ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΟΥΡΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ …ΕΞΗΝΤΑ ΑΤΟΜΩΝ!

 

“Θεσσαλονίκη: Ουρές ανέργων για… Ντουμπάι!

Άνεργοι νέοι συγκεντρώθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης, για να περάσουν από συνέντευξη, με στόχο την πολυπόθητη πρόσληψη από πασίγνωστη αεροπορική εταιρεία…

Με σκοπό να διεκδικήσουν μία θέση στους αιθέρες, από τις 09:00 το πρωί γυναίκες και άνδρες έφτασαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, για να ενημερωθούν για τη δουλειά του πληρώματος καμπίνας από εκπροσώπους της Emirates.

Η γνωστή αεροπορική εταιρία διοργάνωσε την «Ημέρας Καριέρας» σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αναζητώντας 5.000 αεροσυνοδούς. Οπλισμένοι με τις γνώσεις τους, «φορώντας» το πιο όμορφο χαμόγελό τους, αρκετοί νέοι Θεσσαλονικείς έφτασαν στο ξενοδοχεία με τα βιογραφικά τους ανά χείρας, διεκδικώντας την δουλειά των ονείρων τους και μία ζωή στο Ντουμπάι. Δείτε το σχετικό βίντεο του Alpha…

 Η εμπορική  δημοσιογραφία (βιομηχανία παραπληροφόρησης),όπως κάθε “καλή” επιχείρηση που θέλει να ικανοποιεί τα γούστα των πελατών της  (εν προκειμένω   το κανάλι Alpha) συνεχίζει τη γνωστή  παράδοσης της παρα- πληροφόρησης και της διαστρέβλωσης της είδησης με βάση τον αξεπέραστο κανόνα της αγοράς  “ο πελάτης έχει πάντα δίκιο”. Επομένως, ό,τι θέλει να δει και να ακούσει  το “τηλεκοντρόλ”, του το παρέχουμε αφειδώς.

Σήμερα, σε μια Ελλάδα που …μαστίζεται από την ανεργία (σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές), που ο κόσμος δεν έχει να φάει, ο γονιός δεν αγοράζει πια γάλα στο παιδί του, οι νέοι περιφέρονται “τήδε κακείσαι”, στις καφετέριες και στα μπιτσόμπαρα, μια και δεν έχουν πού να πάνε να δουλέψουν και πώς αλλλιώς να αξιοποιήσουν το χρόνο τους, τί καλύτερο από μια είδηση για τις τεράστιες ουρές ΑΝΕΡΓΩΝ, που ζητάνε στη Θεσσαλονίκη  με την “ψυχή στο στόμα” μια δουλειά και όποια νά ναι; Στενάζει, λένε, η Σουηδία, η Γερμανία ,η Ολλανδία και τώρα τα Εμιράτα από τις στρατιές των Ελλήνων ανέργων που μεταναστεύουν καθημερινά  και αναζητούν στις χώρες αυτές την “τύχη” και τις ευκαιρίες που δεν τους πρόσφερε η χώρα τους.

Ιδού και η απόδειξη! Να τες  οι τεράστιες ουρές στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκη,όπου οι άνεργοι νέοι μας περιμένουν να περάσουν από τη διαδικασία επιλογής της αεροπορικης εταιρίας από το Ντουμπάι, για να γίνουν αεροσυνοδοί , να φάνε ένα “κομμάτι ψωμί”,που εδώ το στερούνται. Μόνο που εντελώς συμπτωματικά είμαστε κι εμείς χτες στο ίδιο ξενοδοχείο, πρώτη ημέρα προσέλευσης των υποψηφίων στις 9 η ώρα το πρωί και διαπιστώσαμε πως στις…ουρές περίμεναν καμιά 60αριά κοπέλες όλες κι όλες (και ελάχιστοι άντρες), καθισμένοι στα αναπαυτικά  “ανάκλινδρα” στην κλιματιζόμενη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου. Ούτε ουρές, ούτε πλήθος, ούτε άνεργοι.

Στην Ελλάδα,το είπαμε χίλιες φορές, υπάρχει αεργία, όχι ανεργία. Οι περισσότεροι είναι άεργοι (τεμπέληδες, ρεμπεσκέδες). Ξεκοκαλίζουν τη σύνταξη των παππούδων και ξημεροβραδιάζονται στα καφενέ και στα  μπαράκια. Μην τα ξαναλέμε. Δίπλα μας, είναι οι ΄Εδεσα. Σαπίζουν τα κεράσια στα κλαδιά, σε λίγο και τα ροδάκινα και η άλλη παραγωγή, γιατί δεν υπάρχουν χέρια να τα μαζέψουν. Δεν πάνε οι ΄Ελληνες να δουλέψουν μέσα  στο λιοπύρι  με 30 ευρώ μεροκάματο. Ας πάει ο Βούλγαρος, που  είναι και…κατώτερος και δεν έχει παππούδες με σύνταξη, έστω και πενιχρή.

Χτες, όπως είπε  (έστω και  ψευδόμενο) το   κανάλι, έπρεπε στο ξενοδοχείο να υπάρχουν τεράστιες ουρές υποψηφίων για μια δουλειά καλοπληρωμένη (2000 το μήνα με πολλά έξτρα και άλλες παροχές).΄Ηρθαν,όμως, από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα μόνο 60 άτομα! Αυτή είναι η αλήθεια,που δε θέλει να ακούσει ο ΄Ελληνας και που δε διακινδυνεύει ο Alpha τις μπίζνες του  να του την “τρίψει στη μούρη”. Αλλιώς ,ο άεργος που θέλει να ακούει πως όλα τα φταίνε οι Γερμανοί, οι πολιτικοί και οι…δημόσιοι υπάλληλοι, θα αλλάξει κανάλι στη στιγμή  και θα αράξει σε ένα που λέει την…αλήθεια. Αυτή, που θέλει εκείνος να ακούσει! Αισχρή και η ίδια η βιομηχανία παραπληροφόρησης ,αλλά αισχρότεροι οι πελάτες-σκουπιδοφάγοι, που τρέφονται από τη βρώμικη  χωματερή  της εμπορικής δημοσιογραφίας.

΄Αξιος ο μισθός αμφοτέρων.