ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ…Μ@ΛΑΚΑΣ ;

Δεν ξέρω γιατί, αλλά στην ήδη  ενσκήψασα και έμπλεη  αρνητικών εμπειριών  μετακορονοϊκή περίοδο,αρχίζω να νιώθω εντελώς ηλίθιος.  ΄Οπως, καθόλου χυδαία,αλλά  παραστατικά, το λέει ο λαός.  “Νιώθω μ@λάκας,  φίλε”.

Και   δεν είναι που δέχονται συνεχή ραπίσματα  οι ηθικές μου επιλογές , οι αρχές και οι αξίες με τις οποίες πορεύομαι.  Περισσότερο είναι πως μου βιάζουν το μυαλό, τη λογική,το αυτονόητο. Που μου λένε  αυτό είναι άσπρο και  ας  είναι   κατάμαυρο. Και   πως ο ουρανός είναι  στα πόδια μου και  η γη από πάνω . Πάνε,εν ολίγοις,  να με τρελάνουν. ΄Ωρες-ώρες  νιώθω το έδαφος  να φεύγει κάτω από τα πόδια μου,αδέρφια.

Το νιώθεις κι εσύ; Να , γιατί,εγώ:

1.Οι περισσότερες χώρες του κόσμου  πέρασαν την περίοδο της πανδημίας του ιού, χωρίς σοβαρές συνέπειες.  Μάλιστα και χώρες δίπλα στη Κίνα απ΄όπου ξεκίνησε η επιδημία. Ταϊβάν,  Ν.Κορέα, Βιετνάμ για παράδειγμα. Το  Βιετνάμ,μάλιστα  με 90.000.000 πληθυσμό, δεν είχε ούτε ένα νεκρό για δείγμα! Δίπλα στην Κίνα ,να επαναλάβουμε. Γιατί; Χιλιοειπωμένο.  Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε στην Ουχάν ο κορόνα, αυτές  οι  χώρες πήραν όλα τα μέτρα που ήταν  απαραίτητα κι τα τήρησαν με θρησκευτική ευλάβεια .Και βγήκα από την απειλή…κυρίες. Ούτε νεκροί,ούτε πραξικοπηματικό lockdown , ούτε   ψυχασθένειες, ούτε οικονομία στραπάτσο.

Σε 10 χώρες με ηλίθιες κυβερνήσεις, ακροδεξιές οι περισσότερες,    μήνες μετά και με την απειλή σοβαρών συνεπειών   από τις  δημαγωγικές-κερδοσκοπικές  απαιτήσεις  της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, αν δεν  προχωρούσαν σε  συνταγματικό πραξικόπημα  , ενέδωσαν στον εγκληματικό Τύπο ,παίρνοντας μέτρα  κατόπιν εορτής. Το  αποτέλεσμα;    Τα έκαναν γενικώς μπάχαλο, τα ισοπέδωσαν  εντελώς. Μεταξύ των ηλιθίων κυβερνήσεων και αυτής της  Ελλάδας. Νεκροί, απαγόρευση κυκλοφορίας σαν να ξαναγύρισε η “Κατοχή”, οικονομία,  για άλλη μια φορά  σε χρεοκοπία. Από τον Ιανουάριο που εμείς εδώ φωνάζαμε να παρθούν μέτρα,η κυβέρνηση της απάτης και της διαφθοράς, τα πήρε το τελευταίο 10ήμερο του  Μάρτη. Εντελώς άχρηστα τότε και αυτά  που  πήρε!

Και σου βγαίνουν σήμερα  οι Χαχόλοι ψηφοφόροι της επάρατης Δεξιάς , τα ζόμπι του κομματικού κράτους και σου λένε… μπράβο στην κυβέρνηση! Και τί ωραία και τί καλά,που …δε γίναμε Ιταλία! Και δε συγκρίνουν το έγκλημα που διέπραξε  ο Κούλης τους, όχι με το Βιετνάμ, αλλά με τους γείτονες, δίπλα,  την Αλβανία,τη Βουλγαρία,το Μαυροβούνιο . Παίρνουν  τη…Σουηδία μέτρο,που εφάρμοσε διαφορετικό και εγκληματικό  εν πολλοίς κι αυτή πρόγραμμα αντιμετώπισης του ιού.

