ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΑΦΑΣΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ!

1. Για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα ο αστυνομικός πίεζε τον αυχένα του Τζορτζ Φλόιντ

Πώς «έσπασαν» τα ισόβια του Κορκονέα | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κι όμως! Ακόμα δεν τίναξαν  τα μυαλά τους στον αέρα οι μπάτσοι από τη Μινεάπολη. Ζουν  ως  να είναι  άνθρωποι.  Και όχι  “άχθος αρούρης”, όνειδος της φύσης και της οικουμένης.

Σαν το δικό μας εδώ  Κορκονέα. Ζει και …ζέχνει.  Ποιος έχασε παλικαριά να τη βρει ο φονιάς του μικρού Αλέξη;  Τόσα χρόνια να  βάλει  μια πέτρα στο λαιμό να πάει και να φουντάρει;

Θέλει αρετή, τόλμη  και λεβεντιά τέτοια απόφαση. Ο Κορκονέας είναι …  κρέας! Τί άλλο θα μπορούσε να είναι;

2. Ερντογάν: Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης δεν είναι… κατοχή

Ερντογάν: Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης δεν είναι κατοχή

Η κατάκτηση (Fetih) της Κωνσταντινούπολης δεν είναι κατοχή, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντας άσχετους εκείνους που προσπαθούν να δώσουν ένα τέτοιο νόημα. “Η κατάκτηση είναι κυρίως κατάκτηση της καρδιάς” είπε ενώ τα τεμένη στην Αθήνα έχουν όλα γκρεμιστεί.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια εγκαινίων νέου νοσοκομείου ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “οι πρόγονοί μας έβλεπαν την κατάκτηση όχι απλώς ως κατάκτηση γης αλλά ως αλλά ως κατάκτηση της καρδιάς”. “Τον τελευταίο καιρό κάποιοι που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους, προσπαθούν να προσδώσουν στην άλωση την έννοια της εισβολής. Αυτοί, πιστέψτε με, είναι εντελώς μα εντελώς άσχετοι. Αν τους ρωτήσετε την έννοια του Fetih, δεν θα την ξέρουν. Η κατάκτηση είναι κυρίως η κατάκτηση της καρδιάς” είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Και πρόσθεσε ότι όταν ο Μωάμεθ ο Πορθητής μπήκε στην Πόλη οι κάτοικοι τον υποδέχτηκαν όχι ως εχθρό αλλά ως σωτήρα και οι γυναίκες έλεγαν ότι ήταν καλύτερα να βλέπουν το οθωμανικό σαρίκι παρά την παπική τιάρα.

“Αντί να καταστρέψει την Αγία Σοφία με θρησκευτική εχθρότητα, με το δικαίωμα του κατακτητή την καλλώπισε και την παρέδωσε στις υπηρεσίες των μουσουλμάνων. Τους δε άλλους χώρους θρησκευτικής λατρείας δεν τους ακούμπησε καν”, υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος. Ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι “τα δικά μας τζαμιά που αναγκαστήκαμε πριν από μισό αιώνα να εγκαταλείψουμε καταστράφηκαν πολύ σύντομα”. “Κοιτάξτε, στην Αθήνα αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε ούτε ένα τζαμί. Όλα κατεδαφίστηκαν. Αλλά εμείς σε μια πόλη όπως η Κωνσταντινούπολη δεν επιλέξαμε αυτό τον δρόμο. Κοιτάζοντας μόνο αυτήν την εικόνα μπορούμε να δούμε το μεγαλείο της καρδιάς του προγόνου μας”, ανέφερε.

***

Το Ορθόδοξο παπαδαριό και οι ΄Ελληνες  εθνικιστές, ας πάρουν μαθήματα από τον Τούρκο  απέναντι. Είναι πέρα για πέρα αυθεντική  αυτή η ιστορική αλήθεια.  Το ιερατείο  πρόσφερε   στον Μωάμεθ  τον κατακτητή την Πόλη. “Καλύτερα φεσάκι τούρκικο παρά τιάρα παπική” είναι από τις πιο ισχυρές και στέρεες ,ιστορικές αλήθειες.

Γι΄αυτή την προδοσία ουδέποτε η Ορθόδοξη Εκκλησία ζήτησε συγγνώμη.Σε αντίθεση με την την Καθολική, που έστω και τυπικά, ζήτησε συγγνώμη για τα ανά τους αιώνες εγκλήματά της.

