ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 

1. ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΑΝΕΙΠΩΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ  ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΩΝ .
2.    GREXIT,  ΠΟΤΕ!

 

3. ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ! ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΄Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ;

___________________________________________________________

΄Ετσι σκότωσα τον Μένη Κουμανταρέα -Τον γνώριζα από παιδί

Φωτογραφία EUROKINISSI

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της δολοφονίας του σπουδαίου Ελληνα συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, καθώς ο 25χρονος που έχει συλληφθεί ομολόγησε την εμπλοκή του στο έγκλημα.

Αρχικά ο νεαρός Ρουμάνος αρνήθηκε ότι είχε ανάμειξη στη δολοφονία, ωστόσο, έπειτα από πολύωρη ανάκριση, ομολόγησε την πράξη του και περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη νύχτα στις 6 Δεκεμβρίου.

Ο νεαρός Ρουμάνος σημείωσε, ακόμη, ότι τον περίμεναν στο ασανσέρ για να του ζητήσουν χρήματα, καθώς γνώριζαν πως πρόσφατα είχε πουλήσει ένα ακίνητο στην Κηφισιά. Ο συγγραφέας αρνήθηκε και τους ζήτησε να ανέβουν στο διαμέρισμά του και να συζητήσουν. Τα χρήματα, πάντως, από την πώληση δεν βρέθηκαν στο σπίτι του συγγραφέα και αυτό είναι κάτι που εξετάζουν οι Αρχές.

Ο συγγραφέας του συγγραφέα, ω συγγραφέα, Κουμανταρέα!

Πόσο καλός ήταν ως μυθιστοριογράφος ο μακαρίτης δε γνωρίζω. Εδώ και πολύ καιρό θα ομολογήσω πως έπαψα πια να διαβάζω αποκυήματα τρελής φαντασίας και προϊόντα μυαλών που…. Κουμαντάρονται πια απο το íd  και το υποσυνείδητο εκείνων που τα …επιμελούνται.

Και δε μιλώ μόνο για τους σημερινούς μυθιστοριογράφους (δε μ΄αρέσει κιόλας να τους αποκαλώ και συγγραφείς.΄Αλλο πράγμα είναι η συγγραφή). Και κάποιοι παλιότεροι το ίδια κάνανε. Μόνο που τότε ήταν πιο «συντηρητικές» οι κοινωνίες και δεν τολμούσαν οι έμποροι-εκδότες  να προχωρήσουν στην…κυκλοφορία  αυτούσιων «βοθρολυμάτων».  Μόνο ως παράγραφοι κρυμμένες στις σελίδες των βιβλίων τους   διεσώζοντο κέποιες τέτοιες διαστροφικές περιγραφές .

Άλλο ήταν το θέμα μου εδώ. ΄Εχω να καταθέσω αυτά τα ερωτήματα.

1. Τί δουλειά είχε ο Κουμανταρέας να κάνει τόσο στενή παρέα με 15χρονα παιδιά;

2.Πώς γνώριζαν οι δολοφόνοι πως  το θύμα είχε πουλήσει ακίνητα στην Κηφισιά και διέθετε παρά; Τους έδινε αναφορά; Τόσο κολλητοί ήταν πια;

3.Τους χαρτζιλίκωνε και γιατί; ΄Ηταν τόσο πλούσιος και τόσο φιλάνθρωπος ο μακαρίτης που τάιζε άεργους  νεαρούς; Εγώ γνωρίζω πως τέτοια λεφτά δίνονται για   …ειδικές υπηρεσίες. Και είναι «ακάθαρτα» αυτά τα λεφτά. Και διεστραμμένος και ο  καταβαλών και  ο εισπράξας.

Μερικά από τα ερωτήματα είναι τα παραπάνω. Και εν πάση περιπτώσει. Μπορούν κάποιοι να μιλάνε καθαρά και όχι με υπονοούμενα και αινίγματα για το «βίο και την πολιτεία» μερικών, έτσι για  να μαθαίνουμε κι εμείς οι αδαείς  τα…κουτσομπολιά; «Τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη». ΄Οσοι πιάνουμε στα χέρια μας την «πένα», οφείλουμε να ξέρουμε τί λέμε και τί γράφουμε. Δεν έναι όλα μπίζνες, δημοσιότητα-αναγνωρισιμότητα και απωθημένα.

