ΜΟΥΝΤΙΑΛ : ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΚΟΣΤΑΡΙΚΑΝΟΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

 

Η  ανεπανάληπτη ευκαιρία που έχασε η Εθνική μας ομάδα να βρεθεί στα προημιτελικά του Μουντιάλ, απέναντι στους δέκα παίκτες μιας μέτριας ομάδας…

Λέγαμε χτες για την Κόστα Ρίκα,  τη χώρα με τα 10  “πράγματα” που δεν έχει η Ελλάδα  πως για να παίζει κι αυτή  ποδόσφαιρο στο Μουντιάλ, κάτι δεν πάει καλά κι εκεί κι ας λένε πως ο πολιτισμός της  έχει  φτάσει στο απόγειο.

Και όντως δεν πάει καλά. Γιατί οι πολίτες μιας χώρας με τέτοιο πολιτισμό, υποτίθεται πως έχουν στοιχειώδη λογική και αυτοσεβασμό και δεν προσεύχονται γονυκλινείς και ομαδικά σαν τους Ισλαμιστές , όπως κάναν οι ποδοσφαιριστές της, κάθε φορά που μπαίνανε στο γήπεδο από τα αποδυτήρια ή όταν ήταν να χτυπήσουν  πένανλτι.

Η πρόοδος ,η εξέλιξη, ο πολιτισμός, πρώτα έχει επιπτώσεις στο άτομο, στο μυαλό , το χαρακτήρα, τη συμπεριφορά του και μετά στο περιβάλλον.Τί να το κάνω που η Κόστα Ρίκα είναι μια “καταπράσινη” χώρα, που έχουν στόχο εκεί,όπως λένε, μέσα σε λίγα χρόνια να  καταργήσουν κάθε εχθρική προς το περιβάλλον πηγή ενέργειας και άλλα τέτοια “οκολογικά” και πομπώδη;

“Σταυρό” κάνεις ;  Παρακαλείς    το θεό-αφέντη σου να σε ελεήσει και να… “ενωτίσει το ους του προς τη δέησή σου”, για να… πετύχεις  γκολ;  Δεν είσαι τίποτα. Ούτε πολιτισμό ούτε μυαλό έχεις. ΄Ενας ανόητος, φοβισμένος και  γραφικός ανθρωπάκος είσαι. Τίποτα περισσότερο.

Και οι δικοί μας παίκτες σταυροκοπιόντουσαν χτες, δε λέμε. Αλλά, οι άλλοι δεν καταλαβαίναν τίποτα.  Σταυροί και υποκλίσεις ,άλλο πράμα, του απόλυτου εξευτελισμού. Στο μεταξύ, και οι δύο αντ(αγωνιζόμενοι) προσεύχονταν στον ίδιο θεό, αφού ως γνωστόν, Καθολικοί και Ορθόδοξοι τον Εβραίο Γιαχβέ έχουν αναγορεύσει ως κύριο και θεό τους. Και οι δυο προσεύχονταν και του ζητούσαν νίκη. Αλλά ποιανού το χατίρι να κάνει κι αυτός και με ποια κριτήρια;

Οπότε, σου λέει τώρα ο εθνικώς ηττημένος και συντετριμμένος συν-΄Ελληνας που κόντεψε χτες βράδυ να πάθει έμφραγμα με το πέναλτι που έπιασε ο άτιμος, ο πεζεβέγκης ο τερματοφύλακάς τους: “Για να νικήσουν οι αντίπαλοι, που είναι Καθολικοί, μάλλον μέτρησαν οι μεγάλοι και πολλοί σταυροί που έκαναν στο γήπεδο, φανερά περισσότερους και θεαματικότερους από εκείνους των δικών μας Ορθοδόξων. Γι΄αυτό χάσαμε το πέναλτι. Είμαι σίγουρος πως ο …γκαντέμης Γκέκας που το έστειλε στα χέρια του , πριν το χτυπήσει, δεν είχε κάνει ούτε ένα σταυρό. Τόσο ηλίθιος μιλάμε. Κάνουν βήμα χωρίς σταυρό , βρε, Αντίχριστε; Τί νόμισες πως είναι; ΄Ισωμα; Δεν ξέρανε οι άλλοι που σταυροκοπιόντουσαν όλοι τους κουβάρι  σαν τίποτα γριούλες, πριν χτυπήσουν τα καταραμένα πέναλτι;”
Ε,ναι. Τουλάχιστον, είναι κι αυτό μια εύλογη εξήγηση που απαλύνει τον πόνο απο την εθνική  μαχαιριά που μας  δώσανε χες βράδυ οι άτιμοι οι Κοσταρικανοί.