ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

1. α  “Αποχή-ρεκόρ 45,2% στις εκλογές.
 
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στα κόμματα, αλλά αυτό που έχει τεράστιο ενδιαφέρον στις σημερινές εκλογές είναι το ποσοστό της αποχής που φτάνει στον αριθμό ρεκόρ του 45,2%.

Στις προηγούμενες εκλογές η αποχή έφτασε το 36,4%, ενώ στις εκλογές του 2012 το ποσοστό ήταν 37,5%. Μάλιστα το σημερινό ποσοστό αποχής είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων 11 ετών.”

Το πολιτικό σύστημα και το κοινοβουλευτικό  πολίτευμα στη χώρα έχουν καταρρεύσει εδώ και πολλά χρόνια. Αιτία, η συνεχώς αυξανόμενη ΑΠΟΧΗ, που μαζί με τα ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ   ανέρχονται σήμερα σχεδόν στο  50% του εκλογικού σώματος!

Η  κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει ηττηθεί κατά κράτος. Κατ΄όνομα στην ουσία υπάρχει και χαρακτηρίζει το πολίτευμα της χώρας. Είναι ιστορικά πλέον διαπιστωμένο πως εδώ και πολύ καιρό , κυβερνούν οι λίγοι σε βάρος των πολλών με τεχνάσματα και απάτες του εκλογικού νόμου. Μια τέτοια διακυβέρνηση, απέχει πολύ από του να λέγεται δημοκρατική -κοινοβουλευτική.

Σήμερα το βραδυ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε να επισημάνει ΠΡΩΤΟ-ΠΡΩΤΟ το γεγονός αυτό και να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε σύσκεψη με μοναδικό αντικείμενο τη συγκλονιστική  απαξίωση του πολιτικού  συστήματος από τους πολίτες. Φυσικά, ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν είναι απ΄αυτούς, που … “ιδρώνει το αυτί” τους, ούτε διαθέτει ανάλογες δημοκρατικές ευαισθησίες, για να ανακινήσει τέτοιο ζήτημα. Γνωστό αυτό. 

Οπότε, και ο πρόεδρος της δημοκρατίας  θα συνεχίσει να υπηρετεί την ανάπηρη ημιφασιστική κυβέρνηση των ΣΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ, που στηρίζεται σε 2 εκατομμύρια ιδιόμορφους ψηφοφόρους-πελάτες (οπαδοί παλιάς κομματικής κοπής).     Σχεδόν 5 εκατομμύρια πολίτες αρνούνται να δεχτούν αυτό το στημένο πολιτικό παιχνίδι και περίπου  άλλα 3 εκατομμύρια ψηφοφόροι διαφωνούν με την παλαιοκομμματική τακτική της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και του πελατειακού κράτους, που εκπροσωπεί η ημιφασιστική κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.     

β.Τσίπρας: Με τον Πάνο Καμμένο θα κάνουμε κυβέρνηση τετραετίας
Τσίπρας: Με τον Πάνο Καμμένο θα κάνουμε κυβέρνηση τετραετίας
 

Από αύριο η χώρα θα έχει ΠΑΛΙ μια  κυβέρνηση παλιάς κομματικής κοπής, που από τις παλιές  εξετάσεις, που έδωσε ,  φαίνεται πως θα  στήσει έναν αισχρό μηχανισμό πελατειακού κράτους, για να εξυπηρετήσει τους οπαδούς-ψηφοφόρους της. Ας μην το προδικάζουμε , βέβαια.  Πάντως, ,αν συμβεί αυτό, σημαίνει πως η αλλαγή του συστήματος, ο εξευρωπαϊσμός της χώρας, η πρόοδος πάνε περίπατο (αλλά ευτυχώς όχι για πολύ).

 Ο…αριστερός   Αλέξης Τσίπρας και ο ακροδεξιός Πάνος Καμμένου (ιστορικά αφύσικο φαινόμενο  κυβερνητικής συνύπαρξης-συνεργασίας), μαζί με τον τάφο που θα σκάψουν για τη χώρα, αν συνεχίσουν να πολιτεύονται με τον τρόπο που άσκησαν για σχεδόν 6 μήνες την εξουσία και με   τη μικροκομματική, πελατειακή συμπεριφορά του κράτους  ,όπως την εφάρμοσαν στο   παρελθόν , ταυτόχρονα απεργάζονται και το δικό τους οικτρό πολιτικό τέλος, που είναι σίγουρο πως δε θα αργήσει. Είναι νομοτελειακή η συντριβή τους, αν τολμήσουν πάλι να διορίσουν 200.000 δικούς τους, όπως έκαναν (και το καταγγείλαμε) στο πρόσφατο παρελθόν. ΄Η αν αρχίσουν πάλι να κοροϊδεύουν την Ευρώπη, τάχα μου πως  κάνουν διαπραγματεύεις.  

Αν πάλι οι ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝ.ΕΛ τα κάνουν θάλασσα, η μοναδική λύση, ορατή εδώ και πολύ καιρό, όπως πάμπολλες φορές είχαμε προτείνει, ήταν και είναι η κοινή ,υπό ένα κομματικό σχηματισμό κάθοδος σε εκλογές των ευρωπαϊκών  δυνάμεων της χώρας. ΄Ενα τέτοιο νέο πολιτικό σχήμα είναι βέβαιο πως θα συσπείρωνε  τους φορείς της ΑΠΟΧΗΣ και θα τους έφερνε στις κάλπες. Αν είχε γίνει αυτό σήμερα, οι ευρωπαϊστές θα είχαν σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση με ποσοστό που θα ξεπερνούσε το 45 % .

Δεν το έκαναν. Ας το τολμήσουν τώρα. Είναι και  μοναδική και  τελευταία ευκαιρία τους.