ΚΙΜ ΜΠΑΣΙΝΤΖΕΡ -ΜΙΚΙ ΡΟΥΡΚ. 9 ½ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ…1 ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! (3ο)

Είναι διαπιστωμένο  πως   όταν μεταναστεύει ο ΄Ελληνας σε άλλα χώματα, απανταχού της γης, δυο τινά μπορούν να συμβούν. Είτε να ενσωματωθεί φυσιολογικά  στην τοπική κοινωνία της χώρας εγκατάστασης   και να απορροφήσει τις καλές  συμπεριφορές από τον ξένο  περίγυρο, είτε να μεταδώσει τα μικρόβια των πολλών παθογενειών της   “ράτσας” μας σε εκείνους.

Παράδειγμα ,για να μη χρονοτριβούμε με άσχετες από το θέμα αναλύσεις. Στη Γηραιά Αλβιώνα,  μέχρι που δεν ταξίδευαν ΄Ελληνες για λόγους υγείας  εκεί,   οι  Εγγλέζοι γιατροί, δεν ξέρανε τί πάει να πει φακελάκι. Τους το έμαθαν οι ΄Ελληνες ασθενείς τους, από την πρώτη μέρα που πάτησαν στα ιατρεία και τα νοσοκομεία τους!

Κάναμε αυτή την παρατήρηση, για να επισημάνουμε το  φαινόμενο των τελευταίων χρόνων στην …Ενωμένη Εσπερία.   Στις Βρυξέλες, εκτός από τους  Ευρωβουλευτές που εκλέγονται , η συντριπτική πλειοψηφία των λογής  υπαλλήλων  και παρατρεχάμενων  εκεί,  είναι “βύσματα”  στις γνωστές, κομματικές,   πελατειακές σχέσεις.    Ομφάλιος λώρος  ουδέποτε αποκομμένος, αν  και τόσο μακριά  από την άρρωστη μήτρα της ελληνικής ρουσφετολογίας.

Είναι αυτός ο λόγος που  κι εδώ η  αξιοκρατία, δέχεται ισχυρά πλήγματα, όπως και στην Ελλάδα. Με πρώτους και καλύτερους τους Ευρωβουλευτές μας.  Ρίξτε μια ματιά στα βιογραφικά τους. Πέρα από τις κομματικές τους ταυτότητες  και επιδόσεις,  από “Μόρφωση” και “Παιδεία” …σκίζουν.  Πασιφανώς   ενδεείς.  Το ίδιο και το ελληνικό  προσωπικό που τους συνδράμει στα…υψηλά τους καθήκοντα.  Το ένα χέρι νίβει  τ΄  άλλο  και τα δυο το πρόσωπο.  Αρκούμαστε να μνημονεύουμε τα πρόσφατα σκάνδαλα  της  διαφοράς με πρωταγωνιστές την Εύα Καϊλή και τη Μαρία  Σπυράκη.

Πάμε στο ζεύγος Γεωργούλη-Χρονοπούλου τώρα.    Η παρουσία τους στις  Βρυξέλλες είναι  η πεντακάθαρη απόδειξη  όσων υποστηρίξαμε παραπάνω.

Ποιος  είναι αλήθεια ο Γεωργούλης που τον έστειλε  ευρωβουλευτή ο Αλέξης  Τσίπρας; Ποια πολιτική συγκρότηση έχει, ποιους αγώνες έκανε , πότε και πώς   έγινε Αριστερός, ώστε να εκπροσωπεί στον κορυφαίο  θεσμό της Ε.Ε τη μισή και παραπάνω Ελλάδα;  Σοβαρά, βρε παίδες στην Κουμουνδούρου.  Χιλιάδες Αριστεροί με ιδεολογικές και άλλες ουσιαστικές   περγαμηνές,  υπάρχουν . Από  ολόκληρη  την Ελλάδα το  Γεωργούλη διαλέξατε; Σιχτίρ!

Από την άλλη,   ξέρετε πόσους προσωπικά γνωρίζω που έχουν 2 και 3 πτυχία, μεταπτυχιακά, ακόμα και διδακτορικό, μιλούν άπταιστα 2 -3 γλώσσες, αλλά δεν πήραν τη θέση που πήρε (πώς) η πτυχιούχος της Νομικής κυρία Χρονοπούλου;  Με ποιες διαδικασίες κατέκτησε τέτοια θέση; (Καλά τώρα, τί ρωτάμε! Ελέω και μόνο χάριν της ελληνικής κομματικής παθογένειας, αμφότεροι βρέθηκαν στην  πρωτεύουσα της Ε.Ε με παχυλούς μισθούς και επιδόματα  ,έστω και αν… δυο γαϊδουριών άχυρα, δυσκολεύονται να μοιράσουν. Μην τα επαναλαμβάνουμε).

