ΟΥΤΕ ΜΙΝΙ ΟΥΤΕ ΤΣΑΝΤΟΡ . ” ΣΥΚΟΦΥΛΛΟ”!

Μαύρη μέρα για την αρχαιολογία

Μαύρη μέρα για την αρχαιολογία

Περιγράφοντας την ίδια διαδικασία η Κίνηση Πολιτών τονίζει πως «αγγίζει τα όρια της αθλιότητας και της παντελούς έλλειψης σεβασμού απέναντι σε θεσμούς και αξίες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για διακύβευμα που υπερβαίνει τα όρια της πόλης, της χώρας και έχει παγκόσμια εμβέλεια».

****

Αυτό το κράτος το πολεμάμε.  Τέτοιες  εξουσίες τις αποδομούμε. Τις δημοκρατίες  της…μειοψηφίας, τις  γκρεμίζουμε .

Κάτω τα χέρια από την πολιτισμική κληρονομιά της ανθρωπότητας.   Τα μνημεία δεν ανήκουν μόνο στις χώρες  που τα γέννησαν .  Ανήκουν στον παγκόσμιο άνθρωπο.

__________________________________________

1. Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων υπέρ Κ. Σακκά

2. Αιτιολογημένη απόδοση χάρης στον Δ. Κώνστα για την υπεξαίρεση στο Πάντειο

Στο μεταξύ, ο καταδικασμένος καθηγητής Αιμίλιος Μεταξόπουλος πέθανε, εξαιτίας αυτής της καταδίκης,όπως γράφαμε στις 22-2-2011.  Παραθέτουμε εκείνο το απόσπασμα:

Πέθανε στο Ιπποκράτειο  ο Αιμίλιος Μεταξόπουλος, σε ηλικία 55 χρόνων. Ο  πρώην πρύτανης στο Πάντειο είχε  καταδικαστεί πρωτοδίκως σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών για συµµετοχή του στην υπόθεση κακοδιαχείρισης του πανεπιστημίου.  Μετά την καταδίκη του ,ο Μεταξόπουλος είχε οδηγηθεί στη φυλακή, παρά το γεγονός ότι από τότε  είχε προσβληθεί από καρκίνο του ήπατος. Εμείς από το HOMO,είχαμε καταγγείλει το  έγκλημα του εγκλεισμού του άρρωστου καθηγητή στη φυλακή και ζητούσαμε να αφεθεί ελεύθερος.

Ο φυλακισμένος είχε υποβάλει δύο αιτήσεις για αποφυλάκιση, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν. Τελευταία, κι αφού ήταν πια ετοιμοθάνατος, έκανε και μια  τρίτη αίτηση.  Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, η αίτηση έγινε δεκτή µε οριακή πλειοψηφία (3 έναντι 2) και αποφασίστηκε η αποφυλάκισή του  µε τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης 100.000 ευρώ, της υποχρεωτικής εµφάνισης στο αστυνοµικό τµήµα και της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.Τον τραγικό καθηγητή  ετοίμαζαν οι δικοί του να πάει  τη Γερμανία,όπου επρόκειτο να υποβληθεί σε εγχείριση μεταμόσχευσης ήπατος.

Όμως, δεν πρόφτασε. ΄Εφυγε στα 55 του χρόνια, θύμα κι αυτός της δικαστικής αυθαιρεσίας και αναλγησίας  αυτής της χώρας, που ταλανίζουν τον τόπο από συστάσεως ελληνικού κράτους.

Καλό ταξίδι ,Αιμίλιε. Μπορεί να μη συμφωνούσαμε σε πολλά, αλλά κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι και «γράμματα» ήξερες και τις χαρές της ζωής γνώριζες να απολαμβάνεις.

