ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ-ΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ -ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΦΛΕΒΑΡΗ  2016, ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ   ΤΩΝ  “ΑΓΡΟΤIΚΩΝ” ΜΠΛΟΚΩΝ.

Παρουσιάζουμε σήμερα τη δημοσκόπηση-έρευνα που είχαμε εξαγγείλει για τις κινητοποιήσεις των “αγροτών” με τα μπλόκα στους δρόμους και την παράλυση της ζωής της χώρας. Η μέθοδος που χρησιμοποιήσαμε στην έρευνα μας, είναι και πάλι η ίδια, όπως την περιγράψαμε σε παλιότερο κείμενό μας, που παραθέτουμε στη συνέχεια.

Βέβαια, ο χρόνος για τη διεξαγωγή της πρόσφατης αυτής έρευνας ήταν περιορισμένος (περίπου 3 εβδομάδες) και φυσικά το “δείγμα”  αισθητά   μειωμένο σε σύγκριση με εκείνο σε άλλες δημοσκοπήσεις μας. Πιστεύουμε, όμως, πως έστω και με αυτό το μειονέκτημα, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης  δεν είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα κι αυτό μπορεί  ο κάθε συμπολίτης να το διαπιστώσει και μόνος του, αν ακολουθήσει τη μέθοδο της έρευνας,που περιγράφουμε παρακάτω στο δικό του κοινωνικό περίγυρο.

Να διευκρινίσουμε πως οι ερωτήσεις στη δημοσκόπηση που δημοσιεύουμε, δεν ετέθησαν ποτέ  στη μορφή που βλέπετε.  Διαμορφώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, για να διευκολύνουν την “ανάγνωση” των αποτελεσμάτων.

“ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ (ΜΕΡΟΣ Β΄
                               24 ΜΑΙΟΥ 2014
΄Οπως λέγαμε στο Α μέρος της δημοσίευσης, τα βασικά σφάλματα μιας δημοσκόπησης είναι στον τρόπο διεξαγωγής της. Μια λίστα ερωτήσεων (τηλεφωνικά ή στο δρόμο) και με τον τρόπο που την «ξεδιπλώνουν» οι δημοσκόποι (συνήθως… κοπελίτσες ή αγοράκια, που σε πρώτη ματιά σου δίνουν την εντύπωση πως μάλλον οι υποτιθέμενες ερωτήσεις της έρευνας είναι ένα καλό άλλοθι -πρόσχημα , για να σου προτείνουν καφεδάκι!), δεν υπάρχει περίπτωση να αναδείξουν ,ας πούμε, την ταυτότητα των νικητών ή των ηττημένων σε μια εκλογική αναμέτρηση, πολύ περισσότερο να «χαρτογραφήσουν» πολιτικά τη χώρα.
  1. ΄Ιδια λάθη (αλλά όχι ακριβώς τα ίδια) έγιναν και στη δική μας πανελλαδική έρευνα στην πρώτη της φάση. Εξ ού και οι αντιφάσεις που εντοπίστηκαν αμέσως . ΄Ετσι, καταλήξαμε ,αφού λάβαμε υπόψη μας τις εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων σε θέματα δημοσκοπήσεων, ερευνών, ομαδικής συμπεριφοράς, στατιστικών κ.λπ στις εξής αποφάσεις:
    1. Η έρευνα να διεξαχθεί πανελλαδικά από μέλη,αλλά και από μόνιμους φίλους -επισκέπτες το σάιτ. Με τον τρόπο αυτό διευρύναμε «δημογραφικά» τη δημοσκόπηση (περισσότερες περιοχές, μεγαλύτερο το πληθυσμιακό δείγμα) και φυσικά περισσότεροι (και με ..ιεραποστολική διάθεση προσφοράς έργου) δημοσκόποι. (Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!).
    Να αναφέρουμε εδώ ένα παράδειγμα. Στους 4 μήνες που ήταν περίπου ο χρόνος διεξαγωγής της έρευνας, οι «δημοσκόποι» μας είδαν  περισσότερους από 20.000 ανθρώπους με τους οποίους  συζήτησαν και ήταν άτομα όλων των ηλικιών, του μορφωτικού, κοινωνικού, οικονομικού κ.λπ επιπέδου σε κάθε γωνιά της χώρας.
    2. Είχαμε στη διάθεσή μας περισσότερο χρόνο για τη διεξαγωγή της έρευνας και περισσότερο υλικό για να επεξεργαστούμε. Αυτό ήταν σημαντικό, γιατί οι ερευνητές μας δεν είχαν να «ξεπετάξουν» ένα συγκεκριμένο,υποχρεωτικό ωράριο ,σε περιορισμένο και καθορισμένο χρόνο. Η έρευνα γινόταν «αθόρυβα» όλο το 24ωρο και σε κάθε ευκαιρία επικοινωνίας και κουβέντας με συνανθρώπους μας.
    3. Η δημοσκόπηση δεν αποκάλυψε ποτέ την ταυτότητά της. Σε κανέναν δεν είπε κανείς πως είμαστε από το «τάδε” σάιτ και κάνουμε μια έρευνα-δημοσκόπηση. ΠΟΤΕ. Δεν υπήρχε λίστα με ερωτήσεις, καταγραφή απαντήσεων και τα παρόμοια που συνηθίζονται στις δημοσκοπήσεις. Οι απαντήσεις που θέλαμε, βγαίνανε μέσα από ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ στις παρέες μας, στους ανθρώπους που συναντούσαμε κάθε μέρα στη δουλειά μας, στις κοινωνικές μας συναναστροφές, αλλά και με «αγνώστους», οπουδήποτε θα μπορούσαμε να πιάσουμε μια απλή ,καθημερινή κουβέντα, μια από τις καλές συνήθειες, που απόμειναν ακόμα στον ΄Ελληνα. Αυτό, όπως καταλαβαίνει κανείς, η αβίαστη, δηλαδή, κουβέντα, που δεν είναι ούτε κατευθυνόμενη ούτε τυποποιημένη, ελευθερώνει τη διάθεση των ανθρώπων για επικοινωνία και φυσικά η «είσπραξη» της αλήθειας είναι πολύ πιο εύκολη.
    Να αναφέρουμε ένα παράδειγμα: ΄Οταν μιλάς με 5 αγνώστους στο λεωφορείο ή στη “λαϊκή” και σχολιάζετε την τρέχουσα πολιτική, οικονομική, κοινωνική κατάσταση, χωρίς το «θέατρο» της στημένης κουβέντας, οι άνθρωποι ανοίγουν τις καρδιές τους, επικοινωνούν ευκολότερα, λύνεται η γλώσσα τους. Δεν υπάρχει λόγος, ας πούμε, να αποκρύψουν στην κουβέντα πάνω την πεποίθησή τους πως ο «Σαμαράς είναι προδότης ή το αντίθετο” πως «ο Τσίπρας είναι δημαγωγός ή παλικάρι και τσαμπουκάς” ,αν «καλώς ή κακώς ο Μιχαλολιάκος  και η παρέα του είναι «μέσα”, αν «τα ΜΜΕ  και οι ιστότοποι (και ποια) έδωσαν χώρο και τόπο συσπείρωσης στους Χρυσαυγίτες και προπαγάνδας των απόψεών τους» .
    Πιστεύουμε πως οι παραπάνω διευκρινίσεις πείθουν  τον καλόπιστο και ελλιπώς ενημερωμένο πως με τον τρόπο που περιγράψαμε βγαίνουν ευκολότερα και πιο γνήσιες αλήθειες, που σε καμιά περίπτωση η προγραμματισμένη κουβέντα με μια λίστα ερωτήσεων ,αντίθετα με τη «ζεστή”, δεν μπορεί να πετύχει.
    4. Κάθε μέλος-φίλος στους περίπου 4 μήνες που διεξήχθη εντατικά η έρευνα και με τον τρόπο που είπαμε, κατέγραφε τις εμπειρίες του και μας “κατέθετε” σημαντικό πρωτογενές (ακατέργαστο) υλικό επεξεργασίας ,το οποίο έμπειροι πλέον αναλυτές αναλάμβαναν να το καταγράψουν , να το τοποθετήσουν σε σειρά και ομοιογένεια, να ξεδιακρίνουν το ουσιώδες από το επουσιώδες και τελικά να προχωρήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων-αποτελεσμάτων επί των συγκεκριμένων θεμάτων που τους ζητήσαμε και τα οποία (θέματα και αποτελέσματα) αμέσως τώρα παρουσιάζουμε”.
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ-ΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ -ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΦΛΕΒΑΡΗ  2016 ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ   ΤΩΝ  “ΑΓΡΟΤΚΩΝ” ΜΠΛΟΚΩΝ.

                  ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

    1. Πιστεύετε πως  οι περισσότεροι απ΄αυτούς που στήσανε τα μπλόκα είναι πραγματικοί αγρότες  ή επιχειρηματίες,  ακόμα και “αετονύχηδες”, που δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τη  “μαύρη εργασία” ή και την απάτη για παράνομο κέρδος;

    α.  Αγρότες: 10%     β.  Επιχειρηματίες-Αετονύχηδες: 70% . ΄Αλλο: 20%.

2. Είναι σωστός τρόπος να κλείνουν οι συντεχνίες τους δρόμους και να τιμωρείς το συνάνθρωπό σου, αντί την κυβέρνηση στη διεκδίκηση  κλαδικών αιτημάτων;

α. Σωστός τρόπος:  8%.  ΄΄Οχι: 80%. ΄Αλλο: 12%

3. Είναι μια διαπλεκόμενη συντεχνία οι “τρακτεράδες”, που έκλεβαν τόσα χρόνια επιδοτήσεις, αποζημιώσεις και κονδύλια της Ε.Ε;

 Ναι: 70%.  ΄Οχι:  20%. ΄Αλλο: 10%

4. Προξένησαν τόσα χρόνια με τα σκληρά φυτοφάρμακα ,τις ορμόνες και την ανεύθυνη καλλιέργεια , “γενοκτονία” στη χώρα και “βιασμό” στο περιβάλλον;

Ναι: 90%.  ΄Οχι: 2%. ΄Αλλο: 8%

5. ΄Επρεπε η κυβέρνηση να τους αντιμετωπίσει δυναμικά και να τους διαλύσει από την αρχή, δοθέντος πως πρόκειται για τη διεκδίκηση παράλογων-άδικων συντεχνιακών συμφερόντων  και όχι κοινωνικών, π.χ πνιγμοί προσφύγων στο Αιγαίο;

Ναι: 70% , ΄Οχι: 20%. ΄Αλλο: 10%

6. ΄Εχουν δίκιο οι Βούλγαροι που προχωρούν σε αντίποινα στον Προμαχώνα; (σ.σ. Το δείγμα εδώ από περίπου 150 άτομα).

Ναι :  55%  ΄Οχι: 20%. ΄Αλλο:25%

7.΄Επρεπε  οι ΄Ελληνες που θίγονται από τη συμπεριφορά των τρακτεράδων να αντιδράσουν δυναμικά και να τους  διώξουν από τους δρόμους;

Ναι: 70%. ΄Οχι: 20%. ΄Αλλο: 10%

8. Πρέπει να υποχωρήσει η κυβέρνηση με χαριστικές προσφορές αποκλειστικά σ΄αυτή τη συντεχνία τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι ΄Ελληνες αντιμετωπίζουν την ίδια και σκληρότερη οικονομική πραγματικότητα;

 Ναι: 5%. ΄Οχι: 85%. ΄Αλλο:10%

9.  Κάποιες δημοσκοπήσεις τελευταία εταιριών δίνουν αποτελέσματα συμπάθειας και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό στους “τρακτεράδες”. Πιστεύετε πως είναι “πέτσινες”  τέτοιες  δημοσκοπήσεις;

Ναι: 80%. ΄Οχι: 10%. ΄Αλλο: 10%

_____________________________________________________________________

 

 (Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ- ΕΡΕΥΝΑ  ΤΟΥ ΣΑΪΤ  ΓΙΑ  ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ “ΤΡΑΚΤΕΡΑΔΩΝ”  ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΔΩ)

