ΜΑΪΜΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ. ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΄Η ΤΟΥΣ ΕΠΕΣΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ;

 

Εκλογές 2023: Ο Γιώργος Αράπογλου της Pulse αναλύει στο iefimerida.gr τα τελευταία δεδομένα στον δρόμο προς τις κάλπες

30/12/2022
Τις εκτιμήσεις του για τις επερχόμενες εκλογές δίνει με συνέντευξή του στο iefimerida.gr ο Γιώργος Αράπογλου, γενικός διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων Pulse RC.

Ο Γιώργος Αράπογλου μιλά στο iefimerida για τις εκλογές

“Ποια είναι σήμερα η δημοσκοπική εικόνα της Νέας Δημοκρατίας;
Στη δημοσκόπηση της PulseRC του Δεκεμβρίου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το κυβερνών κόμμα ενισχύθηκε κατά μια μονάδα. Ως προσωπική εκτίμηση θα έλεγα ότι ένα μέρος αυτής της ενίσχυσης -περίπου το μισό- προέρχεται από τις απώλειες του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Το άλλο μισό μοιάζει να κερδήθηκε μετά από τη συζήτηση και την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο είχε χάσει αθροιστικά μιάμιση μονάδα. Γενικότερα, στις έρευνες μας στη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει («Πρόθεση Ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων», χωρίς «Λευκό-Άκυρο», Αποχή, αλλά με «Αναποφάσιστους»), η Νέα Δημοκρατία, με αυξομειώσεις, κινείται στο διάστημα μεταξύ 32% και 34%. Δεν είναι σύνηθες για μια κυβέρνηση, στο τέταρτο έτος της θητείας της, να έχει «σκαμπανεβάσματα» και όχι μια σταθερά πτωτική πορεία. Θυμίζω ότι τουλάχιστον οι τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν περάσει (δημοσκοπικά) στη δεύτερη θέση -πίσω από την αντιπολίτευση- ήδη από το μέσο της θητείας τους! Η σημερινή κυβέρνηση καταφέρνει να εισέρχεται στο τελευταίο εξάμηνο της διακυβέρνησής της, παραμένοντας στην πρώτη θέση και με ευδιάκριτη διαφορά από το δεύτερο.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει σταθερό;
Με βάση τις δημοσκοπήσεις της εταιρείας μας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσιάζει αργή ανοδική πορεία από τον Ιανουάριο του 2023, οπότε και κατέγραψε το χαμηλότερο ποσοστό του, για το 2022, σε έρευνα της Pulse RC. Η (δημοσκοπική) πορεία του μοιάζει να συσχετίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό με τις αυξομειώσεις του ΠΑΣΟΚ και σε κάποιο (μικρότερο) βαθμό με τις απώλειες της Νέας Δημοκρατίας λόγω κυβερνητικής φθοράς. Ίσως θα περίμενε κανείς ταχύτερη ανοδική πορεία από την Αξιωματική αντιπολίτευση, ιδιαίτερα σε μια περίοδο πολλαπλών κρίσεων και σημαντικών προβλημάτων. Από την άλλη, ο στόχος αυτός ούτε απλός ούτε εύκολος είναι, ιδιαιτέρως για ένα κόμμα που έχει κυβερνήσει στο πρόσφατο παρελθόν”.

….

Για να λέει,  όσα σήμερα  υποστήριξε δημόσια αυτός ο ανεκδιήγητος  Αράπογλου,  γενικός διευθυντής της Pulse,  μιας (από τις πολλές) αυτοχαρακτηριζόμενης ως  εταιρία δημοσκοπήσεων    στην Ελλάδα   και όσα κατά καιρούς  υποστηρίζουν  οι άλλοι γνωστοί   μαϊμού δημοσκόποι,   ή   θέλουν   για τους δικούς τους λόγους,  να κάνουν… χαρακίρι ή τους κάθισε  λαχείο!  Αλλιώς, δεν εξηγείται να χτυπάς το μαχαίρι  γροθιά ή  να πιάνεις τον ταύρο από τα κέρατα!

Τα λέμε αυτά, γιατί όλα σήμερα στον πολιτικό-κομματικό χάρτη της χώρας δείχνουν, ακριβώς,  τα αντίθετα από εκείνα που υποστηρίζουν τα μέλη αυτής της    συνομοταξίας της απάτης και της πλαστογράφησης .  Ομνύουν   στην εκλογική  νίκη ενός  Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος,  πέρα από το κατάπτυστο  οικογενειακό  όνομα της αποστασίας, της διαφθοράς και της απάτης που κουβαλάει, ο ίδιος απέδειξε πως υπήρξε  ο χειρότερος πρωθυπουργός, τουλάχιστον από τη Μεταπολίτευση  μέχρι σήμερα.

