Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΕΞΑΓΓΕΙΛΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Χτες αναλύσαμε το μέγα ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου.  Συνεχίζουμε σήμερα  την τεκμηρίωση   της επισήμανσής μας  πως δεν  υφίσταται κρατική λογοκρισία  στη χώρα μας, αλλά είναι το ίδιο το δημοσιογραφικό λόμπι, που λογοκρίνει την πληροφόρηση  του ελληνικού λαού με την απόκρυψη ή τη χάλκευση της ενημέρωσής του, ανάλογα με  τα συμφέροντα που εξυπηρετούν οι γκεμπελο-επιχειρήσεις που νέμονται  υπερκέρδη από  αυτό το μέγα έγκλημα.

Να επαναλάβουμε,  όμως,  για πολλοστή φορά πως στη συγκριμένη  συντεχνία , ευθύνη  δεν έχουν μόνο οι «μεν», όσοι έχουν εξαγορασθεί για  υπηρετούν την κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά και οι «δε», που για τους δικούς τους ,επίσης  κερδοσκοπικούς (οικονομικούς,κυρίως) λόγους και τούτοι απορρίπτουν την αλήθεια ή την παρουσιάζουν μισή (χειρότερη τακτική από την απόκρυψή της).

Η τεκμηρίωση σήμερα  της εκφρασμένης  αυτής άποψης  εδώ και χρόνια  στο ιστορικό μας  σάιτ , για άλλη μια φορά ,  ενισχύεται καταλυτικά με   την παράθεση μιας νέας τραγωδίας που σύντομα θα πλήξει τη χώρα και για την οποία, ΠΑΛΙ   υπεύθυνη είναι η βιομηχανία παραπληροφόρησης.   Οι ΄Ελληνες Γκεμπελίσκοι ΟΛΩΝ των κατηγοριών, είτε πρόκειται για αφεντικά,  είτε για ΄τους αχυρανθρώπους και τους υπαλλήλους τους.

Τονίζουμε.  Ουδείς  από τον κόσμο που εμπλέκεται σε αυτό το ανοσιούργημα , εξαιρείται. Από τον καφετζή και τον κάμεραμαν  του Σκάι, ας πούμε, μέχρι τον αχυράνθρωπο  Πορτοσάλτε και το αφεντικό  Αλαφούζο.  Για… το ψωμάκι των παιδιών μου, ρε γαμώτο,  δεν ισχύει πια πουθενά και για κανέναν.  Και όχι μόνο σε αυτή τη μαφιόζικη, γκεμπελική  συμμορία.

 

 

 

Ο Κώστας Βαξεβάνης σήμερα (*) μπροστά στον κίνδυνο να κληθεί  η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ,  πιθανότατα αυριανός πρωθυπουργός, να έχει χειρότερη  τύχη απ  αυτήν του  «αγαθού» Γιώργου Παπανδρέου, βγήκε  ΞΑΦΝΙΚΑ τώρα και  λίγες ημέρες πριν τις εκλογές,  να  προετοιμάσει το έδαφος για τη νέα  τραγωδία.    Να αποκαλύψει την απασφαλισμένη εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια  βόμβα,  που  σύντομα θα σκάσει στα  κεφάλια μας.

“Στέργει γὰρ οὐδεὶς ἄγγελον κακῶν ἐπῶν”, (κανείς δεν αγαπά τον άγγελο κακών ειδήσεων) , βεβαίως,  αλλά εμείς εδώ  δεν αποκρύψαμε τον     οικονομικό Αρμαγεδωνα που πλησιάζει.΄Οπως είχαμε κάνει πάλι το 2008 με την πρώτη χρεοκοπία της χώρας, όταν πάλι   η γκεμπελική μαφία  είχε  αποκρύψει την έλευση εκείνης της τραγωδίας.

Μάλιστα τον Φλεβάρη του 2022, και φού το ποτήρι είχε πια ξεχειλίσει, αλλά  άπαντες (και η Αντιπολίτευση)  εποιούντο σιγήν ιχθύος, ως συνήθως,  είχαμε αναγγείλει την  αναστολή της λειτουργίας του σάιτ, ακριβώς, για αυτούς  τους λόγους. Συμβολικά, μήπως  και ευαισθητοποιήσουμε κάποιους, έστω κι από τους δικούς μας εδώ επισκέπτες.

Στις 11 Φλεβάρη 2022  βγήκαμε με τίτλο

“ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ” ΓΙΑ ΤΟ HOMO-NATURALIS.GR (**)

και ανακοινώσαμε τους λόγους που προχωρήσαμε σε αυτή τη συμβολική κίνηση. Και από την επομένη , είμαστε έτοιμοι  να κάνουμε πράξη την εξαγγελία μας.  Με το εισιτήριο μάλιστα έτοιμο για αναχώρηση. Να κοιτάξουμε  λίγο κι εμείς τον εαυτό μας, να εξασφαλίσουμε ,αν μη τι άλλο, την ησυχία μας. Να μην έχουμε τον κάθε κατακάθι  να μας απειλεί πως θα μας τινάξει στον αέρα .

Δυστυχώς, δεν τηρήσαμε τότε  την υπόσχεσή μας και συνεχίσαμε  τη λειτουργία , λόγω της σφοδρής επίθεσης  οργής  που δεχτήκαμε από πολλούς γι αυτή μας την απόφαση. Κάποιοι  μάλιστα μίλησαν πολύ σκληρά για ριψάσπιδες (!)  και τέτοια ηχηρά,  πως εγκαταλείπουμε τον αγώνα την ώρα που κανείς δεν πρέπει  να λείπει από τη μάχη και τέτοια παχιά λόγια. Μόνο ,βέβαια, που τόσα χρόνια αυτή τη γ@μημένη τη  μάχη τη δίνουμε εδώ μόνοι μας. Με καμιά βοήθεια, πέρα από την  κριτική τους.  Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Τί, κι αν έχουμε ξεπεράσει σε επισκεψιμότητα  και χωρίς ποτέ, καμιά διαφήμιση ,σχεδόν όλες τις φυλλάδες που ομνύουν  τάχα από αριστερά ;(Δε λέμε για τους πορνοϊστότοπους  Ράπτη και σία. Οι δικοί τους χαχόλοι  δε θέλουν ούτε ζωγραφιστούς να μας βλέπουν. Αμοιβαία τα αισθήματα ασφαλώς).