______________________________________________________________________

2. Μπαράζ δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο – Επιστρέφει ο εφιάλτης του 2012

Στο επίκεντρο του διεθνούς Τύπου οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Τo Grexit ήρθε για να μείνει», όπως προκύπτει από το μπαράζ δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο, με τους συντάκτες να προειδοποιούν ότι επιστρέφει ο εφιάλτης της εξόδου από το ευρώ για την Ελλάδα. Ας παραθέσουμε κάποια ενδεικτικά δημοσιεύματα: 

-Spiegel  κάνει λόγο για διαχειρίσιμη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
-«Το ευρώ δεν χρειάζεται τους Έλληνες», υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η Stuttgarter Zeitung, τηρώντας πιστά τη γραμμή των γερμανικών ΜΜΕ, τα οποία μεταδίδουν ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι διαχειρίσιμη.
-O  αναλυτής του Forbes, Tim Worstall,  επιχειρεί να υπενθυμίσει στην Ευρώπη, και ειδικότερα στη Γερμανία, ότι αυτό που πρέπει να φοβάται είναι να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας κι άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Ευρωζώνης.
-Πρόθυμη και έτοιμη να αφήσει την Ελλάδα βγει από το ευρώ και να χρεοκοπήσει εμφανίζεται η Γερμανική κυβέρνηση, εάν η επόμενη ελληνική κυβέρνηση δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα, όπως αναφέρει σε  δημοσίευμά της  η γερμανική εφημερίδα Bild.
«Το ευρώ καταρρέει.
Έχει πέσει στα χαμηλότερα του επίπεδα εδώ και 9 χρόνια» αναφέρει το δημοσίευμα της Bild, η οποία επικαλούμενη και το δημοσίευμα του Der Spiegel υποστηρίζει πως το Βερολίνο θεωρεί αντιμετωπίσιμη και διαχειρίσιμη μια τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
«Η Ευρωκρίση επέστρεψε.
Η Ελλάδα απειλείται με έξοδο από το ευρώ στο πρώτο εξάμηνο – και στην επιστροφή στη δραχμή! (…) Τι συμβαίνει σε μια χώρα που δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες και τις συμφωνίες;» είναι η ρητορική ερώτηση της Βild.
Σύμφωνα με τη Bild, μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα κοστίσει στη Γερμανία 49,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι η συνεισφορά της στα συνολικά 183,5 δισεκ. ευρώ του προγράμματος βοήθειας που έχει λάβει έως στιγμής η Αθήνα.
_ Το Grexit αποτελεί στρατηγική φόβου που καλλιεργεί η Γερμανία για να αποτρέψει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την Ισπανική εφημερίδα El Pais.

 Βάλαμε  ένα μικρό μέρος από τον ορυμαγδό των δημοσιευμάτων και το ντελίριο του ευρωπαϊκού τύπου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται οι περισσότερες ευρωπαϊκές εφημερίδες (έντυπες και ιντερνετικές). Κάποιες φορές, μάλιστα, νομίζεις πως η μια εφημερίδα ξεσηκώνει ολόκληρα κομμάτια από τα άρθρα της άλλης και τα παραθέτει ως δικά της με ελάχιστες αλλαγές.

Αλλά,  ας παραθέσουμε κι εμείς (που δεν έχουμε την «ενημέρωση» ως βιοποριστικό επάγγελμα ή μέσο πλουτισμού) και τη δική μας άποψη.  Να επισημάνουμε πού είναι   η αλήθεια και πού το ψέμα  στο  θέμα τη εξόδου ή όχι της χώρας από το ευρώ και ποια λύση είναι η πιο ενδεδειγμένη προς όφελος της χώρας, αλλά και της Ευρώπης, αφού προηγουμένως λάβουμε υπόψη μας τα ακόλουθα στοιχεία:

 

Το 2011 είχαμε ένα χρέος περίπου 360 δισ.ευρώ (170 του ΑΕΠ μας).

