“μισῶ γε μέντοι χὤταν ἐν κακοῖσί τις ἁλοὺς ἔπειτα τοῦτο καλλύνειν θέλῃ”. ΣΟΦΟΚΛΗΣ

 

Κερδίζουν έδαφος οι φιλορώσοι στην Ουκρανία – Πόλεμος δηλώσεων Πούτιν – Ποροσένκο

Την κατάληψη του διεθνούς αεροδρομίου του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία από φιλορώσους αντάρτες μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μετά τις ολονύκτιες συγκρούσεις μεταξύ ουκρανικού στρατού και αυτονομιστών, εν αναμονή των διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία με αίτημα την «άμεση εκεχειρία». Για ευθεία και ανοικτή επίθεση της Ρωσίας κάνει λόγο ο Ποροσένκο, ενώ ο Πούτιν κατηγορεί τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι «κλείνουν τα μάτια».

Μετά τις σφοδρές συγκρούσεις, που διήρκεσαν όλη τη νύχτα, ο ουκρανικός στρατός υποχώρησε και το αεροδρόμιο κατελήφθη από τους φιλορώσους.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν από θέσεις από τις οποίες μπορούν να πλήξουν μη στρατιωτικούς στόχους στην ανατολική Ουκρανία και ότι οι σημερινές συνομιλίες της «ομάδας επαφής» για την Ουκρανία στο Μινσκ πρέπει να έχουν ως στόχο την επίτευξη άμεσης και άνευ όρων εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία.

Στις συνομιλίες που διεξάγονται σήμερα στο Μινσκ, πρωτεύουοσα της Λευκορωσίας, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και των φιλορώσων ουκρανών αυτονομιστών.

Και παρόλο που ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο κατηγορεί η Ρωσία για «ευθεία και ανοικτή επίθεση» εναντίον της ανατολικής Ουκρανίας, η οποία έχει μεταβάλει ριζικά εις βάρος του Κιέβου την ισορροποία στο πεδίο της σύγκρουσης για την αντιμετώπιση των φιλορώσων αυτονομιστών.

Ο Ποροσένκο προανήγγειλε επίσης αλλαγές προσώπων στα ανώτατα κλιμάκια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, έπειτα από τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στην Ουκρανία, όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις υπέστησαν σημαντικές ήττες.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν το Σάββατο να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επεξεργασθεί νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Μόσχας, έπειτα από τη διατύπωση κατηγοριών κατά της Ρωσίας για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία.

Πούτιν προς Δύση: Κλείνετε τα μάτια
Εντωμεταξύ, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τους ευρωπαίους ηγέτες ότι «κλείνουν τα μάτια» στις στρατιωτικές ενέργειες των ουκρανικών δυνάμεων που βάλλουν κατά αμάχων. Χθες, ο Πούτιν είχε θέσει για πρώτη φορά θέμα «κρατικής υπόστασης» στην περιοχή.

«Πλήττουν ευθέως κατοικημένες συνοικίες», δήλωσε ο Πούτιν, «και δυστυχώς, πολλές χώρες, ανάμεσά τους και ευρωπαϊκές, προτιμούν να το αγνοούν», συνέχισε κατηγορώντας παράλληλα το Κίεβο ότι αρνείται την έναρξη «πολιτικού διαλόγου» με τους αυτονομιστές του ανατολικού τμήματος της χώρας.

Απευθυνόμενος στη Δύση και αναφερόμενος στην επεξεργασία σχεδίου επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση, εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα επικρατήσει η κοινή λογική».

«Ελπίζω ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει και ότι θα ενεργήσουμε κατά κανονικό και σύγχρονο τρόπο, και ότι, ούτε εμείς, ούτε οι εταίροι μας, θα υποστούν το κόστος αυτών των αμοιβαίων χτυπημάτων», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

 

Τί μας λέει ο  ασεβής,  ο παράφρων;

” Ελπίζω ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει και ότι θα ενεργήσουμε κατά κανονικό και σύγχρονο τρόπο»!

Βγαίνει κι από πάνω. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Αφού παραβίασε κατάφωρα τους κανόνες του διενούς δικαίου,αφού επετέθη και κατέλαβε ΠΑΡΑΝΟΜΑ τμήμα κυρίαρχης και ανεξάρτητης χώρας, αφού προξένησε εκατόμβες αθώων θυμάτων, αφού συμπεριφέρθηκε ως νέος παρανοϊκός “Χίτλερ”,τώρα ζητάει και τα “ρέστα” και απαιτεί να επικρατήσουν η λογική και το δίκαιο! Με λίγα λόγια ό,τι έκανε και κάνει, είναι καλώς καμωμένα! Θα “τρίζουν τα κόκαλα”  του αρχαίου ποιητή Σοφοκλή.

Δεν μπορεί κανείς να συζητάει εδώ και πολυ καιρό με το δικτάτορα της Ρωσίας. Δεν έχει χάσει μόνο το μέτρο,έχει χάσει γενικώς τον… μπούσουλα.”Είναι αλλού”,όπως λέει και η καγκελάριος Μέρκελ.

Το κακό είναι πως το “αντίπαλο δέος”, η χώρα που θα μπορούσε να γονατίσει εν ριπή οφθαλμού το Ρώσο δικτάτορα, κυβερνάται αυτή τη στιγμή από έναν πρόεδρο, που ίσως αποδειχτεί πως είναι μεταξύ των 10 χειρότερων προέδρων  από συστάσεως ΗΠΑ.

Κρίμα για την Ουκρανία, κρίμα για την Ευρώπη και την ανθρωπότητα!