ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

1. ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕΙ Ο ΜΙΚΗΣ; “ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΤΟ”!
2. ΔΗΜΑΡΑΣ …”ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΛΗ”
3. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ…ΑΠΕΙΛΩΝ
4. ΕΧΕΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ;
5.  Pussy Riot.  ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ.
1. Παρέμβαση Μίκη Θεοδωράκη: Να ξεφύγουμε από τα δόντια τους μια για πάντα

Σε μία δήλωση-παρέμβαση που ανέβηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του, ο Μίκης Θεοδωράκης εκφράζει έντονους φόβους για το μέλλον της χώρας αν δεν καταφέρει να ξεφύγει από τις «καταδυναστευτικές δεσμεύσεις» με τους πιστωτές της, έτσι ώστε «να εξακολουθήσουμε να είμαστε ελεύθεροι Έλληνες».

Σύμφωνα με τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη, «ακόμα και ο πιο δύσπιστος Έλληνας σήμερα έχει καταλάβει ότι οι πιστωτές μας δεν θέλουν να μας αφήσουν από τις δαγκάνες τους και γι’ αυτό το λόγο η τρόικα θέτει όλο και πιο σκληρούς όρους. Γιατί η Ελλάδα είναι γι’ αυτούς “λαβράκι” και θέλουν να μας “τηγανίζουν” στον αιώνα τον άπαντα. Πρέπει να ξεφύγουμε από τα δόντια τους μια για πάντα, αν θέλουμε να εξακολουθήσουμε να είμαστε ελεύθεροι Έλληνες».

Και προτείνει δύο λύσεις: «Πρώτον: Ουδετερότητα. Δεύτερον: Σύναψη στενών οικονομικών σχέσεων με Κίνα-Ρωσία (ή και με την Ευρώπη αν καταφέρει να απαλλαγεί τελείως από την Τρόικα). Με τον όρο ότι θα βοηθήσουν αφ’ ενός να ξοφλήσουμε άμεσα και οριστικά το εθνικό μας χρέος και αφ’ ετέρου να αξιοποιήσουμε τον εθνικό μας πλούτο με συμβάσεις κοινοπραξιών, σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούμε να συνεκμεταλλευθούμε τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, εδάφους, υπεδάφους, υποθαλάσσιες και κυρίως βεβαίως τον αμύθητο πλούτο των υδρογονανθράκων της ελληνικής ΑΟΖ, που σύμφωνα με τις μελέτες επιστημόνων, σε βάθος χρόνου, ανέρχεται σε πολλά τρισεκατομμύρια ευρώ».

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο Μίκης Θεοδωράκης, η σύναψη τέτοιων συμβάσεων κοινοπραξιών είναι εντελώς νόμιμη σύμφωνα με όλες τις διεθνείς μας συμβάσεις, το δε αναμενόμενο όφελος (ακόμα και το άμεσο, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα μελέτη της Deutsche Bank) είναι τόσο μεγάλο, ώστε να μπορεί να θεωρηθεί βέβαιη η συμφωνία με τις δυνάμεις αυτές (Κίνα, Ρωσία, Ευρώπη χωρίς τρόικα), για να απαλλαγούμε άμεσα από όλες τις δεσμεύσεις μας με τους ακόρεστους πιστωτές μας.

«Προσωπικά έχω ταχθεί εδώ και πολύ καιρό υπέρ της πρώτης λύσης. Όμως είτε έτσι είτε αλλιώς, το βέβαιο είναι ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Θα πρέπει άμεσα να γίνει κάτι για την οριστική απαλλαγή μας από τις καταδυναστευτικές δεσμεύσεις μας με τους πιστωτές μας» καταλήγει ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης.

” Και προτείνει δύο λύσεις: «Πρώτον: Ουδετερότητα. Δεύτερον: Σύναψη στενών οικονομικών σχέσεων με Κίνα-Ρωσία (ή και με την Ευρώπη αν καταφέρει να απαλλαγεί τελείως από την Τρόικα).”

