ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΡΑΤΖΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΑΛΛΑ , ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ, ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙΣ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΥΒΡΗ!

 

Ο Ν. Μαραντζίδης διερωτάται αν η ΝΔ θα κυβερνά για τουλάχιστον μια δεκαετία και κάνει προβλέψεις

“Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης, σε άρθρο του στην «Καθημερινή», αναλύει τη δυναμική του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βγάζει κάποια ενδιαφέροντα πολιτικά συμπεράσματα.

Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, ο συσχετισμός δύναμης Δεξιάς – Αριστεράς είναι χονδρικά 50-50.

«Θα είναι λοιπόν ο νέος δικομματισμός τέτοιος; Με άλλα λόγια, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει στο τέλος αυτής ή της επόμενης τετραετίας ή μήπως η Ν.Δ. θα κυβερνά για τουλάχιστον μια δεκαετία; …Αναμφίβολα, η Ν.Δ. εμφανίζει σήμερα δημοσκοπική πρωτοκαθεδρία…Ο κ. Μαραντζίδης βρίσκει πολύ πιθανό το ενδεχόμενο η ΝΔ να κυβερνά παρατεταμένα, όπως το κόμμα της Μέρκελ στην Γερμανία και γράφει…Ο ίδιος προτείνει «μια παλαβομάρα», όπως λέει χαρακτηριστικά, το ενδεχόμενο, δηλαδή, τα κόμματα της Αριστεράς να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να κυβερνήσουν, στο μέλλον, με τον ΣΥΡΙΖΑ κύρια συνιστώσα”.

***

Πως είναι όντως παλαβά όσα   ζήτησε ο Παπαχαλάς  από το  Μαραντζίδη να γράψει, στη γνωστή σοβαροφανή  (παλαιόθεν φιλοΜεταξική)   φυλλάδα  “Καθημερινή”,  καθηγητής  του γνωστού και …μη εξαιρετέου ΝεοΔημοκρατικού Πανεπιστημίου  Μακεδονίας  που επί   έτη πριμοδοτεί συνεχώς και αδιαλείπτως  δημοσκοπικά ,  ανερυθρίαστα  για εκπαιδευτικό ίδρυμα ,  τη Δεξιά   (και πάντα πέφτε έξω, φυσικά)  ,είναι  πέραν πάσης αμφιβολίας τρελά και παλαβά. Και μάλιστα δε χρειάζεται μικροσκόπιο.  Με την πρώτη  ήδη ματιά  επισημαίνονται   ως …οφθαλμόν εξορύσσοντα.

Και αναρωτιέσαι .Πρόκειται  για  έλλειψη ενημέρωσης και  ανικανότητα επεξεργασίας  των πηγών;  Μήπως  έχουμε   φανατισμό και τύφλα  ιδιαίτερα προσφιλή στους δεξιές πένες  ή, το χειρότερο, μιλάμε για  τις γνωστές μεθόδους της Δεξιάς που  ενοικιάζει δημοσιογράφους δημοσκόπους ,  στατικοκολόγους ,   ψευδοϊστορίζοντες  σαν τον Καλύβα ή  ειδικούς  …ανίδεους,  ως ούτος ο αμετροεπής  Μαραντζίδης;  Τίποτα δεν αποκλείεται.

Να τον  παραδώσουμε,   λοιπόν,  από τη αρχή στη χλεύη,  “γυμνόν  και τετραχηλισμένον”   με μόνη την αναφορά του πως  ο συσχετισμός  Δεξιάς και Αριστεράς είναι  50-50!  Αν δεν είναι ψεύτης ολκής, τότε έχει άγρια μεσάνυχτα στο αντικείμενό του. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΤΕΤΟΙΟΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ   ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.  ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ.

Με μια μόνο  ματιά στα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών μετά το 1950 μέχρι και τις πρόσφατες και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται πως  τέτοιος συσχετισμός 50-50  δεν υφίσταται.  Αντίθετα, η Αριστερά κατέχει πάντα  τη μερίδα του λέοντος, αφού  το 65% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  του εκλογικού σώματος είναι απολύτως δηλωμένο αριστερά.

Η Δεξιά βγαίνει , όποτε βγαίνει  κυβέρνηση,  με τους γνωστούς της  τρόπους. ΄Η ψηφίζουν οι  πεθαμένοι και τα δέντρα,  όπως το 1961,   με   μια   “εθνική τραγωδία”, όπως αυτή στην Κύπρο το 1974   ή με εκλογικούς νόμους που της  έδωσαν  πεσκέσι πρόσφατα  ….50  έδρες  που δεν κέρδισε. Τα  γνωρίζει αυτά ο κύριος  Μαραντζίδης  και  τα αποκρύπτει δολίως και  ανερυθριάστως.