Αλλά, κι  αν δε διαθέτουν   άλλα προσόντα , δε στερούνται καθόλου των  επιδόσεων στα  (εθνικά) σπορ  που διακρίνουν τους ΄Ελληνες, εντός και εκτός χώρας. Μιλάμε Και για τις…γκομενικές τους επιδόσεις με αφορμή το τελευταίο σεξουαλικό σκάνδαλο ή σκευωρία.

Δε θα μπούμε, όμως,  σε λεπτομέρειες, αν δεν ακουστούν και οι δυο πλευρές.   Ωμίλησε  ήδη  η εκπρόσωπος  της θηλυκότητας.  Ας ακούσουμε και το φορέα της αρρενωπότητας. Να δούμε αν, και  πού,  έγινε η στραβή.

΄

Πρόκειται, δηλαδή, από τη μια μεριά  για το  ξακουστό ελληνικό καμάκι, τον  πέφτουλα,   που  πυροβολεί ό,τι κινείται  και μάλιστα   επί τω  έργω , εκτός συνόρων  τώρα;   Και η ετέρα… Καππαδόκις  , όχι πια η κλασική  μιξοπάρθενος Ελληνίς,  αλλά εκείνη που τα τελευταία χρόνια   ανήγαγε σε επιστήμη,  τόσο την τέχνη του μη μου άπτου,  όσο και εκείνη του  καθελκύειν  ή  η βυθίζουσα   βαπόρια με ποικίλο “διάφορο”;  Θα το δούμε.

Μήπως,  το πιθανότερο,  έχουμε πάλι να κάνουμε με  καμιά αναπαράσταση της υπόθεσης στην παλιά,  σεξιστική-φαλλοκρατική  ταινία  9 ½ εβδομάδες;  Το άγριο θηλυκό Κιμ Μπάσιντζερ   που συμμετέχει με πάθος στα παιχνίδια σεξισμού και ταπείνωσης από τον αφέντη, κλαρινογαμπρό Μίκι Ρουρκ;  Αλλά, κάποια στιγμή το θηλυκό, συνειδητοποιεί το αδιέξοδο στη σχέση και τη μεταχείρισή της ως σεξουαλικό και μόνο  αντικείμενο από  το Σάτυρο   με τη  τεστοστερόνη και τη  σερνικάδα, εκτός ορίων,  τα βροντά και την κάνει.   Και για εκδίκηση ή άλλους, δικούς της λόγους,  συνειρμού και  συμφέροντος,   καιρό μετά,   εκείνη τη σκηνή, ας πούμε,  όπου   με εντολή του επιβήτορα και το μαστίγιο στο χέρι, η μαινάδα σέρνεται   με τα διάσπαρτα 100δολαρα στο πάτωμα  και   το επακουλουθήσαν  δεινό κουτούπωμα , τα  μεταμορφώνει  στην ώρα τους ,  ως σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό!

Πάντως, αυτές οι ιστορίες,  βιομηχανία πια ,   περί σεξουαλικής παρενόχλησης,  κακοποίησης  και βιασμού, δεν έχουν να κάνουν με αυτό που είναι στην  πραγματικότητα.  Κακοποίηση και βιασμός έχουν πασιφανή την απόδειξή τους. Αν είσαι τραμπούκος… παντελονάτος   και δέρνεις ,σφάζεις στο κότσι την άπιστη    ή διεστραμμένο καθίκι  και παραφυλάς στο σκοτάδι να την πέσεις όπου βρεις  και  στήνεις παγίδες με χάπια και μεθύσια, τότε είσαι κατάπτυστος και ασφαλώς για τα σίδερα.

Η σεξουαλική παρενόχληση , όμως , είναι διαφορετική ιστορία.  Υπάρχει και από τη μεριά των φορέων της  αρρενωπότητας και της  θηλυκότητας. Δεν προκαλεί μόνο ο γνωστός τύπος-θαμώνας του ΖΟΟ.GR με τη βωμολοχία, τη βαρβαρότητα στη συμπεριφορά ,  το θράσος και την αναίδεια. Ούτε μόνο  ο προϊστάμενος, ο  ασκών όποιας μορφής εξουσία που προσφέρει διευκολύνσεις με αντάλλαγμα το σεξ.