_________________________________________________________________

1. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.  “ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ΜΥΓΑ Κ@ΛΟ ΚΙ ΕΧ&ΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ”!
2. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ.
3.”ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΗΣ” Η ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ-ΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΑΥΛΟΥ

 

 

1.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – IEFIMERIDA.GR
Φίλιππος Πλιάτσικας- «Οι ακραίες συνθήκες που ζούμε έχουν δημιουργήσει μια μορφή ουρλιαχτού»
Φίλιππος Πλιάτσικας- «Οι ακραίες συνθήκες που ζούμε έχουν δημιουργήσει μια μορφή ουρλιαχτού» [εικόνες]
Με αφορμή τη συναυλία του στις 27 Φεβρουαρίου στο Gazi Live, ο Φίλιππος Πλιάτσικας μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις του για το τραγούδι και την καθημερινότητα. Όσο για τους πρόσφυγες, το λέει από το 2007, «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα, θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα”.

Είπαμε. Οι καλλιτέχνες να τραγουδάνε, να υποκρίνονται ήθος στις οθόνες και στη σκηνή, να ζωγραφίζουν, αλλά όχι και να αποφαίνονται περί παντός επιστητού.   Στο θεό τους!

Φιλόσοφοι, ιστορικοί, κοινωνιολόγοι, ψυχίατροι, αποφθεγματολόγοι  διαπρέπουν μεταξύ τους, χωρίς, βέβαια,  κανένα ενδοιασμό, τσίπα, αυτογνωσία ή ταπεινότητα.  Νομίζουν πως το να γράφεις στιχάκια  και να τα τραγουδάς, ας πούμε, ταυτόχρονα και αυτόματα αυτές οι ικανότητες ή το ταλέντο  σε καθιστούν σοφό, ειδικό, επιστήμονα και σε αναγορεύουν σε ξεχωριστή προσωπικότητα στην κοινωνία, που μπορείς να λες ό,τι σου κατέβει.

΄Οπως  ο παραπάνω  τραγουδοποιός -τραγουδιστής.  Αποφαίνεται κι αυτός μετά τόσης ευκολίας ,αλλά και   περισσής …εμβρίθειας πως η ανθρωπότητα σήμερα οφείλει να ουρλιάζει,λέει,  γιατί ζει…ακραίες καταστάσεις!  Να καταπίνει  με άλλα λόγια χούφτες πολύχρωμα χάπια, να τρέχει στους ψυχοθεραπευτές, τους “γέροντες”, τους Πεντηκοστιανούς, να εκτονώνεται στη βία των γηπέδων και των ληστειών. Μωρέ, τι μας λες; Κι από πού τα έμαθες  όλα αυτά  εσύ, πανέξυπνε και πολυδιαβασμένε αοιδέ;

 Το γεγονός πως  από τη λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου, ως σήμερα, η ανθρωπότητα δεν έζησε άλλη όμοια  φρίκη, πως δεν υπήρχε από το απώτερο  παρελθόν γενιά που να μη ζήσει άγριους πολέμους, ανείπωτες θηριωδίες και τραγωδίες ,πως οι αρρώστιες θέριζαν και οι άνθρωποι πέθαιναν στα 40 τους σαν τις μύγες, πως ο μόχθος της χειρωνακτικής δουλειάς μειώθηκε στο ελάχιστο, τα χίλια άλλα επιτεύγματα των τελευταίων δεκαετιών,  όλα αυτά είναι ασήμαντα και αδιάφορα,  “ψιλά γράμματα γα το μέγα καλλιτέχνη και στοχαστή Πλιάτσικα. ΄Επρεπε  να πει την κοτσάνα του, δεν μπορούσε,  ή μάλλον την προμελετημένη ατάκα του, για να μας πείσει τελικά  πως μέσα σ΄αυτή τη μαυρίλα, ο ίδιος με τους στίχους και τη μουσική του ορθώνεται ήλιος στο μεσουράνημα να φωτίσει και να ζεστάνει.