Ντροπή στο Μίκη! Ο απόλυτος εξευτελισμός ενός ανθρώπου που κάποτε υπήρξε κομμουνιστής. Ταγμένος στην ιδεολογία για την οποία θυσιάστηκαν ένας ΄Αρης Βελουχιώτης, ένας Νίκος Μπελογιάνης. Και σήμερα κατάντησε να σκέφτεται και να μιλά όπως οι Ναζί!

Σύναψη σχέσεων  λέει ο ασύνετος πλέον μουσικοσυνθέτης με την Κίνα, την προστάδιδα δύναμη του καθεστώτος της Β. Κορέας  με τις χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενος. Καθημερινά, δεκάδες σκελετωμένοι κρατούμενοι ξεψυχούν στους “κήπους” (στο διαβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης Yodok ), που ίδρυσε  ο τύραννος της Πιονγιάνγκ, για να βασανίζει και να εξοντώνει ανθρώπους.  Σύναψη σχέσεων με τη Ρωσία προτείνει ο “ασεβής”. Τη χώρα  του δικτάτορα Πούτιν, υπεύθυνου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (πρόσφατα μόνο, είναι υπεύθυνος για  πάνω από 4.000 νεκρούς στην Ουκρανία και  300 νεκρούς αθώους επιβάτες του  επιβατικού αεροπλάνου που κατέρριψε).

Πού θα φτάσει ο εγωκεντρισμός, η αμετροέπεια, η ανοησία , ο εξευτελισμός ενός ανθρώπου που όσο καλός μουσικοσυνθέτης είναι, τόσο κακός είναι ως πολίτης;(Ρατσιστής, Εβραιοφάγος, φίλος δικτατόρων και τυράννων).

Ντροπή Μίκη Θεοδωράκη!

________________________________________________________________________

2. Δημαράς: Δεν ψηφίζω για Πρόεδρο από αυτή τη Βουλή

«Πρόεδρο Δημοκρατίας από αυτήν τη Βουλή δεν ψηφίζω, ανεξαρτήτως της εκτίμησης που έχω στα πρόσωπα – και είναι αρκετά- που μπορούν να υπηρετήσουν τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Γιατί, όμως; Διότι αυτή η Βουλή είναι Βουλή μειοψηφίας και η επόμενη πρέπει να είναι αναθεωρητική και συντακτική» δήλωσε ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιάννης Δημαράς.

Ο κ. Δημαράς, μιλώντας στον Βήμα fm και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας ΑΝΕΛ- ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Εάν υπάρχουν προγραμματικές δηλώσεις πριν από τις εκλογές και όχι μετά τις εκλογές, προγραμματικές συμφωνίες, και εάν συμφωνούμε σε δέκα πράγματα, έχουμε υποχρέωση απέναντι στον λαό να τις τηρήσουμε. Αν μιλάμε ιδεολογικά, θέλω να σας πω ότι ο δικός μου πολιτικός, κοινωνικός και ιδεολογικός χώρος είναι αυτός που μπορεί να χαρακτηριστεί -αν και δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες- κεντρώος ή κεντροαριστερός χώρος».

 Χειροκροτήστε τον παλιό λαϊκιστή ,”μελογράφο” του συγκροτήματος του  Χρ. Λαμπράκη, που σήμερα κατάντησε πιά κανονικός  “Ναζί  χωρίς στολή”.

΄Η μήπως ήταν πάντα τέτοιος;

___________________________________________________________

3.  Καρατζαφέρης: Έμπλεξαν μαζί μου! Ξέρω και τους κανόνες της πολιτικής αγυρτείας

Για αστειότητες και αθλιότητες μίλησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μια μέρα μετά την απόφαση να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για το θέμα των off shore και τις μίζες που φέρεται να πήρε για ταεξοπλιστικά!

