Ο Μέγας στρατηγός…Αλέξανδρος!

 

Ανατροπή - έκπληξη στην Αμφίπολη: Δεν είναι μόνο ένας ο τάφος;

Οπως άλλωστε δήλωσε και ενώπιον του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, η προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και υπεύθυνη της ανασκαφής, Αικατερίνη Περιστέρη, «η αρχή των έντιμων αρχαιολόγων είναι να μην πουν ποιος είναι αν δεν ανασκαφεί ο τάφος».

«Πρέπει να είναι κάποιος στρατηγός, σίγουρα είναι τάφος για άτομο ή άτομα τα οποία είναι στρατηγοί, δεν μπορώ ακόμη να πω ποιος, αλλά είμαστε σε πολύ καλή αρχή», ανέφερε η κ. Περιστέρη.

“Ανακρούει πρύμνα” τώρα η τηλεοπτική σταρ των τελευταίων ημερών και  λαλίστατη, ως αρχαιολόγος, κυρία Περιστέρη.  Μέχρι χτες, άφηνε τη φαντασία των αφελών και των εθνικιστών να οργιάζει και την εμπορική δημοσιογραφία να “δίνει ρέστα” για την τρομερή και φοβερή είδηση της ανακάλυψης στην Αμφίπολη του τάφου του Αλέξανδρου. Σήμερα τους κόβει (όλων) τα φτερά με τη νέα  ανακοίνωση-ανασκευή πως δεν πρόκειται για τον τάφο του Μακεδόνα βασιλιά Αλέξανδρου, αλλά κάποιου μεγάλου…στρατηγού.

Δεν είναι σοβαροί μερικοί επιστήμονες. Δεν είναι υπεύθυνοι. Καταντούν θορυβοποιοί προς άγραν ευκαιριακών εντυπώσεων, κυρίως τηλεοπτικών. ΄Οπως η άλλη η κυρία  (γράφαμε χτες), η οποία “βρήκε” (κι αυτή) τον τάφο του Αλέξανδρου στην Αίγυπτο,αλλά οι…Εβραίοι της Αιγύπτου(!) δεν άφησαν τον τότε πρωθυπουργό Σημίτη να επιτρέψει τη συνέχιση των ανασκαφών!! (“Από την πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλα”).

΄Εστω και η ολίγη σοβαρότης, κυρίες μου, καλή είναι στην περίπτωσή σας, μια και  η… πολλή δεν υπάρχει στις επιστημονικές σας  “αποσκευές”. Σοβαρευτείτε.