΄Ασε μας, βρε παιδί μου. Εν τάξει, δεν έμαθες να διαβάζεις, να ακούς, να παρατηρείς, να ενημερώνεσαι. Τουλάχιστον,  δεν έτυχε να σου πουν  για την   “αιδήμονα σιωπή”; ΄Εχεις την ειλικρίνεια να  παραδεχτείς πως   όλες αυτές τις ανοησίες τις λες για να μας  ανακοινώσεις εμμέσως  πλην σαφώς ότι πλησιάζει η συναυλία σου  και θα πρέπει να είμαστε άπαντες  εκεί;

΄Ελεος πια μ΄αυτούς όλους! Δοκησίσοφοι, αδίστακτοι, καιροσκόποι, εαυτούληδες. Διαμορφώνουν συνειδήσεις στο κοινό τους, πολλοί κάνουν  “σχολές” ήθους, συμπεριφοράς, νοοτροπίας. Ας προσέξουν  και λίγο. Η ελαφρότητα δεν είναι ίδιον  στοχαστικού, ψαγμένου, ολοκληρωμένου ανθρώπου. Και οπωσδήποτε ούτε  σωστού καλλιτέχνη.

 

2. ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Βενιζέλος: Η χώρα παραπαίει- Χρειάζεται κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών και δημοκρατικών δυνάμεων
Βενιζέλος: Η χώρα παραπαίει- Χρειάζεται κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών και δημοκρατικών δυνάμεων

 

Η χώρα «παραπαίει», «έχει χαθεί ο έλεγχος» και πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, δήλωσε ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στην εκδήλωση που οργανώνουν Κινήσεις για τη Σοσιαλδημοκρατία και Κινήσεις για την Κεντροαριστερά.

«Η χώρα δυστυχώς παραπαίει. Εχει χαθεί ο έλεγχος. Δεν είναι μόνον η οικονομία, η αξιολόγηση που δεν τελειώνει, το Ασφαλιστικό που δεν το ξέρουμε, είναι φυσικά το προσφυγικό, είναι η απώλεια εθνικής ισχύος γιατί δυστυχώς έχει περιπλακεί το Μνημόνιο με τα εθνικά θέματα και με τα θέματα ασφάλειας και άμυνας. Αρα χρειάζεται μια υπέρβαση και την υπέρβαση αυτή δεν μπορεί να την κάνει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο και την κυβέρνηση τους», είπε ο κ. Βενιζέλος, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ΑΠΕ.

Στην ερώτηση ποιος μπορεί να κάνει αυτή την υπέρβαση απάντησε: «Η θέση μας είναι γνωστή. Δυστυχώς δεν έχει γίνει αντιληπτή. Πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, χωρίς μικρότητες, με τη γενναιοδωρία που απαιτείται, προκειμένου η κοινωνία να αντιληφθεί ότι χρειαζόμαστε μια εθνική στρατηγική ευρύτατης στήριξης για να κατακτήσουμε αυτό που μας ανήκει, την ισότιμη θέση στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Σε άλλη ερώτηση αν η κυβέρνηση αυτή μπορεί να προέλθει από την παρούσα Βουλή, επισήμανε: «Αυτά είναι θέματα τα οποία εξαρτώνται από τη στάση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο κ. Τσίπρας επέλεξε τη μικρότερη δυνατή λύση, την πιο μίζερη, την πιο αντιφατική, την πιο δυσλειτουργική. Δεν ανοίχθηκε αναζητώντας συνεργασίες και συναίνεση. Δεν είναι, λοιπόν, αυτή τη στιγμή η κατάσταση τέτοια, που να προοιωνίζεται κάτι καλό για τη χώρα».