Σεξουαλική παρενόχληση και μάλιστα σφοδρότερη,  είναι εκείνη των εκπροσώπων  της θηλυκότητας, η οποία ,ως πρόκληση, άρα και παρενόχληση, έχει πλέον καταστεί…επιστήμη στη σεξιστική συμπεριφορά   με τις επιταγές  της μόδας στις συναφείς  βιομηχανίες και τα ροζ ναζάκια. Σεξουαλική παρενόχληση είναι κι  αυτή,   να  πετάς  μπούτι  ή και να προσφέρεις σεξουαλικά ανταλλάγματα για διευκολύνσεις , υπηρεσίες και λογής άλλα «διάφορα».

Θα  επισημάνουμε,  όμως,  δύο  άλλα σοβαρότατα, παρεμφερή  με την κακοποίηση και το βιασμό,  ζητήματα που καταγγέλλει  η εκ Βρυξελλών  ενδημούσα πασοκική κυρία:

1. Την  ευκολία της καταπάτησης του βασικού δικαιώματος του τεκμηρίου αθωότητας, αφού  το γκεμπελικό  βασίλειο, αλλά και ο ίδιος  ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησαν    μια καταγγελία που μπορεί να  είναι ανυπόστατη,  έως και έωλη, αφού ουδείς γνωρίζει ακόμα τί συνέβη.  Είναι μια πρακτική  «πεπατημένης» στην Ελλάδα.  Να αναγορεύονται αξιόπιστες σωρηδόν καταγγελίες για κακοποίηση και βιασμούς, που στο τέλος αποδεικνύονται πως  ενείχαν σκοπιμότητες και εξυπηρετούσαν  άλλους  στόχους.

Μια ανθούσα  πράγματι  τα τελευταία χρόνια βιομηχανία σεξουαλικών κακοποιήσεων ή  βιασμών και  μάλιστα πολλές  που καταγγέλθηκαν κατόπιν εορτής,  κάποιες μετά από  10  και 20 χρόνια!  Καθαρός εδώ ο  στόχος.  Η  ανάρσυση από την αφάνεια   μπαγιάτικων  σελέμπριτι. Η  απεγνωσμένη  αναζήτηση δημοσιότητας , ακόμα και μέσω   τέτοιων   επινοήσεων  που φαίνεται να απολαμβάνει και να υιοθετεί  μια κοινωνία άρρωστη  από  σεξισμό,όπως είναι η ελληνική.

Αλλά, ακόμα χειρότερο είναι το φαινόμενο (κι αυτό βιομηχανία πλέον) με  τις καταγγελίες μητέρων που μένεα πνέουσες εναντίον των συζύγων τους, είτε για εκδίκηση ή για να κερδίσουν την επιμέλεια του παιδιού, που συνεπάγεται και    διατροφή,  κάποτε, μάλιστα, παχυλή, δε διστάζουν να σκοτώνουν ψυχικά το παιδί τους, αφού το βάζουν να πιστεύει   και να λέει  σε μια  ηλικία ακόμα  και 4/5 ετών, πως  το κακοποίησε σεξουαλικά ο πατέρας του! Χειρότερο έγκλημα από τούτο δεν υπάρχει.

2.Η Κυρία Χρονοπούλου διαρρηγνύει τα ιμάτια της και με μια …ηρωική, αλλά και δακρύβρεχτη ανακοίνωση,  διαβεβαιώνει το πανελλήνιο πως δεν ήταν η ίδια, ούτε ο Κούλης ή ο Ανδρουλάκης   που  διάλεξαν, μετά από 3 ολόκληρα χρόνια, αυτή τη χρονική  συγκυρία  να βγάλουν παραμονές εκλογών την περιπέτειά της με την σεξουαλική της  κακοποίηση  και το βιασμό,  που ισχυρίζεται πως  υπέστη.  Τα θυμήθηκε μόλις σήμερα!

Τί λέει η λογική και η σωφροσύνη;  Η Χρονοπούλου, ως  διάσημη πλέον σταρ και τούτη του φασιστικού μορφώματος ΜΕ ΤΟΟ, καρπώνεται  γερό κομματικό διάφορο για την ίδια  και το ΠΑΣΟΚ, που δέχτηκε ισχυρό πλήγμα  πρόσφατα με την υπόθεση Καϊλή.  Σήμερα, ένα μήνα πριν τις εκλογές, το πάλαι ποτέ ισχυρό κόμμα του λαοπρόβλητου  Ανδρέα Παπανδρέου και σήμερα κομματικό …απολειφάδι . ισοφαρίζει. Κάνει …απόσβεση  στις χαμένες ψήφους.

Ελλάς το μεγαλείο σου! Ζέχνει η χώρα από όπου κι αν την κοιτάξεις. Και όχι μόνο στους θεσμούς. ΄Αλλωστε, κάθε λαός έχει τους θεσμούς που του αξίζουν.

Με τις (νέες)  υγείες μας!