Είναι αλήθεια πως δεν υπάρχει για τον ΄Ελληνα ψηφοφόρο ούτε ένας  λόγος που θα μπορούσε στις εκλογές να ψηφίσει Ν.Δ. Αν εξαιρέσουμε μια βάση, σήμερα πολύ κάτω από το  20% του εκλογικού σώματος που από στείρο φανατισμό και ιδιωτεία θα ψηφίσει  ξανά μια κυβέρνηση που

-Φτωχοποίησε τον ελληνικό λαό (μαζί και τους φανατικούς αυτούς Δεξιούς) και ξαναβύθισε τη χώρα σε  δεύτερη χρεοκοπία

– Σκότωσε στην πανδημία τουλάχιστον 15.000 ανθρώπους, ασθενείς που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί με σωστή διαχείριση

Για να μείνουμε σε αυτά που ενδιαφέρουν και αφορούν άμεσα το μέσο ΄Ελληνα, ουδενός σώφρονος ψηφοφόρου το χέρι θα πήγαινε να ρίξει στην  κάλπη ψήφο εμπιστοσύνης, αναγνώρισης  και ελπίδας  σε αυτή την κυβέρνηση. Θα ήταν… αυτοχειρία ή μαζοχισμός.

Και τότε,  γιατί οι εν  λόγω αεριτζήδες , αυτοαποκαλούμενοι δημοσκόποι, φτάνουν στο εξωφρενικό σημείο να δίνουν κι αυτή  την ώρα  ποσοστό διαφοράς στα δύο κόμματα εξουσίας που ξεπερνά το  10% ;  Και το οποίο μάλιστα ,λίγο καιρό πριν, έφτανε από τις ίδιες πηγές παραπληροφόρησης ,ακόμα και  στο 15% στη χειρότερη για τον Κυριάκο περίπτωση;

Απλό, κατανοητό, ηλίου φαεινότερο.  “Βρήκαν το μήνα που τρέφει τους 11” .Κι αυτός ο  «μήνας»  δεν είναι άλλος από τους εφοπλιστές και τα δεξιά λόμπι που  τους έκαναν  «χρυσούς»,   για να  βγαίνουν δημόσια και χωρίς ίχνος  πέτσας να αυτοεξευτελίζονται και να  υποστηρίζουν τέτοιου είδους  παραδοξολογίες. Γιατί, κακά τα ψέματα, σοβαρός στατικολόγος -δημοσκόπος , αν τολμούσε να τις  ξεστομίσει, την επόμενη των εκλογών, θα είχε αυτοκτονήσει.

Είπαμε.  “Είναι πολλά τα λεφτά”,  ΦαναροΠαναγοπουλοΓερακηδοΑράπογλου .   Θα σας φτάσουν μια ζωή  σε λίγο που θα σας κλείσουν τις αποθήκες με τις   φτηνές   απομιμήσεις.  Γεμίσατε την αγορά όχι μόνο με μαϊμού και κιτς προϊόντα, αλλά και με  επιταγές, χωρίς αντίκρισμα!

Κι αν ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να  σταθεί στο ύψος ενός  έντιμου πρωθυπουργού ,για  να  μείνει στις χρυσές σελίδες τις Ιστορίας, και σας στείλει, όπως  σας αξίζει,  φυλακή , τότε, θα έχετε καιρό εκεί μέσα να διαβάσετε  Σοφοκλή, που αν τον είχατε, έστω και  ξεφυλλίσει  πριν,  θα σας είχαν προβληματίσει,  τουλάχιστον οι ακόλουθοι , περίφημοι  στίχοι του!

ἵν᾽ εἰδότες τὸ κέρδος ἔνθεν οἰστέον
τὸ λοιπὸν ἁρπάζητε καὶ μάθηθ᾽ ὅτι
οὐκ ἐξ ἅπαντος δεῖ τὸ κερδαίνειν φιλεῖν.
Ἐκ τῶν γὰρ αἰσχρῶν λημμάτων τοὺς πλείονας
ἀτωμένους ἴδοις ἂν ἢ σεσωσμένους.

(ελεύθερη μετάφραση: Για να μάθετε, επιτέλους, ότι  δεν μπορείτε ατιμωρητί να τα αρπάζετε από παντού. Γιατί ,τέτοια “μαύρα λεφτά”,

είναι σίγουρο πως μια μέρα θα σας στείλουν στη στενή).