ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ( 1. Ο ΚΑΡΑ-ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ… ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ.2. Ο ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ…ΣΤΙΧΑΚΙΑΣ ΛΑϊΚΩΝ ΑΣΜΑΤΩΝ Β.ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ…ΑΠΟΠΑΤΩΝ! 3. 13,6 εκατομμύρια δικαιολογίες για 13,6 εκατομμύρια πρόσφυγες.)

 

\

Τουλάχιστον 13,6 εκατ. οι πρόσφυγες που εγκατέλειψαν Ιράκ και Συρία
Τουλάχιστον 13,6 εκατ. οι πρόσφυγες που εγκατέλειψαν Ιράκ και Συρία
Περίπου 13,6 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις ένοπλες συρράξεις στη Συρία και στο Ιράκ και πολλοί δεν έχουν ούτε τροφή ούτε στέγη ενώ έχει αρχίσει ο χειμώνας, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τουςΠρόσφυγες (UNHCR).

Ο Αμίν Άουαντ, επικεφαλής της διεύθυνσης της UNHCR, η οποία είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική, δήλωσε ότι ο κόσμος σταδιακά αντιμετωπίζει με αδιαφορία τις ανάγκες των εκτοπισμένων και των προσφύγων.
«Πλέον όταν μιλάμε για ένα εκατομμύριο ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί μέσα σε δύο μήνες, ή 500.000 μέσα σε μια νύχτα, ο κόσμος απλά δεν αντιδρά», είπε ο Άουαντ μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

Σε αυτά τα 13,6 εκατ. συμπεριλαμβάνονται 7,2 εκατ. άνθρωποι οι οποίοι έχουν εκτοπιστεί εντός Συρίας —αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σχέση με την εκτίμηση που έκανε επί μακρόν ο ΟΗΕ, περί 6,5 εκατ. εσωτερικά εκτοπισμένων—, 3,3 εκατ. Σύροι πρόσφυγες στο εξωτερικό, 1,9 εκατ. άνθρωποι εκτοπισμένοι εντός Ιράκ και 190.000 που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα αυτή αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι Σύροι πρόσφυγες έχουν μεταβεί στον Λίβανο, στην Ιορδανία, στο Ιράκ και στην Τουρκία, χώρες που ο Άουαντ είπε ότι «μας ντροπιάζουν όλους» με την υποστήριξη που προσφέρουν στις άστεγες οικογένειες από τη Συρία.

«Άλλες χώρες του κόσμου, ιδίως οι Ευρωπαίοι καθώς και άλλοι, θα έπρεπε να ανοίξουν τα σύνορα και να μοιραστούν το βάρος», τόνισε το στέλεχος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η UNHCR τονίζει ότι τα χρήματα που έχει λάβει σε δωρεές είναι κατά 58,5 εκατ. δολάρια λιγότερα από αυτά που θα χρειαζόταν ώστε να συμβάλει να προετοιμαστούν 990.000 άνθρωποι να αντιμετωπίσουν το χειμώνα—ένα ποσό που θα βοηθούσε να καλυφθούν βασικές τους ανάγκες, όπως ζεστά ρούχα, πλαστικά καλύμματα και κουβέρτες.
Χωρίς κεφάλαια για να καλύψει όλες τις ανάγκες που σχεδίαζε, η Αρμοστεία δίνει προτεραιότητα στη χορήγηση αρωγής στα πρόσωπα τα οποία ζουν σε μεγαλύτερα υψόμετρα και σε ψυχρότερα κλίματα, αλλά και τα πιο ευάλωτα, όπως τα νεογέννητα παιδιά.

Ο Άουαντ επέκρινε το γεγονός ότι η Ρωσία και η Κίνα, αμφότερες κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα μέλη του οποίου αποτυγχάνουν να βρουν μια λύση για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία, κατατάσσονται ανάμεσα στις τελευταίες χώρες στον κατάλογο των κυριότερων δωρητών, καλώντας τη Μόσχα και το Πεκίνο να δώσουν περισσότερα.

«Από πολιτική άποψη δεν μπορούν να δείχνουν αδιαφορία, επομένως η χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας είναι επιτακτική ανάγκη και πρέπει να δίνεται πρώτη και πάνω από όλα, εάν ιδίως δεν προωθείται μια (πολιτική) διευθέτηση… Πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, όπως και οι άλλοι», δήλωσε το στέλεχος της UNHCR.

