ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ  ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ Ν. ΡΩΜΑΝΟΥ  ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ
_________________________________________________________________
1. Με υγρά κρατάνε σταθερό οι γιατροί τον Νίκο Ρωμανό

Ευρισκόμενος τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο κρεβάτι, για να συγκρατεί δυνάμεις, διανύει την 29η ημέρα απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός.

Η κατάσταση της υγείας του 21χρονου κρατουμένου, που νοσηλεύεται για δεύτερη εβδομάδα στο θάλαμο κρατουμένων του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», χαρακτηρίζεται από πηγές του νοσοκομείου σταθερή, χωρίς -ευτυχώς- αξιοσημείωτες μεταβολές στην αρτηριακή πίεση και τους ηλεκτρολύτες.

Οι θεράποντες γιατροί προσπαθούν να του χορηγούν όσο το δυνατό περισσότερα υγρά για να ενισχύσουν τον οργανισμό του. «Προσπαθούμε να τον ενισχύουμε με υγρά και ζαχαρόνερο» .

Ουδείς βεβαίως μπορεί να αποκλείσει ένα λιποθυμικό επεισόδιο, όπως αυτό που εκδήλωσε την περασμένη Πέμπτη, γι’ αυτό και οι γιατροί παρακολουθούν στενά τον 21χρονο .

Οι γιατροί, μαζί με τους οικείους του Νίκου Ρωμανού, είναι και οι μόνοι επισκέπτες του απομακρυσμένου δωματίου της Οφθαλμολογικής Κλινικής του «Γ. Γεννηματάς», όπου ο απεργός πείνας φρουρείται από αστυνομικούς.

Ο 21χρονος δέχεται στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων επισκέψεων τη σύζυγό του, Βιργινία, τους γονείς τους και το δικηγόρο του, κ. Φραγκίσκο Ραγκούση.

 

 

Κάποιοι έχουν χρεωθεί το βασανιστήριο και την εξέλιξη της υγείας αυτού του παιδιού. Και θα τιμωρηθούν,όταν αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και σ΄αυτό τον τόπο. Και ένοχοι δεν είναι μόνο όσοι είχαν από το νόμο υποχρέωση να μην αφήσουν με τις ενέργειές τους την κατάσταση να φτάσει εδώ που έφτασε.  Μεγάλη ευθύνη (και ηθική)  έχουν  κι εκείνοι που  δε διστάζουν να ασκήσουν αυστηρή   κριτική  στο γενναίο απερεγό πείνας και μάλιστα ανάμεσα στις δραστηριότητές τους του…  καναπέ  και της  τραπεζαρίας!

Χειρότερη ντροπή και ευθύνη σ΄αυτούς.

_____________________________________________________________