Και νιώθω γι αυτό και μόνο μ@λάκας.  Με δουλεύουν οι Τσιόδρες. Και έχει  τους κλακαδόρους να τους χειροκροτούν. Κι ακόμα όταν  εσύ προχωράς με επιχειρήματα με αριθμούς και στατιστικά και τους  βγάζει νοκ άουτ, δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Παραγγέλλουν  μια “δημοσκόπηση” και σου λένε πως βγήκαν οι ατσίδες στους δρόμους και βρήκαν  στους 10 οι 9 να  συμφωνούν με  την  κυβέρνηση  που τίναξε  την μπάγκα στον αέρα,που έφερε νέα μνημόνια,που έκλεψε τα λεφτά μας και τάισε με αυτά  τους καναλάρχες , που πρωτοφανές σε ειρηνική περίοδο , διέπραξε το έγκλημα  συνταγματικής εκτροπής και επιβολής κοινοβουλευτικής δικτατορίας!

  “Τί μας λές, εσύ τώρα;”,  σε δουλεύουν κι από πάνω.   “Σε τέτοιες καταστάσεις  μας χρειάζεται  ένας “Λοχίας”.   Και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Κούλη τους.    Λοχίας της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας , Κυριάκος Μητσοτάκης!  Δε μένει παρά  και τούτος  τώρα, ως ο παλιότερος ομόλογός του Κονδύλης, να βγει και να δηλώσει : “Κρίμα που περίμενα  να γίνω  50άρης ,  για να κυβερνήσω ένα λαό ηλίθιο, όπως είναι ο ΄Ελληνες”. Θα μπορούσε, όντως,  να το κάνει από εποχής…Χάρβαρντ.΄Ετσι κι αλλιώς,  εκεί δεν πατούσε .Με “ταχυδρομείο”  του στέλναν τα πτυχία,που απόκτησε με τις δωρεές στο ίδρυμα  του…αείμνηστου     πατέρα του .

2.Σε δυο κυβερνητικές  θητείες, ως ανιψιός του κακού δαίμονα της Ελλάδας (Κων. Καραμανλής),ο Κώστας Καραμανλής  χρεοκόπησε τη χώρα,αφού διπλασίασε το χρέος και εκτίναξε  το έλλειμμα στο 15 % και πάνω. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα με στοιχειώδη πολιτικό και δικαστικό  πολιτισμό,  μια τέτοια εξέλιξη  θα έστελνε την κυβέρνηση της χρεοκοπίας σε ειδικό δικαστήριο. Ο Κώστας Καραμανλής ,όχι μόνο δε δικάστηκε, ούτε κανείς από τους υπουργούς του, αλλά  του εξασφαλίστηκε από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπτα,  δικαστική ασυλία με αντάλλαγμα   να καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση το 2015  με την στήριξη του Καραμανλικού ανδρός Πάνου Καμμένου (“Ομερτά”). Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, ούτε καν σε νύξη προχώρησε  για την ευθύνη του μεγάλου εγκλήματος της χρεοκοπίας.  Συγκάλυψε  το έγκλημα. ΄Ενας ολόκληρος λαός τιμωρήθηκε σκληρά από εκείνη την οικονομική κρίση και ουδείς υπεύθυνος πολιτικός  πήγες στη φυλακή. Το μεγαλύτερο από τα ανοσιουργήματα  που διέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας.

3.Από το 2007  το αμερικάνικο  FBI στην έρευνά του για τις απάτες και τις παράνομες άλλες ενέργειες της  φαρμακευτικής βιομηχανίας Novartis,ανακαλύπτει για τη χώρα μας πως δεν χρηματίζονταν μόνο γιατροί, φαρμακοποιοί και άλλοι στο χώρο της υγείας επαγγελματίες, όπως γινόταν σε άλλες χώρες, αλλά και πολιτικά  πρόσωπα. Ο υπουργός Υγείας της τότε κυβέρνησης Καραμανλή, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είναι ο πρώτος που εντοπίζουν οι Αμερικανοί πως τα πήρε χοντρά από την εν λόγω  εταιρία. Και  για να  ξεπλύνει το βρώμικο χρήμα,  το έβαλε στο όνομα του γιου του που έμενε στην Αμερική.  ΣΥΡΙΖΑ την εποχή εκείνη ούτε… μυρωδιά.  Ο ΣΥΡΙΖΑ,όπως τον ξέρουμε αργότερα ούτε καν στα σχέδια  υπήρχε. Την  Αριστερά  εκπροσωπούσε  ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.  Συγκροτήθηκε σε κόμμα , με αρχηγό τον πιτσιρικά τότε ,Αλέξη Τσίπρα,τον Ιούνιο του 2012.