΄Εχουμε κάποια αναπάντητα ερωτηματικά: 1.Δικαστές «εκτέλεσαν» εν ψυχρώ τον καθηγητή Αιμίλιο Μεταξόπουλο, αφoύ αρνήθηκαν να τον αποφυλακίσουν, ενώ ήταν αποδεδειγμένα από χίλιες μεριές πως ήταν βαριά άρρωστος. Τιμωρήθηκαν ; 2.Γιατί η οικογένεια Μεταξόπουλου ζητάει μόνο τα χρήματα της εγγυοδοσίας και δεν απαιτεί και ψυχική οδύνη για το θάνατο του ανθρώπου τους; Κι αν εδώ η συντεχνία των Ελλήνων δικαστών την αρνηθούν ,είναι σίγουρο πως θα δικαιωθούν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο. 3.Ο Καθηγητής Κων. Παπαθανασόπουλος, γιατί δεν είχε συνήγορο; Αν αυτό έγινε λόγω οικονομικής δυσπραγίας αυτού του ανθρώπου, τότε είμαστε όλοι για φούντο σε αυτή τη χώρα. Και πρώτα απ΄όλους η μάστιγα της άλλης συντεχνίας της δικαιοσύνης, των Ελλήνων δικηγόρων.

 

“Παιδιά”, της ελληνικής δικαιοσύνης. Γι΄αυτό το έγκλημα θα πληρώσει κανένας από το συνάφι ή θα γίνει κι αυτό “γαργάρα”,όπως τόσα άλλα; “Γαργάρα” θα γίνει, φυσικά, μέχρι να ξημερώσει η καινούρια “ημέρα” και σ΄αυτό τον τόπο. Τότε θα τα πούμε.

 

3. Εγκλημα στο Ηράκλειο: «Εδερνε τη γυναίκα του στη μέση του δρόμου», λένε για τον 54χρονο συζυγοκτόνο

Το σπίτι όπου διαπράχθηκε το έγκλημα

“Η δολοφονία της άτυχης γυναίκας στη Νέα Αλικαρνασσό του Ηρακλείου σημειώθηκε τα ξημερώματα της 22ας Δεκεμβρίου μετά από νυχτερινή έξοδο που έκανε μαζί με τον 54 σύζυγό της. Μετά την επιστροφή τους στο σπίτι ξέσπασε καβγάς, με τον 54χρονο ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες έβγαινε συχνά εκτός εαυτού, να οπλίζει την καραμπίνα του και να σκοτώνει την 33χρονη σύζυγό του.

«Την είχε δείρει στη μέση του δρόμου», λένε οι γείτονες
Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν τα όσα λένε οι γείτονες της 33χρονης, η οποία ήταν μητέρα ενός παιδιού μόλις τεσσάρων ετών. «Το ζευγάρι, ειδικά στα πρώτα χρόνια του γάμου του, είχε πολλούς καυγάδες. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο 54χρονος είχε δείρει τη γυναίκα του ακόμα και στη μέση του δρόμου με τους γείτονες να τους χωρίζουν», τονίζει στο cretapost.gr γειτόνισσα της άτυχης 33χρονης”.

****

Να ξεκαθαρίσουμε πριν πούμε τα…δικά μας. Την έδερνε, λέει,  στη μέση του δρόμου ο τραμπούκος και α. Η ίδια έφυγε, αλλά ξαναγύρισε στον αλήτη,αντί …να πάρει των οματιών της και να  χαθεί β. ο εισαγγελέας που σίγουρα σε μια κλειστή τέτοια κοινωνία θα είχε ενημερωθεί για  τα  ανδραγαθήματα του … παντελονάτου φονιά, δεν  έκανε τίποτα για  να προστατέψει την τραγική γυναίκα.

Ζήλευε, μας λένε.  Δηλαδή,  ήθελε τη σύζυγο ιδιοκτησία του, κτήμα .  Μια και, όπως λένε οι… μάγκες, “σύζυγος και αυτοκίνητο δε δανείζονται”.  Η ηθική, άλλωστε, σύμφωνα με τα κοινωνικά δεδομένα  έχει το… παλάτι της χτισμένο ανάμεσα στα δυο μας σκέλη. Και  επιτυχημένος γάμος είναι εκείνος που η …πίστη (διάβαζε η σεξουαλική στέρηση) είναι το βασικό του συστατικό και γνώρισμα.

Κι αυτή η σύζυγος θύμα της ανήθικης…ηθικής της μονογαμίας. Αφύσικη, παράλογη,εγκληματική. Η μονογαμία,είναι επιβολή, κυριαρχία, άλωση, ιδιοκτησιακή αντίληψη. Τί του μάθανε του φονιά εξ απαλών ονύχων;  Και μάλιστα στην Κρήτη; Πρώτα, πως αυτός  είναι σερνικό και ως τοιούτο…”γ@μει και  δέρνει”. Μετά όλα τα άλλα.΄Οπως: “Ο ανήρ κεφαλή της γυναικός”,  και ” η γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα”, και πάει λέοντας.

