ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΠΕΤΑΞΤΕ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
2. ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ. “ΒΑΣΤΑ ΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΑΣΤΩ, Ν΄  ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ”
3. Ο ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ …ΣΥΝΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ  ΔΙΝΟΥΝ ΙΕΡΟΥΣ ΟΡΚΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΠΙΣΤΗΣ
1.α. Ωραιόκαστρο: Ακροδεξιοί προπηλάκισαν δημοσιογράφο έξω από σχολείο -Της κατέβασαν την κάμερα

Τεταμένη είναι η κατάσταση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου με αφορμή τη φοίτηση των προσφυγόπουλων.

Πριν λίγο, οι συγκεντρωμένοι… ενοχλήθηκαν από την παρουσία της κάμερας του ΣΚΑΪ στο σημείο, κάλυψαν το πρόσωπό τους και κατέβασαν την κάμερα, ενώ παράλληλα έβρισαν τη δημοσιογράφο.

β. ΜΕΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
Αγριο ξύλο έξω από το σχολείο στο Ωραιόκαστρο: 6 αντιεξουσιαστές χτυπούν αλύπητα ακροδεξιό

Αγρια επίθεση από έξι αντιεξουσιαστές δέχτηκε στο προαύλιο του πρώτου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου μέλος της «Πατριωτικής Κίνησης».

Οπως δείχνει και το βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα seleo.gr την ώρα που το θύμα μπήκε μέσα στο σχολείο, ώστε να διαμαρτυρηθεί κατά της φοίτησης προσφυγόπουλων, τον πλησίασαν έξι άτομα και τον χτύπησαν με ξύλα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ νεαρός άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια συμπλοκής, που σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου.

Γιατί να φτάσουν στο Ωραιόκαστρο να λύσουν τις διαφορές τους με μπουνιές; Και ποιες διαφορές είχαν;Τι δε γνώριζαν; Είναι καραμπινάτη παρανομία να  μπαίνεις στο χώρο του σχολείου, όντας  ξένος με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού ή του μαθητή. Κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά ο διευθυντής και οι δάσκαλοι.

΄Οταν, λοιπόν, διαπίστωσαν οι εκπαιδευτικοί πως οι  Ναζί εισέβαλαν στο σχολείο τους κι ας ήταν και γονείς, γιατί δεν τηλεφώνησαν στην αστυνομία ή στον εισαγγελέα; Και  φυσικά ήταν τούτοι  αρμόδιοι  για τα περαιτέρω και  όφειλαν να τους παραπέμψουν αυτεπάγγελτα.

Γιατί τους επέτρεψαν οι εκπαιδευτικοί να προκαλούν χυδαία με την παρουσία τους  μέσα στο χώρο του σχολείου τους  μαθητές, αλλά προπαντός να τραυματίζουν τα παιδιά   ανεξίτηλα με αυτές τις  συμπεριφορές;  Θέλουν, μήπως, να τα έχουν με όλους καλά οι δάσκαλοι στο Ωραιόκαστρο;

“Και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο” δε γίνεται ,φιλαράκια. Πετάξτε έξω τους εθνικιστές Ναζί από τα σχολεία. Μολύνουν την εκπαίδευση, ασεβούν στην έννοια άνθρωπος.

΄Ολα τα παιδιά του κόσμου είναι δικά μας. Προπαντός, όσα υποφέρουν και “δεν έχουν στον ήλιο μοίρα”.  Οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους είναι οι άνθρωποί μας. Και ο καθρέφτης μας επίσης. ΄Οπως και ο δικός σας.

Και σας απαγορεύουμε δια ροπάλου να τραυματίζετε τις ψυχούλες των παιδιών.  Μακριά τα χέρια σας από τους δικούς μας ανθρώπους.

 

2. Τσίπρας-Καμμένος τα είπαν στο… τηλέφωνο: Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει απρόσκοπτα

«Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος μιλούν συχνά στο τηλέφωνο», έλεγε παράγοντας της κυβέρνησης, στον απόηχο όσων προηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα με τις επίμαχες δηλώσεις του Νίκου Φίλη ότι δεν έχει νομιμοποιητική βάση η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.

