ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 1.ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ,ΑΔΕΛΦΟ ΛΑΟ.
2.ΤΕΣΤ… ΚΟΠΩΣΗΣ ΣΤΗΝ “ΚΑΡΔΙΑ”  ΤΩΝ ATHENS.INDYMEDIA
1. Κομισιόν: Χωρίς βίζα στην Ευρώπη οι Τούρκοι πολίτες
Κομισιόν: Χωρίς βίζα στην Ευρώπη οι Τούρκοι πολίτες

Την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους από τον Ιούνιο, αντί για τον Οκτώβριο που προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός, προτείνει η Κομισιόν, ωστόσο η Τουρκία καλείται να εκπληρώσει τα κριτήρια που απομένουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο αλλά και τον Φράνς Τίμμερμαν η Τουρκία έχει κάνει εντυπωσιακή πρόοδο ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδας προκειμένου να εκπληρώσει τα κριτήρια που απαιτούνται για την απελευθέρωση της βίζας. Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει, επεσήμαναν,  αλλά αν η Τουρκία συνεχίσει να δουλεύει εντατικά μποροούν τα κριτήρια για εκπληρωθούν. Για το λόγο αυτό η Επιτροπή αποφάσισε να κάνει την πρόταση για την απελευθέρωση της βίζας για τους τούρκους.

Η Τουρκία, αργά ή γρήγορα, θέλουν δε θέλουν, θα  γίνει ένα από τα μέλη της Ε.Ε και  μια Πολιτεία των ΗΠΕ, όταν έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα της ίδρυσης της μεγάλης “πατρίδας”. Είναι ιστορική επιταγή για χίλιους λόγους που έχουμε αναπτύξει σε άλλα κείμενά μας.

Ο Τούρκικος λαός είναι ένας πολιτισμένος λαός και με ευρωπαϊκή κουλτούρα. Η θέση του είναι στην Ευρώπη γι΄αυτό και χαιρετίζουμε το πρώτο βήμα για την είσοδο  του αδελφού λαού στην οικογένειά του   με την κατάργηση της βίζας που σύντομα θα είναι μια πραγματικότητα.

Η ένταξη της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή  κοινότητα, εκτός των άλλων ευεργετημάτων, θα σημάνει για την Ελλάδα και το τέλος των διαφορών και των χρόνιων διενέξεων  που ταλαιπωρούν χωρίς λόγο  τις δυο χώρες. Εκείνοι που δε θέλουν την  Τουρκία στην Ευρώπη, είναι όσοι…δίνουν τα ρέστα τους, για να παραμείνει το καθεστώς των αλόγιστων εξοπλισμών από τους οποίους τρέφονται τα αρπακτικά εντεύθεν και εκείθεν του Αιγαίου.  Μόνο αυτοί και ουδείς άλλος, έχουν συμφέρον να καλλιεργούν εμπόλεμο κλίμα μεταξύ των δύο χωρών και να ξορκίζουν την είσοδο της γείτονος χώρας στην Ε.Ε. Ο “πατριωτισμός”, να θυμόμαστε, είναι  κάλυψη και  πρόσχημα των απατεώνων.

Είναι ώρα  να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός των εξοπλισμών. Να ξαναγίνουν  φίλοι δυο λαοί, που όλα τους ενώνουν και τίποτα δεν τους χωρίζει.

 

2. athens.indymedia
KRYMMENA.
Soloun
03/05/2016 5:23 μμ.
Αναλύσεις
ΚΑΛΗ ΕΠ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ
03/05/2016 1:50 μμ.
Ανακοινώσεις
Καλή χρονιά και απο μένα Μίκη
03/05/2016 9:58 πμ.
Ανακοινώσεις
ΡΩΣΙΑ. Ο «ΚΑΚΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
02/05/2016 9:03 μμ.
Αναδημοσιεύσεις
ttipleaks
02/05/2016 7:15 μμ.

Στη λίστα των… “σπάμ” των Indymedia (ΚΡΥΜΜΕΝΑ τα  λένε τα ανεπιθύμητα  εκεί) φιγουράρει, όπως βλέπετε, ανάμεσα στα άλλα (κι αυτά κακότυχα) κείμενα   το θέμα μας “ΡΩΣΙΑ Ο ΚΑΚΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”,  που ανεβάσαμε εδώ στις 2/5/2016 . Την ίδια ημέρα, το στείλαμε  για αναδημοσίευση και   στον “ιστότοπο των αντιεξουσιαστών”, κατά την προσφιλή επονομασία των Indymedia από τη βιομηχανία παραπληροφόρησης, αλλά, όπως προείπαμε,  ζυγίστηκε εκεί και  ευρέθη…ελλιποβαρές.