Τα οφειλόμενα αυτά ποσά κατανέμονταν ως εξής:

155 δισ. ευρώ κατείχαν οι κρατικοί διεθνείς δανειστές της Ελλάδας, δηλαδή το EFSF, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
205 δισ. ευρώ κατείχαν οι ιδιώτες δανειστές
Στις 8 Μαρτίου 2012 το χρέος της Ελλάδας κουρεύτηκε. Με το κούρεμα οι ιδιώτες δανειστές μας που κατείχαν το 83,5% του χρέους δέχτηκαν να χάσουν από 53,5% ως 70% στο σύνολο των δανείων τους.
Με τον τρόπο αυτό, καταφέραμε και πήραμε κάπου 130 δισ. ευρώ, κρατικό ευρωπαϊκό δάνειο από το δεύτερο πρόγραμμα σωτηρίας της χώρας. Το ΔΝΤ επίσης μας χορήγησε δάνειο 28 δισ. ευρώ ( τα 9,7 δισ. συμπεριλαμβάνονταν στο πρώτο πρόγραμμα βοήθειας στη χώρα τον Μάιο του 2010).
Συνολικά, η Ελλάδα πήρε περίπου 380 δισ. ευρώ από διάφορα δάνεια είτε αυτά παραχωρήθηκαν απευθείας είτε σβήστηκαν.
Πιο αναλυτικά:
40 δισ. έδωσε η Ευρωπαϊκή Ενωση την περίοδο 2007-2013
100 δισ. δέχτηκε να σβήσει από το χρέος ο ιδιωτικός τομέας
240 δισ. ευρώ βοήθεια έδωσε η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ.
Πώς διαβάζετε όλη αυτή η παράθεση των οφειλών; Τί προκύπτει;
1. Με το κούρεμα το το 2012 το χρέος από 170,3 % του ΑΕΠ έπεσε στ 157%.
2. Λίγο μετά και συγκεκριμένα το 2013, το χρέος πάλι εκτοξεύτηκε στο 174,4%!
3. Με αυτούς τους υπολογισμούς (για να μην παραθέσουμε αναλυτικά τα στοιχεία, μας τα ανέλυσαν, όμως, ειδήμονες) από σήμερα μέχρι και το 2047, η Ελλάδα θα πληρώνει κάθε χρόνο στους δανειστές της από 4 μέχρι 18 δισ.ευρώ (έξω οι τόκοι)!

Οπότε τί γίνεται; ΄Ενας φαύλος κύκλος. Με το ένα χέρι τα παίρνουμε με το άλλο τα δίνουμε πίσω, όπως λέγαμε και χτες. Πώς ,επομένως ,να υπάρξει ανάπτυξη και ελπίδα υπό τέτοιους όρους και υπ΄ αυτές τις συνθήκες; Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει καμιά ελπίδα, καμιά πιθανότητα σωτηρίας. Να το παραδεχτούμε και να το στηρίξουμε.

Και τί προτείνουμε ως λύση; Μία και μοναδική. Να αναλάβει η ίδια η Ευρώπη ως ΗΠΕ (ΗΜΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ) να βρει τη λύση. ΄Οχι οι ΄Ελληνες. Να σταθούν μακριά οι δικοί μας. Οι «Σαμαράδες» και οι «Τσίπρες», όσο κι αν έχουν διαφορές, στην ουσία είναι οι ίδιοι. Και το χειρότερο, είναι ανίκανοι να διαχειριστούν την κρίση. Και όχι μόνο αυτοί. Οι περισσότεροι πολιτικοί από συστάσεως ελληνικού κράτους υπήρξαν ανίκανοι να κυβερνήσουν και να βάλουν τη χώρα στο πραγματικό τρένο της αλλαγής και της προόδου. Οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες. «Στα δάχτυλα του ενός χεριού» μετρημένες.

Γι΄αυτό, ας αναλάβουν οι » ξένοι» να κυβερνήσουν, επιτέλους! Που δεν είναι, βέβαια, ξένοι, αλλά μέλη της ίδιας της οικογένειας, της ευρωπαϊκής οικογένειας. (Σε άλλο κείμενό μας, έχουμε σκοπό να αναλύσουμε εκτενέστερα αυτό το θέμα. Είναι πια ζήτημα ζωής και θανάτου για τη χώρα ). Το ένα είναι αυτό.