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μέσα από την εκπομπή του στο κανάλι ΑΡΤ, μίλησε πρώτη φορά δημόσια για την υπόθεση με τις off shore και τις μίζες για τα εξοπλιστικά. Έκανε λόγο για γαϊτανάκι ανοησιών και τόνισε πως δεν υφίσταται θέμα μίζας. «Το στήσανε για να απαξιώσουν τον ΛΑΟΣ και τον πρόεδρό του», είπε.

«Ο Σαμαράς είναι σε πανικό», πρόσθεσε και πρόσθεσε πως «Γνωριζόμαστε και γνωριζόμαστε καλά. Έμπλεξαν μαζί μου (…) Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τους κανόνες πολιτικής ευπρέπειας, αλλά και τους κανόνες πολιτικής αγυρτείας». Υποσχέθηκε δε συγκλονιστικές αποκαλύψεις.«Είναι θέμα τιμής. Έχουν μπλέξει ετερόκλητα πράγματα. Θα απαντήσουμε την ημέρα και την ώρα και με την προτεραιότητα που πρέπει. Θα ξεδιαλύνουμε όλη την κατάσταση και θα αποκαλύψουμε ποιοι στήσανε αυτή την ιστορία. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι αν ήμουν το καλό παιδί των Αμερικάνων και έλεγα σε όλα “yes” όπως όλοι αυτοί που είναι τώρα στα πράγματα θα είχα περιπέτειες;», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει ίχνος σκιάς» τόνισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και συνέδεσε τις αποκαλύψεις εις βάρος του με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μίλησε για «κουμπαρά», σημειώνοντας πως «προσφέρουν ασυλία με αντιπαροχή την ψήφο. Γνωρίζουμε για τα παιχνίδια που στήνουν, για τον κουμπαρά. Τεράστιο κουμπαρά με καρέκλες, καρότα και μαστίγια για να πιάσουν τους 180».

 

Γιατί όλα τα λαμόγια λένε τα ίδια, όταν τους πιάνουν στα πράσα; Πολιτική δίωξη επικαλείται ο πανάθλιος, ακροδεξιός  πρόεδρος του ΛΑΟΣ, για να δικαιολογθεί  για τις μίζες που τσέπωνε. Λες και έχει κανένα κόμμα περιωπής και μπορεί να επηρεάσει τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Και απειλεί κιόλας  με αποκαλύψεις! Τί θα πει,δηλαδή; Πως τα έπαιρνε και ο Τσοχατζόπουλος; Συμψηφισμός; Ε, ναι, το ξέρουμε. “΄Ολα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη”.

_________________________________________________________________________

4. Φινλανδία: 18.000 θέσεις εργασίας με μισθό 6.000 ευρώ, αλλά κανένας Έλληνας δεν ανταποκρίνεται

18 χιλιάδες θέσεις εργασίας προσφέρει η Φινλανδία με προκήρυξή της που δημοσιεύτηκε πριν από δύο εβδομάδες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στην ενότητα EURES, με έμφαση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Παρά το μέγεθος των θέσεων εργασίας και τα τεράστια ποσά που προσφέρονται, μόλις δύο γιατροί έχουν κάνει αίτηση έως τώρα. Οι μισθοί κυμαίνονται γύρω στις 6 χιλιάδες ευρώ για 35-40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, ενώ όπως αναφέρει η προκήρυξη, «προσφέρουμε υποστήριξη μετοίκησης , έτσι ώστε να μπορείτε να αισθάνεστε ευπρόσδεκτοι όταν ξεκινάτε την εργασία σας σε μια νέα χώρα. Υποστηρίζουμε:

– Διαδικασίες μετακόμισης στη Φινλανδία

– Εύρεση κατοικίας

– Εξεύρεση σχολείου/παιδικού σταθμού για τα παιδιά σας

– Επαφές με τις διοικητικές υπηρεσίες (εφορία, δήμος, ληξιαρχείο)

– Ενημέρωση για την τοποθεσία, τη διαμονή και τη ψυχαγωγία».

Όπως φαίνεται όλα τα παραπάνω… δεν είναι αρεκτά για να προσελκύσουν τους απαιτητικούς Έλληνες γιατρούς.