Ε, και;  Όπως το έλεγε ο  μέγας σχολάρχης των εκπαιδευτηρίων Τράγκα,  ο Νίκος Χατζηνικολάου. Χέστηκε η φοράδα στ’  αλώνι. Κι αν κλείναμε κι αν δεν κλείναμε. Οι δικοί τους  πελάτες, άλλωστε    δεν ψωνίζουν σε μας, για να φοβούνται  πως θα τους χάσουν. Δεν περνάνε εδώ τα λεφτά τους.  Είναι όλοι δικοί τους,  τους  χαρίζουμε  τη σκουπιδοπελατεία τους,.    Χαρά τους,  βέβαια,  αν είχαμε για ένα διάστημα εξαφανιστεί  από τα πόδια τους. Ειμαστε τόσο ενοχλητικοί για όλο το γκεμπελικό αληταριό.

Αλλά, δε μιλάμε γι αυτούς.  Περισσότερη είναι η απογοήτευσή μας από τους ανθρώπους που επισκέπτονται το σάιτ  και δηλώνουν συνειδητοποιημένοι πολίτες.  Μια σοβαρή και πραγματοποιήσιμη  πρόταση αγώνα, δεν ακούσαμε ποτέ, ούτε απ αυτούς. ΄Ολοι τους επαναστατημένοι εκ τους ασφαλούς.  Από τις πολυθρόνες των γραφείων τους,  επωάζουν μέσα από τις οθόνες τους την εξέγερση και χτίζουν τις νέες κοινωνίες  . ΄Ισως, να είμαστε για κάποιους  και το  άλλοθί τους, μια και συμμερίζονται πολλές από  τις απόψεις μας .  Και αυτό φτάνει. Είναι μια…επαναστατική πράξη, άλλωστε,  να διαβάζεις…. απαγορευμένα  βιβλία. (Αυτός ο εφησυχασμός,  η αδρανοποίηση, η ουδετερότητα όσων όφειλαν να είναι στην  τσίτα της εξέγερσης, έχει  καταντήσει πλέον  βίτσιο.΄Αρρωστη  διαστροφή από τις αισχρότερες).

Μέχρι εδώ,  όμως. ΄Οσοι ορκιζόμαστε πως  είμαστε  “διαφορετικοί”, έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη  από τους χαχόλους του Κυριάκου Μητσοτάκη και τους  ψηφοφόρους του Αλέξη Τσίπρα για το κακό που αφήσαμε να σωρευτεί στα κεφάλια των νέων γενιών. Οφείλαμε από καιρό να  έχουμε δέσει τα χέρια στους θύτες, να μην μπορούν να προξενήσουν περισσότερο κακό. Δεν τα καταφέραμε.  Δεν προχωρήσαμε σε εκείνα που ήταν αναγκαία να γίνουν.

Ούτε μας σώζει η επιλογή του του μη χείρονος.  Τσίπρας αντί Μητσοτάκη. Αυτό, ακριβώς,  είναι το αισχρό παιχνίδι της Δημοκρατίας.  Σου επιτρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε κάποια,  στην ουσία,  ίδια πράγματα.  Και  χαρακτηρίζει ελεύθερη επιλογή αυτή τη διαδικασία της κάλπης  το κοινοβουλευτικό πολίτευμα.   Σε καλεί να επιλέξεις να… πεθάνεις με  πιστόλι, σπαθί, αγχόνη ή  γκιλοτίνα.

 

 

 

Αλέξη Τσίπρα, σύντομα θα βγουν μαχαίρια. Με μαθηματική ακρίβεια. Μιλάνε τα νούμερα. Και ο υιός    θα την έχει κάνει, ακριβώς όπως ο  ανιψιός. Και θα αφήσουν να διεξαχθεί η σφαγή επί διακυβέρνησης αριστερού Τσίπρα .Και μπορεί να  μην  είναι   “υιός” ή “ανιψιός”  αλλά είναι αριστερός .Και ως τέτοιος,  είναι αυτός που έφερε την καταστροφή. Γνωστό το τροπάριο. Με τα λόγια  γραμμένα από τώρα.

Αλέξη Τσίπρα, θα σε στείλουν σε ειδικό δικαστήριο.΄Ο,τι δεν έκανες  εσύ με τον  Κώστα Καραμανλή.   Τη χρεοκοπία δεν την αποφεύγεις. Το αργότερο ως το 2025, θα έχεις αναγκαστεί να υπογράψεις νέο μνημόνιο.  Και είναι τότε που θα  βγουν τα μαχαίρια. Μαζί και οι Μιχαλολιάκοι από τη φυλακή. Και οι θύτες θα επανακάμψουν ως σωτήρες πλέον, για να σε οδηγήσουν ως εξιλαστήριο θύμα στο ειδικο δικαστήριο. Αυτά οι περισπούδαστοι σύμβουλοί σου, δε σου τα λένε.

 

 

 

Δεν έχεις επιλογή.΄Η στις 22 Μάη στέλνεις πρώτος  τον Κυριάκο  Μητσοτάκη να δικαστεί (και όχι μόνο για το έγκλημα της χρεοκοπίας) κι από  κει στον Κορυδαλλό, ή θα σε κρεμάσει ο γιος του  « Κων. Μητσοτάκη κάθαρμα» ανάποδα στο Σύνταγμα!  Διάλεξε.  Περίπτωση διάψευσης και  τούτη τη φορά, δεν υπάρχει. .

(*)

Documento

«Καμένη γη» η ελληνική οικονομία

«Καμένη γη» η ελληνική οικονομία

Ξαφνικά και εν μέσω προεκλογικής περιόδου άρχισε να ακούγεται εκ νέου η λέξη «μνημόνιο». Το έπραξε –ποιος άλλος;– ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Αν μη τι άλλο πρόκειται για «φιλική» συνέντευξη, από αυτές που ονομάζονται και αγιογραφίες. «Αν ο κ. Τσίπρας επιχειρήσει να εφαρμόσει έστω κι ένα μέρος όσων έχει εξαγγείλει, η χώρα θα ξαναβρεθεί αμέσως σε νέο μνημόνιο. Αυτά τα οποία έχει εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας πολύ απλά δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν σήμερα από μια χώρα, η οποία βρίσκεται στην ευρωζώνη και η οποία πρέπει να συμμορφωθεί με δημοσιονομικούς κανόνες. Θα μας οδηγούσε με νομοτελειακή βεβαιότητα σε 4ο μνημόνιο η εφαρμογή αυτών των μέτρων».

Είναι όμως κινδυνολογικό αυτό που ανέφερε; Σε καμία περίπτωση, είναι η απάντηση, καθώς όντως η χώρα βρίσκεται προ των πυλών της στάσης πληρωμών που θα φέρει νέο μνημόνιο για τη χρηματοδότηση των δημοσιονομικών αναγκών. Μάλιστα η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι μια τέτοια δημοσιονομική κρίση θα πρέπει να τη χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι.

Είναι πρόδηλο ότι η ελληνική οικονομία εμφανίζει τα χαρακτηριστικά που είχε και το 2009, όταν ένας άλλος πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής, εγκατέλειψε το σκάφος, αφού πρώτα είχε φροντίσει να ανοίξει σε αυτό τέτοιες τρύπες που ήταν αδύνατον να μπαλωθούν από την επόμενη κυβέρνηση. Ετσι ανέτειλε η μνημονιακή εποχή. Ετσι καταστράφηκαν η κοινωνία και η οικονομία…

Μητσοτάκης ο καταστροφέας

Εδώ λοιπόν ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν κινδυνολογεί. Πράγματι είμαστε πολύ κοντά στη στάση πληρωμών που θα φέρει νέο μνημόνιο. Ομως η αιτία του κακού δεν θα είναι βέβαια οι πολιτικές που έχει δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ελάφρυνση του ιδιωτικού χρέους (προστασία πρώτης κατοικίας και «κούρεμα» των οφειλών) και την αντιμετώπιση της ακρίβειας (αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ και των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων κατά 10%). Αντίθετα, αν έχουμε μία πιθανότητα να ξεφύγουμε από τη λαβίδα που έχει σφίξει στον λαιμό όλων μας ο Κυρ. Μητσοτάκης, είναι ακριβώς αυτά τα μέτρα που θα πυροδοτήσουν ανάπτυξη της κοινωνίας και όχι ανάπτυξη των εισηγμένων στο χρηματιστήριο και των εταιρειών ενέργειας.

Η πληγή της Ελλάδας άνοιξε το καλοκαίρι του 2019 και κάθε μέρα κακοφορμίζει. Στην τετραετία 2019-23 εδράζεται η εκ νέου καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, η οποία είχε μπει στο αυλάκι του νοικοκυρέματος από το 2018 –με τη συμφωνία για το πάγωμα του διακρατημένου από τους πιστωτές χρέους μέχρι το 2032– που πέτυχε η τότε κυβέρνηση Τσίπρα. Μετά ήρθαν κατά σειρά ο Κυρ. Μητσοτάκης (2019), η πανδημία (2020-21) και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και έριξαν πάλι την Ελλάδα στα βράχια. Ολα αυτά έχουν τη σφραγίδα των πολιτικών Μητσοτάκη, που χρησιμοποίησε τη ρήτρα διαφυγής για να καταστρέψει την ελληνική πραγματική οικονομία και να οδηγήσει την κοινωνία στα νύχια των ολιγοπωλίων (τελευταίο «ανδραγάθημα» η θεσμική θεμελίωση της μελλοντικής ιδιωτικοποίησης του νερού).

Γιγαντιαίο έλλειμμα

Τι όμως θα πρέπει να διαχειριστεί σε οικονομικό επίπεδο η επόμενη κυβέρνηση; Μια οικονομία στα βράχια, είναι η απάντηση. Ομως για το 2024 έχουμε ένα… κατακλυσμιαίο γεγονός. Καταργείται η ρήτρα διαφυγής. Πρόκειται για τη δημοσιονομική χαλαρότητα που έδωσε στα κράτη-μέλη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ώστε να αντιμετωπίσουν την πανδημία σε οικονομικό επίπεδο. Πλέον εισερχόμαστε πάλι στη δημοσιονομική πειθαρχία, στην οποία θα κυριαρχεί η λέξη «πλεόνασμα». Είναι αυτό που δεν υπήρχε τα έτη 2020-22, όταν η οικονομία κινήθηκε με τους προϋπολογισμούς που ψήφιζε και εφάρμοζε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για να καταλάβουμε:

• Το 2019 (όταν εκτελέστηκε ο ψηφισμένος από την κυβέρνηση Τσίπρα προϋπολογισμός) το συνολικό ισοζύγιο είχε διαμορφωθεί σε πλεόνασμα 1,1% του ΑΕΠ και το πρωτογενές ισοζύγιο σε πλεόνασμα 4,1% του ΑΕΠ.

• Το 2020 το πρωτογενές έλλειμμα καθορίστηκε σε 11,7 δισ. ευρώ για το δωδεκάμηνο του προηγούμενου έτους, κάτι που ισοδυναμεί με έλλειμμα 7,1% του ΑΕΠ. • Το 2021 το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 10,32 δισ. ευρώ, δηλαδή έλλειμμα 5% ως ποσοστό του ΑΕΠ.

• To 2022 το πρωτογενές έλλειμμα ήταν 6,6 δισ. ευρώ, δηλαδή 1,6% του ΑΕΠ για το σύνολο του 2022. Οσο για το δημόσιο χρέος; Αυτό έχει ξεπεράσει τα 400 δισ. ευρώ, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να έχει παραλάβει χρέος στα 356,5 δισ. ευρώ (Ιούλιος 2019). Αν λοιπόν συνυπολογίσουμε επιπρόσθετα το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που έκλεισε το 2019 με προϋπολογισμό κυβέρνησης Τσίπρα στα -2,7 δισ. ευρώ και το 2022 έφτασε στο θηριώδες -20,145 δισ. ευρώ, αλλά και το γεγονός ότι πλέον δανειζόμαστε στο όριο της πτώχευσης, είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι βαδίζουμε ήδη σε τεντωμένο σχοινί χωρίς δίχτυ ασφαλείας.

Το ποιος ευθύνεται προκύπτει από σχεδόν όλους τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας. Το ποιος θα διαχειριστεί την… καυτή πατάτα που έφτιαξε ο Κυρ. Μητσοτάκης μένει να το αποφασίσει ο ελληνικός λαός την 21η Μαΐου 2023. Σε κάθε περίπτωση βιώνουμε την περίοδο της καμένης γης που αφήνει πίσω του ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπως ακριβώς έπραξε και το 2009 ο Κ. Καραμανλής.

(**)

“ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ” ΓΙΑ ΤΟ HOMO-NATURALIS.GR

Αναστέλλουμε  από σήμερα τη λειτουργίας μας συμβολικά . Ως  ένδειξη   ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ,αλλά και  ΕΝΟΧΗΣ  και  έκφραση   ΝΤΡΟΠΗΣ  εκ μέρους  των σημερινών συνειδητοποιημένων  πολιτών στην Ελλάδα .Ζητάμε συγγνώμη   από τις γενιές των Ελλήνων που έρχονται , ΔΙΟΤΙ:

-Τους παραδίνουμε μια χώρα πνιγμένη στα χρέη, που θα αναγκαστούν να εξοφλήσουν με το μαχαίρι στο λαιμό. Χρέη που συσσωρεύτηκαν για  να  αποκομίσουν παράνομα κέρδη οι κάθε είδους επιτήδειοι   με  την εργαλειοποίηση     του εθνικισμού, της δημαγωγίας και του λαϊκισμού,   της απάτης,  της κλοπής, της διαπλοκής και της  κάθε μορφής  και  κάθε είδους  ακραίας διαφθοράς . Η ΝΕΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ. ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΕΝΤΟΣ TΩΝ ΤΕΙΧΩΝ!  Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 11-12 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ (*)

-Η γκεμπελική συντεχνία έχει πια αποθρασυνθεί  εντελώς.  Ακολουθεί νόμους μαφίας και ναζιστικά πρότυπα . Γι ΄αυτό και επωμίζεται  πρώτη την  ευθύνη της καταστροφής της χώρας με τον τρόπο που καταχράστηκε   τη δύναμη του Τύπου και τον αδίστακτο στραγγαλισμό    της  κυρίαρχης αποστολής της που δεν είναι άλλη από  τον έλεγχο των εξουσιών. Αντ ΄αυτού, έγινε  ο ίδιος “Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη”.

-Οι δύο ένοχοι και πρωταίτιοι  της καταβαράθρωσης της οικονομίας και των επακόλουθων   χρεοκοπιών της χώρας  Κώστας Καραμανλής και Κυριάκος Μητσοτάκης,  επικεφαλής  κυβερνήσεων  της Ν.Δ , αντί σήμερα να είναι φυλακή, συνεχίζουν ατιμώρητοι  την προκλητική τους  παρουσία  στα πολιτικά και  ιστορικά δρώμενα της χώρας.

-Ο Αλέξης Τσίπρας ως   αριστερός πρωθυπουργός,  αντί, όταν ανέλαβε την εξουσία,  να προχωρήσει στις διαδικασίες  της σύστασης Ειδικού δικαστηρίου για την  τιμωρία των ενόχων της πρώτης χρεοκοπίας  της χώρας, συνήψε συμφωνία με τον  π. πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να  συγκαλύψει το έγκλημα και ο  υπόδικος “ανιψιός”  να  δανείσει τον αχυράνθρωπό του Πάνο Καμμένο  για να σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.

– Στην  πανδημία  ξεπεράσαμε σε θανάτους και το Ηνωμένο Βασίλειο  με την αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά  και  της αντιπολίτευσης τον πρώτο καιρό.

– Σκάνδαλο Novartis.   Στο καθεστώς Μητσοτάκη  οι ένοχοι και οι υπόδικοι απαλλάσσονται  και  διώκονται όσοι  αποκάλυψαν και ερεύνησαν το σκάνδαλο.

Είναι φανερό απ΄ όλα αυτά  και άλλα που κατά καιρούς εδώ έχουμε αναλύσει ,πως οι θεσμοί στη χώρα έχουν καταρρεύσει εντελώς.  Ακόμα και ο  πλέον ευαίσθητος και  βασικός πυλώνας μιας ευνομούμενης Πολιτείας, εκείνος της Δικαιοσύνης,  διαπλέκεται κι αυτός   προκλητικά με σκοτεινά  κέντρα  και διεφθαρμένες εξουσίες.

Του κανόνα δεν εξαιρείται ούτε εκείνος του Προέδρους της Δημοκρατίας, που σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι ο ρυθμιστής του Πολιτεύματος. Σήμερα, στον υπέρτατο αυτό θώκο,  βρίσκεται μια Πρόεδρος που με τη συμβολική στάση “προσοχής” μπροστά στο  φρικιαστικό  για την έννοια ΄Ανθρωπος  “φράκτη του ΄Εβρου”, αλλά και την άρνησή της να τιμήσει με την παρουσία του στο προεδρικό μέγαρο τον ανθρωπιστή διασώστη  Ιάσονα Αποστολόπουλο , προπαγανδίζει και γιγαντώνει  το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και την έλλειψη στοιχειώδους  σεβασμού στον  αδύνατο, τον πάσχοντα, τον “κολασμένο  της γης” σε μια χώρα ήδη ρατσιστική και απάνθρωπη  για τον  πρόσφυγα, το μετανάστη τον “ξένο”.

Ακόμα και στις τάξεις των μαφιόζων κάθε εποχής  υφίστανται κώδικες  “ηθικής” συμπεριφοράς που δεν παραβιάζονται και δεν καταργούνται. Οι εκπρόσωποι  των θεσμών  της σημερινές Ελλάδας  διακατέχονται  από  αρχές    που    εκείνες  των μαφιόζων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν…ευαγγελικές.   Ζέχνει  ηθικής σήψης  και δυσοσμίας η Ελλάδα.   Ο θεμελιακός της πυρήνας,   η ύπαρξη του οποίου θεωρείται , όρος  “εκ των ων ουκ άνευ”, για να χαρακτηριστεί,  έστω και ελλειμματικής λειτουργίας  μια Πολιτεία,   έχει   αποσυντεθεί  σε  και υποστεί  μη αναστρέψιμη  βλάβη.

Εμείς όλοι, όσοι δεν έχουμε ούτε    οπαδική -πελατειακή σχέση με τις μαφίες των θεσμών, βρισκόμαστε σήμερα σε ομηρία.  ΄Ιδια με τη δική σας αύριο. Των γενεών   που έρχονται και στην οποία σας καταδίκασαν κι εσάς οι δικοί  μας  θύτες.  Γνωρίζουμε, βέβαια,  πως η αγανάκτησή  μας , δεν είναι λόγος και δικαιολογία  αδράνειας. Ούτε εξιλεωνόμαστε  με συμβολικές συμπεριφορές σαν αυτή εδώ σήμερα.

Αλλά, είμαστε  “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”, όσοι ακριβώς δεν παίζουμε στα παιχνίδια τους. Είτε ως γηπεδούχοι, είτε ως φιλοξενούμενοι. Αυτοί όλοι τους, όπου κι αν ανήκουν, είναι παίκτες. ΄Εχει  καθένας το δικό του  “διάφορο”.. Εμείς δεν είμαστε με κανέναν. Κι αν πρέπει, έστω για να   μην ενσκήψει   άμεσα  ο  “Αρμαγεδώνας”,  να είμαστε με κάποιον,  στηρίζουμε  τον “μη χείρω”.  Αλλά και τούτο είναι λύση μεσοβέζικη.  Δεν είναι  η ΛΥΣΗ.

Θα τη βρούμε, όμως,  την  “άκρη”.  Η συμβολική αυτή στάση,  έχει και πρακτικούς  λόγους. Ο ζευγολάτης χρειάζεται την ξεκούρασή του.  Να ξαναβρεί ανάκαρα.  Το σίγουρο πάντως είναι ένα.  “΄Οποιος βάζει το χέρι στο αλέτρι, δεν γυρνάει  πίσω.  Πάει ως το τέλος της σπορά.

Εις το επανιδείν.   Ες Φιλίππους,  ίσως!

__________________________________________

(*) Η ΝΕΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ. ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΕΝΤΟΣ TΩΝ ΤΕΙΧΩΝ!

Σε  11-12   χρόνια μέσα η Δεξιά χρεοκόπησε τη χώρα δυο φορές!

Νοέμβριος και Δεκέμβριος 2008.

΄Ολα ήταν ωραία και καλά ακόμα.  Οι Γκέμπελς, ακριβώς όπως σήμερα, απέκρυπταν τη χρεοκοπία της χώρας. Οι “Πετσολίστες” της εποχής έκαναν και τότε θραύση. Να θυμίσουμε πως από μόνος του ο  Γιώργος Τράγκας έφαγε από το δημόσιο ταμείο εκατομμύρια ευρώ.  Για παράδειγμα,  πάνω από 10.000.000 ευρώ , μόνο και μόνο για να γράφει εκείνο το αστείο  παραμύθι  πως   ο χορηγός του πρωθυπουργός τότε ,ο  Κώστας Καραμανλής ήταν υποψήφιο θύμα  των…Αμερικανών ,οι οποίοι σκόπευαν να τον δολοφονήσουν!

ΟΛΑ τα μεγάλα  Γκεμπελικά   ονόματα της εποχής ,ολόκληρη η Βιομηχανία  παραπλάνησης με τους ιδιοκτήτες τους,  μοιράστηκαν μεταξύ τους εκατομμύρια για να αποκρύψουν  τη χρεοκοπία, μέχρι να εγκαταλείψουν ακίνδυνα το σκάφος ο Κ. Καραμανλής και η κυβερνητική  συμμορία του  και να πετάξουν την καυτή πατάτα της χρεοκοπίας στο Γιώργο Παπανδρέου.

΄Οπως διαπιστώνετε  από τα δύο κείμενα που αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια  (υπάρχουν και άλλα φυσικά) ,  είμαστε   οι ΜΟΝΟΙ    που μιλήσαμε τότε  πρώτοι ,  πριν ακόμα  η κυβέρνηση ,τα λοιπά κόμματα και το Γκεμπελικό βασίλειο αποκαλύψουν τη χρεοκοπία. Μάρτυρας το διαδίκτυο. Αν βρείτε στην ελληνική γλώσσα ,  έστω  και ένα κείμενο που μιλούσε  για την επικείμενη   χρεοκοπία της χώρας το 2008,  θα παραδεχτούμε δημόσια   την έλλειψη    ιστορικής  εγκυρότητας.   Αλλά ,δε θα βρείτε ούτε ίχνος.

Δεν είμαστε  εδώ   οικονομολόγοι.  Συζητάμε    και  συχνά με σοβαρούς οικονομολόγους  και όχι της …φερεγγυότητας και ικανότητας   Αλογοσκούφη και Σταϊκούρα.   Παράλληλα, έχουμε τον καλύτερο σύμβουλο στην πρόβλεψη του ΑΥΡΙΟ.  Τις σελίδες της  Ιστορίας. Και αυτός είναι ένας από τους βασικός της στόχος.   Να βλέπει από  ΣΗΜΕΡΑ  με βάση την εμπειρία της, τί θα συμβεί ΑΥΡΙΟ.  Και  ουδείς μπορεί να  αντικαταστήσει ,να παραποιήσει  ή να  εξαφανίσει  αυτές τις σελίδες.

Η Ιστορία, έχουμε αναλύσει εδώ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ. Αλλάζουν πρόσωπα και εποχές μόνο. Για παράδειγμα  στην  τωρινή χρεοκοπία της χώρας δεν έχουμε 2007/2008, αλλά  2022.  Κι επειδή ο χρόνος από τότε είναι λίγος, συνεχίζουμε  να έχουμε και  τα ίδια  πρόσωπα στην πλειοψηφία τους  που είναι ένοχοι και σήμερα για τη χρεοκοπία της χώρας. Σχεδόν όλη η κοινοβουλευτική  εκπροσώπηση  της Νέας Δημοκρατίας. Κι από το Γκεμπελικό στρατόπεδο   σταθερά , όπως τότε, ίδιες βιομηχανίες παραπλάνησης ,ίδια   ονόματα (ενδεικτικά):  ΑΝΤ1, MEGA,  ΣΚΑΪ,  Χατζηνικολάου,  Τριανταφυλλόπουλος ,  Ευαγγελάτος,  Παπαχελάς,   Πρετεντέρης, Παπαχρήστος.

΄Ολοι οι οικονομικοί δείκτες οδηγούν  αυτή την ώρα στη διαπίστωση της νέας  χρεοκοπίας, υποστηρίζουν οι μη συστημικοί οικονομολόγοι.  Αναφέρουν ενδεικτικά πως μόνο η     Ελλάδα έχει με διαφορά το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση .  Το δε  κόστος του δανεισμού του ελληνικού δημοσίου εκτοξεύεται,  εν μέσω της μαζικής στροφής των κεντρικών τραπεζών , η  οποία περιλαμβάνει υψηλότερα επιτόκια.  Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ελλάδας ενισχύεται σήμερα κατά σχεδόν 20 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 2,062, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών.   Η άνοδος σε σχέση με πέρυσι καθορίζεται κοντά στο 200%, καθώς τον Φεβρουάριο του 2021 η απόδοση δεν ξεπερνούσε το 0,7%, ως απόρροια των μηδενικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας .   Να  προσθέσουμε εδώ  και  την  πρόσφατη ανακοίνωση  της  ΚΟΜΙΣΙΟΝ   πως  στη Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η πρόβλεψη για τον πληθωρισμό φτάνει στο 3,1% για το 2022, ενώ η προηγούμενη ήταν για 1%.

Με τέτοια δεδομένα και μετά τη συγκυρία της πανδημίας και την ιλιγγιώδη  αύξηση του  δανεισμού, μένει  να ανακοινωθεί  η είδηση της νέας χρεοκοπίας της χώρας στους  αμέσως επόμενους  μήνες. Ακόμα ,όπως και το 2007/8 , αποκρύπτουν τη νέα καταβαράθρωση της οικονομίας.  Το πιθανότερο,  οι Ευρωπαίοι που ομνύουν στην οικονομία της αγοράς και   υπερασπίζονται  δια ροπάλου τα δίκαια των δανειστών ,  θα ανακοινώσουν  επισήμως  στα μέσα του 2023 τη χρεοκοπία.   Στόχος τους τα νέα  μνημόνια, που θα δεσμεύσουν τις νέες γενιές των Ελλήνων για τις επόμενες δεκαετίες,    η διάσωση του καθεστώτος  Μητσοτάκη  και  η μεταφορά και η χρέωση των βαρών της χρεοκοπίας  στη νέα κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ.     

Α.  Οι   Κυβερνήσεις   της πρώτης Χρεοκοπίας της  Ελλάδα   με Κώστα  Καραμανλή  (2004-2009)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κώστας Καραμανλής. Ο επικεφαλής των ενόχων.

Ικανοποίηση Αλογοσκούφη για το Εκοφίν

Γεώργιος Αλογοσκούφης:  Τον Μάρτιο του 2004 ανέλαβε Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, θέση που διατήρησε μέχρι και τον ανασχηματισμό της 7ης Ιανουαρίου του 2009. Σήμερα κατοικοεδρεύει στις ΗΠΑ

Γιάννης Παπαθανασίου: Ο πρώην υπουργός Οικονομίας  του Κ. Καραμανλή το 2009

Ο Γιάννης Παπαθανασίου (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

28 Μαΐου 2019 δήλωσε:

“Δέκα χρόνια ύφεσης, παρακμής και μιζέριας είναι πολλά. Χάσαμε πολλά και κυρίως μια ολόκληρη γενιά νέων Ελλήνων που μετανάστευσε στο εξωτερικό. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα σε αλλαγές: στο κράτος, στην παιδεία, την υγεία, τη δημόσια ασφάλεια, στην προσέλκυση επενδύσεων. Χρειάζεται γνώση, υπευθυνότητα και τόλμη. Να πούμε με ειλικρίνεια και τόλμη όλα όσα πρέπει να γίνουν για να κάνουμε την ζωή όλων μας καλύτερη, πιο αισιόδοξη”.

Β. Η δεύτερη Χρεοκοπία της Ελλάδας με Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη  (  2019-)

H τρυφερή φωτογραφία που δημοσίευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα "χρόνια πολλά" στην κόρη του - ΦΩΤΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ - Newsbomb

Τι δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών του Κυρ. Μητοστάκη:

“Οι σημερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνουν την εξαιρετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις ευοίωνες προοπτικές της….Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει, με συνέπεια, την υλοποίηση μίας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, την εφαρμογή μίας διορατικής εκδοτικής στρατηγικής και την προώθηση μεταρρυθμίσεων, προκειμένου αυτή η ανάπτυξη να γίνει ισχυρότερη, να δημιουργηθούν περισσότερες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί, περαιτέρω, η κοινωνική συνοχή».***

  Γράφαμε εδώ πριν χρόνια. Και κάντε τη σύγκριση με τη σημερινή πραγματικότητα:

ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ,ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ!
27.11.08
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Η Ελλάδα, είναι μια από τις πλέον χρεωμένες χώρες στον κόσμο και με το υψηλότερο κόστος δανεισμού. Παρ΄όλα αυτά, συνεχίζει να δανείζεται ασύστολα, αφού  τα χρέη του παρελθόντος, τα έξοδα εξοπλισμών, τις αστρονομικές επιδοτήσεις των κομμάτων, τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τις συντάξεις κ.λπ τα εξοφλεί κατά κανόνα με δανεικά. Κανείς δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να γνωρίζει επακριβώς ούτε τα ποσά, που αναλογούν σε κάθε σημερινό ΄Ελληνα να καταβάλει γι αυτά τα χρέη, ούτε και πόσες γενιές μελλοντικά έχουν επιβαρυνθεί με  τα συγκεκριμένα χρέη και τα ελλείμματα της οικονομίας.

Για την κατάσταση αυτή είναι  υπεύθυνα, φυσικά,  και τα δύο μεγάλα κόμματα, που άσκησαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια. Συνένοχα, όμως, είναι και τα μικρότερα, που για τους δικούς τους λόγους το καθένα, ή απεσιώπησαν την τραγικότητα της οικονομικής κατάστασης της χώρας ή αποπροσανατόλισαν την κοινή γνώμη, στρέφοντάς την από  το μείζον αυτό θέμα-σκάνδαλο σε άλλα ήσσονος σημασίας.

Σοβαρή είδηση, μεγάλο θέμα,  απίστευτο σκάνδαλο δεν ήταν ούτε είναι στην Ελλάδα εκείνα που όντως είναι τέτοια, αλλά εκείνα που θα κατασκευάσουν και θα αναδείξουν ως τέτοια  τα ΜΜΕ και τα κόμματα του κοινοβουλίου για διαφορετικούς ή  κοινού συμφέροντος λόγους. ΄Ετσι, για παράδειγμα, παλιότερα, ο Κόκας της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ανάδειξε  σε πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής του τόπου και ρυθμιστή του πολιτεύματος έναν από τους πλέον «σκοτεινούς»  πολιτικούς της χώρας, τον Κωνστ.Μητσοτάκη και ο Λαμπράκης  με το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, ανεβοκατέβαζε επί σειρά ετών κυβερνήσεις και προωθούσε πολιτικά-και όχι μόνο-πρόσωπα κατά  βούληση και συμφέρον.

Σήμερα και μετά το 1988-9, χρονιές έναρξης της λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης και μέσω αυτής ,ο Λαμπράκης, ο Μπόμπολας, η κόρη του «Κίτσου» της Ελευθεροτυπίας, οι ανεκδιήγητοι Κουρήδες, ο Ρίζος, ο Κύρτσος, ο  Χατζηνικολάου, ο Τριανταφυλλόπουλος ο Ευαγγελάτος, ο Παπαχελάς, ο Τράγκας, ο Πρετεντέρης και οι λοιποί,  συνεχίζουν απτόητοι να κατασκευάζουν ή να αποσιωπούν ειδήσεις, να επινοούν ή να αποκρύπτουν  σκάνδαλα, αρκεί τα «προϊόντα» που λανσάρουν να έχουν ακροαματικότητα, διάρκεια, σασπένς, με απώτερο στόχο το χρήμα φυσικά, αφού αυτό θα αυξήσει τις διαφημίσεις και θα καλύψει απέραντο χρόνο που χρειάζονται οι εκφωνητές-σχολιαστές στα τηλεοπτικά παράθυρα, για  να καλύψουν. Τα κόμματα, όμηροι τις περισσότερες φορές, αυτής της νοοτροπίας  όχι μόνο δεν τολμούν να αντισταθούν στην κατασκευασμένη πληροφόρηση των ΜΜΕ, αλλά συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγής και τηλεοπτικής της  εξέλιξης, για να αποκομίσουν ανάλογα μικρό ή μεγάλο κομματικό όφελος.

Να δούμε κάποια τέτοια  κατασκευασμένα και ήσσονος σημασίας θέματα τα τελευταία χρόνια, που αναγορεύτηκαν σε μείζονα και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούσαν πέραν της  υψηλής τηλεθέασης:

1.Υπόθεση Βαβύλη: Ένα πρωί, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ανακαλύπτει το μεγαλύτερο εγκληματία και κομπιναδόρο των τελευταίων χρόνων στην επικράτεια, έναν ονόματι Βαβύλης. Ο τύπος, ένα παιδί, που βιαζόταν να βγάλει εύκολα λεφτά και να παριστάνει τον σπουδαίο, αναγορεύτηκε σε επικίνδυνο κατάσκοπο, προδότη, μιζαδόρο, έμπορο ναρκωτικών, σκοτεινή μορφή, που έλυνε και έδενε στο πατριαρχείο των Ιεροσολύμων. Μετά από συνεντεύξεις και κόντρα συνεντεύξεις και κυνηγητά και αποκλειστικές αποκαλύψεις, σχολιασμούς ειδικών από τα τηλεπαράθυρα- τηλεδίκες, ένας τζερτζελές που κράτησε μήνες, τελικά ξεφούσκωσε με την  πτώση του πατριάρχη Ειρηναίου (αυτός ήταν και ο βασικός σκοπός όλης αυτής της ιστορίας), που ως φαίνεται τα είχε περισσότερο καλά με τους Εβραίους απ΄ότι του επέτρεπαν από την Ελλάδα. ΄Ετσι, αφού τον κατάργησαν εν μια νυκτί και στη θέση του έβαλαν νέο , περισσότερο υπάκουο  πατριάρχη, ο μεν Βαβύλης πήγε για λίγο καιρό στη φυλακή-και κακώς-και σήμερα ουδείς θυμάται το μεγάλο εκείνο σκάνδαλο, που τροφοδότησε με πολλές διαφημίσεις ,δόξα και αναγνωρισιμότητα έναν Τριανταφυλλόπουλο, Χατζηνικολάου, Ευαγγελάτο και λοιπούς αστέρες της άθλιας ελληνικής τηλεόρασης.

2.Παραδικαστικό: Και πάλι ο Τριανταφυλλόπουλος και κατά πόδας ο Χατζηνικολάου, ο μαϊντανός των τηλεπαραθύρων δικηγόρος Κούγιας και άλλοι ειδικοί …συλλαμβάνουν έναν σεξομανή δικαστάκο, ένα φτωχοπρωτοδίκη ανθρωπάκι, δυο τρελούτσικες και άκρως φιλοχρήματες δικαστίνες, κάποιον παλαβό αρχιμανδρίτη και 2-3 ψιλοκομπιναδόρους δικηγόρους και γίνεται το «έλα να δεις». Οι μεγάλοι ντέτεκτιβ της δημοσιογραφίας, ανακάλυψαν και σχεδόν εξάρθρωσαν τα παραδικαστικά κυκλώματα στην Ελλάδα, τιμώρησαν τους ενόχους και έτσι επήλθε η περιβόητη κάθαρση στο χώρο της δικαιοσύνης. Στο μεταξύ, τα παίρνουν κρανίο οι δικαστές των κατώτερων κλιμακίων, που κατά κανόνα έκαναν και κάνουν καλά τη δουλειά τους και για ψύλλου πήδημα αρχίζουν να χώνου φυλακή, όποιον έπεφτε στα χέρια τους. Βέβαια, ούτε λόγος πως έγινε με όλα αυτά κάποια κάθαρση που αφορά κυρίως δικαστές σε υψηλά κλιμάκια, με παχυλότατες αμοιβές από διαιτησίες, με βίλες στα βόρεια προάστια και το Σχοινιά, με οικόπεδα στη Σύρο και αλλαχού. Φυσικά, καμιά νύξη και για το μέγα σκάνδαλο, όταν οι δικαστές δικάζουν ή συναλλάσσονται με τους πολιτικούς  και εν γένει δικάζουν με βάση την «ιδεολογική» τους  ταυτότητα και όχι εκείνη του αδέκαστου και ανεξάρτητου δικαστή, κυρίως σε δίκες πολιτικές.