Από την άλλη, εκείνο το συνεχές «μπλα-μπλα» στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά μέσα της εμπορικής δημοσιογραφίας για το ελληνικό Grexit, όπως αυτό που παραθέσαμε, εξυπηρετεί την πραγματική ενημέρωση του κόσμου; Προωθεί επί μέρους ή συνολικά τη λύση του ελληνικού προβλήματος;

΄ Εχω μπροστά μου διάφορες εφημερίδες και περιοδικά (ευρωπαϊκά και ελληνικά) από το 2009 μέχρι σήμερα. Αν επιχειρούσα να παραθέσω ,έστω και μια παράγραφο από τα δημοσιεύματα όλων αυτών των χρόνων σχετικά με το ζήτημα της χρεοκοπίας της Ελλάδας, το πιθανότερο είναι πως θα έπρεπε να κάνω…κόπιες ως αύριο.

 Και το ερώτημα  παραμένει. Τα αλλεπάλληλα αυτά δημοσιεύματα  πέντε ολόκληρα χρόνια τώρα, πρόσφεραν κάτι ουσιαστικό   στην ενημέρωση   της κοινής γνώμης;  ΄Η, συνέβαλαν, έστω και στο ελάχιστο, στη λύση των προβλημάτων της χώρας μας;

Απολύτως τίποτα και πουθενά δεν προσέφεραν. Μόνο αναλύσεις επί αναλύσεων ειδικών και μη, συμβουλές, υποδείξεις, θεωρίες, προβλέψεις, κινδυνολογία, εφησυχασμός. Αλλά, αυτός είναι και ο σκοπός της εμπορικής δημοσιογραφίας. Ο ευκαιριακός εντυπωσιασμός, μέσα από το εφήμερο,  την τρέχουσα επικαιρότητα. Δε διαφωτίζει, αντίθετα συσκοτίζει. Δεν οδηγεί, αντίθετα αποπροσανατολίζει. Δεν οικοδομεί, αντίθετα καταστρέφει.

 Για το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας, την έξοδο από το ευρώ και τις συνέπειες μιας άτακτης χρεοκοπίας για τους “Ελληνες, αλλά και για τις υπόλοιποες οικονομίες της Ερώπης από μια ενδεχόμενη «μόλυνση», σχεδόν όλα τα μέσα της βιομηχανίας παραπληροφόρησης λένε τα ίδια και τα ίδια και συνήθως αντιγράφει το ένα το άλλο. Καμιά υπεύθυνη ενημέρωση, καμιά συγκεκριμένη, εφικτή πρόταση για  βιώσιμη λύση στο πρόβλημα.

 Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς αφού, μοναδικός  σκοπός της αισχρής αυτής βιομηχανίας είναι  να έχουν και τούτη  τη μέρα «ύλη»; Αυτό αποτελεί το κυρίαρχο πρόβλημα, το απολύτως ζητούμενο από τους επιχειρηματίες του «Τύπου». Η αλήθεια ή το ψέμα στην ύλη που διαπραγματεύονται, ελάχιστα ή καθόλου τους ενδιαφέρει. Να διαθέτουν επίκαιρη ύλη, για να έχουν να γεμίσουν σελίδες και δελτία ειδήσεων. Σ΄αυτό πάνω το ζητούμενο «παίζονται»  όλα.

Από την άλλη, όμως, να παραδεχτούμε  κι αυτό. Τους «προαγωγούς» της πληροφόρησης τους συντηρείς εσύ, αφού τους τροφοδοτείς με τον «οβολό» σου, την προσοχή σου ,την ενασχόλησή σου με τα «σκουπίδια», που πετάνε στα πόδια σου. Δεν είναι σοβαροί. Είναι σοβαροφανείς. Δεν ενημερώνουν. Παραπληροφορούν. Και τους ανέχεσαι.  Τους δίνεις δύναμη και μακροημέρευση.

Γι΄αυτό επιμένουμε. Κλείσε τους την πόρτα της  παραπληροφόρησης κατάμουτρα. Είναι καιρός πια να λειτουργείς σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής σου, ως συνειδητοποιημένος  πολίτης.