«Ελληνες γιατροί και νοσηλευτές ζητούνται για την κάλυψη τουλάχιστον 18.000 διαθέσιμων θέσεων εργασίας μέχρι το έτος 2025. Οι Ελληνες γιατροί έχουν πολύ καλή φήμη στη Φινλανδία, όχι μόνο για τις καλές σπουδές τους, αλλά και για τον χαρακτήρα τους», εξηγεί στο «Εθνος» η Κίρσι Μέλβολα-Γεωργακαράκου της BBi Communication, που έχει αναλάβει εκ μέρους της φινλανδικής κυβέρνησης τη διαχείριση των αιτήσεων από την Ελλάδα. «Επειδή έζησα στην Αθήνα για πέντε χρόνια και εργαζόμουν σε γραφείο ευρέσεως εργασίας, όταν βγάζαμε τέτοιου τύπου προκήρυξη στην Ελλάδα, μέσα σε μία μέρα είχαμε 1.000 αιτήσεις! Μου έχει κάνει εντύπωση που εδώ και δύο εβδομάδες μόλις δύο άτομα έχουν ενδιαφερθεί για μία τόσο καλή θέση εργασίας», λέει.

 

Μα τι να κάνουν εκεί οι   ΄Ελληνες γιατροί;   ΄Εχει φακελάκι στη Φινλανδία; Δεν έχει . Ούτε ιδωτικά ιατρεία υπάρχουν κει πάνω  να χρεώνουν μέχρι και 50άρι την επίσκεψη.

Η Ελλάδα ειναι παράδεισος για τους γιατρούς. Τί να λέμε τωρα!

__________________________________________________________________

5. Οι Pussy Riot αμφισβητούν τα ποσοστά δημοτικότητας Πουτιν
Οι πολίτες έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην πληροφόρηση και τα μέσα ενημέρωσης ελέγχονται αυστηρά, υποστήριξαν την Παρασκευή τα μέλη του συγκροτήματος των Pussy Riot.
Pussy Riot: Αμφισβητούν τα ποσοστά δημοτικότητας του Πούτιν-Είναι προϊόν προπαγάνδας
O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να μην είναι τόσο δημοφιλής όσο υποδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις στη Ρωσία, καθώς οι πολίτες έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην πληροφόρηση και τα μέσα ενημέρωσης ελέγχονται αυστηρά, υποστήριξαν σήμερα τα μέλη του συγκροτήματος των Pussy Riot.
Τα ποσοστά της δημοτικότητας του Ρώσου προέδρου έχουν αυξηθεί και οι θετικές γνώμες για εκείνον έχουν ανέλθει σε ποσοστό 80% και πλέον μετά την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, ενώ παραμένουν υψηλά παρά την οικονομική ύφεση και τη νομισματική κρίση.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τα δύο μέλη του φεμινιστικού συγκροτήματος, ηΝαντιέζντα Τολοκονίκοβα και η Μαρία Αλιόχινα, έχουν εκτίσει ποινές κάθειρξης για μία διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν το 2012 εναντίον του Πούτιν στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, σε μια ενέργεια που προσέβαλε πολλούς Ορθόδοξους Χριστιανούς.
«Δε νομίζουμε ότι είναι δυνατόν να μιλάμε για οποιουδήποτε είδους στατιστικά στοιχεία περί υποστήριξης ή μη για τον πρόεδρο όταν οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με την έλλειψη πληροφόρησης» είπε η 26χρονη Αλιόχινα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής της στο Λονδίνο αυτήν την εβδομάδα.
«Τα ποσοστά του Πούτιν εξαρτώνται άμεσα από το περιεχόμενο των τηλεοπτικών εκπομπών. Εάν προσέξετε το επίπεδο της προπαγάνδας… έχει αυξηθεί πολύ έπειτα από την έναρξη της επανάστασης στην Ουκρανία» επισήμανε η 25χρονη Τολοκονίκοβα.
Οι δύο γυναίκες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το μέλλον της κατακερματισμένης αντιπολίτευσης στη Ρωσία, πολλά στελέχη της οποίας παραμένουν στην χώρα και συνεχίζουν τις πολιτικές τους δραστηριότητες αν και οι μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του Πούτιν που είχαν κορυφωθεί τον χειμώνα του 2011 – 2012 έχουν καταλαγιάσει.
«Εμείς διακρίνουμε πλουραλισμό: Μπορούμε να δούμε ότι υπάρχουν διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις στη Ρωσία. Εάν ο αυταρχισμός εντέλει εξαλειφθεί, θα έχουμε πραγματικό ανταγωνισμό», υποστήριξε η Αλιόχινα.
Μετά την αποφυλάκισή τους το Δεκέμβριο του 2013 τα μέλη των Pussy Riot κάνουν εκστρατείες για τα δικαιώματα των κρατουμένων στη Ρωσία και άλλες χώρες του κόσμου.

