Ο ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ. ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 

Συνελήφθη στην Καλαμάτα ο Κορκονέας – Επιστρέφει στις φυλακές

 

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Επιστρέφει στη φυλακή με απόφαση του Αρείου Πάγου ο Κορκονέας

 

Συνελήφθη την Παρασκευή το πρωί στην Καλαμάτα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας που έχει καταδικαστεί για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο, η αναγνώριση ελαφρυντικού στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και επιστρέφει στη φυλακή.

****

Ξαναβρίσκει το δρόμο της και τη χαμένη της τιμή  η ελληνική δικαιοσύνη με την απόφαση του Αρείου Πάγου για  την επιστροφή του Κορκονέα στη φυλακή΄ Ηταν μια μεγάλη πρόκληση η αποφυλάκισή του,  όμοια παλιότερα με εκείνη του Καλαμπόκα που δολοφόνησε το Νίκο  Τεμπονέρα στην Πάτρα . Και τούτος  πήγε μια …βόλτα  φυλακή και σύντομα   ξαναγύρισε   σπίτι του οριστικά!

Αξιέπαινη η εξέλιξη της υπόθεσης της δολοφονίας  του Αλέξη Γρηγορόπουλου για τη δικαιοσύνη.  ΄Ομως , συμπλήρωμα αυτής της απόφασης ,εκ των ων ουκ άνευ, αλλιώς είναι μισή, η τιμωρία  όσων προκάλεσαν ,με την αποφυλάκιση του Κορκονέα, σοβαρή  ζημιά στο θεσμό της δικαιοσύνης , αλλά και  ασέλγησαν   στο περί δικαίου αίσθημα  της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν επιτρέπεται  οι δικαστές να αφήνουν  μια δράκα επίορκων και διεφθαρμένων  συναδέλφων  τους να πριονίζουν το κλαρί πάνω στο οποίο   κάθονται όλοι τους. Να μην ξεχνάμε πως  ο θεσμός της δικαιοσύνης στηρίζεται στην τιμωρία , ως βασικό εργαλείο απόδοσης δικαιοσύνης και αποκατάστασης της  Δίκης. Ας μην το ακρωτηριάζει   και σε αυτή την περίπτωση.