 

_________________________________________________________________

3.Μακελειό στο Παρίσι: Γάζωσαν με καλάσνικοφ γραφεία εφημερίδας-12 νεκροί

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η Γαλλία μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Πολίτες και δημοσιογράφοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ μετά την σημερινή εισβολή τριών ενόπλων στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» στη γαλλική πρωτεύουσα. Οι δράστες, φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ!» άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας πολύ σοβαρά τουλάχιστον άλλους τέσσερις. Ανάμεσα στα θύματα είναι 4 σκιτσογράφοι και δυο αστυνομικοί. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των τρομοκρατών.

Μακελειό στη Γαλλία. Το επίμαχο εξώφυλλο του Charlie Hebdo του 2011 με τον Μωάμεθ που έγινε αφορμή για επίθεση με μολότοφ τότε, στα γραφεία στο Παρίσι.

 Το επίμαχο εξώφυλλο του Charlie Hebdo του 2011 με τον Μωάμεθ που έγινε αφορμή για επίθεση με μολότοφ τότε, στα γραφεία στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Figaro, οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ στην είσοδο των γραφείων και δεν ανέβηκαν στους ορόφους, ενώ όπως γράφει η Parisien, η επίθεση φαίνεται ότι ήταν καλά σχεδιασμένη, αφού έγινε την ώρα που ήταν παρόντες όλοι οι δημοσιογράφοι. Μάλιστα οι δράστες φέρεται να φώναξαν τα θύματα με τα ονόματά τους πριν την εκτέλεση.ς.

Δυο αστυνομικοί έχασαν επίσης την ζωή τους. Σε σοκαριστικό βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα, οι δράστες εκτελούν εξ επαφής τον έναν εξ αυτών και διαφεύγουν φωνάζοντας: «Πήραμε εκδίκηση για τον προφήτη Μωάμεθ! Σκοτώσαμε την Charlie Hebdo».Το τελευταίο tweet της Charlie Hebdo πριν την επίθεση, με «ευχές» από τον ηγέτη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Η «Charlie Hebdo» έχει γίνει πολλές φορές «κόκκινο πανί» για τους τζιχαντιστές, εξαιτίας των σατιρικών σκίτσων με θέμα το Ισλάμ που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς. Μάλιστα τον Νοέμβριο του 2011, στα γραφεία της είχε σημειωθεί επίθεση με μολότοφ, μετά τη δημοσίευση εξώφυλλου με σατιρικό σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ ο οποίος εμφανιζόταν να λέει «100 μαστιγώματα αν δεν πεθάνετε από τα γέλια». Για την συγκεκριμένη έκδοση η εφημερίδα είχε μάλιστα αλλάξει το όνομά της από «Charlie Hebdo» σε «Charia (σαρία) Hebdo».

Το 2012 επανήλθε με νέα σειρά σατιρικών σκίτσων για το Ισλάμ, πυροδοτώντας κύμα αντιδράσεων.

 

Οι 4 άτυχοι σκιτσογράφοι που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους.

Οι 4 άτυχοι σκιτσογράφοι που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους.

 

Αν είναι τζιχαντιστές οι εκτελεστές (μπορεί, όμως, και Λεπενιστές, με πιθανότητα έως και 40%),  “φίδι που τους έφαγε”.  Εδώ κάπου θα πρέπει να βάλουμε μια τελεία  στη δράση τους. Δε τους σώζει πια τίποτα. Τόλμησαν να τα βάλουν με την Ευρώπη. Είναι τελειωμένοι. Το ίδιο ισχύει κι αν οι εκτελεστές είναι ακροδεξιοί. Δε γλιτώνουν ούτε τούτοι.

΄Εχει μουδιάσει όλος ο κόσμος.  Κι εμείς περισσότερο που έχουμε ξεκινήσει πόλεμο με το φονταμενταλιστικό ισλάμ. Τώρα πια, δεν έχουν πουθενά συμμάχους οι Τζιχαντιστές ανάμεσα σε νοήμονες και φυσιολογικούς ανθρώπους. Είναι τέρατα,είναι αισχροί φονιάδες

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να απαιτήσει να εξοντωθούν μέχρις ενός. ΄Οσοι επιβιώσουν, να οδηγηθούν στο διεθνές ποινικό δικαστήριο.

Είναι δίκαιο και “κάθαρση” στην τραγωδια που ζούμε.