ΑΝ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ , ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Στην Ελλάδα  ο τύπος και όχι η ουσία έχουν πέραση. Σε καθημερινή βάση και ανέκαθεν ορατή η διαπίστωση στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Δια γυμνού οφθαλμού, μάλιστα.

  Ειδικά σε ζητήματα δικαιοσύνης. Ο πολύς ,ως  μέγα λαμόγιο,  Ανδρέας Λοβέρδος,  να θυμίσουμε, δε σκίζεται να αποδείξει την αθωότητά του, αλλά να ξεφύγει της ενοχής του με την…παραγραφή του εγκλήματος! Και ας του μείνει η ρετσινιά. Χέστηκε. Τυπικά θα είναι εν τάξει. Και η  ουσία, τα εκατομμύρια που καβάτζωσε,   αφορά  μόνο  εκείνον και τα παιδιά του  που θα τα ξεκοκαλίσουν.

 Πόσα τέτοια λευκά κολάρα στην έρμη Ελλάδα ξεφεύγουν με όμοιες ή άλλου είδους “παραγραφές”; Αμέτρητα. Από εποχής Καποδίστρια ακόμα!

 

Για παράδειγμα,  με  το σκάνδαλο του χαριστικού, (ίνα μη τι χείρον είπω),διδακτορικού του …χρυσού περιφερειάρχη των απ΄ ευθείας αναθέσεων σε “ημέτερους”, γίνεται, επειδή…δε γίνεται  να κρυφτεί,   ντόρος  μέγας. Πήρε τον τίτλο αβρόχοις ποσί, όταν άλλοι, μεταξύ αυτών και ο γράφων,  ξεκολώνονται  4 και 5 ολόκληρα  χρόνια να τον αποκτήσουν.

Ρωτήστε σοβαρούς διδάκτορες στο τέλος της ερευνητικής τους πορείας. Ούτε ένας δε  θα ακούσετε  να μην πει… μαύρη η ώρα που  ξεκίνησα  το  αναθεματισμένο! Τόσος μόχθος, που όμοιος, σε θέματα εκπαίδευσης, δε γίνεται να συναντήσεις αλλού.

Από την άλλη, όμως, αν ο Πατούλης, όπως είπαμε, απόκτησε επιστημονικό τίτλο της… πλάκας,  130 σελίδων διατριβής , με άγνωστα ανταλλάγματα, η απόκτηση τίτλων με …νόμιμες, οικονομικές δοσοληψίες  πώς χαρακτηρίζεται;  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις. ΄Η τις σνόμπαρε ή δεν είχε τα κότσια να περάσει σε μια σοβαρή σχολή. Και πήγε στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ  απ΄όπου και αποφοίτησε.

Είναι, όμως,  γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ πως , αν είσαι φτωχός, αλλά  με δυνατό μυαλό, ένας  τρόπος υπάρχει  για να σε πάρουν στο Χάρβαρντ.  Σου δίνουν υποτροφία. Αν, όμως, είσαι πλούσιος και μπουμπούνας δε χάνεσαι. Αν σώνει και καλά θέλεις να πας Χάρβαρντ, για να κάνεις μετά τον καμπόσο , να πουλάς μούρη και να γίνεις και πρωθυπουργός ,  ΚΑΤΑΒΑΛΕΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ, ΔΩΡΕΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΕΙΣ ΚΑΙ… ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ.   Με τέτοια …γερά εφόδια κι ας μην έχεις μυαλό, βγάζεις Χάρβαρντ.

Εμείς,  άπειρες φορές ρωτήσαμε από εδώ να μας  πει το καλό, αμερικανικό  πανεπιστήμιο. Πόσα συνολικά δίδακτρα όλα αυτά τα χρόνια σπουδών  κατέβαλε η φαμίλια  Μητσοτάκη, για να πάρουν οι γόνοι (και όχι μόνο ο Κυριάκος)  πτυχία; Πόσες επίσης δωρεές και σε ποια ποσά ανέρχονταν με χορηγούς το Μητσοτακέικο ή ΦΙΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ;

Τυπικά, επομένως, ο  Κυριάκος Μητσοτάκης  είναι εν τάξει. ΄Ολα έγιναν σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς. ΄Εχεις λεφτά ; Πληρώνεις  και παίρνεις.  Αγοράζεις ακόμα και σπουδές.   Αν δεν έχεις… σκάσε και κολύμπα.

Δεν είναι , όμως ,  απάτη και χρηματισμός τέτοια εμπορικά αλισβερίσια;  Και μάλιστα του αισχίστου είδους επειδή, ακριβώς , πρόκειται  για ζητήματα εκπαίδευσης και παιδείας. Εν τέλει,  είναι θέμα ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΡΗΜΑΔΑ,  ΟΥΤΕ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

Και…η τιμή τιμή δεν έχει και χαράς τον που την έχει! Ο  Κυριάκος έχει;