Οπότε, ευτυχώς να λέμε που υπάρχει και ο Ερντογάν ,για να  τους “βάζει τα γυαλιά”. Αλλά,   είναι τόσο πωρωμένοι που και τον ίδιο το  Χριστό θα ξανασταύρωναν σήμερα οι θεομπαίχτες οι παπάδες.

3. α.Lady Gaga εναντίον Τραμπ: Ξέρουμε ότι είναι ηλίθιος και ρατσιστής

ΗΠΑ: Αστυνομικοί γονατιστοί τιμούν την μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ

β Μοναδικά στιγμιότυπα: Αστυνομικοί γονατίζουν στις ΗΠΑ για να τιμήσουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ

***

Αυτή η Αμερική της αντίφασης  με τρελαίνει.  Ειδικά, όταν ακούω τις  “Caga” να τα χώνουν χοντρά στους  “Τραμπ”.  Και σκέφτομαι τα κορίτσια του συγκροτήματος Pussy Riot που σάπισαν στη φυλακή ,γιατί έθιξαν την υπόληψη το δικτάτορα της Ρωσίας . Μέρα -νύχτα  καθεστώτα. ΄Η,ακόμα καλύτερα,  όταν  βλέπω να γονατίζουν  μπάτσοι για να τιμήσουν το θύμα του ρατσισμού των συναδέλφων τους.

Σκέφτεται κανείς από τους νοήμονες ,αλήθεια, πόσο φτωχός απ΄όλες τις πλευρές θα ήταν ο κόσμος  χωρίς μια Αμερική;

 

4. ΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ELSEVIER
Σάλος με ολλανδικό περιοδικό κατά των «τεμπέληδων» του Νότου –

 

Σάλο έχει προκαλέσει το εξώφυλλο ενός εβδομαδιαίου ολλανδικού περιοδικού με τίτλο «Ούτε ένα ευρώ στη Νότια Ευρώπη», με πολιτικούς και απλούς πολίτες να κάνουν λόγο για ρατσισμό.

Το εξώφυλλο του εβδομαδιαίου Ολλανδικού περιοδικού Elsevier

Στο εξώφυλλο του περιοδικού Elsevier, με κυκλοφορία 66.000 φύλλων, εικονίζονται οι «τεμπέληδες» κάτοικοι της Νότιας Ευρώπης, με έναν άνδρα με μουστάκι να πίνει αραχτός καφέ και δίπλα του να υπάρχει ένα ποτήρι κρασί και ένα τάβλι και μια γυναίκα με μπικίνι να χαζεύει -με τα πόδια της βουτηγμένα στην πισίνα- στο κινητό της τηλέφωνο. Την ίδια ώρα, στο επάνω μέρος του εξωφύλλου εικονίζονται δύο ξανθοί Ολλανδοί με εργατική φόρμα και κοστούμι να κινούν τα χρηματοοικονομικά γρανάζια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

***

Δικαίωμα στην …τεμπελιά. Και  φυσικά, αν ήμουν Ολλανδός ,θα συμφωνούσα με το Elsevier. Δε λέει αλήθεια; Τεμπελόσκυλα οι Ελληνες.

Ψάξε να βρεις σήμερα  να σου κάνει  κάποιος δικός μας  “πακιστανικές” δουλειές. Θα  …βγάλεις γενειάδα.  Δε λερώνουν τα χέρια τους οι ΄Ελληνες σε τέτοιες  αγγαρείες.  Θα είχαμε πεθάνει της πείνας έτσι και  λείπαν οι Πακιστανο-Ινδοί απ΄αυτή τη χώρα. Μια αλήθεια που ακόμα δεν τη συνειδητοποίησαν οι ΄Ελληνες.

Από τη άλλη πάλι, να μια  απάντηση στους Ολλανδούς.  “Μια ζωή την  έχουμε  κι αν δε τη γλεντήσουμε;” Είναι από  τις φορές που άπαντες, ό,τι και να πουν , έχουν δίκιο. Απ΄όποια γωνία κι αν το δεις.

 

5. Όταν«πολεμήσαμε» εμείς στον Έβρο

Όταν «πολεμήσαμε» εμείς στον Έβρο

Χρήστος Κιούσης

Χρήστος Κιούσης