Ο “ΠΟΥΤΙΝ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ” ΚΑΙ Ο “ΟΡΜΠΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”. ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ

O Όρμπαν ξανακέρδισε τις εκλογές στην Ουγγαρία

 

Βίκτορ Όρμπαν

“Ο εθνικιστής πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν κέρδισε μια 4η θητεία με συντριπτική πλειοψηφία στις γενικές εκλογές της χώρας.

Με καταμετρημένο το 98% των ψήφων,το δεξιό κόμμα του Fidesz συγκέντρωσε 53,1% των ψήφων, δείχνουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα. Η συμμαχία της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Peter Marki-Zay έμεινε αρκετά πίσω με 35%.<

Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα δεν δικαιώνουν τις δημοσκοπήσεις που έφερναν τη συμμαχία της αντιπολίτευσης σε μικρή απόσταση από το κόμμα Fidesz του Όρμπαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όρμπαν –ο οποίος κατηγορείται από τις Βρυξέλλες για πολλές επιθέσεις στο κράτος δικαίου– φίμωσε στη διάρκεια των τριών διαδοχικών κυβερνητικών θητειών του τη δικαιοσύνη και τα μέσα ενημέρωσης, προωθώντας παράλληλα ένα υπερσυντηρητικό όραμα για την κοινωνία.

Παράλληλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι διεθνείς παρατηρητές έχουν υπογραμμίσει πως υπάρχουν σημαντικά εμπόδια για να ηττηθεί ο Όρμπαν στις εκλογές, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τη διάχυτη φιλοκυβερνητική μεροληψία στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, την κυριαρχία συμμάχων του Όρμπαν στα πιο εμπορικά ΜΜΕ, καθώς και έναν «παραποιημένο» εκλογικό χάρτη με βάση το όφελος του Ούγγρου πρωθυπουργού”.

******

«Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;»  Οι λαοί  εμφορούνται από εθνικισμούς, θρησκευτικούς και λοιπούς  φανατισμούς, ανοησία και ιδιωτεία; ΄Η, μήπως, οι εθνικιστές  δημαγωγοί  που τους ελέγχουν με την αντίστοιχη   προπαγάνδα  διαμορφώνουν την πολιτική αβελτηρία    ενός λαού στα  χείριστα επίπεδα;  Ισχύουν αμφότερα .   «Πρέπει να το ΄χει  η κούτρα σου να κατεβάζει  ψείρες». Μην τα ρίχνουμε όλα στον Πούτιν, τον Όρμπαν και τον Μητσοτάκη. Να λέμε και του στραβού το δίκιο.

Μια και το παραφορτώσαμε σήμερα με λαϊκές ατάκες, να πούμε και τούτη. «΄Ηταν στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος…» . Τί περίμενες;  Κι ο γάιδαρος εν προκειμένω  είναι το εκλογικό σύστημα -μίξερ  που  αλέθει την   ιδιωτεία και τη  δημαγωγία  και τα μεταμορφώνει  σε  εξουσία και μάλιστα….δημοκρατικής αξιολόγησης.

Το ονομάζουν και πλειοψηφικό σύστημα. Τέτοια πρόκληση.  Τη στιγμή που  η τεράστια ΑΠΟΧΗ   στις εκλογές τους είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη.  Μάλιστα,  τις περισσότερες φορές,   το μισό  και παραπάνω ,εκλογικό   σώμα  δεν προσερχεται στις κάλπες! Για τέτοια ηθική των δημοκρατιών , μιλάμε.

Παρανοϊκή, επομένως λαϊκή  βούληση,  εθνικιστική υστερία – δημαγωγία αρχηγών  και πολίτευμα   πορεύονται χέρι- χέρι  ,ως τρεις  ωρυόμενοι βρικόλακες που    τρέφονται με  το αίμα του κράτους δικαίου, της ειρήνης  και της ευημερίας.   Και μια τέτοια αιμάσσουσα ,εύθραυστη και εξουθενωμένη   κοινωνία  δεν είναι ,ασφαλώς , σε θέση από μόνη της να μετεξελιχθεί στο ακριβώς αντίθετο  από  αυτό που είναι  σήμερα.

Ο  Χίτλερ  δεν πήρε την εξουσία με  το στρατό  και       τα τανκς στους δρόμους. Το εθνικοσοσιαλιστικό του κόμμα ήταν  ένα  …δημοκρατικότατο μόρφωμα του κοινοβουλευτισμού. Ο Νέος Χίτλερ της Ρωσίας, το ίδιο. Ο Πούτιν της Ουγγαρίας, ομοίως. Ο δικός μας εδώ , ο και  ΄Ορμπαν της Ελλάδας αποκαλούμενος,  με εκλογές συνέτριψε τον  Τσίπρα, δημοκρατικότατες και κοινοβουλευτικότατες.

Το μυστικό της επιτυχίας τους είναι απλό . Η κατίσχυση  και η μακροημέρευση  τέτοιων καθεστώτων  απαιτούν μια αντίστοιχη δυνατή και αποτελεσματική προπαγάνδα. Χωρίς το βασικό αυτό πυλώνα δεν μπορούν να σταθούν ούτε λεπτό .  Στη ναζιστική Γερμανία  τον λέγαν   Γκέμπελς.  Στη δική μας ΝεοΔημοκρταική Ελλάδα  Μαρινάκη, Αλαφούζο, Κυριακού,  Ράπτη.