Μη δίνεις σημασία. Διάλεξε κάποιο από τα παρακάτω σοβαρά επιχειρήματα της αδιαφορίας σου για τους κατατρεγμένους  και κοιμήσου ήσυχα “απόψε” και “αύριο”:

-Ο πόλεμος είναι μακριά από μας.

-΄Αλλωστε, τί μπορείς να κάνεις; “΄Ενας κούκος δε φέρνει την ΄Ανοιξη”.

-Δε λέμε,”΄Οπου φωχός και η μοίρα του”;

-Δεν έχω εγώ προβλήματα θαρείς; Κι εμένα ποιος θα μου συμπαρασταθεί ;

 -Και τί να κάνουμε δηλαδή; Να κουβαλήσουμε εδώ τη “σάρα και τη μάρα”, για να μας σφάζουνε στο κότσι; Ξεχνάτε τη μικρή  Μυρτώ στη Πάρο;

 

Ω, ναι, κοιμήσου! (Εκτός αν τον “ύπνο του δικαίου” “μεθαύριο” στον κόψει απότομα κανένα “μανιτάρι” -“δώρο” της νεο-ναζιστικής και ομόδοξης Ρωσίας  που θαυμάζεις).

  “΄Εχει ο καιρός γυρίσματα”!

_____________________________________________________________

ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΒΓΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ «ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ B.Καπερνάρου  (όπως το δίνει ο ίδιος ο “Ναζί χωρίς στολή”)

Κατάγομαι από τη Μάνη και γεννήθηκα στην Εύβοια το 1950 όταν ο πατέρας μου, ο Ηλίας Καπερνάρος, μετατέθηκε εκεί ως ενωμοτάρχης της ελληνικής χωροφυλακής και παντρεύτηκε την Βασιλική, την μητέρα μου που γεννήθηκε στην Παλιά Αρτάκη της Προποντίδας. Το Γυμνάσιο το τελείωσα στα Νέα Λιόσια, στο σημερινό ‘Ιλιον όταν ήρθαμε οικογενειακώς στην Αθήνα. Πέρασα στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 1974. Τότε κατατάχθηκα στο στρατό και υπηρέτησα ως έφεδρος αξιωματικός για 30 μήνες εκ των οποίων οι 8,5 στον ‘Εβρο.

Πήρα το απολυτήριό μου από την Λαμία διότι δεν έδωσα το δικαίωμα σε κανέναν να μεσολαβήσει να υπηρετήσω τον τελευταίο καιρό στην Αθήνα, αν και πολλοί το έπρατταν κάνοντας, παράλληλα με τη στρατιωτική θητεία τους και την δικηγορική άσκηση. ‘Ετσι, όταν απολύθηκα από το στρατό ξεκίνησα από την αρχή την άσκησή μου. Σήμερα έχω συμπληρώσει 33 χρόνια μάχιμης δικηγορίας.
Είμαι παντρεμένος με την ‘Ελενα και μαζί έχουμε έναν υιό, τον Βασίλη και μία κόρη, την Βάσια. Και οι δύο είναι φοιτητές.
Δεν υπήρξα αλλά και δεν θέλω να γίνω ποτέ επαγγελματίας πολιτικός. Μπήκα στην πολιτική διότι είμαι θυμωμένος αλλά όχι απογοητευμένος. Συμπορεύθηκα με τους Ανεξάρτητους ‘Ελληνες γιατί δεν γίνεται επαγγελματίες πολιτικοί, κατευθυνόμενοι πολιτικοί, υποταγμένοι, υποτελείς και ενδοτικοί πολιτικοί που έφεραν τη χώρα μου σε αυτή την κατάσταση, που διέλυσαν τα δημόσια ταμεία, που έκαναν πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα και κατέστρεψαν το μέλλον των ελληνόπουλων, να έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως σωτήρες. Μένω σταθερός στις θέσεις και τις αρχές μου μέχρι το τέλος αυτής της σκληρής μάχης απέναντι σε όσους έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν βρώμικο παιχνίδι σε όλους τους ‘Ελληνες.

