ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: ΕΝΑΣ ΣΩΦΡΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ.

 

“Παπαδήμος: Δημοσιονομική πειθαρχία και ανάπτυξη για να γίνει βιώσιμο το χρέος
Παπαδήμος: Δημοσιονομική πειθαρχία και ανάπτυξη για να γίνει βιώσιμο το χρέος

Οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν τον κύριο παράγοντα για βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

«Προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους απαιτείται, αφενός, η εφαρμογή δημοσιονομικής πολιτικής που θα οδηγήσει σε ικανά πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία θα συμβάλλουν στη σταδιακή μείωση του χρέους και αφετέρου, η εφαρμογή οικονομικής πολιτικής που θα τονώσει τη δραστηριότητα και θα συντελέσει στην επίτευξη υψηλότερου και διατηρήσιμου ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης μακροπρόθεσμα», δηλώνει μεταξύ άλλων, στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Παπαδήμος.

Τονίζει, επίσης, ότι η εισαγωγή μεταρρυθμίσεων αποτελεί τον κύριο παράγοντα για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Ακόμη, σημειώνει ότι «μια μικρή και ανοικτή οικονομία, όπως η ελληνική, μπορεί να επιτύχει υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη μόνο εάν γίνει περισσότερο ανταγωνιστική και βελτιώσει σημαντικά τις εξαγωγικές της επιδόσεις στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία».

Η χώρα, αν σήμερα δεν παραδόθηκε στον εμφύλιο (όπως Χ.Α και ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούσαν διακώς και αμφότεροι εργάζονταν προς αυτή την κατεύθυνση) μετά από μια άτακτη χρεοκοπία, το οφείλει ΚΑΙ στον τρόπο που άσκησε την εξουσία  ο Λουκάς Παπαδήμος. Ο τ. πρωθυπουργός  με τη σωφροσύνη, την επιστημονική του αξιοσύνη, τη διορατικότητα και την εντιμότητα που τον διακρίνουν,  κατάφερε στη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός  και την άτακτη χρεοκοπία να αποφύγει (πρωταρχικό μέλημα την εποχή εκείνη) και τις  προϋποθέσεις να καλλιεργήσει  για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας .

Η Ιστορία τον κατατάσσει μεταξύ των πλέον επιτυχημένων πρωθυπουργών της χώρας  και όχι μόνο των  εξωκοινοβουλευτικών.