Δείτε  τί επισημαίνουν στην Ουγγαρία του ΄Ορμπαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι διεθνείς παρατηρητές :  “Υπάρχουν σημαντικά εμπόδια για να ηττηθεί ο Όρμπαν στις εκλογές. Μεταξύ άλλων η διάχυτη φιλοκυβερνητική μεροληψία στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, η κυριαρχία συμμάχων του Όρμπαν στα πιο εμπορικά ΜΜΕ”.

 Οι Ούγγροι  Μαρινάκηδες έχουν εξαγοράσει και  καθυποτάξει τον Τύπο στο σύνολό του. Ο ακροδεξιός ΄Ορμαν λατρεύεται  ως ο Χίτλερ στα Μέσα της Ουγγαρίας.  Τα ίδια, επίσης,   ανάμεσα στα άλλα,   φροντίζουν να συντηρούν κι  έναν απίστευτο  εθνικισμό (το “ψωμί” του΄Ορμπαν), τον χειρότερο, ίσως, στην Ευρώπη. Τα  3 εκατομμύρια  Ούγγροι για παράδειγμα που ζουν στη Ρουμανία , παρουσιάζονται σε πύρινες αναλύσεις  των ίδιων αυτώ Μέσων,     ως αδέρφια  τους που ζουν  ακόμα στην σκλαβιά και περιμένουν  τον Ούγγρο  πατριώτη να τους ελευθερώσει!

Στη Ρωσία  ίδια η  συνταγή . Να θυμίσουμε μόνο πως σήμερα η προπαγάνδα της γκεμπελικής,  ρώσικης δημοσιογραφίας όλο αυτό το διάστημα  του πολέμου,  παρουσιάζει την εισβολή και το μακελειό στην Ουκρανία, ανύπαρκτη και  προπαγάνδα της Δύσης. Αν κάτι συμβαίνει στα σύνορα,   είναι κάποιες  στρατιωτικές ασκήσεις. Και όταν  τους φέρνουν τα παιδιά   τους στο κουτί  κιμά, οι …Αρχές τους διαβεβαιώνουν …επί λόγω στρατιωτικής  τιμής  πως Ουκρανοί εισέβαλαν ξαφνικά στο πεδίο βολής και πυροβολούσαν τα ασκούμενα παιδιά!

Στην Ελλάδα ,είμαστε μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης  εισβολής  μιας κατάπτυστης  δημοσιογραφίας, που  έχει ισοπεδώσει κάθε έννοια ελευθεροτυπίας και  αντικειμενικής  ενημέρωσης.  Ποτέ ,ίσως,  ακόμα και στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας,  η  χυδαία παραπλάνηση,  η χονδροειδής  απόκρυψη μιας ζοφερής  πραγματικότητας στη χώρα  δεν έχει προηγούμενο.

 Με πάνω από 27.000 νεκρούς από την κακή διαχείριση της πανδημίας, με τα  βασικά, καταναλωτικά  προϊόντα  στα ύψη για να ταϊζουν με υπερκέρδη  τους ολιγάρχες τους,  με τη χώρα να είναι προτελευταία στη σειρά σε κατά κεφαλή εισόδημα, με χιλιάδες, άλλες  ανοιχτές πληγές.  Και ο Κυριάκος  Μητσοτάκης, αντί να απολογηθεί,    κάθε εβδομάδα  σε μόνιμη βάση , βάζει μια κασέτα   Φαναρά ή  Παναγόπουλο , που ευχαρίστως και ανελλιπώς  παρουσιάζουν τον χειρότερο πρωθυπουργό στην πολιτική ιστορία της χώρας ,  μέσα από τις δικές τους … αντικειμενικές  δημοσκοπήσεις  ως τον  καλύτερο  ΄Ελληνα πρωθυπουργό  από εποχής Καποδίστρια!

 Οι δημαγωγοί και οι εθνικιστές πάντα  θα υπάρχουν. Και μια μεγάλη μερίδα λαού θα συμπεριφέρεται   ως όχλος. Η δημοκρατία ως  πολίτευμα θα συνεχίζει  να βασιλεύει, κρυμμένη  πίσω από  την κουτοπόνηρη «εφετμή» του  Τσόρτσιλ  πως  είναι το καλύτερο πολίτευμα,  γιατί αν υπάρχουν άλλα,  είναι αυτά της τυραννίας και της δικτατορίας!   Δεν αλλάζει αυτή η πραγματικότητα στον αιώνα τον άπαντα. Και το χειρότερο  δεν μπορείς εύκολα να νικήσεις τέτοιους αντιπάλους χωρίς όμοια  όπλα.

Η μόνη περίπτωση να χτυπηθεί το τέρας του ολοκληρωτισμού ενός Πούτιν, ΄Ορμπαν, Μητσοτάκη,  είναι να  του αποκόψεις τις αναπνευστικές του οδούς. Να πεθάνει από ασφυξία.

  Να πάρουμε στα χέρια μας την ενημέρωση, την πληροφορία, τη σωστή κριτική. Τον Μαρινάκη ,τον Αλαφούζο, το Ράπτη μπορούμε εύκολα  να τους νικήσουμε, γιατί «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» .

 ΑΣ  ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ  ΣΤΙΣ ΧΑΒΟΥΖΕΣ  ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ  ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ  ΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ  ΤΟΥΣ. ΚΙ ΑΥΤΟΙ  ΕΧΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ. ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΚΩΝΟΥΝ.