ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΗΔΟΥΣΕ ΑΠΟ …ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΗ ΕΛΙΑ!

 

1. “Πάμε σε πόλεμο με την Ελλάδα;» ρωτούν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι με καρφίτσα στο πέτο με τη σημαία της Τουρκία

“Στο «κόκκινο» διατηρεί η Τουρκία τη ρητορική ένταση ενώ τουρκικά ΜΜΕ διερωτώνται εάν επίκειται επίθεση στα ελληνικά νησιά.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε χαρακτηριστικά: «Ο πρόεδρος σήμερα έστειλε σημαντικά μηνύματα προς την Ελλάδα. Είπε ‘’μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ’’. Θέλουμε το σχόλιο σας, πρόκειται η Τουρκία να κάνει κάποια επιχείρηση»;

****΄

Ελληνικά γουρούνια, τούρκικα γουρούνια, όλα …γουρούνια!  Δείτε ερώτηση Τούρκου Γκεμπελίσκου. Σαν να ρωτούσε, “θα πάτε  διακοπές Σεπτέμβρη στη  Ρόδο  που είναι ήσυχα  και χωρίς πολύ κόσμο τέτοια εποχή;”

 

 

Να εύχεστε ,Καραγκιοζάκια κοντυλοφόροι,  κι εδώ κι από την άλλη μεριά,  να μη συμβεί κάτι. Αλλιώς,  φίδι που σας έφαγε! Εμείς πρώτοι   θα “κρεμάσουμε  ανάποδα”  στο Σύνταγμα το δικό μας εδώ αληταριό.

Τον Ναζισμό που δηλητηρίασε το μυαλό  ενός  ολόκληρου λαού,  δεν το διέδωσε, ούτε τον  συντήρησε ο Χίτλερ. Τον έτρεφε για χρόνια ο Γκέμπελς. Να το θυμάστε αυτό και οι σκουπιδοφάγοι  πελάτες τους  και οι απόγονοι του Ναζί   δημοσιογράφου.

2. Γρηγόρης Λέων για Πάτρα: Δεν χάνεται κανένα παιδί από ηπατική ανεπάρκεια χωρίς προηγούμενο σημάδι

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Δεν είναι δυνατόν ένας γονιός να χάσει στα ξαφνικά το παιδί του από ηπατική ανεπάρκεια χωρίς κανένα προηγούμενο ‘’σημάδι’’», τόνισε χαρακρηριστικά αναρτώντας βίντεο από συντέντευξη που έδωσε για την υπόθεση της Πάτρας.

***

Εδώ και καιρό  ο ιατροδικαστής  έχει χάσει το μέτρο .  Βγαίνει   στην  μιντιακή  αρένα κάθε τόσο, χωρίς αντίπαλο  με… κόκινο λεαιμοδέτη, αντί πανί στα χέρια   και παριστάνει τον  ταυρομάχο.

Περιφέρεται  με ύφος …100 καρδιναλίων  σαν να απέμεινε ο μοναδικός στον κόσμο ιατροδικαστής (“σύνδρομο θεού” λέγεται στην  ψυχιατρική  αυτή η αρρώστια)  και μιλάει με επιστημονικά θέσφατα.  Κοινώς  με επιστημοφανή  φληναφήματα.  ΄Οπως εκείνο πως στα πρόσωπα  των  πτωμάτων  των παιδιών  μετά την εκταφή,  βρέθηκαν…μώλωπες!  Αυτό έκανε σημαία της δολοφονίας των παιδιών από τη μάνα ο,  ως …λέων ωρυόμενος και   περιφερόμενος  στα κανάλια,   ιατροδικαστής.  Κάτι που δεν είδαν οι…μικροί και ασήμαντοι  πρώτοι ιατροδικαστές –συνάδελφοί  του , ούτε και όσοι νοσηλευτές  πρωτοαντίκρυσαν  ή μετέφεραν τα νεκρά παιδιά.

Είναι κάποιοι στην επιστήμη που αποτελούν  όνειδος (το είδαμε και στη διάρκεια της πανδημίας ή συχνότερα με κάποιους μετεωρολόγους ) ,επειδή, ακριβώς, δε γνωρίζουν πώς και πότε  πρέπει να μιλούν .  Το χειρότερο:  ΔΕΝ  ΜΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΔΙΑΚΡΙΝΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  ΙΔΙΟΤΗΤΑ  ΑΠΟ  ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ  ΚΥΡ΄  ΑΝΕΣΤΗ  ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ,  ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙ Ό,ΤΙ ΘΕΛΕΙ  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ.

                                   ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Πιτσιόρλας στα ΝΕΑ: Με παρακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δικοί μου άνθρωποι -Τι λέει για τον Τσίπρα

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας και ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου το 2017

“…Μάλιστα ερωτηθείς τι είναι αυτό που το ενοχλεί περισσότερο, τονίζει «Ναι ο Τσίπρας με απασχολεί. Γιατί ειδικά με εκείνον είχα μία σχέση που πήγαινε πολύ βαθιά πίσω, καθώς και μία άριστη συνεργασία, δεν μπορώ να πω ότι οποιαδήποτε στιγμή με άφησε ακάλυπτο ή ότι μου έστησε παγίδα. Χωρίς να αποκλείω λοιπόν τις νομικές ενέργειες, το καθοριστικό για εμένα είναι η πολιτική και ηθική διάσταση αυτής της υπόθεσης».

****

Τουλάχιστον, ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη που δεν ήτανε  δικός του.  Κι αν οι ΝεοΔημοκράτες αντέγραψαν  τη μέθοδο των Ναζί, που δεν πειράζαν τους δικούς τους, οι Συριζαίοι ακολουθούν τους σταλινικούς , που τρώγαν  μόνο  δικούς τους ανθρώπους .

΄Οπως και να έχει ο πράγμα, η υπόθεση των υποκλοπών πια  ξεφούσκωσε. Και ως αντιπολιτευτική αιχμή, μετά από τέτοιες αποκαλύψεις,  απέτυχε.

Κι ευτυχώς.  ΄Αλλα είναι  τα  ειδεχθή εγκλήματα της κυβέρνησης . Στην επιδημία , τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την πτωχοποίηση του κόσμου.  Εκεί είναι το “ψωμί”.

Ποιους συμβούλους- προπονητές    ακούς κάθε φορά,  Αλέξη Τσίπρα;  Και ενώ έχεις τούτη την ώρα σιδερένια γροθιά να συντρίψεις τον αντίπαλο, ρίχνεις μπουνιές στον αέρα;

 

2.Σεισμός στη Σάμο: Κατέρρευσε η οροφή του Δημαρχείου -«Ο Θεός μάς φύλαξε»

***

Τί σόι επιλογές είναι αυτές που κάνει ο θεό σου, δήμαρχε; Γιατί στους άλλους σεισμούς από καταβολής κόσμου ο θεούλης  δε βάζει το χεράκι του, όπως το έβαλε για σένα και σε έσωσε;  Τι ξεχωριστό  έχεις εσύ; Τόσο καλό  παιδί είσαι   πια  και  όσοι χάθηκαν  τα  αποπαίδια;

Κι αν ως δήμαρχος  πολιτεύεσαι    με τη μέθοδο συναλλαγής  που θα ήθελες  να έχει κι  ο θεός  για πάρτη σου,  τότε αλλοίμονο στους δημότες σου  που δεν ανάβουν κερί στο μπόι σου, για να κερδίζεις ψήφους.

 

3. “Ελλάδα:  Αστυνομικός-πρότυπο δίνει το καλό παράδειγμα και γίνεται viral. Βοήθησε μια τυφλή να περάσει απέναντι στο δρόμο”.

****

(Ο βασιλιάς Ιωάννης ο Ακτήμων υπογράφει τη  Magna Carta Libertatum (Μεγάλος Χάρτης των Ελευθεριών- «Μάγκνα Κάρτα», που έμεινε στην ιστορία ως η πρώτη εμβρυακή μορφή διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων).

΄****

Ο, τι είναι κανόνας σε χώρες με πολιτισμό κάθε είδους, στη χώρα μας  είναι η εξαίρεση. Πέρα απ΄αυτό ,  ο  βλαχαντερός ΄Ελληνας , θαυμάζει και επιβραβεύει ,ως περίεργο  το… αυτονόητο  για τους άλλους λαούς.   ΄Οπως για παράδειγμα  πως το…όργανο της τάξης οφείλει να βοηθάει τον ΑμΕΑ.  Τί πιο φυσικό;

Αυτό το viral παραπάνω, δε ξέρω , αλλά μου θυμίζει και κάτι άλλο.     Την ώρα που  ο πιλότος,  ακόμα και με άριστο καιρό,  προσγειώνει το αεροπλάνο στο διάδρομο και  ο Ελληνάρας επιβάτης  χειροκροτεί  μανιωδώς για το μέγα  …κατόρθωμα να  πιάσει το αεροπλάνο έδαφος!

Να καταθέσουμε μια προσωπική εμπειρία με αφορμή την ελληνική… πρωτιά,  αστυνομικός να βοηθάει στο δρόμο τυφλή γυναίκα  να περάσει ασφαλής απέναντι.   Χρόνια πριν στο Λονδίνο με τους  “Μπόμπηδες”.   Κουβάλαγα μια τεράστια βαλίτσα, χωρίς ροδάκια  και έψαχνα ταξί.  Νεαρός τότε, να πεις πως χρειαζόμουνα κουβαλητή,  ξαφνικά από το πουθενά ,  πετάγεται μποστά μου  ένα μπατσάκι – “μπόμπης” , δυο μέτρα  με κουνάμενο τον… ξύλινο πλάστη στη μέση (δεν έχουν όπλα στη ζώνη οι Εγγλέζοι αστυνομικοί),  μου αρπάζει τη βαλίτσα από την άλλη άκρη και  με τη σφυρίχτρα  να ξεκουφαίνει,  σταματάει ένα από εκείνα τα κατάμαυρα και γραφικά αγγλικά ταξί ,με βάζει μέσα με το  ασήκωτο μπαούλο, μας “πατάει” με τον οδηγό  μια χαιρετούρα στρατιωτική και φεύγει τρέχοντας και σφυρίζοντας να περάσει τον κόσμο, κι ας είχε πράσινο, από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο.

Ε, ναι. Τί λέμε τώρα,.΄Εχετε ακούσει πότε ο Ιωάννης ο Ακτήμων υπέγραψε την Μάγκνα Κάρτα στην Αγγλία;  Το σωτήριο έτος  1215 ! Εμείς την ίδια εποχή ,  πηδούσαμε   από…  πορτοκαλιά  σε  παρακείμενη  ελιά!