 

Στο Λονδίνο, οι δύο γυναίκες συνάντησαν τον Τζούλιαν Ασάνζ, που έχει περάσει 2 χρόνια αποκλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού προκειμένου να αποφύγει την εκτέλεση της απόφασης της βρετανικής δικαιοσύνης να εκδοθεί στη Σουηδία προκειμένου να ανακριθεί στο πλαίσιο έρευνας για σεξουαλικά εγκλήματα.

Είναι σίγουρο  πως η δημοτικότητα του δικτάτορα της Ρωσίας έχει πάρει τα ύψη μετά την κρίση της Ουκρανίας. Η ρώσικη κοινωνία είναι ιδιόμορφη και πολύ…πατριωτική. Το χειρότερο είναι πως υφέρπει ένας  επικίνδυνος φασισμός ,που σε πολλές περιπτώσεις δεν υφέρπει απλά, αλλά έχει επικαλύψει μεγάλο τμήμα του κοινωνικού ιστού. Ο εθνικισμο-ναζισμός των Ρώσων είναι ένα πραγματικό γεγονός σήμερα και εξαπλώνεται  σαν ιός.

Σίγουρο,όμως, είναι επίσης πως δεν μπορεί η δημοτικότητα του δικτάτορα να ανέρχεται στο 80%. Είναι παρανοϊκό. ΄Οπως πολύ σωστά επεσήμαναν τα δύο μέλη   του Pussy Riot, υπάρχει μια  πρωτοφανής έλλειψη ενημέρωσης του ρώσικου λαού και μια επίσης εγκληματική προπαγάνδα που έχει εξαπολύσει το μαφιόζικο καθεστώς της Μόσχας, που δεν μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε την πραγματική εικόνα της δημοτικότητας Πούτιν στη χώρα.

Πάντως, από “μέσα” το καθεστώς είναι δύσκολο να πέσει. Η αντιπολίτευση δεν είναι ικανή αυτή την ώρα να  φουντώσει και να στεριώσει ένα μεγάλο κίνημα που θα “σαρώσει”. Μόνο με έξωθεν βοήθεια και συσπείρωση των Ρώσων μεταναστών σε όλο τον κόσμο, μπορεί κανείς να περιμένει  κάτι ουσιαστικό.

Προϋπόθεση ,όμως, για να συμβεί αυτό είναι να υπάρξουν πιο αποτελεματικά μέτρα πίεσης του δικτάτορα από τη Δύση. Οι…τιμωρίες μέχρι σήμερα μάλλον αποδείχτηκαν χάδι.Τα μέτρα πρέπει να “τσούξουν”  την πλειοψηφία του κόσμου, να τα νιώσει στο “πετσί” του ο  καθημερινος άνθρωπος.΄Ετσι μόνο θα αντιληφθεί το σύνολο πως  δεν μπορείς, ως κράτος, να παραβιάζεις ατιμωρητί τους διεθνείς κανόνες και ως λαός να επιβραβεύεις τέτοια παραβατικότητα . Δεν είναι  πατριωτισμός αυτό, είναι φασισμός.