 

 

10 εκατομμύρια είναι σήμερα οι ΄Ελληνες εκλογείς.  Στις τελευταίες, ψήφισαν τα 6 εκατομμύρια  (χοντρικά παραθέτουμε τα νούμερα για διευκόλυνση).  Τα  αποτελέσματα

Συμμετοχή
57,78

Ν.Δ  2.251 εκ.

ΣΥΡΙΖΑ  1.781 εκ

ΚΚΚ 299.621
ΕΛ. ΛΥΣΗ 209.290
ΜΕΡΑ 25   194.576
ΧΡ. ΑΥΓΗ  165.620
ΠΛΕΥΣΗ   82.786
ΚΕΝΤΡΩΟΙ 70.178
Απλής Αριθμητικής πράξεις , προσθέσεις και αφαιρέσεις,  μπορεί να κάνει ο πολιτικός επιστήμων Μαραντζίδης;  Αν βγάλει,  λοιπόν έξω τα Δεξιά νούμερα της Ν.Δ, της ΕΛ.Λ και της ΧΡ. ΑΥΓΗΣ, τί  διαπιστώνει στο υπόλοιπο;   Τεράστια διαφορά.  Εκτός, αν υπολογίζει τους εναπομείναντες ΠΑΣΟΚΟΥΣ ως Δεξιούς!  Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα που ο πασοκικός κόσμος τον έχει ακόμα θεό.   Κι όσο για τους Κεντρώους  είναι και λίγοι πια, αλλά και  Δεξιά συνήθως δεν ψηφίζουν.
΄Ομως,  το πλέον ακαταμάχητο επιχείρημα, που  αυτό κι  αν “βγάζει μάτι”, είναι άλλο. ΄Εχουμε μια τεράστια Δεξαμενή ΑΠΟΧΗΣ . Και δεν απέχουν οι εκλογείς , γιατί ζουν  στην Αμερική.  Είναι  πολίτες  συνειδητοποιημένοι. Η ΑΠΟΧΗ είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ. Και τουλάχιστον 2 εκατομμύρια  πολίτες   δεν ψηφίζουν γι΄αυτό το λόγο.
  Καθήστε κάτω με το αφεντικό σου τον  Παπαχελά,  πάρτε μολύβι και χαρτί, κάντε υπολογισμούς χωρίς γράσο στα μάτια  και  θα    διαπιστώσετε αμφότεροι περίλυποι  πως τουλάχιστον  το 65% των Ελλήνων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους,  έχουν ΜΗ ΔΕΞΙΑ ΨΗΦΟ. Καθαρά , ξάστερα, πεντακάθαρα.
Φτάνουν  αυτά.  Τα άλλα παλαβά και χειραγωγημένα, που λέει ο ίδιος εδώ αχυράνθρωπος της  παράταξης της “φαμίλιας”   πως  τάχα με 10.000 νεκρούς ,με τον κόσμο στη φυλακή  και ψυχικά άρρωστο , με  την  οικονομία στο αέρα  ο Κούλης του έχει τη    δημοσκοπική υπεροχή (!),  πέρα από τρελό, είναι και προκλητικό.
Συμπέρασμα. ΄Οχι μόνο ο Μαραντζίδης, αλλά και  ο κάθε σφογγοκωλάριος της Δεξιάς, ας  το πάρει είδηση  πως  ναι, μεν , “ο ύπνος   τρέφει  το παιδί και    ο ήλιος το μοσχάρι”, αλλά με όνειρα,  και  ακόμα χειρότερα ( μια   και το ελληνικό Πάσχα είναι εγγύς),   “με πορδές,  αυγά δε βάφονται”. Και , ως γνωστό, τα ελληνικά, πασχαλινά αυγά είναι… κατακκόκινα. Κάτι μπλε που βάφουν μερικοί,    είναι εντελώς ξενέρα.
Αλλά, να πάμε  σε εκείνο που είχαμε από την αρχή  στόχο να αναπτύξουμε  σήμερα με αφορμή τα “παλαβά” του, αλλά,  αν μη τί άλλο, εν αυτογνωσία πως λέει παλαβομάρες,  ευρισκόμενου   Μαραντζίδη.  Και  αφιερώνουμε  αυτό το κείμενο,  ειδικά στους νέους ανθρώπους, που έχουν τη ατυχία να  είναι φοιτητές του.
Παλιά για την ΚΝΕ και  όσους    δε γράφτηκα εκεί ποτέ ,  λέγαμε πως  “αν δεν περάσεις από τον Περισσό, είσαι ηλίθιος.  Κι αν πας και μείνεις, είσαι φυτό”. Εμείς το παραφράζομε αλλιώς για τη Δεξιά.
