ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΜΕΡΚΕΛ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΦΩΝΕΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗΣ ΗΓΕΤΩΝ ΠΑΓΚΟΜΙΩΣ

 

Μέρκελ κατά Πούτιν: Οταν μετακινείς τα σύνορα υπάρχουν συνέπειες

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ παραδέχτηκε σήμερα ότι η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας ενδεχομένως να πλήξει τη γερμανική οικονομία, προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν αποτελεί επιλογή» η αδράνεια απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα εναντίον της Ουκρανίας.

«Έχω δηλώσει ότι (οι κυρώσεις) πιθανόν να έχουν συνέπειες και για τις γερμανικές εταιρείες. Αλλά πρέπει να πω ότι υπάρχουν συνέπειες και όταν σου επιτρέπεται να μετακινείς τα σύνορα στην Ευρώπη και να επιτίθεσαι σε άλλες χώρες με τα στρατεύματά σου. Η αποδοχή της συμπεριφοράς της Ρωσίας δεν αποτελεί επιλογή. Και επομένως είναι απαραίτητη η προετοιμασία περαιτέρω κυρώσεων», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Η καγκελάριος Μέρκελ στάθηκε στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων στην κρίση που δημιούργησε ο δικτάτορας της Ρωσίας και φαίνεται πως είναι εκείνη που σηκώνει (από την αρχή)  όλο το βάρος των ιστορικών στιγμών που διέρχεται η Ευρώπη και ο κόσμος.

Αν μη τι άλλο, η Μέρκελ (γενικώς) είνα  ένα  δυνατό “χαστούκι” στα “μούτρα” κάθε φαλλοκράτη και ρατσιστή φύλου, που πιστευει πως η δύναμη και η άσκηση σωστής εξουσίας  είναι αποκλειστικά αντρικά προνόμια. Η Ιστορία όμως άλλα λέει.