Ακολουθούν η χρεοκοπία της χώρας, η κυβέρνηση  του “ανίσχυρου” Γ.Παπανδρέου και λίγο μετά η συγκυβέρνηση  Σαμαρά -Βενιζέλου. Κι αυτά τα χρόνια, συνεχίζεται η μεγάλη κομπίνα, το πιο προκλητικό σκάνδαλο στη Μεταπολίτευση. Η Novartis να έχει υπό την κηδεμονία της ένα μεγάλο μέρος  εκείνων που   έχουν αντικείμενο ασχολίας την  υγεία  και κυρίως  υπουργούς υγείας  από τα δύο μεγάλα κόμματα.  Οι  διεφθαρμένοι αυτοί   πολιτικοί  που εν μέσω δεινής οικονομικής κρίσης, έβαλαν την υπογραφή τους στην υπερτιμολόγηση φαρμάκων στην Ελλάδα,όταν σε άλλες χώρες επιβλήθηκε  μείωση στις τιμές των φαρμάκων και   εισέπραξαν τεράστια ποσά, ως μίζες από την συγκεκριμένη ε φαρμακευτική εταιρία,  ήταν οι ακόλουθοι:

Οι  δύο πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος ,οι υπουργοί  Γιάννης  Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέα Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης.

 

Σήμερα που είναι  ακόμα και στα μικρά παιδιά φανερό πως πρόκειται  για ένα  πραγματικά μεγάλο σκάνδαλο,όπως και οι Αμερικανοί αποκάλυψαν, αλλά και τα αρχεία της ίδιας  αμαρτωλής φαρμακοβιομηχανίας,  όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε κανένας από τους  δράστες, αλλά οι ίδιοι με μοχλό κάποιους  κομματικά εξαρτημένους και διεφθαρμένους εκπροσώπους της δικαιοσύνης,  σαν τους π. εισαγγελείς Ράικου και Αγγελή, από κατηγορούμενοι κατέστησαν  κατήγοροι. Κι αντί  να δικάζονται τούτοι ,δικάζουν   τους  δικαστές τους!

Συμπέρασμα.

Αν εξαιρέσουμε  χώρες,όπως η Κίνα,η Ρωσία,το  Ιράν,άλλες θεοκρατικές  ή με ολοκληρωτικά καθεστώτα χώρες, πουθενά στον κόσμο σε στοιχειώδες  “κράτος δικαίου”, δε θα  συνέβαιναν όσα   βλέπουμε να συμβαίνουν μπροστά  στα μάτια μας στην Ελλάδα. Είναι, ακριβώς,  από αυτά  τα συμβάντα που ο συνετός, νουνεχής και έντιμος πολίτης,  παθαίνει… τραλαλά.

  Ο Πάνος ο Κιμιανής    από ένα χωριό της  Ανδρίτσαινας, πήγε,λέγανε,  στο δικαστήριο ένα γείτονά του, που  είχε κλέψει την γίδα του, την έσφαξε και την πούλησε. Ο κατηγορούμενος, όμως,  είχε καλό δικηγόρο, τον Πρίγκουρη, και αν και ο άμοιρος ο μηνυτής είχε πιάσει και με “μαρτύρους” ,τον κλέφτη  “με τη γίδα στην πλάτη”, αθωώθηκε. Με το άκουσμα της απαλλαγής,πέφτει στο πάτωμα ο φτωχός ο  Κιμιανής λιπόθυμος. Τρέχουν  από πάνω του, τον συνεφέρουν, σηκώνεται…”πως νιώθεις τώρα;” τον ρωτάει   ο δικαστής από την έδρα.  “Μαλάκας, κύριε πρόεδρε”, μαλάκας  με περικεφαλαία”, του πετάει ο ταλαίπωρος  χωρικός στα μούτρα  και φουρκισμένος,   βγήκε από τη αίθουσα.

Στην Ελλάδα αυτή την ώρα οι περισσότεροι  νιώθουμε Κιμιανήδες. Και με το δίκιο μας!