Κι αν ,μεν,    η επιλογή  στην  απόρριψη-απόκρυψη ενός θέματος γίνεται κυρίως με ιδεολογικά κριτήρια, έχει καλώς.  Για παράδειγμα ,θα ήταν όντως αδιανόητο να έχει απαίτηση ο Κασιδιάρης να του ανεβάσουν   στα Indymedia  θέμα και απόψεις του  ναζιστικού χώρου στον οποίο   κινείται ο εν λόγω πρωτοκλασάτος των “σβερκούνων”.  Αλλά,  δεν είναι ανάγκη  ο αποστολέας ενός κειμένου προς δημοσίευση στα indymedia  να είναι σφόδρα αντίθετος,  για να απορριφθεί το πόνημά του.  Αν αποκλίνει, έστω κι αδρομερώς (γκρόσο μόντο) από τη “δεοντολογία”  (δε λέμε ιδεολογία) του συγκεκρμένου χώρου και πάλι καλώς στέλνουν στο “διάολο κι ακόμα παραπέρα” τον …προβοκάτορα  επιστολογράφο-θεματογράφο.

΄Οταν όμως ένα θέμα, που αποστέλλεται στα Indymedia  είναι καθαρά ιστορικό κείμενο, αναπτυγμένο από   αρμόδιο ιστορικό, ουδείς μη ειδικός, τουτέστιν αναρμόδιος, έχει δικαίωμα να αποφανθεί περί της επιστημονικής ή όχι  τεκμηρίωσης του θέματος.  Συγκεκριμένα:

α. Εν προκειμένω, η  ιστορική άποψη πως η …Ομόδοξη  (Ορθόδοξη)  Ρωσία  υπήρξε, τουλάχιστον στις παραμονές της ελληνικής επανάστασης του 1821, η χώρα στην οποία προετοιμάστηκε  η έκρηξή της, αλλά και αποδεδειγμένα διέτελεσε φίλος, σύμμαχος και προστάτης  της Ελλάδας λόγω…ομοδοξίας και πως ακόμα, η Ορθοδοξία  από μόνη της είναι  ικανή να συν-δέσει στενά  δυο λαούς, δυο χώρες, είναι μια καθαρά εθνικιστική, ακροδεξιά και ανιστόρητη άποψη. Την καλλιέργησαν τότε  οι ίδιοι οι Τσάροι, το  “ιερατείο”,  κάποιοι ρωσόφιλοι πολέμαρχοι του ’21,  φυσικά οι πράκτορες της  “Φιλικής Εταιρείας” και  πρόσφατα  ο νέος “Τσάρος” της … φίλης και συμμάχου  χώρας, ο δικτάτορας Πούτιν.

β. Η  ιστορικά τεκμηριωμένη απόρριψη της παραπάνω ,όπως είπαμε εθνικιστικής άποψης που επιχειρείται στο  κείμενό μας πως  η Ρωσία υπήρξε (και σήμερα ακόμα) ο “κακός δαίμονας” της Ελλάδας και ότι ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ήταν  ένας από τους πολλούς πράκτορες της τσαρικής Ρωσίας, αποσιωπήθηκε – επιμελώς επί δεκαετίες στην “εθνική ιστορία”  και συνειδητά απεκρύβη  από τους στρατευμένους, εθνικιστές “ιστορικούς”.  Σήμερα, είναι η ώρα να αποκατασταθεί η ιστορική αυτή αλήθεια .Και ουαί και αλλοίμονο, αν υπάρχουν “προδευτικά βήματα”  παρουσίασης αυτής της αλήθειας (όπως τα  Indymedia), που αρνούνται να την εντάξουν στα δημοσιευμένα θέματά τους.

γ. Είναι ιστορικό έγκλημα, επομένως,  στην κυριολεξία της έκφρασης, να στέλνει ένας ιστότοπος που στηρίζει τη διαφορετικότητα των απόψεων  στα  “σκουπίδια” ένα καθαρά ιστορικό θέμα με τις προοπτικές και τους στόχους που διατυπώσαμε.

δ. Και εν  πάση περιπτώσει, επειδή ακριβώς το θέμα είναι ιστορικό και απαιτείται εξειδίκευση και αρμοδιότητα, για να αποφανθείς για την ιστορική αξία ή απαξία του , ουδείς από την ομάδα των Indymedia για λόγους αρχής και μόνο, έχει τέτοιο δικαίωμα, να γνωματεύει, δηλαδή,  επί του ιστορικού περιεχομένου ενός τέτοιου  κειμένου, να αρνείται τη δημοσίσευσή του και να στηρίζει έτσι τις πάγιες εθνικιστικές-ακροδεξιές θέσεις  του συγκεκριμένου ζητήματος.

ε. Μέγα, λοιπόν, ολίσθημα των…”συντρόφων” εκεί στην ομάδα “λογοκρισίας” των Athens.indymedia .org να στείλουν ένα  ιστορικό άρθρο στον κάλαθο των αχρήστων.

στ. . Θα  επανυποβάλει ο “ταχυδρόμος” μας,  ομού με την παρούσα ανάλυση, το ιστορικό αυτό θέμα μας στον ίδιο ιστότοπο,  πρώτα για να επιτελεστεί η αποστολή, ο στόχος  μιας ιστορικής δημοσίευσης και δεύτερο για να δοκιμαστεί η αντοχή στην ελευθεροτυπίας και την διαφορετικότητα σε ένα  σάιτ που  δίνει όντως “βήμα” σε αλλιώτικες φωνές και πολλές φορές “καταραμένων”.