Ένταση επικράτησε σήμερα, Τρίτη (11/11/2014) στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής ανάμεσα στον ανεξάρτητο βουλευτή, Βασίλη Καπερνάρο, τον πρόεδρο της Επιτροπής και βουλευτή της Ν.Δ., Ανδρέα Κουτσούμπα και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου.
Αιτία αποτέλεσε η τοποθέτηση του Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος μίλησε για «λαθραίους λαθρομετανάστες» και κατέταξε κρατούμενους με βάση την εθνικότητά τους για να ισχυριστεί ποια κατηγορία είναι η περισσότερο εγκληματική.
Ο βουλευτής ισχυρίστηκε ότι «πιο επικίνδυνοι εγκληματίες είναι οι Αλγερινοί και μετά οι Μαροκινοί» για να προσθέσει ότι «μπροστά τους, οι Αλβανοί είναι αγγελούδια και αρνάκια».
Η τοποθέτηση του κ. Καπερνάρου προκάλεσε την αντίδραση της Βασιλικής Κατριβάνου που έσπευσε να παρατηρήσει ότι «η Βουλή ψήφισε τον αντιρατσιστικό νόμο και παρ’ όλα αυτά ένας βουλευτής έχει ρατσιστικό λόγο εντός της επιτροπής».
«Αν θέλετε, μπορείτε να πάρετε στο σπίτι σας τα αδέρφια σας τους λαθραίους λαθρομετανάστες», απάντησε ο κ. Καπερνάρος, προκαλώντας την έκρηξη της κ. Κατριβάνου που του απάντησε: «Είστε χυδαίος! Είστε ρατσιστής».
Ο λόγος του κ. Καπερνάρου οδήγησε τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ανδρέα Κουτσούμπα να ανακαλέσει στην τάξη τον βουλευτή και να σχολιάσει πως όσα λέει είναι για τις τηλεοράσεις.
«Εγώ σας ανακαλώ στην τάξη γιατί λέτε πως όσα είπα είναι για τις τηλεοράσεις», επέμεινε ο κ. Καπερνάρος.

Παραδίδουμε στην κρίση και τη μνήμη των γενεών που έρχονται το όνομα,το βιογραφικό και τη φυσιογνωμία αυτού του άθλιου ρατσιστή “λύκου” (“Ναζιστής χωρίς στολή”), ο οποίος  ελέω ρατσιστικού “γονιδιώματος” της κυβέρνησης της Ν.Δ, της υποκριτικής-δημαγωγικής τακτικής  της αντιπολίτευσης και της (ανύπαρκτης) πολιτικής κρίσης κάποιων άθλιων Ελληνάρων ψηφοφόρων, αντί να είναι φυλακή, “φτύνει” στην  ιδιότητα του Ανθρώπου και αποπατεί μέσα στον ίδιο τον αποκαλούμενο  “Ναό της Δημοκρατίας”.

 

Και αισχρός και πανάθλιος και απάνθρωπος και αποπατών στην ίδια τη Βουλή!

_______________________________________________________
Παραιτείται από Πρόεδρος του ΛΑΟΣ ο Γιώργος Καρατζαφέρης; – Τι δείχνουν οι έρευνες για τις μίζες

– Τι βρήκαν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς μετά την ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στα χέρια τους

– Αναμένεται η απάντηση της Βουλής για το αν ο Πρόεδρος τουΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του δυο offshore εταιρείες

– Η συμφωνία ήταν για την προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρωνSuper Puma από την Eurocopter ύψους 64 εκατ. ευρώ

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες για τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη μετά την έρευνα που έχει ξεκινήσει με αντικείμενο τον ίδιο και αν έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του δυο offshore εταιρείες που φέρονται ότι ανήκουν στον ίδιο και σε συγγενικά του πρόσωπα.

Η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής αναμένεται να απαντήσει ακόμα και απόψε για το αν μέσω των εταιρειών Catalina International Ltd,…

Αποκλείεται να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Ο Ελληνάρας, ο μέγας πατριώτης και Χριστιανός Ορθόδοξος Γιώργος Καρατζαφέρης να είναι λαμόγιο και να παίρνει μίζες; ΄Ολα είναι συκοφαντίες και ανελέητος πόλεμος  των…πολιτικών του αντιπάλων. (Το έλεγε και ο ΄Ακης, ο ωραίος του ΠΑΣΟΚ, ακριβώς έτσι!)

 Αλλά, πώς το είπε ο Samuel Johnson; “Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο  καταφύγιο των απατεώνων”. Του λόγου το αληθές  απεδείχθη πάμπολες φορές.  Σήμερα, με την περίπτωση του αρχηγού του ΛΑΟΣ, επιβεβαιώνεται για άλη μια φορά.