον αποκαλούσαν μάλιστα …ημεδαπό, ομόηχο με το αλλοδαπό)  και ουδείς σήμερα, σε αντίθεση με την επίθεση  στην   έφηβη από τον Πακιστανό,  θυμάται αυτό το   ειδεχθές  έγκλημα της Ξάνθης. Η συντήρησή του  ήταν προφανές πως θα διέλυε το μύθο πως δεν υπάρχουν ελληνικά και πακιστανικά εγκλήματα, αλλά  μόνο εγκληματίες.

Τα τελευταία χρόνια  η μιντιακή βιομηχανία με ιδιοκτήτες και υπαλλήλους   μπουκωμένους  μέχρι σκασμού από τις μητσοτακικές παροχές, υπηρετούν τη Δεξιά παράταξη    σε  ποσοστό (πρωτοφανές για τη χώρα) σχεδόν  στο  80% .  Μια βασική (ανάμεσα στις άλλες προπαγανδιστικές, όπως οι πέτσινες δημοσκοπήσεις) ανειλημμένη υποχρέωση   των εξωνημένων αυτών Μέσων  στα αφεντικά που  τους χρυσώνουν , έχει να κάνει με τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα βασικά καθημερινά ,κοινωνικά προβλήματα, την παραπλάνηση και την εκτροπή, ως  βαλβίδα εκτόνωσης,   της συσσωρευμένης οργής σε άλλα ζητήματα.

Με πρόθυμους  τους επιρρεπείς  σε κάθε είδους έγκλημα εκπροσώπους   της γκεμπελικής   συντεχνίας,  τα χρόνια που κυβερνά ο γιος του “Μητσοτάκη Κάθαρμα” , ανακάλυψαν  μια νέα μέθοδο αποπροσανατολισμού από τη ζοφερή,  πολιτική κυρίως,  πραγματικότητα: Τη βιομηχανία  κατασκευής ενόχων.

Ξαφνικά η Ελλάδα γέμισες από βιαστές, παιδεραστές και παιδοκτόνους. Εντελώς κατασκευασμένες, ποινικές   υποθέσεις, που   μονοπωλούν την καθημερινή επικαιρότητα των Ελλήνων.  «Αίμα και σπέρμα», δηλαδή,   που ειδικά στην απαίδευτη ελληνική κοινωνία, αποτελεί  την προσφιλή τροφή της μάζας.

Ο Λιγνάδης, ο Φιλιππίδης,  η Πισπιρίγκου, για να μείνουμε  στους  πρωταγωνιστές   αυτής της καινούργιας επίδοσης της κατακίτρινης δημοσιογραφίας , αναδείχθηκαν ως  υψίστης και μοναδικής σπουδαιότητας πρόσωπα επικαιρότητας και ειδησεογραφίας.  Συνήθεις, τουλάχιστον  εκείνες με σεξουαλικό περιεχόμενο,   ποινικές υποθέσεις , απείρως  μειωμένης σπουδαιότητας  από άλλες, με πεντακάθαρη την ευθύνη της κυβέρνησης,  τις υποσκέλισαν ,  όπως για παράδειγμα  η  σπονδή  χιλιάδων νεκρών από την πανδημία στο βωμό της ανικανότητας της κυβέρνησης να τη διαχειριστεί ορθά,     η φτωχοποίηση του πληθυσμού , ο  παρ΄ολίγον  πόλεμος με την Τουρκία.

Στο χορό  μπήκαν ευθύς αμέσως ,ακόμα και τα ελάχιστα  Μέσα που δεν ήλεγχε η κυβέρνηση για καθαρά αυτά  κερδοσκοπικούς  λόγους.  Και δεν ήταν λίγες οι φορές που  τούτα, ξεπέρασαν σε αισχρότητα και δεινή  καταπάτηση των στοιχειωδών  δικαιωμάτων των κατηγορουμένων,  ακόμα και τους  πρώτους διδάξαντας,  επαγγελματίες του είδους,  συναδέλφους τους. Δε δίστασαν μάλιστα να παρουσιάζονται πως διεξάγουν πολιτικό αγώνα,  έστω και  με βάναυσα  χτυπήματα… κάτω από τη μέση!

Η καταλυτική απόδειξη πως οι ποινικές αυτές υποθέσεις είναι στημένες και εξυπηρετούν την κερδοσκοπία και των αποπροσανατολισμό, δεν είναι μόνο  τα ίδια τα  στοιχεία  από τις  αντίστοιχες  δικογραφίες.  Στην ουσία  ανύπαρκτα ή επουσιώδη. Σπουδαιότερη απόδειξη  όλων, είναι η  παντελής απαξίωση  του τεκμηρίου αθωότητας από τα μαφιόζικης συμπεριφοράς  μιντιακά μέσα,  που έστησαν σκηνικά αιθουσών δίκης στις οθόνες και τις σελίδες  τους.  Δε μίλησαν ποτέ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ  για  φερόμενους  δράστες. Αλλά για ενόχους ,εγκληματίες,  σε  επ’  αυτοφόρω σύλληψη!

Το αποτέλεσμα  φανερό. Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης «τρίβει τα χέρια» του  τα τελευταία χρόνια ,   αφού με τη νέα μέθοδο,  μπορεί απερίσπαστος και μη απολύτως ορατός,  να επιδίδεται σε κάθε είδους προσφιλή του  κομπίνα και απάτη. ΄Οσο για το  ΣΥΡΙΖΑ ,  κατάφερε το…ακατόρθωτο.  Ενώ βρήκες  ως Αντιπολίτευση το «μήνα που τρέφει τους 11», με φοβερά βέλη στη φαρέτρα του, τελικά  από κατήγορος,   απολογείται  όλο αυτό τον καιρό !  Και  παίζεται, μάλιστα  η συντριπτική ,   εκλογική του  νίκη ,αφού, ναι, μεν αυτή την ώρα  η   διαφορά , υπέρ του,  υπάρχει, αλλά δε φαίνεται να είναι αγεφύρωτη με τη Ν.Δ.

Τέτοιο πολιτικό χαρακίρι  που έγινε  από τα ίδια τα στελέχη  του  κόμματος και όχι προσωπικά από τον Αλέξη  Τσίπρα, δεν έχει ξανασυμβεί  στην πολιτική ιστορία της χώρας.  Μια  εντελώς αποτυχημένη  κυβέρνηση με επικεφαλής τον χειρότερο πρωθυπουργό από τη Μεταπολίτευση και μετά ,  να σέρνει από τη μύτη την αξιωματικη  αντιπολίτευση με σκοινί που τους πέταξαν κάτι αναίσχυντοι  και καιροσκόποι  τύποι   σαν την Νικολούλη, το Λαμπρόπουλο, την Μπεκατώρου και  την  Παπαχαραλάμπους.

Δεν έχει ξαναγίνει!