Αν κάνεις μια περατζάδα,  ως ανώριμος και στη   Δεξιά, δεν είναι  δα και έγκλημα. Μα αν αποφασίσεις και μείνεις Δεξιά, διαπράττεις ανοσιούργημα και ΄Υβριν.   Κι αυτό δεν είναι  μια απλή  κομματική επιλογή.
Ο Δεξιός είναι πρώτα απ΄όλα  ΑΦΥΣΙΚΟΣ.  Κι αυτό σημαίνει  παράλογος,  “άρρωστος”. Η ιδεοληψία της Δεξιάς αντιμάχεται με σφοδρότητα και  κατά πάντα την ίδια τη   ΦΥΣΗ. Ανατρέπει τους νόμους της ,τη λογική   τάξη πραγμάτων.
Η Φύση δώρισε στον άνθρωπο τον  Αριστοτελικό ΝΟΥ. Είναι η λογική και η συνείδηση.  Αυτός που ξεδιακρίνει , χωρίς να έχει ανάγκη  άλλες πηγές  ηθικής ,τί είναι καλό και τι κακό. Δε σου επιτρέπει για παράδειγμα  ο ΦΥΣΙΚΟΣ  ΝΟΥΣ να επιτίθεσαι και να κακοποιείς  ανθρώπινο ον, αναίτια,  αν δε βρίσκεσαι  σε  άμυνα. ΄Η ,έστω, να δολοφονείς ζώο για διατροφική ανάγκη.   Ούτε να συλλέγεις  “πλούτο”, όταν δίπλα σου άλλος πεινάει.
Η Φύση δεν επιτρέπει  σύνορα και ιδιοκτησία. Γη ,νερό, αέρας είναι δωρεάν και ελεύθερης πρόσβασης  και  χρήσης,  αλλά, όχι κατοχής.  Πολλώ ,μάλλον δεν υπάρχει ιδιοκτησιακό καθεστώς σε σώμα. Είτε δουλείας και εκμετάλλευσης μέσω εργασίας  ,είτε άλλης χρήσης, πχ, σεξουαλικής. Κανένας δεν ανήκει σε κανέναν .
Τέλος, η έννοια θεός, που είναι μυστήριο ασύλληπτο   της Φύσης και  αγώνισμα της Φιλοσοφίας, αποτελεί  ΄Υβρη  η υποβίβασή  του  σε προϊόν  θρησκείας. Σε  ανθρωπόμορφους Γιαχβέ και Αλλάχ, σε χονδροειδείς όμοιες  συλλήψεις,  ικανές να φοβίζουν παιδιά  ή  να πείθουν για την παρουσία και τη δύναμή τους “πτωχούς τω πνεύματι”, αλλά ποτέ το φυσικό και μη εσκοτισμένο  ΝΟΥ.
Και τί έρχεται τώρα  και σου λέει ο αφύσικος, ο πολέμιος της Φύσης, ο  “άρρωστος Δεξιός;  Για να ξεδιπλώσουμε  τα τσιτάτα του:
“Πατρίς , θρησκκεία , οικογένεια”.  Δηλαδή  κήρυξη  πολέμου στη φύση που  αρνείται την ιδιοκτησία και  τη μονογαμία και  καταπολεμάει  με όλες τις δυνάμεις τη θρησκεία. Κι ακόμα. “΄Ολα τα δάχτυλα δεν είναι ίσια”. Ο Πακιστανός δεν είναι ΄Ελληνας, ο χαμηλότερης νοημοσύνης συνάνθρωπος,  είναι  κατώτερος από τον ατσίδα.
Να πάμε σε απλές και  αυταπόδεικτες αλήθειες. ΄Εμπορος ναρκωτικών,  δουλέμπορος, εκτελεστής, βομβιστής,   νταβατζής, θα μπορούσε να δηλώσει ποτέ συνειδητοποιημένος αριστερός; Κι ακόμα, οπαδός  της οικονομίας της Αγοράς,  πολέμιος του κλίματος, ρατσιστής,  σεξιστής,  πατριαρχικός -μητριαρχικός, θρησκόληπτος δεν είναι απολύτως σίγουρο πως δε θα δήλωνε ποτέ  ιδεολόγος, ανθρωπιστής,  αλληλέγγυος, με σπλάχνα οκτιρμών  για το πρόσφυγα, τον κατατρεγμένο, τον πένητα, τον άστεγο, τον φυλακισμένο; Αν ένας τέτοιος δεν είναι Δεξιός, σε ποια από τις υφιστάμενες ,σήμερα και ιστορικά, δυο μεγάλες παρατάξεις,  θα μπορούσε να ανήκει;
Η  ύπαρξη και η συντήρηση της Δεξιάς είναι ΄Υβρις. Κα ο Δεξιός εχθρός της  Φύσης και της έννοιας άνθρωπος. Στις νέες  κοινωνίες η Δεξιά θα είναι απούσα ακόμα και ως έννοια. Δεξιός και  Νέος ,μελλοντικός  άνθρωπος είναι έννοιες ασύμβατες, αντιφατικές και οξύμωρες.