Η ίδια πηγή άφηνε να εννοηθεί ότι η όποια επικοινωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων δεν αποτελεί είδηση και δεδομένων των εξαιρετικών σχέσεων που διατηρούν, η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει απρόσκοπτα.

Με φόντο τα παραπάνω, υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άδειασε για άλλη μια φορά τον Νίκο Φίλη. Και αφού ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του (Real News) πως δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο (συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ), ανέφερε πως «μια συνεργασία θα προϋπέθετε τη σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ με αυτά τα δίκτυα αλλά και τους εκπροσώπους τους εντός του κόμματος. Θα προϋπέθετε μια ριζική στροφή του ΠΑΣΟΚ, που αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να επιδιώκεται από την ηγεσία του».

Αστείοι είναι όλοι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και ο Νίκος Φίλης που ξαφνικά τώρα θυμήθηκε  την ανίερη σύναψη σχέσης μεταξύ του κόμματός του και των “Ναζί χωρίς στολή”. Τί μας λέει τώρα ο πρώην υπουργός Παιδείας ,αφού  δεν τολμούσε όσο είχε την καρέκλα να τα λέει έξω από τα δόντια; Τώρα μιλά εκ του ασφαλούς και γι΄αυτό δεν πείθει κανέναν.

Η συνεργασία των εταίρων προχωράει απρόσκοπτα  μας λένε, λοιπόν, και…είμαστε πανευτυχείς. Φανταστείτε να μην τα πήγαιναν καλά, οπότε,  μια τέτοια εξέλιξη ,σήμαινε πτώση της κυβέρνησης και εκλογές. Μια πίκρα,δηλαδή, να χάσουμε έναν τέτοιο θίασο.  Αν μη τι άλλο, βγάζει πολύ γέλιο.

Παίζει, πάντως λένε κι αυτό το σενάριο. Αν δουν  πως κατρακυλούν αμφότερα τα συνεταιράκια στις δημοσκοπήσεις, θα επινοήσουν ένα θέμα “αδιαπραγμάτευτο” (“πατριωτικό” μάλλον) για τους μεν και τους δε, ουδείς θα υποχωρήσει και αφού τα σπάσουν με αυτό το πρόσχημα θα ζητήσουν αναγκαστικά εκλογές. Γνωστά τα κόλπα. Και όλα μπορούν να συμβούν σ΄αυτή την αστεία χώρα.

 

3. Σόου Σώρρα κάτω από την Ακρόπολη -Ορκο στο Δία έδωσαν 300 οπαδοί του
Σόου Σώρρα κάτω από την Ακρόπολη -Ορκο στο Δία έδωσαν 300 οπαδοί του [εικόνες]

 

Περισσότερα από 300 άτομα, μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» και οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα, συγκεντρώθηκαν χθες, Κυριακή, έξω από το Ηρώδειο.

Ορκίστηκαν στον θεό Δία και αποθέωσαν τον Αρτέμη Σώρρα.

Ο Αρτέμης Σώρρας μίλησε στους οπαδούς τους, οι οποίοι κυριολεκτικά τον αποθέωσαν μπροστά από το αρχαίο θέατρο. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να τρέξουν στα γραφεία της οργάνωσης για να διαγράψουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο.

Κάποτε, κάτω από την Ακρόπλη  περπατούσαν και συνδιαλέγονταν μεταξύ τους άνθρωποι σοφοί και συνετοί. Σήμερα  παρελαύνουν η τρέλα και η  γραφικότητα του Σώρρα και των…μαθητών του (συνουσιασταί στην αρχαία μας γλώσσα).

Καλά,  ως ενδείς φρενών , σίγουρα  δε σκέφτηκαν όλοι αυτοί   που ορκίζονταν  στο Δία πως ο “πατήρ θεών τε και ανθρώπων” εύκολα τα παίρνει κρανίο από εκέινα τα χρόνια. Και έτσι και τα πάρει, πετάει τους κεραυνούς σα βότσαλα στη θάλασσα. Και με αυτά που βλέπουν,  σίγουρα φρίττουν οι θεοί. Γι΄αυτό και δεν τη γλιτώνουν όλοι τούτοι οι τρελαμένοι την κεραυνοπληξία. Και θα είναι δίκαιη, πέρα απο απολαυστική για μας τους υπόλοιπους,  αυτή η τιμωρία.