Κι αν φυσικά τολμήσει  η δούλα του γάμου και της συζυγικής ζωής να διεκδικήσει  το δικαίωμά  της στο σεξ κι εκτός της επακολουθούμενης, λογικά και φυσιολογικά,   συζυγικής ρουτίνας, διαπράττει έγκλημα! Κι ας είναι η συζυγική “κλίνη ”  με την πάροδο του  χρόνου συμβίωσης  … εξετάσεις , προαγωγής η απόρριψης . Με  βαθμολογία…  απόδοσης!  ΄Ο,τι, δηλαδή,  μόνο σεξ δεν είναι.

Στο κάτω-κάτω  ο σύζυγος  ,ως άντρας μπορεί , αντί να τρώει  καθημερινά… φασολάδα,να δοκιμάζει και κανένα “κοψίδι”. Η σύζυγος, ως ασθενές και υποτακτικό φύλο, αλλά κυρίως ως φορέας της   κληρονομικότητας του “αίματος”, διαπράττει “μοιχεία”,αν κάνει το ίδιο. Και μάλιστα στη χριστιανική και ισλαμική κουλτούρα  θεωρείται έγκλημα καθοσίωσης.

“Τραβάτε να κουρεύεστε”, λέμε εμείς, σε όλους τους μπουμπουνοκέφαλους, που μας μιλάνε για συμβόλαια πίστης και   κοινής  και  αποκλειστικής      συνουσίας.  Και γιατί δεν υπογράφουν τέτοια συμφωνητικά πως  στη συζυγική τους ζωή,  εκτός από την αποκλειστικότητα στο σεξ, θα υπάρχει τέτοια  και στο φαϊ, το ποτό στις άλλες απολαύσεις; Τί το ξεχωριστό  έχει η ηδονή στο  σεξ και γιατί είναι αλλιώτικη από την ευχαρίστηση ενός  γευστικού “παγωτού”,ενός νόστιμου  γεύματος  που μπορείς  να το απολαμβάνεις όπου τα   βρίσκεις καλύτερα;

Αυτονόητες,  φυσικές αλήθειες. Ακατανόητες για τους  μη έχοντας κουκούτσι μυαλό, τους  ανίκανους να απαλλαγούν από τις κοινωνικές αντιλήψεις, τα στερεότυπα  και αγκυλώσεις, τους κομπλεξικούς,τους υποκριτές.

Τέτοια εγκλήματα σαν αυτό πρόσφατα στην Κρήτη, θα υπάρχουν. Μέχρι, βέβαια,  οι κοινωνίες να εξελιχθούν σε αταξικές, αντιεξουσιαστικές,  μη ιδιοκτησιακές-κτητικές  και  φυσικά άφυλες.

 

4. α. «Το κράτος της καταστολής είναι ο macho βιαστής»

«Το κράτος της καταστολής είναι ο macho βιαστής»

Μπούρκα, χιτζάμπ, νικάμπ: Σε τι διαφέρουν τα μαντίλια που φορούν οι μουσουλμάνες [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Από την εξεγερμένη Χιλή μέχρι τον Καναδά κι από την Αυστραλία μέχρι την Ελλάδα, οι γυναίκες βγαίνουν μαζικά στον δρόμο και καταγγέλλουν την έμφυλη βία και τις ανισότητες ● Ελληνίδες στάθηκαν σε σειρά, φόρεσαν μαύρες κορδέλες, χόρεψαν στον ρυθμό των κρουστών, ύψωσαν τις γροθιές τους και έκαναν αναπαράσταση σκηνών συλλήψεων, στο πλαίσιο δράσης εμπνευσμένης από τη Las Tesis • Αθήνα και Θεσσαλονίκη διαδήλωσαν στον ρυθμό του «Un violador en tu camino»

«Από την Αθήνα μέχρι τη Χιλή, φεμινισμοί ταράζουνε ολόκληρη τη Γη»: εκατοντάδες γυναίκες έστειλαν χθες μήνυμα αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Χιλής αλλά και στις γυναίκες που έχουν βγει μαχητικά στους δρόμους των μητροπόλεων του κόσμου τους τελευταίους μήνες.

