“ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΚΛΙΤΣΑ” ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

“Απάντηση ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: Στη Συνθήκη της Λωζάννης δεν προβλέπεται η εκλογή των μουφτήδων

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο Μεγάλος Μουφτής του Καυκάσου (ΦΩΤΟ)

Άμεση απάντηση έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τους μουφτήδες.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, είναι πάντα πρόθυμο να αποστείλει στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το κείμενο της Συνθήκης της Λωζάννης με τη θερμή παράκληση να υποδειχθεί στην Ελλάδα το άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της μουσουλμανικής μειονότητας εκλέγονται.

Ως γνωστόν, σχετική πρόβλεψη στη Συνθήκη της Λωζάννης δεν υπάρχει, επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Η προκλητική ανάρτηση Τσαβούσογλου
Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με ανάρτησή του στο twitter, συνεχάρη τον μουφτή Κομοτηνής, ο οποίος επανεξελέγη πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου στη μειονότητα της δυτικής Θράκης, Ιμπραΐμ Σερίφ, και έστειλε προκλητικό μήνυμα προς την Αθήνα.

«Υπενθυμίζω στην Ελλάδα για άλλη μια φορά ότι ο σεβασμός προς τους εκλεγμένους μουφτήδες της μειονότητας αποτελεί όρο της Συνθήκης της Λωζάνης»

****

Ανόητοι ,αλλά πρωτίστως  διεφθαρμένοι, ως Δεξιοί, όπως πάντα. Με το μυαλό στους εξοπλισμούς και τις μίζες,  ό,τι  λένε και κάνουν. Εγκληματούν  στις νέες γενιές των Ελλήνων. Αλλά το μόνο που τους νοιάζει,  είναι οι δικές τους γενιές,  δισέγγονα και τρισέγγονα,  να τρώνε με χρυσά κουτάλια

Ναι, αμετροεπείς  και ανιστόρητοι  υπουργοί του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Εμείς με την ιδιότητά μας  οφείλουμε  και έχουμε  πρωτίστως  το  θεσμικό δικαίωμα να σας προειδοποιήσουμε   να ακολουθήσετε τη νομιμότητα και το Διεθνές δίκαιο.  Και  να μην παίζετε  πάντα εν ου παικτοίς.  Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ.

Ως εκ τούτου, προτιμήστε τη σιωπή, αν δε θέλετε  για τα συμφέροντά σας ,να παραδεχτείτε την αλήθεια.  Αν μη τι άλλο,  η  σιωπή  είναι …χρυσός

Γράφαμε  στις 12 Μάη 2019

 

Σύμφωνα με το άρθρο 42
«η Ελλάδα δεσμεύεται να σεβαστεί τα έθιμα που απορρέουν από συγκεκριμένες θρησκευτικές πρακτικές».
Και ο Βενιζέλος δέχτηκε ασυζητητί τον όρο αυτό.  Η εκλογή Μουφτή, σύμφωνα με την παράδοση και τα μουσουλμανικά έθιμα, γίνεται από το λαό και δε διορίζεται από την κυβέρνηση.  Και έτσι γινόταν για χρόνια από τις πρώτες ελληνικές κυβερνήσεις.  Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να τα τηρεί αυτά τα έθιμα, όσο ισχύει η συγκεκριμένη συνθήκη. Αλλά δεν το κάνει. Διορίζει τους Μουφτήδες. Πού είναι επομένως το αναληθές;”

Αν θέλουμε να τηρήσουμε ιστορικά ίσες αποστάσεις, “να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω  Καίσαρι”, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως στις διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες  η Ελλάδα έχει κι αυτή  …καλό μερτικό. Κι αυτό σημαίνει πως σε  πολλές περιπτώσεις   η χώρα μας βρίσκεται εν αδίκω. Να θυμίσουμε επί τροχάδην τέτοιες πρακτικές και δραστηρότητές μας σε βάρος της γείτονος.,,,