” Στην ερώτηση ποιος μπορεί να κάνει αυτή την υπέρβαση απάντησε: «Η θέση μας είναι γνωστή. Δυστυχώς δεν έχει γίνει αντιληπτή. Πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, χωρίς μικρότητες, με τη γενναιοδωρία που απαιτείται, προκειμένου η κοινωνία να αντιληφθεί ότι χρειαζόμαστε μια εθνική στρατηγική ευρύτατης στήριξης για να κατακτήσουμε αυτό που μας ανήκει, την ισότιμη θέση στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Για την Ιστορία, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως αφού και ο Αντώνης Σαμαράς έχασε την έξωθεν καλή μαρτυρία μετά την αμφίσημη και λίαν δημαγωγική-μικροκομματική στάση του στις πρόσφατες εκλογές για αρχηγό στη Ν.Δημοκρατία,  ο μόνος τελικά που παραμένει νουνεχής και σταθερός  στον αγώνα για υπερκομματική, φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση στη χώρα (όντως, μοναδική λύση για τη θετική, μελλοντική  της πορεία), είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αν παραμείνει σταθερός, όπως τώρα, προς αυτή την κατεύθυνση, η Ιστορία θα συνεχίζει να του απονέμει ιστορικά εύσημα.

 

3. Οι εξηγήσεις του Παρασκευόπουλου για την αποφυλάκιση Ρουπακιά
(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Σε ένα γενικότερο πρόβλημα βραδύτητας της ελληνικής Δικαιοσύνης απέδωσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος την αποφυλάκιση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά.

«Καταρχήν έχουμε ένα γενικό πρόβλημα βραδύτητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, ίσως είναι το κυριότερο πρόβλημά της. Εχουν σωρευτεί πολλές υποθέσεις από παλιές καθυστερήσεις με ένα φορτίο σημαντικό και κάποιες από όλες τις υποθέσεις είναι πολύ πιο σημαντικές από τις άλλες λόγω κοινωνικής βαρύτητας, ακόμη και πολιτικής βαρύτητας, όπως είναι η συγκεκριμένη υπόθεση», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, απέδωσε τη συγκεκριμένη εξέλιξη στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμες μεγάλες αίθουσες για δίκες με πολλούς κατηγορούμενους και μάρτυρες. «Αυτό μειώνει τη δυνατότητα των μεγάλων υποθέσεων να προχωρούν γρήγορα γιατί κάθε φορά που φτάνουμε στην ημέρα της δίκης και δεν αρκεί βέβαια μια μέρα για να περατωθεί αυτή με τόσους μάρτυρες, η επόμενη δικάσιμος δεν μπορεί να είναι την επόμενη μέρα επειδή οι δίκες εναλλάσσονται στην ίδια αίθουσα καθώς οι αίθουσες δεν επαρκούν», συμπλήρωσε.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε πάντως ότι γίνεται προσπάθεια για τη διεξαγωγή της δίκης με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο. «Θα έχω και πάλι επαφές με τις δικαστικές αρχές για να προσπαθήσουμε να δούμε δυνατότητες επιτάχυνσης των ρυθμών των συνηθισμένων», ανέφερε, μιλώντας στο Mega.

Σε ερώτηση για το τι θα έλεγε στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η οποία εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή της για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε: «Θα ήμουν σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση και ότι θα μπορούσα να πω θα ήταν ανθρώπινο και όχι σχετικό με τη δίκη».

Φληναφήματα, κύριε υπουργέ. Προφάσεις εν αμαρτίαις. Φορτώθηκες ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στο ελληνικό δικαιικό-δικονομικό σύστημα όλων των εποχών . ΄Αφησες ένα στυγνό, Ναζί δολοφόνο ελεύθερο!

Εσύ έχεις πρώτα την ευθύνη, ως αρμόδιος υπουργός. Ακολουθούν οι επιφορτισμένοι με τη διαδικασία-εξέλιξη της δίκης δικαστές και ο φυσικά ο δικηγορικός σύλλογος, που έδειξε χυδαία  (όχι απλά απαράδεκτη) στάση, αφού δε χορηγούσε άδεια στους δικηγόρους να παραστούν.

Να μάθει ο  Βασίλης Αλεξανδρής,ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου και γιος του παλιού Πασόκου Υπουργού δικαιοσύνης πως δεν είναι όλα παράς και φιλοδοξία. Ξέρει κι αυτός κι εμείς που τα γράφουμε αυτά τί εννοούμε!

Ντροπή σε όλους σας!