ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ . ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ…ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ;

 

 

Κακλαμάνης: Ο Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

O Κώστας Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφέροντας ότι έχει εξουσιοδότηση από τον πρώην πρωθυπουργό για να το πει δημοσίως.

Κακλαμάνης: Ο Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα είπε: «Πριν τον Δεκαπενταύγουστο, συναντήθηκα με τον Κώστα Καραμανλή και για το θέμα το συγκεκριμένο μου είπε πως αν ερωτηθείς, σου λέω να απαντήσεις πως εγώ ο ίδιος λέω πως αυτό είναι κάτι που δεν με ενδιέφερε ούτε με ενδιαφέρει, ούτε καν να το συζητάμε. Δεν υφίσταται σαν σενάριο».

 

Μερικοί (μεταξύ αυτών και ο Κ. Καραμανλής) ξέρουν πολύ καλά πως ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη, ειδικά ιστορική. Αλλιώς, δε θα επαναλάμβανε στο σύνολό του  τα ίδια λάθη τόσα χρόνια.

Ο τ. πρωθυπουργός που με τη στενή ομάδα των συνεργατών του στην κυβέρνηση το 2008 προκάλεσε (συνειδητά) την οικονομική κρίση,τις επιπτώσεις τις οποίας θα βιώνουν τουλάχιστον για 30 χρόνια ακόμα οι γενιές των Ελλήνων,νομίζει πως ξεχνά και η Ιστορία και πως έχει ξοφλήσει πια, 6 χρόνια μετά,  με το θέμα της τιμωρίας του για το έγκλημα της “εσχάτης προδοσίας”. Κάνει λάθος.

Η Ιστορία έχει μνήμη, πολλές φορές βασανιστική, δεν ξεχνά τους ενόχους. Αλλιώς, δε θα είχε λόγο ύπαρξης. Και ο Κ.Καραμανλής πρέπει μια μέρα να οδηγηθει στις φυλακές μαζί με τους “παρακοιμώμενους” ανθρώπους του εκείνης της κυβέρνησης για το έγκλημα της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας. Διαφορετικά, κανένας ΄Ελληνας δε θα δέχεται να δικαστεί για ήσσονος σημασίας παρεκτροπές και παρανομίες. Είναι ζήτημα εύρυθμης λειτουργίας των θεσμών,ειδικά της δικαοσύνης.

Επομένως, μάλλον δεν πρόκειται ο Κώστας Καραμανλής να γίνει ΠΟΤΕ πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αν γίνει, φοβάμαι πως θα δούμε στο μέλλον να επαναλαμβάνονται σκηνές σαν αυτές των Ναζί που τους κουβαλάνε από τον Κορυδαλλό με χειροπέδες στη Βουλή και στα δημαρχεία να ορκιστούν ως…κοινοβουλευτικοί και εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ΄Εθνους!

Θα είναι για γέλια και για κλάματα αυτές οι σκηνές,αν τις ξαναζήσουμε.