β.Καταγγέλλουν την ακραία αστυνομική βία, συμπαρίστανται στον Δημήτρη Ινδαρέ

 

Μαζικές αντιδράσεις από δημοκρατικούς πολίτες, αλλά και εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών προκάλεσαν η εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς ένταλμα στο σπίτι του γνωστού σκηνοθέτη και οι κατασκευασμένες κατηγορίες που αποδόθηκαν στον ίδιο και τα παιδιά του. Εξι άνθρωποι του πολιτισμού στέλνουν μήνυμα αντίστασης από τις σελίδες της «Εφ.Συν.».

γ. «Κουλουριάστηκα για να αποφύγω τα χτυπήματα αλλά συνέχιζαν»

Η «Εφ.Συν.» δημοσιεύει σήμερα τη μαρτυρία γυναίκας που χτυπήθηκε και προπηλακίστηκε από «αγανακτισμένους» κατοίκους στην πλατεία Πυθαγόρα στη Σάμο. Εκανε το λάθος να βρίσκεται στο σημείο όταν κάτοικοι θέλησαν να ξεκινήσουν πογκρόμ κατά προσφύγων και μεταναστών, το οποίο εκείνη επιχείρησε να το βιντεοσκοπήσει με το κινητό της.

****

“Το κράτος της καταστολής είναι ο macho βιαστής»!

Απολίτικες αιδοιοκράτισες. Χειρότερες από τους φαλλοκράτες.  Κολυμπάνε στην ίδιο τέλμα του σεξισμού.  Διαχωρίζουν τα  φύλα .΄Αντρας-γυναίκα . ΄Οχι ΄Ανθρωπος. Και ο βιασμός, είναι …ηθική κακοποίηση και .έσχατο έγκλημα.   Το αιδοίο…ιερό, το μάτι όχι, απλό όργανο .Και όποιος κακοποιεί το μάτι,είναι  δράστης . ΄Οποιος το αιδοίο …βιαστής!

Το αιδοίο  είναι  ιδιοκτησία  του ….κυρίου.  Μοναδική, μη ανταλλάξιμη αξία!    Και φυσικά  η  αρετή  του είναι η …πίστη, η μονογαμία, που διαφυλάσσουν  τη κληρονομικότητα ,την ιδιοκτησία, σε γνήσιο  απόγονο. Κάτω τα …μπάσταρδα.

Δε θέλουν άφυλες κοινωνίες.    Υποκλίνονται   στη διαφορετικότητα των  φύλων, την πρόκληση,το σεξισμό.

Πρωτίστως δεν είναι σε θέση να αρθρώσουν πολιτικό λόγο. ΄Ιδια και όμοια η βία,η καταστολή, ο φασισμός  του κράτους με θύματα “Ινδαρέ” και  την κοπελιά από τη Σάμο,   με  την κακοποίηση  και την  τρομοκρατία  του προσωπικού-ιδιωτικού   τραμπουκισμού.

Κάποτε “φρούτα” σαν τις παραπάνω, το έλεγαν αλλιώς . Εντελώς πιο άρρωστα. “Ο καλύτερος άντρας είναι ο…νεκρός άντρας”. Πώς το έλεγε ο Πάγκαλος παλιότερα;  “Καλός Τούρκος,ο νεκρό Τούρκος”!

΄Εχουν μπερδέψει τους…μηρούς τους.  Φετίχ τα γεννητικά όργανα. Αυτά καθορίζουν τη μορφή της ηθικής,της βίας, της κακοποίησης.

Δεν υπάρχει ηθική αποτίμηση στη βία.΄Οποιας μορφής και σε οποιοδήποτε όργανο τους σώματος κι  αν προξενηθεί.

Οι κοινωνίες τους Μέλλοντος θα έχουν μέλη τους Ανθρώπους. ΄Οχι φύλα. Ας το αντιληφθούν σήμερα  οι ομνύοντες στα γεννητικά τους  όργανα.

Οι εποχές θα τους ξεπεράσουν. Ο σεξισμός θα είναι το πρώτο αρρώστημα της εποχής μας που θα εκλείψει . Μαζί και τα…καυτά σορτσάκια .  Η  άλλη μορφή της Μπούργκας και του τσαντόρ.