3.Οικόπεδα Βατοπεδίου: Δυο φιλοχρήματοι καλόγεροι, ανταλλάσσουν  μια λίμνη από την αναμφισβήτητη περιουσία της μονής Βατοπεδίου με κάτι οικόπεδα-φιλέτα,  ελέω κάποιων υπουργών και παρατρεχάμενων του Καραμανλή και καρπώνονται καμιά εικοσαριά εκατομμύρια Ευρ-ώπουλα. Υπό άλλες συνθήκες και εποχές, ούτε στα ψιλά των εφημερίδων θα γραφόταν το…σκάνδαλο, όπως άλλωστε έγινε τόσο καιρό. Στο μεταξύ, όμως, οι Πασόκοι, ο Αλαβάνος και οι δελφίνοι της ΝΔ , αποφάσισαν πως είναι ώρα να πάρει πόδι ο Καραμανλής. Επιστρατεύεται, λοιπόν, ο Εφραίμ και οι εμπλεκόμενοι άνθρωποι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, γίνεται ένας πανικός, ένας πρωτοφανής σάλος και νά΄το, το μεν ΠΑΣΟΚ περνάει μπροστά από τη ΝΔ 4 ποσοστ. μονάδες, ο δε Καραμανλής αρχίζει να ετοιμάζει τις βαλίτσες του, πριν βυθίσει τη Δεξιά σε ένα ποσοστό κάτω του 25% των ψηφιζόντων.

Τέτοια, λοιπόν, είναι τα.. μεγάλα σκάνδαλα στη χώρα μας και αυτούς τους σκοπούς εξυπηρετούν η κατασκευή και το φούσκωμά τους από τα ΜΜΕ και τα κόμματα. Το γεγονός ότι ήδη η χώρα έχει πτωχεύσει, πως δεν υπάρχουν πια χρήματα ούτε καν τα εφ άπαξ να πληρωθούν, πως η Ελλάδα έχει πιάσει πάτο οικονομικά, όπως τα ξένα ΜΜΕ καθημερινά σχεδόν επισημαίνουν, ότι πολύ γρήγορα δεν αποκλείεται ακόμα και τις συντάξεις-μισθούς να κατάσχουν οι Τράπεζες για χρέη ή  να ορίσουν όριο στην ανάληψη ποσών από τις καταθέσεις, γι αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, κανείς δε μιλά. Αλλά, αν μιλήσουν, ο κόσμος θα σπεύσει να σηκώσει τις καταθέσεις του με αποτέλεσμα οι Τράπεζες να βάλουν λουκέτο και το σύστημα να τιναχτεί στον αέρα από τη μια στιγμή στην άλλη. Και τότε, από πού θα πάρουν τα κόμματα τις  επιδοτήσεις τους-μαμούθ  και οι βουλευτές τις παχυλότατες αμοιβές τους? Πώς θα συνεχίσει το σύστημα να δουλεύει και να διαιωνίζει την απάτη και τον αποπροσανατολισμό των υπηκόων του? Ακούει κανείς?

ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ:ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ
05.12.08

….

Εκεί, όμως ,που «δίνουν ρεσιτάλ»,όσον αφορά την αγαστή συνεργασία, την ασυλία και την υποκρισία ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι στο μέγα θέμα του καταστροφικού δανεισμού της χώρας. Όπως και σε άλλο  μπλογκ  με τίτλο «ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ» αναπτύξαμε, η χώρα έχει καταρρεύσει οικονομικά (πτωχεύσει) και αυτή είναι η διαπίστωση όλων των οικονομικών κύκλων της Ευρώπης και των Βρυξελών, φυσικά. Το χρέος και τα ελλείμματα είναι απίστευτα τεράστια. Μισθοί, συντάξεις, εξοπλισμοί, παροχές διάφορες και κονδύλια, καταβάλλονται πλέον μόνο από δανεικά, αφού δεν υπάρχουν χρήματα στον κρατικό κορβανά. Ο δανεισμός (αν βρεθούν δανειστές) της επόμενης χρονιάς( 2009), για παράδειγμα, θα πλησιάσει τα 50-55 δις, ευρώ και με επιτόκιο 2% μεγαλύτερο της…Γερμανίας.

Και ενώ αυτή είναι η τραγική και μη αναστρέψιμη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η μεν κυβέρνηση αποκρύπτει την αλήθεια από τους ΄Ελληνες, τα δε λοιπά κόμματα, ενώ γνωρίζουν κι αυτά πολύ καλά πως  η οικονομική καταβαράθρωση της χώρας είναι οριστική και αμετάκλητη, όχι μόνο δεν  προβαίνουν σε «σταυροφορία» ενημέρωσης, αλλά τη συγκαλύπτουν κιόλας. Φωνάζουν, τάχα μου, ελάχιστες φορές, αλλά στην ουσία προτιμούν να ασχολούνται με τα …αποδοτικά σε κομματικό όφελος σκάνδαλα, τύπου Βατοπεδίου-Εφραιμ, γιατί είναι «πιασάρικα» και τηλεοπτικά, παρά με το πρόβλημα της οικονομικής κατάρρευσης.

Αλλά, γιατί αυτή η στάση  και των πέντε ελληνικών κομμάτων-συνεταίρων? Τα δύο μεγάλα κόμματα, βέβαια, έχουν τους ίδιους λόγους να καμώνονται πως δε βλέπουν τίποτα. Αυτό, γιατί και τα δύο, όταν ασκούν κυβερνητική εξουσία, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δανείζονται ασύστολα, επειδή ακριβώς ούτε έχουν να προτείνουν ούτε να εφαρμόσουν κάποιο πρόγραμμα πλουτοπαραγωγικό για τη χώρα. Η εύκολη και συνηθισμένη λύση, λοιπόν, είναι ο αναπόφευκτος και σκληρός δανεισμός. Και την εφαρμόζουν ανελλιπώς και αδιαλείπτως από τη μεταπολίτευση και μετά. Τις συνέπειες από  αυτόν τον άκρατο δανεισμό, τις υφιστάμεθα πια όλοι στο πετσί μας. Ευτυχώς, που με την γενική οικονομική κρίση έγινε απόλυτα εμφανές το πρόβλημα και δε γίνεται να το αποκρύψουν άλλο.